Last news in Fakti

6 Септември, 2021 13:50 2 188 2

Борбата срещу талибаните ще продължи, обеща съпротивата

  • афганистан-
  • панджшер-
  • талибани-
  • съпротива-
  • война-
  • опозиция-
  • бунтовници-
  • кабул

Битката срещу талибаните и техните партньори ще продължи

Борбата срещу талибаните ще продължи, обеща съпротивата - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Националният фронт за съпротива обеща днес, че ще продължи да се бори срещу талибаните в долината Панджшер, предаде БТА, цитирайки Франс прес.

Фронтът написа в "Туитър", че запазва стратегически позиции в долината. "Битката срещу талибаните и техните партньори ще продължи", се казва в съобщението. Панджшер се защитава от силите на Ахмад Масуд, съставени от местни милиции, както и от служители на афганистанските сили за сигурност, които пристигнаха там, след като останалата част от Афганистан падна в ръцете на талибаните.

Самият Масуд заяви в "Туитър", че се намира в безопасност, предаде Ройтерс. Панджшер никога не е падал във вражески ръце, било то по време на съветската окупация през 80-те или когато талибаните дойдоха на власт за пръв път десетилетие по-късно. Първоначално имаше преговори между талибаните и фронта, който иска въвеждането на децентрализирана система на управление. Двата лагера казват, че искат да избегнат боевете, но в крайна сметка не бе намерен никакъв компромис.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абдул от Кабул

    6 1 Отговор
    Борбата много скоро ще се прехвърли в Бусманци.
  • 2 Енчев

    1 0 Отговор
    "Тaлибaнитe пoкaнихa Руcия нa цeрeмoниятa пo инaгурaциятa",
    дрacкaт зaпaднитe прoвoкaтивни- FАKЕ, WЕB-плaтфoрми!
    Нeoбхoдимo e дa cпрeм, тoзи прoвoкaтивeн ужac, нa врaгoвeтe cрeд нac, и cтрoгo дa ги cъдим!
    Вce oщe нe e извecтнa нoвaтa, Aфгaнcкa Кoнcтитуция!
    Вce oщe нe ca прoвeдeни и, cвoбoдни избoри, зa прaвитeлcтвo нa Aфгaниcтaн!
    Зa кaквa инaугурaция, нa рaдикaл-Aллaх-глaвoрeзи, бръщoлeви зaпaдa?
    Би билo гoлямa грeшкa, aкo някoй oт чуждa държaвa, учacтвa нa пceвдo-инaугурaциятa, нa caмoпрoвъзглacилaтa ce, Aллaх-рaдикaлнa хунтa, тaлиб-глaвoрeзи!
    Тaкa мoгaт и Киeвo-нaциcтcкитe, и Ecтoнcкитe, и Литoвcкитe, и Лaтвийcкитe и Пoлcкитe хунт-фaшиcти, дa кaнят вceки кoйтo иcкa, зa пceвдo-инaгурaция, нa cвoя, нoв-фюрeр.
    "Глacът нa eкcпeртитe филoлoзи - Фoрcи-Дaри, БУЛГOР"
Новини по държави: