28 Август, 2021 11:08 1 393 4

Франция приключи своята евакуация от Кабул

  • франция-
  • кабул-
  • афганистан

Позиция на Париж

Франция приключи своята евакуация от Кабул - 1
Снимка: БГНЕС

Франция приключи своята операция по евакуация от столицата на Афганистан, съобщи в Туитър министърката на въоръжените сили на Франция Флоранс Парли, цитирана от Ройтерс и АФП.

Парли допълни, че Франция ще продължи да помага на онези, които имат нужда от защита, за да напуснат Афганистан, уточнява БТА. По думите ѝ по време на операцията във Франция са били докарани близо 3000 души, включително над 2600 афганистанци.

Министърът на външните работи Жан-Ив Льо Дриан заяви, че Франция ще продължи да поддържа контакт с представители на талибаните, за да гарантира, че хора в риск могат да напуснат страната след края на френската операция по евакуация.

В съвместно изявление министрите на външните работи и на въоръжените сили на Франция посочиха, че френската операция по отвеждане на хора от летището в Кабул е трябвало да приключи в петък вечерта, защото сигурността не е обезпечена и защото американските сили бързо напускат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сърп и чук

    5 0 Отговор
    Даже ние в БГ-то нямаме такъв Хамър, като на талибанете 😃
  • 4 нели

    1 0 Отговор
    ако беше хитлер щеше да им раскаже играта и нито една чалма
    немаше да остане
Новини по държави: