Last news in Fakti

1 Август, 2021 21:09 2 109 7

Напрегнато лято! Франция очаква 50 млн. туристи през лятото

  • франция-
  • туризъм-
  • пандемия

В същото време се разрастват протестите в страната заради плановете да се изискват ваксинационни карти за нормални социални дейности

Напрегнато лято! Франция очаква 50 млн. туристи през лятото - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

50 млн. чуждестранни туристи през лятото на тази година очакват френските власти, въпреки налаганите ограничения срещу разпространението на коронавируса. Това заяви министърът на туризма Жан-Батист Льомоан в интервю за седмичника Le Journal du Dimanche, цитирано от RFI.

Париж очаква повечето посетители да са от Европа, тъй като ограниченията за други граждани остават по-строги. Например, азиатски туристи не се очакват до 2022 година.

Припомня се, че посетителите са били 35 милиона миналата година и 90 милиона през 2019 година. Така, властите показват оптимизъм за развитието на туризма през тази година.

Много французи вероятно ще прекарат ваканцията си в страната си с началото на четвъртата вълна от Covid-19 по целия свят, много французи избират да преоткрият териториите на своята страна. През 2020 г. 94 процента от французите са избрали Франция за почивката си. Тази година броят им вероятно ще бъде около 85 процента."

В същото време се разрастват протестите в страната заради плановете да се изискват ваксинационни карти за нормални социални дейности, като вечеря на закрито в ресторанти, посещение на музеи или посещение на спортни събития на стадиони

Хиляди протестираха в Париж през последните три уикенда, като се сблъскваха и с полицията.

Бизнесът в страната с неохота приема пропуските, на фона на загрижеността как частните компании могат да наложат публичната политика.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Озирис

    15 0 Отговор
    България очаква 150 милиона туристи предимно от Северна Корея, Хаити, Боливия, Йемен, Сирия, Афганистан ще посетят съвременните мумии на Соломон Паси, Росен Плевнелиев, Бойко Разбойко

    Коментиран от #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ха ха туризъм

    19 0 Отговор
    Тия министри на турзма на Франция, Гърция и пр., как лъжат не е истина направо !? Гърците особенно са страшни клоуни, като разправят, че туристите не ходели, защото ги било страх от ковида, а истината е че не ходят заради откачените мерки и тормоз на който ги подлагат! Франция са същите идиоти!
  • 5 Пламен

    19 0 Отговор
    Че то лятото мина, кви 50 милиона туристи?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Ани

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "Озирис":

    Разсмя ме, супер коментар. Тези хамави франсета май не са си актуализирали календара, лято скоро приключва