14 Септември, 2021 13:40 1 150 13

Ангела Меркел превърна Германия във водач на Европа

  • германия-
  • ангела меркел-
  • европа

Страната стана водеща в региона

Ангела Меркел превърна Германия във водач на Европа - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Управлението на Ангела Меркел превърна Германия в лидер на Европа, съобщи Ди Велт.

Страната се превърна във водещ фактор. Германия е политически и икономически лидер в Европа.

Това се очакваше още с обединението на страната. Великобритания и Франция имаха очакване, че огромният потенциал на единната държава може да я превърне във водеща.
Това стана факт, макар и по различен от очаквания начин. Германия се превърна във водач в следствие на две събития, които първоначално не бяха под контрола на Меркел.

Това е финансовия срив в Еврозоната и решенията на британското правителство. Германската икономика успя да спаси страните от Южна Европа от несъстоятелност.

Меркел стана водещ лидер, уважаван в цяла Европа. При управлението на Доналд Тръмп в САЩ, някои дори я определяха като лидер на свободния свят.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нннн

    12 2 Отговор
    Да, ама това не е Германия.
    Има всякакви, не и немци.
  • 2 ПКП Я

    12 3 Отговор
    Превърна Германия и ЕС в ислямски бастион , време е да посети затвора!

    Коментиран от #4

  • 3 А, стига, бе!!!

    6 4 Отговор
    Що, преди Германия на опашката ли беше?
  • 4 Акъл йок

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "ПКП Я":

    Мюсюлмани в ЕС и Германия са под 10% "умник".

    Коментиран от #9

  • 5 ТаУмВзе

    6 0 Отговор
    Когато мисирките, отразяват политяги, които са загубили връзка с Реалността! А ние живуркаме или съществуваме в Инептокрация, власт на Глупавите! Светът е в Разглобен Разпад.
  • 6 факт

    6 2 Отговор
    Глупости германия стана лидер при обединението много преди Меркел и благодарение на падането на желязната завеса и прииждането на евтина работна ръка от Изтока.Но тоя период свърши и сега немците ги чакат само талибани и сириици.Китай ги размаза икономически скоро и Индия
  • 7 Пламен

    6 2 Отговор
    Превърна Европа в джихадистки емират.
  • 8 МирогледСвят

    5 0 Отговор
    Какъв фактор, задокенаските братя прехвърлиха европа и целит да плаща финансовата криза преди 13 годин, после Германия набута само немскоговорящи вериги за търговия у нас и така контролираше пазара. После Меркел покани чужденци идващи предимно от места без война и накрая сводбното дживение на хора и стоки беше спряно заради Ковид-а. За капак всички натовски държави признаха поражението и загубените амбиции в Афаганистан. Та през цялата управление на Меркел, тя клатеше Европа от една крива в друга: финансова, мигрантска, медицинска и военна.... за какви успехи говорят не знам, трябв да четеш дойче веле само за да имаш такъв мироглед за света.
  • 9 ТенденцииЕС

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Акъл йок":

    Ти както искаш ги брой, при 80 млн. държава ... говорим за две Българии насление насред Германия :) Сравнявате цифри без много много да вниквате и да гледате тенденциите.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Да бе да

    1 0 Отговор
    Ангела превърна Европа в една голяма корупционна схема. България беше като офшорка на тази схема.
  • 12 Тръмп

    1 0 Отговор
    Меркел унищожава християнска Европа!;)Сега не се забелязва,но след 20-30години ислямистите ще са 30% и ще стане страшно!;)
  • 13 15 септември

    0 0 Отговор
    Да палят големи свещи за св. вмчк. ап. прп. Айхман (А.).
Новини по държави: