Last news in Fakti

2 Септември, 2021 10:41 2 345 35

Байдън подкрепя членството на Украйна в НАТО

  • крим-
  • нато-
  • украйна-
  • русия-
  • сащ-
  • джо байдън-
  • володимир зеленски

Говорихме много за НАТО, каза Зеленски

Байдън подкрепя членството на Украйна в НАТО - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на САЩ Джо Байдън подкрепя бъдещото членство на Украйна в НАТО. Това заяви пред журналисти след срещата си с американския лидер в Белия дом украинският държавен глава Володимир Зеленски, предаде БТА.

"Говорихме много за НАТО - за мястото, ролята и къде стои Украйна в алианса (. . .) Чух, че президентът (Байдън) лично подкрепя Украйна относно предоставянето на членство в НАТО, но какъв ще е пътят (към него), сега ми е трудно да ви кажа", отбеляза Зеленски. Изявлението му бе излъчено от телевизия "Украина-24".

Говорителката на Белия дом Джен Саки каза вчера, че според САЩ Украйна трябва да изпълни редица условия, за да стигне стандартите на НАТО, а Вашингтон не може самостоятелно да взема решения за членство на дадена държава в пакта.
Зеленски каза, че на срещата му с Байдън "много пъти" е бил споменат украинският полуостров Крим, анексиран от Русия през 2014 г. САЩ смятат за "много мощна" инициативата на Киев "Кримска платформа", насочена към деокупация на полуострова, и "искат да я подкрепят", изтъкна украинският лидер.

Киев и Вашингтон ще продължат да полагат усилия с цел да се потърси от Русия отговорност за агресията от нейна страна. Според двете столици в случая с Украйна Русия е нарушила правилото да не се променят граници със сила. Това се казва в публикувана вчера съвместна декларация за стратегическото партньорство между Украйна и САЩ. Зеленски заяви, че САЩ гарантират, че ще има санкции срещу газопровода "Северен поток-2", ако други държави създадат "енергийни проблеми за Украйна".


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фиууууу

    18 1 Отговор
    Очаквахме да не ги подкрепи, нали така ... пак пишем нещо пък то нищо.
  • 2 Не на Украйна в НАТО

    38 6 Отговор
    Ужас България пак ще пострадаме яко,вън България от НАТО

    Коментиран от #13, #29, #35

  • 3 Майна

    30 4 Отговор
    Още удобници им трябват в НАТО...ДА ИМ ОТСТЪПИМ НАШЕТО МЯСТО..
  • 4 Смяяяях

    31 3 Отговор
    Смяяяяяях ама ка ги подкрепяте както Кюрдите в Сирия??? Или както Афгнистанското правителство :))). Само насъсквате хората един срещу друг и после гледате сейра. Ако Украйна влезе в НАТО половината за един ден ще изчезне :)).
  • 5 Уди Кълвача

    19 4 Отговор
    Краварите са окупирали Texas!
  • 6 Кире

    8 4 Отговор
    Помагат хората. Много са човени. 🤪
  • 7 БАЙ Х@Й ‼️

    25 3 Отговор
    Бай Дън носеше кифлички с Виктория Нюланд , на "Майдана" , а щатските снайперисти стреляха от покривите едновременно по протеста и по Беркут ‼️

    Коментиран от #26

  • 8 Седесарят.

    24 5 Отговор
    Украйна ,анексира,много територия незаконно.1991..Сега нещата си идат на мястото..И със НАТО,и без НАТО.!!!!Може да си бъбрите,с Джо,колкото си искате..Русия,е велика сила.
  • 9 Най- голямото

    17 3 Отговор
    Зло на планетата- Кравария!!! Създаване на хаос, разкол навсякъде и вадене на кестените с чужди ръце.
  • 10 Апропо

    19 4 Отговор
    Зеленски казал...кой му вярва на тоя клоун ? Официално Белия дом казва , че има много стандарти за изпълнение, с две думи "лек ден" .
  • 11 ТИКВА

    20 4 Отговор
    Как си го търсят украинците и после им е виновен Путин и Русия!
  • 12 Смешници

    24 3 Отговор
    НАТО отдавна не е с орлови нокти.С лакирани е..
  • 13 бл.134 в Зап. парк

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "Не на Украйна в НАТО":

    Дъртофелник. Оправихте Авганистан ! Сега елате и в Източна Европа!
  • 14 случаен

    9 4 Отговор
    Да не се наложи да подкрепи анексиране на Украйна.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 не може да бъде

    2 9 Отговор
    Мисля че може би е правилно украйна да влезе в НАТО!Влизането на Украйна в НАТО ще отпуши тези процеси за историческа справедливост и териориално праразпределение на територията и съобразно населяващото я етноси!Ще има и за Русия ,и за Полша ,и за Унгария,ще има и за независими украински държави -според мен -2!И най-вече може да има мир и спокойствие за хората в този район!

    Коментиран от #25

  • 17 Слипи Джо

    14 2 Отговор
    Бай Дън спаси Афганистан ся, ще спаси и Уcpайна! Хвала на американските герои!
  • 18 Venseremos

    12 3 Отговор
    Говедарите са сатанисти само за война говорят и оръжие.
  • 19 Селянина с колелото

    13 2 Отговор
    Когато един клоун стане президент, не че оня зад океана не е същият. Егото обратно пропорционально на интеллекта. Същото и в БГ с фолк клоуна от Има такъв Народ, но няма такава държава.
  • 20 kkk

    9 1 Отговор
    Значи ще стане това "осраина в нато", но когато същата тази осраина изпълни изискванията за членство. Ето ви основното изискване- кандидатите за членове в нато трябва да НЯМАТ проблеми с териториалната си цялост. А такива проблеми осраина не просто има, а и ще се увеличават.

    Тоест "добре дошли сте в нато, но по-скоро осраина ще изчезне от картата на света отколкото да изпълните изискванията..."

    Има един вариант в който Русия си прибира едни части от осраина и държавата 404 остава с около 60% от сегашната си територия и без излаз на Черно море- тогава ще изпълнят изискванията да нямат спорове за територии, но пък и няма да са полезни с нищо на ФАЩ и няма да ги вземат в нато изобщо...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Костова

    11 2 Отговор
    Байден може и да ги подкрепя вербално. Но Германия и Франция са против. Неколкократно директно му го съобщиха на Зеленски, но той отново варира. В новата украинска конституция е записана, че Украйна се стреми към членство в НАТО. Но осъществяването на тази мечта не може да стане като от европейските членки само Полша и балтийските републики гласуват.
  • 23 Бай Манчо

    11 1 Отговор
    Хахахахахаха клоуна гризна дръвцето , не знам като се прибере какъв доклад ще даде пред Радата - излиза че срещата е пълен провал . Украйна ще е пушечното месо в енергийната война с Русия , ще загуби и Донбас . Единственото което постигна клоуна на тази среща е подписан договор за 5 ядрени блока на уестингхаус за 30 млрд. долара но кредит - не казаха каква ще е мощността на всеки реактор но Руснаците заявиха , че за тези пари щяха да имат не 5 реактора а 8 ВВР-а 1200 , най-големият майтап ще е ако янките дадат поръчката на Росатом като под изпълнител :)))) - подобно на Турски поток :)))
  • 24 По сценарий

    5 1 Отговор
    На палячото са му разиграли сценката с доброто и лошото ченге. И са го набутали със заем и техника, които не му трябват. Тръгна си прецакан.
  • 25 Окопи

    9 1 Отговор

    До коментар #16 от "не може да бъде":

    Напъните на Украйна да влезе в НАТО е да задейства чл.5. Иска НАТО да воюва за нея срещу Русия. Сами да воюват нямат топки. Могат само да убиват като стрелят отдалеч по деца, жени, блокове и къщите на хората или да ги горят живи като в Одеса.
  • 26 Мишени

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Снайперистите бяха грузински, избягаха в страните на НАТО.

    Коментиран от #27

  • 27 БАЙ Х@Й ‼️

    6 1 Отговор

    До коментар #26 от "Мишени":

    Имаш право! Появиха се доста статии! Но едва ли са действали на своя глава . Още повече някой споменават , че задачат е била само да стрелят за да настане хаос ! А някой, на място, ги е накарал да стрелят по хора ! Факт е и изрязването на дърветата на площада няколко дни след стрелбата ! Ясно защо !
  • 28 ха ха ха

    7 1 Отговор
    Това казва всичко: "Говорихме много за НАТО ....но какъв ще е пътят (към него), сега ми е трудно да ви кажа". Случаят е като "Татко каза, че ще ми купи колело, но друг път". А до другия път холите ще опъват каиша. Който веднъж доброволно си е дал гЪзопровода - ще остане без гАзопроводи и по гол задник. Капитализъм майна.
  • 29 Веднага

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Не на Украйна в НАТО":

    марш от Нато и от ЕС, не ги заслужавате, щото сте страхливци и некадърни.
  • 30 ежко

    3 1 Отговор
    Абе как ще стане тази работа, едно от условията за влизане в НАТО е кандидатите да нямат спорни територии и териториални претенции.Принципите за приемане ли ще променяме,що ли?
  • 31 В е л и к и я

    3 2 Отговор
    Зеленски е договорил да закупят Ф 16 по последни данни , в Украйна умират от кеф ... те знаят че Ф ките са изпитан боец , и превъзхождат който и да е руски самальот , радара им открива врага на 320 км .. пуска им ракетата и се обръща и се прибира .Нас просто ни прецакаха с умопомрачителна цена , нашия глупак отиде на Арлингтън та му гърмеха салюти та и това го вписаха в цената .Като е гарга да е рошава , поръчавай 16 броя и цената ще е по ниска , с тия осем сме за смях .Кой ще уплашиме с 8 самолета .с 16 е по така , това си е една ескадрила.
  • 32 В е л и к и я

    4 1 Отговор
    Байдън подкрепя щото когато /ако изобщо/ стане това той няма да е президент даже няма да е и жив.То това няма да стане ,в НАТО се приемат само страни на които да се продава оръжие за милиарди а не страни които да е повлекат в конфликт с руснаците .
  • 33 Мечо Пух

    5 1 Отговор
    "...чe cпoрeд CAЩ Укрaйнa трябвa дa изпълни рeдицa уcлoвия, зa дa cтигнe cтaндaртитe нa НAТO, a Вaшингтoн нe мoжe caмocтoятeлнo дa взeмa рeшeния зa члeнcтвo нa дaдeнa държaвa в пaктa."
    Това звучи като онази приказка "мойта работа ще стане, кметът каза "ще видим""...При подобни приказки от страна на американците Зелената еуглена спокойно може да се прости с надеждата да стане член на алианса в обозримото бъдеще, а може и за по-дълго...
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Рико

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Не на Украйна в НАТО":

    Ще престанете да насаждате страхове. Крайно време е прокуратурата да ги подхваща такива като теб. В НАТО са десетки държави, кой е този който ще воюва с десетки държави едновременно. Само глупости пишете.
Новини по държави: