Last news in Fakti

3 Септември, 2021 11:31 1 071 2

Японският премиер няма да се кандидатира отново

  • япония-
  • йошихиде суга-
  • премиер

Япония ще има нов премиер след парламентарните избори

Японският премиер няма да се кандидатира отново - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Японският премиер Йошихиде Суга обяви, че няма да се кандидатира на предстоящите избори за лидер на Либерално-демократичната партия, предава "Франс прес". Това на практика означава, че Япония ще има нов премиер след парламентарните избори, насрочени за следващия месец, предаде БНР.

Управляващата Либерално -демократична партия (ЛДП) трябва да проведе изборите си за лидер на 29 септември и се очакваше Суга да поиска преизбиране, коментира „Гардиън”. Битката срещу коронавируса отнема огромно количество енергия и не смятам, че е възможно да продължа с това и едновременно да се боря на предстоящите избори за партийно ръководство“, каза Суга в кратко изявление пред репортери.

Парламентарните избори в Япония са планирани за 17 октомври. Очаква се ЛДП да остане първа политическа сила, но вероятно ще загуби част местата си в парламента заради спадащата популярност на премиера. Суга пое министър-председателския пост на 16 септември 2021 година след оставката на дългогодишния премиер Шиндзо Абе. В последно време Йошихиде Суга е силно критикуван заради начина, по който правителството се справя с кризите, породени от коронавируса.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 случаен

    0 0 Отговор
    Дали няма да е Б.М.Борисов
  • 2 Диян Димов

    0 0 Отговор
    Годината е не както трябва "Публикувано във факти.бг: Суга пое министър-председателския пост на 16 септември 2021 година след оставката на дългогодишния премиер Шиндзо Аб"
Новини по държави: