Last news in Fakti

5 Август, 2021 09:50 3 376 9

Франция сама се осъди

  • франция-
  • въздух-
  • еманюел макрон

Страната плаща голяма глоба

Франция сама се осъди - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Висшият френски административен съд осъди страната да плати глоба от десет милиона евро, съобщи Фигаро.

Решението е заради чистотата на въздуха. Решението идва след препоръка на Държавния съвет.

От там настояха страната да действа за по-чист въздух в десет района. Идеята е да се изпълнят европейските изисквания в сферата.

Смята се, че правителството е направило прекалено малко в тази насока. Наблюдава се ситуацията в Париж и Лион.

Решенията от преди четири години не са изпълнени напълно. Очакват се реални действия в тази насока.

Предстои коментар на френския държавен глава Еманюел Макрон.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Q2z

    15 0 Отговор
    Нарича се пренасочване на средства ...е някой е намазал .
  • 2 Госあ

    0 3 Отговор
    Ами те тръгнаха с мерки за движението на автомобили в Париж,но нещата си останаха на старта. Колкото стойностни французи има, много повече е тежкото френско простолюдие.
  • 3 Верно ли

    13 2 Отговор
    Хахаха, сама се осъди, сама се предаде на тъмнокожите... Ква Франция, кви 5 лева? Франсетата трябва да се събудят, крайно време е за революция, ще шамарите явно не действат!
  • 4 Хо хо хо

    7 2 Отговор
    Все съм виждал тпи народи и държави ама толко прости кат франсетата втори нема
  • 5 ттт

    6 0 Отговор
    Разбрах, парите ще ги вземат от бюджета на Франция и ще ги приведат на бюджета на Франция. Западът съвсем изтрещя да се прави на готин! Да осъдят президентаа или премиера им и да му одържат от заплатата с години, тогава вече би било друга работа.
  • 6 Еколог

    7 1 Отговор
    Ха ха - 10 милиона за Франция са нищо - тиквата даде 3 милиарда от бедна България за да си осигури спокоиствие за самолети на хартия.

    Пък и какво спомагат тези глоби за очистване на въздуха когато глобиш държавата - пари на френските данъкоплатци са заминали незнайно къде и въздухът си е същия - поредната екологична тъпотия.

    Не можеш да разделиш въздуха на френски, германски или турски - той не признава граници. В северните държави където има повече вятър той отнася мръсотиите някъде и хоп чист въздуха особено ако го носи от атлантическия океан. Мръсния германски въздух при циклон идва в България и хоп глобяват България. Някои градове са на проветриво място а някои са в котловини.

    Не трябва ли всеки да плаща според генерираните замърсители а не според това колко е мръсен въздуха в даден момент. Да видим тогава германците с въглищните централи, многото фабрики и двойно повече коли и камиони от Франция какво ще правят.

    Гледам съвсем нови фолсвагени, беемвета и мерцедеси а пушат - имам френска кола с ФАП филтър и изобщо не изпуска никакъв дим.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 аз съм

    6 1 Отговор
    Тия са по-тъпи и от нас
  • 9 Българин Бсл

    0 1 Отговор
    Запада като цяло загива по същия начин както и античните империи, смесване на народи и раси и ново великоа преселение на народите и ето че не само хомосдапиенс се е кръстосвал с неандерталци дори съвременните хора също откачат и се смесват с новите неандерталци
Новини по държави: