Last news in Fakti

11 Август, 2021 17:21 1 446 2

Магистралата от Атина за България е отворена в двете посоки

  • гърция-
  • пожари-
  • пожар-
  • магистрала-
  • атина-
  • мвнр-
  • горски пожари-
  • българи-
  • евбея

В северната част на остров Евбея са останали сравнително слаби, но разпръснати огнища

Магистралата от Атина за България е отворена в двете посоки - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

По информация на българското посолство в Атина, въпреки опитите на пожарните екипи за овладяване на огнищата на пожарите на остров Евбея, Гърция, обстановката на отделни места остава критична. Основна причина са силните ветрове и труднодостъпния терен. В северната част на острова са останали сравнително слаби, но разпръснати огнища с потенциал за разрастване, съобщиха от Министерство на външните работи.

През нощта на 10 август 2021 г. загасеният пожар до Агриовотано се възпламени отново. Огънят достигна брега, където пожарникарите успяха да го потушат. Активни са огнищата в районите на Псаруполи и Василика. До обяд на 11 август 2021 г. са се възпламенили повторно пожари в Асминио, Авгария, Галацона, Геракиу, Панагия Диниус, Симия, Елиника и Агиос Николаос. Сили и средства се насочват към Каматриадес, където пожарът остава извън контрол.

Ситуацията на полуостров Пелопонес като цяло се нормализира. Големите пожари са угасени. Продължават опитите за потушаване на повторно разпалилите се огнища в близост до Илия, Дукас, Ласдикас и Лалас. Жителите на Лалас бяха евакуирани. Извън контрол остава пожарът в Гортиния, където теренът е планински. Там активни са огнища в близост до Фанараки, Пири, Лотис, Лиодора, Хрисохори, Кастраки и Дафни. 12 села в района са евакуирани.

Магистралата от Атина за България е отворена в двете посоки. Промените в пътната обстановка в Гърция могат да бъда проследени на сайта на гръцката полиция. Посолството в Атина продължава да следи развитието на ситуацията, като е осигурено денонощно дежурство за оказване на съдействие на българските граждани на телефоните на мисията - +30 210 67 48 105, +30 210 67 48 106; +30 210 67 48 107, както и на мобилен телефон: +30 693 70 96 220. През изминалите 24 часа няма постъпили сигнали от пострадали български граждани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Урааа

    3 1 Отговор
    Всички на море !!!
  • 2 бай Даньо

    0 1 Отговор
    Жалко, размина се печен майно-шоп в собствен сос със салам и домати задушен в торбичка от Лидъл ...
Новини по държави: