Last news in Fakti

10 Септември, 2021 22:20 1 843 2

Десетки чужди граждани напуснаха Афганистан, талибаните са съдействали

  • афганистан-
  • кабул-
  • летище-
  • талибани

Ситуацията в Близкия изток ще бъде една от темите, които ще обсъдят френският президент Еманюел Макрон и германският канцлер Ангела Меркел на среща в Елисейския дворец идния четвъртък

Десетки чужди граждани напуснаха Афганистан, талибаните са съдействали - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Десетки чужди граждани и днес напуснаха Афганистан с полет от летището в Кабул до катарската столица Доха, съобщава "Ройтерс".

Повече от 100 пътници, сред които американски и британски граждани, бяха изведени вчера от страната с първия евакуационен полет след като американските войски напуснаха Афганистан. Белият дом съобщи, че талибаните са съдействали за евакуацията.

В същото време Организацията на обединените нации предупреди, че талибаните са отговорни за все по-голямото насилие срещу мирните протести в Афганистан. Това е довело до смъртта на поне четирима демонстранти. Организацията е получила съобщения, че са претърсвани домовете на участници в протестите. Сплашвани са били и журналисти, отразяващи демонстрациите.

Ситуацията в Афганистан ще бъде една от темите, които ще обсъдят френският президент Еманюел Макрон и германският канцлер Ангела Меркел на среща в Елисейския дворец идния четвъртък.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 приказки

    2 0 Отговор
    И като разговарят Макрон и Меркел , какво ще стане , освен, че ще убият 1 час време ...но , светът ще чуе , голямите политици нещо правят.
  • 2 Ххх

    0 0 Отговор
    А миналата година, колко хора измряха в САЩ, че дори национлната гвардия извадиха. И технните хора не ги харесват.
Новини по държави: