7 Септември, 2021 09:14 13 303 95

Има възраждане на идеята за Велика Сърбия, антибългарската кампания се разраства

  • велика сърбия-
  • сърбия-
  • балкани-
  • българия-
  • северна македония-
  • александър вучич-
  • иван николов-
  • българи-
  • доктрина-
  • история-
  • сърби

Това са неща, които носят сериозни послания и трябва да се отчитат внимателно в България

Има възраждане на идеята за Велика Сърбия, антибългарската кампания се разраства - 1
Снимка: Shutterstock

Има опит за повторно възраждане на великосръбската идея след падането на режима на югодиктатора Слободан Милошевич. Това заяви в интервю за БГНЕС Иван Николов, директор на българския Културно-информационен център в Босилеград.

„Целта е същата – приобщаването на т. нар. сръбски територии в Босна, Черна гора, Косово и Македония, включително Западните покрайнини“, коментира той активно пропагандираната идея в Белград през последните няколко месеца за Сръбски свят. „Свидетели сме на това, което се случи в Черна гора. Самите черногорци го изживяват като опит за окупация, опит за унижение. Това са едни изключително опасни тенденции, които напоследък вълнуват държавите на Балканите и особено сръбското общество, което масово започва да истеризира по тази концепция“, даде за пример Иван Николов.

Той припомни, че днес Сърбия се управлява от същите хора, както през 90-те години на ХХ век, когато се разиграха най-кървавите етнически конфликти – президентът Александър Вучич беше министър на информацията на Милошевич, а Ивица Дачич – говорител на бившия диктатор.

„В момента Сърбия се управлява от ястребите на Сръбската радикална партия. Това са хората, които са отговорни за войната в Босна, за престъпленията в Сребреница, за всички тези трагични неща, които се случиха. Изключително съм притеснен от бъдещото развитие нещата, защото наблюдавам много внимателно процесите в региона. Виждам, че антибългарската кампания силно се разраства в района на Враня, на Сурдулица. Скоро бяха отбелязани т. нар. дни на освобождение от българска фашистка окупация, а след два дни най-вероятно ще бъде отбелязани в Босилеград, под защитата на държавното управление. Това са неща, които носят сериозни послания и трябва да се отчитат внимателно в България“, обърна внимание директорът на българския културно-информационен център в Босилеград.

Според Иван Николов антибългарската реторика в Сърбия и РС Македония е една и съща, но все пак нейният център е в Белград. „Те се управляват от един и същи център, а идеята е да се потисне всяко българско самосъзнание и самочувствие. Антибългарските настроения, които се насаждат, целят да подтиснат всичко българско. Горчивите плодове от това вече ги берем. Българските райони в Сърбия вече са почти изпразнени, не само поради икономическата причина, явно не е много здравословно да се чувстваш българин в Сърбия“, подчерта още той.

За твърденията на Белград, че ЕС не изпълнява своите ангажименти към Сърбия, съпътствани с антиевропейска медийна пропаганда, Иван Николов посочи: „Явно няма сериозно намерение самата държава да влиза в ЕС, поне докато не си реши т. нар. национален въпрос, така както те са го отбелязали. Решаването на този въпрос, както знаете, се простира на териториите на поне четири съседни суверенни държави. Трябва да отчитаме и геополитическия фактор, който подхранва тези амбиции, както и българо-сръбските отношения, за които съм изненадан да чувам на срещата на високо равнище, че никога не са били по-добри. Със сигурност нашето положение никога не е било по-зле“.

На 6 септември – Денят на Съединението, в София бяха представени втори и трети том от сборника с доклади „Съдбата на българите в Западните покрайнини“, организирано от Граждански комитет „Западни покрайнини“ и Културно-информационния център Босилеград. „Поредният опит на една група съмишленици от София и Западните покрайнини да изследват и представят доклади за проблемите на българското малцинство“, каза за представянето на книжните издания Иван Николов и предупреди: „Виждаме колко сериозна е просръбска кампания в Северозападна България, не само по сръбската скара и сръбската чалга. Това трябва да се има предвид“.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 68 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНАТА

    126 39 Отговор
    Борисов само плямпа срещу Радев,
    но го е страх да се кандидатира за Президент!
    Защото Борисов ще загуби катастрофално срещу Радев!
    И Борисов ще стане за посмешище
    с плямпането си срещу Радев!
    Нали?

    Коментиран от #22, #62

  • 2 Surko

    92 66 Отговор
    Истината е ,че никой не обича българите освен може би турците.

    Коментиран от #9, #11, #18, #52, #80, #93

  • 3 😆😆😆😆😆😆😆

    85 20 Отговор
    Ще си връщат Косово ли? Тези са имали държава, само когато сме били под робство!
  • 4 Анализатор

    83 42 Отговор
    Радев е ОБЕДИНИТЕЛ на нацията

    Коментиран от #58

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Србия

    132 39 Отговор
    Србия е част от руската антибългарска политика.

    Коментиран от #83

  • 7 100

    75 7 Отговор
    По пет на нож.
  • 8 Волен Сидеров

    101 14 Отговор
    Българското самосъзнание се губи заради твърде голямата корупция на правителството на бг, твърде много васалното положение към запада, ромизация и турцизация на българите и имигрантите които всяко следващо поколение вижда в ългария враг а не отечество, за всичко виновни са нашите управляващи България
  • 9 ИСТИНАТА

    64 25 Отговор

    До коментар #2 от "Surko":

    Няма лоши народи!
    Има лоши хора!

    Навсякъде по света и у нас,
    комунистите са еднакви социопати!
  • 10 Джамбазоглу

    15 41 Отговор
    Аз съм журналист с Турско кримско- татарско самосъзнание

    Коментиран от #73, #74

  • 11 Ми то няма разлика!

    12 38 Отговор

    До коментар #2 от "Surko":

    Турците са правили деца тук, а еничарите са правили долу!
  • 12 @#$_&--

    61 90 Отговор
    Каквито и да са сърбите те се съпротивляваха здраво срещу турците и сами се освободиха от тях. Бяха опозиция и на Сталин. Оказаха сериозна съпротива на Хитлер. Съпротивляваха се и на Съединените щати. Ние подобни неща не сме правили А при всичките случаи близо до доброволно сме се подчинявали

    Коментиран от #19, #21, #35

  • 13 Кремълски бандит

    43 26 Отговор
    В България има три "Възраждания", които водят антибългарска политика, в полза на кремълските чекисти !
  • 14 Истината

    35 18 Отговор
    Няма лоши народи! Има лоши хора! Навсякъде по света и у нас, фашистите са еднакви социопати!

    Коментиран от #20

  • 15 Кремълски бандит

    17 29 Отговор
    В България има три "Възраждания", които водят антибългарска политика, в полза на американските подлоги
  • 16 Гост

    34 10 Отговор
    Има идея за велика тъпотия и идеята се разраства.
  • 17 какво

    19 28 Отговор
    Що за статия. Западните покрайнини са "източна Сърбия" за който не се е осведомил. За нас са западни за тях е източна. Така че, това специално е неуместно. Сърбите и те се чудят какво ще успее да ги обедини за да станат единни и да тръгнат напред. Това, вероятно е преекспонация в медиите, защото 1999 г. не беше много отдавна.
  • 18 @#$_&-

    39 39 Отговор

    До коментар #2 от "Surko":

    Истината е ,че никой не обича българите освен може би руснаците.

    Коментиран от #40

  • 19 туриста

    83 8 Отговор

    До коментар #12 от "@#$_&--":

    След битката при Сливница, кой ама КОЙ спира Българските войски да не идат в Белград? Жокер Австро - Унгария...
    Винаги са ги дондуркали сърбетата, не случайно Сталин им даде да направят огормна държава и да подчинят за кратко много народи. Свери си данните, че се излагаш публично или си просто платено мекере?
  • 20 100

    17 4 Отговор

    До коментар #14 от "Истината":

    Ти къде видя фашисти, освен някакви маргинални групи?
  • 21 Историк

    30 10 Отговор

    До коментар #12 от "@#$_&--":

    И какво е станало на балканите през 1829-30 година, бе историчаре сърбомански?!
  • 22 оня с коня

    25 34 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНАТА":

    Ше ти го обясня с думи прости:Президентът е просто един Фигурант с орязана власт и от него не зависи Нищо.Премиерът има цялата ИЗПЪЛНИТЕЛНА ВЛАСТ,Той разполага с ХАЗНАТА,негови министри управляват всички Ресори на Икономиката,той раздава Държавните поръчки за Милиарди.през Него минават и Милиардите Еврофондове,Той контактува с Всички световни лидери и от него зависят чуждестранните Инвестиции.Та си тръгнал ти да ОБЕЗСИЛВАШ Борисов и да го правиш Безлична фигура като Радев със Уговорката че ако не се съгласи,значи е Страхлив?!Естествено няма лошо да се пробваш да промиваш Мозъци,ама първо опитай с Твоя...ако го намериш изобщо:)

    Коментиран от #28, #57, #59, #61

  • 23 Иван Николов и Денис?? Какви ги плетете?

    30 14 Отговор
    Двамата, зор да сме скарани със Сърбия!! Няма за какво! Някой бил министър някога в Сърбия по времето на еди кой си?? Ми нашия Екс Премиер е От СИК, съдружник бивш на титоловани личности от Тази Мафиотска групировка!! Нищо не написахте 12год по този въпрос, за това напишете, после за Сърбия!!
  • 24 ДОКО

    9 44 Отговор
    АЗ СЪМ ЗА ВЕЛИКА СЪРБИЯ И ЗА ПОДЧИНЕНА БЪЛГАРИЯ КОЯТО Е ПО ДОБРЕ АКО Я УПРАВЛЯВА ВИДНОТО МАФИОТ ОТ БАНКЯ ГЕНЕРАЛА ОТ ПОЖАРНАТА БОКО ТЪПОКО..
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Българин

    36 29 Отговор
    Най-големият страх на враговете ни в Турция и Фащ е обединение на православните славяни на Балканите .

    Затова Западът е разкъсал България на Берлинския конгрес, та се наложило "съединение".

    Нека приятелството между православни българи, руси и сърби става все по-силно !
  • 27 6336838292

    17 18 Отговор
    Ей тва си е запазване на род и нация,сърбите не се отказват и по османско робство,по нациско времеи сега.Ние ако можем ще предадем и последния революционер само и само да не се развали рахътлъка.
  • 28 Си ган

    13 13 Отговор

    До коментар #22 от "оня с коня":

    Браво колега..удряй по тия празни канчета...

    Коментиран от #34, #54, #67

  • 29 Нямам думи !

    24 19 Отговор
    Не знам за тоя Иван Николов-агент от Тошово време,ама знам,че като отида в Сърбия ,хората ме посрещат като брат и никога не съм чул да коментират такива работи.Иванчо мамин,стига лапа по 2 бона заплата от българската държава !
  • 30 Глупости на кг

    43 13 Отговор
    Реалната заплаха за нас е от турция за нашите Родопи, не от сърбия. Стига сте хвърляли прах в очите на хората, заблуждавате и отклонявате вниманието им..
  • 31 Joanna.

    39 13 Отговор
    Моето мнение е, че някой умишлено ги създава тези конфликти, за да създава омраза помежду ни.Аз не вярвам на всичко,което ни предоставят като информация, балсамация и дезинформация медиите,които обслужват нечии чужди интереси, защото им е платено.Не вярвайте на всичко,което четете и слушате.Бъдете бдителни и мислете с главите си. Балканските, източноправославни християни трябва да се обединят. България,Гърция,Сърбия,Румъния-обединение,а не омраза, за да се борим срещу друговерните! Нато цели разединение като стимулира финансово ромското население и създава база за дискриминация и конфликти. Европейските лидери прокарват безумни идеи и закони, които отново разпалват омраза. Трети пол, толерантност към друговерците, които ще ни претопят като население. И в Европа има корупция, но сочат с пръст по-бедните страни като нас.Не им дреме колко пари взима българина, а им дреме за афганистанците.Смятайте в коя Европа живеете.Европейският съюз ще се разпадне.Трябва обединение на Балканите.

    Коментиран от #41, #42, #87, #94

  • 32 Шоп реалист

    24 7 Отговор
    Има бръмбари в главата на американските педофили сатанисти.
  • 33 Йенки гоу хоум

    26 9 Отговор
    "българските раиони в Сърбия вече са опразнени" то и България вече е опразнена сърбия ли е виновна?
  • 34 факт

    14 9 Отговор

    До коментар #28 от "Си ган":

    Това лесно може да се промени при едно трансформиране на Бг в Президентска република както е в развитите държави.

    Коментиран от #55

  • 35 Boqrqnikolu

    5 12 Отговор

    До коментар #12 от "@#$_&--":

    По принцип така става.Родила го е някоя наташка и после го е хранила с бояряшник, като свърши бояряшника и зареве го почва с празния тиган по главата и затова сега такива ги плещи.
  • 36 Granik

    33 10 Отговор
    Сърбия и РСМ са единствените държави , на Балканския полуостров ,които нямат излаз на море. Затова и двете държави са страшно комплексирани и все с мании за величие ,а дефакто са географски изолирани от света.

    Коментиран от #71

  • 37 Истина е ...

    47 8 Отговор
    , че откакто се е пръкнала сръбската държава, винаги е била срещу България!!!! Истина е, че и според Ньойските договорености " западните покрайнини" са българска територия ( същото се отнася и за беломорска тракия)!!! Истина е и, че когато ги "бомбиха" заради геноцида над косовци, хървати и т.н. нашите политици нямаха смелоста и политическата зрялост( както е било по време на съединението) да си вземем тези покрайнини и да спасим сънародниците си от сръбската окупация! Истина е и, че възраждащата се идея за " Велика" сърбия, може да доведе сърбите до това състояние в което беше България след междусъюзническата война! Така че нека дерзаят! Един път " стомна за вода", два пъти, а на третия ....! И още нещо прекаленото акцентиране върху турците, пречи на българите да видят истинската картина, а тя е .... В новата, повтарям НОВАТА ни история другите ни съсези са извършвали далеч повече жестокости над българите - така например в първата световта война в румънски концлагери умират над 25 000 българи, румънци и сърби след като избиват мъжкото население в редица села използват жените и децата за жив щит срещу настъпващата българска армия, под благосклонния поглед на руснаците! Който не вярва да види донесенията на нашия генерален щаб публикувани в тогавашната преса! За гръцките жестокости и елинизацията и македонидацията на българите да не говорим!! Така че, да с внимание към Турция, но ..... с тази държава в определени моменти може са имаме и общи интереси, особе
  • 38 Онзи

    1 3 Отговор
    Менингити ибрикчий!!
  • 39 !!!?

    9 11 Отговор
    След като президент на България е наследник на "вожда" Г. Димитров е логично отношенията ни с Титовите наследници да са "по-добри от всякога" - "руский мир" !!!?
  • 40 КолевБосия

    7 10 Отговор

    До коментар #18 от "@#$_&-":

    Кремъл обича българите със сос бешамел!
  • 41 историк

    22 5 Отговор

    До коментар #31 от "Joanna.":

    Права сте и точно изказано мнение.Направен е експеримент сред балканските народи с някакви твърдения преди години от поставени журналисти.По-точно това е социален експеримент.Не можете да си представите колко лесно се манипулират хората.Но сръбският шовинизъм е шлифован и уродлив по начина, по който го правят тоталитарните идеологии
  • 42 Ей заради

    14 9 Отговор

    До коментар #31 от "Joanna.":

    такива като теб сме на тоя хал!!! НЯМА и никога е нямало и не може са има обединени на източно православна основа! Особенно при религия доминирана от държавната власт, т.е. подвластна на политиката!!! Това са утопии поради и които сме стигнали дотук! Колко красиво и глупаво ..... наивно!!! Да се обединим около какво ......
  • 43 Трън

    14 13 Отговор
    Защо всеки ден пускате антисръбски статии или такива настройващи хората срещу Сърбия?
  • 44 Брат

    23 21 Отговор
    Сърбите са ни най-близки по етнос, език и вяра. Братя са ни. Славяни и източноправославни сме. Какви са тези соросоидни опорки за разделяне, противопоставяне.
  • 45 Балканджи

    10 11 Отговор
    Забранете слушането на сръбско и ще видите как българина въстава и измита продажниците от балкана.
  • 46 XXXXXXX

    19 4 Отговор
    Соросоидната секта поддържа диктатори като Макрон, Меркел, Борисов... последни 15 години диктатори които преследват свободните граждани с полиция, прокуратурата, служби уж за сигурност!
  • 47 Реалист 2

    14 19 Отговор
    😀 Най-големият страх на враговете ни в Турция и Фащ е обединение на православните славяни на Балканите . Затова Западът е разкъсал България на Берлинския конгрес, та се наложило "съединение". Нека приятелството между българи, руси и сърби става все по-силно !

    Коментиран от #75

  • 48 VENOM

    16 8 Отговор
    Абс пропаганда на соросите цяляща напрежение и разделение на Балканите.
  • 49 Балканец артилерист

    12 11 Отговор
    Докато не запукаме с ракети и не щурмуваме базата на нато в Косово само лоши неща
    Ще се случват на балканите.
  • 50 Запознат

    24 12 Отговор
    В Южна България се чуват само турските радиостанции в София на вс ъгъл дюнерия израза,, турско робство " не присъства в учебниците по история. За каква велика Сърбия става дума като турците са превзели България?
  • 51 бай Гъдю

    12 7 Отговор
    А Велика България на три морета КОГА?...
  • 52 Р.радев

    35 5 Отговор

    До коментар #2 от "Surko":

    Много бой са яли от нас Българите,за това ни мразят.
    Само ще спомена КАПИТАНСКАТА война и ще спра до тук....Точка!!!

    Коментиран от #56

  • 53 Стефан

    8 16 Отговор
    Авторчето , тези брътвежи наречена статия са елементарна руска опорка, явно си заработваш рублите, но ги обръщай в евро и долари щото ще се обезценят и ще лапаш мухите после, ни в клин, ни в ръкав е този пасквил, но нали знаеш че си картотекиран в онзи отбор на бай Ставри.
  • 54 Хаха хаха ха

    4 5 Отговор

    До коментар #28 от "Си ган":

    Тролска червена бълвоч
  • 55 митака

    3 2 Отговор

    До коментар #34 от "факт":

    Адмирации за точният и конкретен отговор!
  • 56 Да де нооо

    9 5 Отговор

    До коментар #52 от "Р.радев":

    Тогава в България е нямало комунисти, нали?

    Коментиран от #66

  • 57 Private Spaсe

    15 4 Отговор

    До коментар #22 от "оня с коня":

    Боко не беше премиер на РБ, а крадлива послушна марионетка на Козяк и Брюксел!
  • 58 Селяк

    10 7 Отговор

    До коментар #4 от "Анализатор":

    Ако беше обединител, нямаше да плаща за протести заедно с ДПС и отровното трио по 300лв на човек да излезе на площада в пандемия и да ги насърчава да правят неща които не трябва. Определено не знаете какво означава думата обединение и обединител - определено Радев не покрива условията на тези думи.
  • 59 САЩ

    12 9 Отговор

    До коментар #22 от "оня с коня":

    "Коня с оня" абсолютно си прав, че милиардите минават през ръчичките на премиера Борисов и от там отиват в чекмедже банк.
    Никога повече ГЕРБ!
    Никога повече Борисов!
    Слава на най-достойният български президент - генерал Радев! ЧЕСТ!
  • 60 Селяк

    22 5 Отговор
    Само в мечтите на Сърбите може да се случи това.... Никога Европа и НАТО няма да го допуснат, но ако го направят, тогава на България да й върнат всичките земи които й отнеха с договора който изтече отдавна. Но пак, това обединение няма да се случи - нито Албания, нито Косово, нито Черна гора ще се съгласят на такова нещо, единствено Македония ще го направи, защото обича да лиже задници, преди плюеше срещу Сърбия като ги подкрепихме да основат държава, сега плюат срещу нас а се мазнят на Сърбия за подкрепа, та дори се опитват да промият мозъка на Словения за да да получи подкрепа и от тях.

    Коментиран от #64

  • 61 Селяк

    15 6 Отговор

    До коментар #22 от "оня с коня":

    Много изписа а то е доста простичко - България е парламентарна държава, а не президентска. Ясно и точно. Президента е нищо, освен едно вето да направи на даден гласуван закон и да изпие едно кафе, друго не може да направи.

    Коментиран от #82

  • 62 САЩ

    13 8 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНАТА":

    Страх, голям страх го гони Джипко Бибитко. Той и за това орева орталъка за личната си охрана, макар че хората на Стъки го охраняват.
    Борисов не може да се сравнява дори със сянката на генерал Радев, камо ли да излезе на диспут с него. Ще стане за резил с каруцаро-махленския си речник!
    Разликата между Борисов и генерал Радев е колкото една 500 млн километрова магистрала от Земята до Луната и обратно.
    Едно е да разтягаш локуми в махалата, съвсем друго е да застанеш пред един ерудиран, възпитан, интелигентен, образован и дисциплиниран човек като генерала от ВВС Радев!
    Борисов зацикли пред въпросите на една смела ромка в село Гроздьово, Варненско, пък камо ли на диспут да се яви.
    Слава на най-достойният български президент - генерала от ВВС Румен Радев!

    Коментиран от #78

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Наблюдател

    6 2 Отговор

    До коментар #63 от "бай Ставри":

    Освен на сърбите, да го пожелаем и на евроатлантиците ! Равенство да има !
  • 66 митака

    7 1 Отговор

    До коментар #56 от "Да де нооо":

    Немало е и джендъри.
  • 67 САЩ

    4 1 Отговор

    До коментар #28 от "Си ган":

    Ти наистина много правилно си се определил като "Си ган".
    В междуушното ти пространство нема никой. Само пространство.
  • 68 Перо

    12 3 Отговор
    За това има копенхагенските критерии при приемане в ЕС,където е задължително страните-кандидати да има урегулирани отношения със съседите и съгласие от тях за приемане! Когато му дойде времето БГ правителството да не спи!
  • 69 Гакт

    18 3 Отговор
    Сърбите разбират само от юмрук..ритник и б52
  • 70 Вангелий

    24 3 Отговор
    Западните покрайнини са Български. Войводина е Унгарска. Сърбите да се натискат в окръга си, че да не станат пак обект на международна подялба. Няма да има повече Югославия. Свърши гювеча от коминтерна и великите сили. Няма !!!
  • 71 Аватар

    10 2 Отговор

    До коментар #36 от "Granik":

    Швейцарската конфедерация не е на Балканите,няма излаз на море,не е член на ЕС и НАТО.Имат пряка демокрация и висок стандарт на живот.Дали причината за високия стандарт в Швейцария се състои само от географското и положение?
  • 72 Генчо

    12 4 Отговор
    сърбите не им ли стигнаха бомбите че още търсят,това е добре за нас. 100 на 100 Русия им мъти главите нали са 1ви приятели и братя
  • 73 Щом

    0 8 Отговор

    До коментар #10 от "Джамбазоглу":

    си паспортен татарин,значи си българин.
  • 74 Т.е.си чист

    0 4 Отговор

    До коментар #10 от "Джамбазоглу":

    Оригинален българин
  • 75 Православните християни на балканите

    8 8 Отговор

    До коментар #47 от "Реалист 2":

    Бяхте обединени всичките в рамките на османската империя и си живеехте в охолство. Русия ви разедини и дори подтикна Сърбия да ви нападне когато решихте да се съедините. Така, че включи аспиринчето малко да мисли, белким проумееш кои са ти враговете 🤣🤣🤣
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 GnG

    8 6 Отговор
    ОБЕДИНЕНИ СЛАВЯНСКИ ДЪРЖАВИ !
  • 78 Хахаха

    5 4 Отговор

    До коментар #62 от "САЩ":

    Какво достойнство виждате в кандидат-президента? Аз от 5 години се мъча и не успявам, че даже и президент не успях да видя в негово лице. В последната година видях един превратаджия, а в последните месец-два и диктатор.
  • 79 BGBG

    15 4 Отговор
    НАЙ СИЛНА Е АНТИБЪЛГАРСКАТА КЪМПАНИА В БЪЛГАРИЯ !
  • 80 Горски

    23 1 Отговор

    До коментар #2 от "Surko":

    Нищо подобно! - Най- мразени са сърбите от всички Балкани. Ние нямаме проблем освен със сърби и македонци по обясними причини.
    Нямаме проблем с Албанци, косовари, черногорци, хървати, румънци и който се сетиш.

    Коментиран от #85

  • 81 Али Раза

    11 1 Отговор
    Срещу босненците ще видят бая зор, тия ги мразят в червата.
  • 82 Зелено чорапче

    2 3 Отговор

    До коментар #61 от "Селяк":

    Може.... може...-служебно правителство,някои служби са подчинени директно на президента,назначава псланници,дава анмистия и българско гражданство-въобще има далавера!
  • 83 Иван

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Србия":

    Австро-унгарската.
  • 84 Скопие

    2 14 Отговор
    Татко ми е родум од Босилеград. Според мои согледувања и размислувања, таму постојат две категории на луѓе, првите се бескрајно добри, вторите се бескрајни лајнари. Претпоставувам дека од авион се гледа во која категорија го сортирам овој Николов. И оној скопјанецот од БГНЕС, исто.

    Коментиран от #86

  • 85 Змей Горянин

    6 2 Отговор

    До коментар #80 от "Горски":

    Горски, не се заблуждавай! Това, че не виждаш проблемите със споменатите от теб и с някои неспоменати, съвсем не означава, че те /проблемите, де/ не съществуват. Мога да ти изброя поне сто. Плюй си в пазвата и се моли да не излязат на бял свят, че бедна ти е фантазията да си представиш до какво могат да доведат. Макар, че честно казано, не съм оптимист за малко по-далечното бъдеще...

    Коментиран от #88

  • 86 чукча

    5 1 Отговор

    До коментар #84 от "Скопие":

    Е па не думай... да не е черкуван по на север по сръбско някъде към Белград тия твои татковци

    Коментиран от #95

  • 87 Янче

    11 2 Отговор

    До коментар #31 от "Joanna.":

    Явно си пораснала с гръцка пропагнда.
  • 88 Горски

    20 1 Отговор

    До коментар #85 от "Змей Горянин":

    Хич не се заблуждавам. - Работата ми е такава, че последните 25 години се срещам с чужденци. - Добре познавам и хората в Европа и Балканите и не малка част от тези в Близкият Изток.- Вероятно не съм се срещал само с хора от Нова Зеландия.
    На Балканите по- мразени от сърбите няма!
  • 89 СВЕ СРБЕ НА ВРБЕ

    12 2 Отговор
    СВЕ СРБЕ НА ВРБЕ !!! БЪЛГАРСКА ГРАНИЦА СЪС СЪРБИЯ НА РЕКА МОРАВА !!!
  • 90 СВЕ СРБЕ НА ВРБЕ

    13 2 Отговор
    СВЕ СРБЕ НА ВРБЕ !!! БЪЛГАРСКА ГРАНИЦА СЪС СЪРБИЯ НА РЕКА МОРАВА !!!
  • 91 СРЪБСКИ МИЛИТАРИСТИ

    9 5 Отговор
    КАТО СИ РАЗУШИХМЕ АРМИЯТА А СЪРБИТЕ СЕ ВЪОРЪЖАВХА ЗА БЕЗ ПАРИ С РУСКО ОРЪЖИЕ СЕГА ЩЕ СИ ВИРЯТ РОГАТА !!! НА ВИ НАТО, НА ВИ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ.!!!
  • 92 НОВ БАЛКАНСКИ СЪЮЗ

    11 2 Отговор
    ТРЯБВА БАЛКАНСКА КОАЛИЦИЯ ПРОТИВ СЪРБИЯ !!! НОВ БАЛКАНСКИ СЪЮЗ !!! БЪЛГАРИЯ, АЛБАНИЯ, УНГАРИЯ, ХЪРВАТИЯ, БОСНА И МАКЕДОНИЯ СРЕЩУ СЪРБИЯ !!! ВСЕКИ ДА СИ ВЗЕМЕ ЗАГРАБЕНИТЕ ЗЕМИ ОТ СЪРБИЯ !!!
  • 93 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Surko":

    Както вълка обича агнето, нали?
  • 94 Гост

    3 7 Отговор

    До коментар #31 от "Joanna.":

    Това е така, но както знаеш, раздробяването на славянските народи, на Балканите, е цел на новите ни западни "приятели", още от освобождението ни насам. А и доста пр0дажни политици имат разположени по управленските постове в страните ни, които им прокарват интересите.
    Отделно от това, бая султански ку4€та пишат по сайтовете, престорени и предрешени като българи, за да плюят по другите славянски народи и да скарват славяните.
    Западът не иска тук славянска нация, симпатизираща на Русия. Искат някои от големите им партньори да се нагнезди на този кръстопът и най-подходящ за тази работа им се вижда анадолския вилает, който им е и военен и търговски съратник.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: