Last news in Fakti

29 Юли, 2021 12:18 1 384 4

След експлозията в Германия: измерват въздуха за възможни токсини

  • леверкузен-
  • германия-
  • експлозия-
  • въздух-
  • токсини

Издирват петима работници, които са в неизвестност

След експлозията в Германия: измерват въздуха за възможни токсини - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Спасителни екипи в Германия издирват петима работници, които са в неизвестност, откакто експлозия разтърси във вторник индустриален парк в град Леверкузен, предаде БТА, цитирайки Асошиейтед прес.

Двама души загинаха и 31 бяха ранени при експлозията в обект за утилизация на отпадъчни химически материали в индустриалната зона "Кемпарк". "Трябва да приемем, че изчезналите хора вече няма как да бъдат намерени живи", каза пред репортери в Леверкузен Франк Хилдмар, директор на компанията оператор на "Кемпарк". Той добави, че един от ранените все още е с опасност за живота.

Днес се очаква да започне разследване на причината за експлозията. Засега изглежда, че взривът е свързан с цистерни за складиране на разредители. Заради гъстия дим властите предупредиха живеещите наоколо да стоят по домовете си, да не позволяват на децата си да играят навън, да не използват външни басейни и да не ядат плодове и зеленчуци от градините си през следващите дни.

Експерти измерват въздуха за възможни токсини. Леверкузен е дом на "Байер", една от големите германски химически компании и един от най-големите работодатели в региона. В града живеят 163 000 души, много от които работят за "Байер". Индустриалната зона се намира близо до река Рейн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    6 1 Отговор
    Ежедневие из БГ тецовете и заводи за цимент. Дишайте спокойно, пушекът е бел.

    Коментиран от #2

  • 2 Истина е

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    А твоите кюлоти са розови .
  • 3 123

    6 0 Отговор
    НИЩО, ДА СИ КАРАТ ВЕЛОСИПЕДИТЕ И ДИШАТ ДЪЛБОКО!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: