Last news in Fakti

12 Септември, 2021 08:42 2 500 30

Русия обвини САЩ за намеса в изборите й

  • мария захарова-
  • русия-
  • сащ-
  • избори-
  • намеса-
  • алексей навални-
  • пентагона-
  • приложение

Приложението е "свързано по един или друг начин с Пентагона", каза Захарова

Русия обвини САЩ за намеса в изборите й - 1
Снимка: Shutterstock

Мобилното приложение "Умно гласуване" на вкарания в затвора критик на Кремъл Алексей Навални е причината Русия да обвини САЩ в намеса в изборите ѝ, които ще се състоят след седмица, предаде БТА, цитирайки ДПА.

Приложението е "свързано по един или друг начин с Пентагона", каза говорителката на руското външно министерство Мария Захарова пред радио "России". Поддръжниците на Навални го използват, за да подкрепят кандидатите, които имат най-големи шансове да победят опонентите си от управляващата партия "Единна Русия". Парламентарните избори ще бъдат произведени от 17 до 19 септември.

Уебсайтът на "Умно гласуване" е блокиран в Русия от няколко дни. Властите също така забраниха на търсачките "Гугъл" и "Яндекс" да показват релевантни резултати при търсенето на ключова дума "Умно гласуване". Русия съобщи в петък, че посланикът на САЩ Джон Съливан е бил извикан на разговор във външното министерство в Москва, за да му бъдат представени "неоспорими доказателства" за намеса в руските избори.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдааа

    10 64 Отговор
    Американецът може да се намесва, защото е демократ по душа. А мужикът - тръбар одеколонист

    Коментиран от #21, #25

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Браво

    54 7 Отговор
    Само така-с американските камани-по американските кратуни...
  • 4 Антимилиционер

    15 44 Отговор
    Мачкай празноглавия милиционер бай Джо! Това не са хора, а милиционери.
  • 5 КОТарАК

    40 10 Отговор
    за съжаление прекъснахме отношенията си с тая държава ,а сме инвестирали толкова много в нея като азбука , религия. ние не сме русофили-това е смешно. гледаме на тях като родител към децата си. пак сме от губещият лагер , не могат и да осмислят и най-върлите козяшки тролове колко сме слаби ЕС с правите краставици и колко лесно могат да ни смачкат

    Коментиран от #11, #19

  • 6 Сесесере

    3 34 Отговор
    Петя се е разтреперил от страх да не получи шут в задника на изборите, жалки смешковци!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Режи

    6 37 Отговор
    Спри им тръбата, Джо! Нека стоят гладни.

    Коментиран от #9

  • 9 БАЙ Х@Й ‼️

    38 3 Отговор

    До коментар #8 от "Режи":

    Покажи на Джо коя тръба да среже! Току виж срязал тази към неговата в Украйна !
  • 10 наблюдател

    7 43 Отговор
    прост народ е руския , подобно на българския
  • 11 Кремълски бандит

    2 43 Отговор

    До коментар #5 от "КОТарАК":

    Разбира се, че не сте русофили - вие сте руски еничари не кремълските бандити. Плащат ви копейки от заграбените милиарди долари от България !

    Коментиран от #13, #16, #22, #27

  • 12 Мен

    2 37 Отговор
    Само така. Руската измет как се меси в американските избори. Само свинщина правят. Нарушиха договор за непромяна нантериторията на Европа и окупираха Крим. Договорът е лично подписан от тях. Само не знам защо цял свят ги търпим. Въпрос на няколко дена е да бъдат пометени.

    Коментиран от #20

  • 13 КОТарАК

    32 1 Отговор

    До коментар #11 от "Кремълски бандит":

    предположих че някой заблуден трол ще се опита да напише нещо по темата...кой ни вкара кафеза с орязано животновъдство , зеленчуци , овошки и ни хвърлят по няколко евро напечатани да не го развиваме бе! за кисели краставици навремето в буркани ни даваха петрол хората. ама си толкова неосъзнат , че не можеш да проумееш някои неща-заради такива като треб сме на тоя хал
  • 14 СССРБарета

    23 1 Отговор
    Браво на руснаците Точно така се прави!
  • 15 Олга

    8 1 Отговор

    До коментар #2 от "Баба Меркел":

    Баба Меркел, тази приказка е за теб. Твоята история подобна на тази с заека..

    Върви заек по пътека в гората и вижда пред себе си една воняща на фекалии субстанция. Близнал я и с голямо удовлетворение отбеляза: “Добре,че я опитал, иначе щях да я настъпя.”
  • 16 Ежко Бежко

    14 2 Отговор

    До коментар #11 от "Кремълски бандит":

    Кажи ми как ни плащат, че и аз да се облажа малко. Имаш акъл на кокошка.
  • 17 Гост

    14 0 Отговор
    Този се утрепа днес от статии против Русия! Явно го е ял здравата от тях. Лично им е обиден..... изотзадзе.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Олга

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "КОТарАК":

    По повод “инвестициите” питай академичната наука , а не гаражната и ще разбереш колко научната истината се различава от утвърдените и постоянно повтарящи се сред народа митове.
  • 20 барчо

    12 0 Отговор

    До коментар #12 от "Мен":

    Всеки договор подписан от предател и откровено неизгоден за собствената държава е задължително или да бъде преразгледан или скъсан. Като пример мога да дам договорите на нашине измекяри, които сключиха унизителни договори за изкупуване на най-скъпата в света електроенергия от американските фотоволтаици и добиваните от времето на каменната ера американски електроцентрали на въглища. В схемата на ЧЕЗ за консумираната енергия от българите атомния дял е едва 5%, като останалите се сещаш кои са. По тази причина цената на тока ни е безумно скъп. Евтината атомна енергия бива изнасяна. За съжаление никой от нашите политици няма смелост да скъса откровено предателските договори с американските кърлежи. Нямам нищо против договорите, които са взаимоизгодни да се спазват, но неизгодните трябва да се прекратяват, независимо от неустойките, така ще е достойно и по-изгодно!!!

    Коментиран от #28

  • 21 Само мачкане на руснака!

    3 16 Отговор

    До коментар #1 от "Мдааа":

    Тряба да се нарикат в ъгъла тия макаци, където им е мястото

    Коментиран от #23

  • 22 Олга

    15 0 Отговор

    До коментар #11 от "Кремълски бандит":

    Шокиращо, но забравяно.
    “Монитор” 14 май 2002 г. Интервю на Костадин Чакъров от апарата на Живков (починал преди години).
    ”Брежнев ни даде изключителен статут - стотици
    милиони долари ежегодна безвъзмездна помощ.И до ден днешен България живее благодарение на индустриалната база изградена от ежегодни доставки - милиони тонове черни и цветни менали,11 млн.т. нефт, целулоза, хартия, каучук и т.н. да не говорим за необятен пазар на нашата продукция.”
    И добре да си споменете за хуманитарна помощ от САЩ преди години - плеснясалата царевица .
  • 23 Адвокат

    12 0 Отговор

    До коментар #21 от "Само мачкане на руснака!":

    Ами иди ги мачкай, ама май като Байко лафа с голо д...ще мачкаш таралежите... Нещастници!
  • 24 Адвокат

    16 1 Отговор
    От американците нямаме никаква полза, само експлоатация като суровинна колония и плацдарм за бази(безплатно). Референдум за НАТО и излизане! Нали не ви е страх соросоиди?
  • 25 Smooth Jazz

    9 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мдааа":

    Демократ по мечта, не по душа. Я кажи защо в сащ няма опозиционни партии? Има само демократи и републоканци. Няма други. В демократичните държави на избори се явяват всякакви партии - от либерални до социалистически, патриотични, християнски, етнически.... Но там избирателната система не допуска такива. Това ли им е демокрацията на краварите. Да не коментирам и свободата на словото че ще ги изкарам на едно от последните места в света.
  • 26 Сащ

    9 2 Отговор
    Американската империя не проумя ли че времето и изтича, най големия длжник в света съществуваща от войни, интриги, и демократична експлоатация
  • 27 Гошо

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "Кремълски бандит":

    Това с плащането живо ме интересува ,я кажи как става Ти явно си запознат
  • 28 Мен

    1 2 Отговор

    До коментар #20 от "барчо":

    Много несъответстващ пример и страшно некомпетентно изказване. Като ти е неизгоден токът защо не си скъсаш договора с ЧЕЗ? Защото идват санкции - веднага ти спират тока. Същото е и с руските хлебарки - трябва да им спрем тока.
  • 29 Землянин

    0 2 Отговор
    Целта оправдава средствата. Дано бедният алкохолизиран мужик се освободи от оковите на руските олигарси, било то с чужда помощ.
  • 30 Декабрист

    0 1 Отговор
    Съжалявам руснаците, има много свестни хора, а са принудени да живеят в мракобесие. Нацията им има потенциал, който се унищожава от олигархията и крадците.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания