Last news in Fakti

27 Август, 2021 08:47 1 733 11

Борис Джонсън: Евакуацията на британци и афганистанци ще продължи въпреки бомбените атентати

  • афганистан-
  • великобритания-
  • борис джонсън-
  • талибани

Министърът на транспорта Грант Шапс издаде нареждане самолетите да избягват да летят под 8 000 метра в афганистанско въздушно пространство

Борис Джонсън: Евакуацията на британци и афганистанци ще продължи въпреки бомбените атентати - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че операцията по евакуиране на британски граждани и афганистанци ще продължи, въпреки експлозиите в района на летището в Кабул. Това стана след извънредна среща на Комитета за справяне с кризисни ситуации „Кобра“.

"Терористичните нападения няма да попречат на постигнатия напредък, ще продължим с евакуацията“, бяха думите на Борис Джонсън след срещата на „Кобра“. Порицавайки варварските актове в Кабул, премиерът отбеляза, че за съжаление Западът трябва да е подготвен за тях.

Джонсън отказа да коментира кой точно стои зад терористичните нападения, но отбеляза, че със сигурност има убити талибани при тях.

"Това, което трябва да направим сега е да приключим този процес на евакуация и да преминем към втората фаза, в която определено искаме да работим с партньорите от Г-7 и НАТО и да ангажираме талибаните в политически процес за сформиране на едно бъдещо правителство, което да представлява целия афганистанския народ. Както е видно обаче от тези нападения, това няма да е лесно", посочи британският премиер.

Министърът на транспорта Грант Шапс издаде нареждане самолетите да избягват да летят под 8 000 метра в афганистанско въздушно пространство.

Лидерът на лейбъристите Киър Стармър и лидерът на либералдемокрлатите Ед Дейви нарекоха сцените в Кабул ужасяващи и допълниха, че мислите им са роднините и близките на жертвите и ранените.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 влък

    4 1 Отговор
    Рошави истории,рошавиии!!! Ще превръщат афганците в островитяни.
  • 2 честен ционист

    3 2 Отговор
    Като знам пословичната смелост на бритишите, гаранция са избегали всички още преди месец, точно след нашите наемници.

    Коментиран от #6

  • 3 Фен

    4 1 Отговор
    Естествено! Ще бягате до край!
  • 4 мъкаааа

    0 0 Отговор
    "Афганистански пирати"- Първи епизод.
  • 5 666

    7 1 Отговор
    Много ясно, те бежанците от Афганистан ще отидат при вас на острова. Вземете си ги всички талибани
  • 6 Bai Nudals

    2 5 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Ти подценяваш короната,половината свят е длъжен да ги подкрепи при война. А и ако не бяха смели нямаше да са това което са.
  • 7 Сатъра на Хана

    5 0 Отговор
    Прадядото му Али бей е последния министър на вътрешните работи на Отоманска Турция, и тълпа младотурци го разкъсва на парчета понеже арестува Ататюрк и офицерите които го подкрепят. Отделно има 25,% американска и 25% еврейска кръв. Типичен Британец

    Коментиран от #9

  • 8 фАНТОМасс

    3 0 Отговор
    Бягат панически ! Оставят след себе си хаос и смърт. Какво ново от демократичните и хуманни сили ?
  • 9 ⚜️Илюминат⚜️

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Сатъра на Хана":

    Хубаво е , че има хора които знаят историята на тоя рошльо! Аз искрено недоумявам , ингилизите които се взимат на много сериозно и го играят сърчета и джентълмени , не се ли срамуват от тоя чорлав макак ??? Той просто не изглежда сериозно !
  • 10 влък

    3 0 Отговор
    А аз се чудя,нямат ли в министерството поне един фризьор,който да го среше тоя,дето е с чашата?
  • 11 Енчев

    0 0 Отговор
    11/9/2001 - Нaчaлoтo нa трeтaтa пocлeднa вoйнa!
    Нaй-дългaтa eнeргийнa крaжбa нa CAЩ приключи c ПOЗOР и зa БЪЛГAРИТE!
    C пoмoщтa нa БЪЛГAРCКИТE OТAN-мaриoнeтки в AФГAНИCТAН, нa вceки 5 чaca eднo дeтe зaгуби живoтa cи или бe ocaкaтeнo!
    Дaми и Гocпoдa-Бългaри,
    Мoля кaжeтe иcтинaтa, кaк ce eвaкуирaхa нaшитe OТAN-мaриoнeтки oт Aфгaниcтaн, кoитo бяхa изocтaвeни, cлeд пoрeднoтo пoзoрнo бягcтвo нa aмeрикaнcкитe eнeргийни крaдци, oт тaм?
    "Глacът нa НECувeрeннa БЪЛГAРИЯ"
Новини по държави: