20 Септември, 2021 17:40 2 134 51

Pfizer: Ваксината ни срещу COVID-19 е безопасна и предпазва децата на възраст 5-11 години

  • пфайзер-
  • ваксина-
  • коронавирус-
  • пандемия

Бързото получаване на разрешение за ваксинация на децата може да помогне за смекчаване на потенциалния ръст на случаите през есента, особено в училищата, които вече са отворени в САЩ

Pfizer: Ваксината ни срещу COVID-19 е безопасна и предпазва децата на възраст 5-11 години - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Pfizer и BioNTech съобщиха в понеделник, че тяхната ваксина срещу Covid-19 предизвика силен имунен отговор при деца на възраст от 5 до 11 години и че двете компании планират да поискат разрешение за използване на ваксината при деца в тази възрастова група в САЩ, Европа и другаде възможно най-скоро, предаде Ройтерс.

Компаниите заявиха, че ваксината е генерирала имунен отговор при деца на възраст от 5 до 11 години в тяхното клинично изпитване във "Фази 2 и 3", който съответства на този, който преди това се е наблюдавал при хората на възраст от 16 до 25 години. Профилът на безопасност също така като цяло е сравним с по-възрастната възрастова група, казаха още те.

"От юли детските случаи на Covid-19 са се увеличили с около 240 процента в САЩ, подчертавайки нуждата на общественото здраве от ваксинация“, заяви изпълнителният директор на Pfizer Алберт Бурла в съобщение за пресата.

"Тези резултати от изпитването осигуряват солидна основа за търсене на разрешение за нашата ваксина за деца на възраст от 5 до 11 години и ние планираме да ги представим спешно на Федералната агенция по храните и лекарствата на САЩ и на други регулаторни органи", допълни той.

Висши здравни служители на САЩ смятат, че регулаторните органи могат да вземат решение относно това дали ваксината е безопасна и ефективна при по-малки деца в рамките на три седмици след подаването на искания за разрешение от страна на фармацевтичните компании, съобщиха по-рано този месец източници на агенция Ройтерс.

Хоспитализациите и смъртните случаи вследствие на Covid-19 нараснаха в САЩ през последните месеци поради силно заразния вариант Делта. Педиатричните Covid случаи също се увеличават, особено с оглед, че всички деца под 12 годишна възраст са неваксинирани, но няма индикации, че освен че е по-заразен (по-силно разпространим), вариантът Делта е по-опасен при децата.

Бързото получаване на разрешение за ваксинация на децата може да помогне за смекчаване на потенциалния ръст на случаите през есента, особено в училищата, които вече са отворени в САЩ.

Ваксината на Pfizer/BioNTech, наречена Comirnaty, вече е разрешена за употреба при деца на и над 12 години в много страни, включително в САЩ. Първоначално ваксината беше разрешена за употреба при хора на възраст 16 или повече години в Съединените щати през декември 2020 г., а през миналия месец получи пълно одобрение от Американските здравни органи за тази възрастова група.

Според проведеното от двете компании приучване във "Фаза 2 и 3", децата на възраст от 5 до 11 години са получили по две инжекции от по 10-микрограма всяка една доза на ваксината, или една трета от размера на дозата, давана на хора на възраст 12 и повече години. Компаниите очакват данни за това колко добре действа ваксината при деца на възраст от 2 до 5 години и деца на възраст от 6 месеца до 2 години още през четвъртото тримесечие на тази година.

За разлика от по-голямото клинично изпитване, което производителите на лекарства са провеждали по-рано при възрастните хора, педиатричното изпитването сред 2 268 участници не е било предназначено основно за измерване на ефикасността на ваксината чрез сравняване на броя на случаите на Covid-19 при реципиентите на ваксината с тези, които са получили само плацебо. Вместо това изпитването сравнява количеството неутрализиращи антитела, предизвикани от ваксината при децата, с отговора при по-възрастните реципиенти в изпитванията на препарата за възрастни.

Говорител на Pfizer каза, че по-късно компаниите могат да разкрият ефикасността на ваксината от изпитването при децата, но все още не е имало достатъчно случаи на Covid-19 сред участниците в последното проучване, за да се вземе подобно решение.

Ваксината е с около 95 % ефективност в клиничното изпитване за възрастни, но Pfizer каза, че имунитетът отслабва няколко месеца след втората доза. В началото на тази седмица се очаква американските регулатори да разрешат трета бустерна доза от ваксината за по-възрастни и високорискови американци.

Компаниите заявиха, че ваксината се понася добре сред децата, като страничните ефекти обикновено са сравними с тези, наблюдавани при участниците в изпитванията, които са възраст от 16 до 25 години.

Както ваксината на Pfizer и BioNTech, така и тази на Moderna са свързани от регулаторните органи с редки случаи на сърдечно възпаление при юноши и млади хора, особено млади мъже. Pfizer каза, че не са станали свидетели на сърдечно възпаление при участниците в изпитването.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    78 6 Отговор
    Продължавай да Лъжеш моше! Да видим каква ще е смъртността на ваксаните. Чак и на деца посегнахте.!..

    Коментиран от #41

  • 2 Притежател

    76 5 Отговор
    Ае сега някой да обясни смислено защо трябва да се ваксинират и децата?

    Коментиран от #6

  • 3 Грульо

    64 7 Отговор
    И от какво предпазва децата, като тях ковит не ги лови. :D
  • 4 Майна

    51 6 Отговор
    Няма да се откажат и децата ни искат!Въпреки че няма „Вирус убиец“, има „Убийствена ваксина“.
    Доказателствата са непреодолими. Към момента на писане (в средата на юли 2021 г.) в Европейския съюз са регистрирани почти 20 000 смъртни случая от ваксини от Covid (17 юли 2021 г.) . В САЩ броят на регистрираните смъртни случаи, свързани с ваксини, е от порядъка на 12 000 (9 юли 2021 г.).

    Според базата данни EudraVigilance (17 юли 2021 г.) има 18 928 смъртни случая и 1 823 219 ранени, докладвани след инжекции от четири експериментални изстрела на COVID-19.

    COVID-19 MRNA VACCINE MODERNA (CX-024414)
    COVID-19 MRNA VACCINE PFIZER-BIONTECH
    COVID-19 ВАКСИНА АСТРАЗЕНЕКА (CHADOX1 NCOV-19)
    COVID-19 VACCINE JANSSEN (AD26.COV2.S )
    От общия брой наранявания, регистрирани в ЕС, „половината от тях (904 609) са сериозни наранявания “. Според EuroViligance (цитирано от Брайън Шилхави):

    Коментиран от #33

  • 5 Гост

    54 3 Отговор
    Още в самото начало беше очеВадно, че ще има ваксиниране и на децата, сега мислят как да ваксинират, и не родените, за да е сигурно "всичко".Милиарди, милиарди печелят за да се "грижат за нашето здраве" :ДА АМА НЕ!
  • 6 гост

    47 4 Отговор

    До коментар #2 от "Притежател":

    Щото сатанистите като сорос,гийтс ,ротшилд и т.н. мразят останалите хора и деца и всичко дето диша..Целта им е на планетата да остане само онзи 1 прозент дето си мислят ,че я въртят..АМА ДЪЛБОКО СЕ ЛЪЖАТ !!!

    Коментиран от #36

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 БАЙ Х@Й‼

    49 3 Отговор
    Някой да е чул търговец който казва , че стоката му не струва ‼️‼️‼️‼️❓❓❓❓
  • 9 Безотговорно

    50 3 Отговор
    Това е тотално безотговорно поведение. Като са им толкова ефективни ваксините защо в Израел пак боледуват и умират? На кого е нужен този риск да ваксинират и децата с експериментални ваксини? Ами ако след 2, 3 години на тези деца се появят негативни и необратими реакции от ваксините? Ще кажат извинявайте ама не знаехме.

    Коментиран от #30

  • 10 Целта

    40 2 Отговор
    Основната цел е да ваксинират всяко дете още при раждането, но почват от далеко, че много съмнително става. Първо възрастните, после децата и накрая и бебетата.

    Коментиран от #34

  • 11 Изроди

    55 2 Отговор
    От какво ще предпазвате децата, бе!? Съсипахте им детството и психиката, какво още искате да им отнемете- живота и здравето ли, ИЗРОДИ?
  • 12 ????

    41 1 Отговор
    Ваксинираха ли вече децата на Уилям и Кейт? Те са точно на подходяща възраст? Няколко още кралски дечица запретнаха ли ръкавчета мама и тате да ги ваксат, по телевизията ще ги дадете ли? И вашите деца също!
  • 13 Гост

    33 4 Отговор
    "Безопастна" е, вече има случай на левкемия от тази "безопасна" ваксина в България.

    Коментиран от #15

  • 14 Раданч Татлъту

    15 5 Отговор
    И бебетата ваксинирайте!☠☠☠👍
  • 15 Див татарин

    5 25 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Има случай и на тотална глупост, твоя случай, ама едва ли ще го схванеш, че си прооооссс като ламаринен покрив на свинеферма.

    Коментиран от #43

  • 16 Тра-ла-ла

    41 1 Отговор
    След като твърдят, че ,,ваксините" им са безопасни, защо отказват да поемат отговорност за тях?
  • 17 Абе

    31 1 Отговор
    И кой луд ще ваксинира детето си? Айде при нас от зор и изнудване ще ни набодът,ами децата няма да позволим.Това ваксиниране вече мина всички граници.
  • 18 За овце

    35 2 Отговор
    Ще го кажа просто. Това е престъпление срещу човечеството.
  • 19 Чудно

    27 1 Отговор
    Оставаше и да кажат, че е опасна... това не е ваксина а имунобустер.
  • 20 Гост

    23 1 Отговор
    Чиба куче мръсно не посягаи на децата
  • 21 Злобар

    30 1 Отговор
    Щом е безопасна защо карат ваксиниращите се да поемат отговорност за риска .
  • 22 Всички от файзер

    16 1 Отговор
    Са за разстрел..също и другите убийци
  • 23 ???

    12 1 Отговор
    От какво ги предпазва?

    Коментиран от #24

  • 24 За овце

    13 1 Отговор

    До коментар #23 от "???":

    Прогнозно, от живот или поне от продължителен такъв, както и от "риска" да се размножат.
  • 25 ГруЮ

    13 2 Отговор
    Няма да пипате децата ей!
  • 26 Рошко

    12 1 Отговор
    За пари всичко правим, даже и гаранция дават хората ама срещу информирани съгласие, демек нищо
  • 27 еарцдсусе

    19 2 Отговор
    Тая отрова във флакон ще направи децата ви стерилни и може да забравите за внуци. Ще почерните живота на вашите деца. Хората които стоят зад ваксините и фармацията не се нуждаят от пари. Те имат всичките пари на света и гонят други цели. Целта е намаляване на населението като остане под 1 милиард . Затова толкова настоятелно се мъчат да инжектират ударно толкова много хора за малко време. Не се лъжете това не са ваксини а смрт във флакон. Ефекта ще дойде с годините. Хората няма да могат да се възпроизвеждат а по слабите директно ще умират. Всички ще бъдат поставени пред свършен факт. Всичките бклуци дето рекламират ваксините по медиите трябва да бъдат заплюти в лицето.

    Коментиран от #31

  • 28 Обзалагам се

    16 1 Отговор
    Скоро ще одобрят ваксината и за бебета и ще искат да ги ваксинират при раждането.
  • 29 hahah

    12 1 Отговор
    Ваксината ни е супер. Бийте си я на децата, безопасна е. Ние няма да я бием на нашите деца, за да има за вас.
  • 30 Ами защото

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Безотговорно":

    Са вакснати затова.
  • 31 Така е

    19 1 Отговор

    До коментар #27 от "еарцдсусе":

    Това невиждано досега бързане, тази луда надпревара за ваксиниране не нормална. Тази сляпа увереност в безопасността на ваксините, комбинирана с необходимостта от подписване на информирано съгласие буди подозрение във всеки логично разсъждаващ човек. Има сериозна причина за това бързане и изглежда тя не е общественото здраве.
  • 32 Забелязвате ли

    14 1 Отговор
    Как набързо одобриха ваксините? Така не се прави, но да предположим, че е било спешно.
    Как докато почнаха да ги прилагат без дори да видят резултаттите започнаха експериментите с деца?
    Това вече не беше от спешна необходимост и е излишен риск.
    Сега ще почнат експериментите с новородени. Това вече няма да има никаква медицинска логика и е направо много съмнително.
  • 33 Горките

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    германчета ...
  • 34 А после

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Целта":

    ше ваксинират сперматозоидите и яйцеклетките.
  • 35 Макдонилс

    8 0 Отговор
    То и наще сандвичи са безопасни но чак полезни хохохо
  • 36 Нов Световен Ред New World Order

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Не ги мразят! По лошо е! За тях хората са от друг вид, за тях хората по света са родени за биологичен материал и те могат да разполагат с тях както намерят за добре. Вече не им трябват хора повече от петстотин милиона, до един милиард. Това количество е достатъчно за да функционира света. Вече не им трябват хора които да генерират печалба и да трупат пари. Вече им трябва чиста власт.

    Коментиран от #37

  • 37 Аватар

    7 0 Отговор

    До коментар #36 от "Нов Световен Ред New World Order":

    И след като постигнат редуциране на човешката популация до 500 000 000 ще започне вътревидовата борба за надмощие между тези психопати.

    Коментиран от #38, #39

  • 38 Извънземните

    4 0 Отговор

    До коментар #37 от "Аватар":

    пък ше им гледат сеира ...
  • 39 Тра-ла-ла

    6 0 Отговор

    До коментар #37 от "Аватар":

    А защо мислиш, че ще го постигнат? Аз например вярвам, че няма да им се получи!

    Коментиран от #48

  • 40 От страни

    6 0 Отговор
    Айде да уморят и дочурлията. Сатанисти такива.
  • 41 ⒶⓇⒼⓄⓃ

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Така е. Еврейските глобалисти-сатанисти извършват геноцид спрямо гоите.
  • 42 От страни

    2 0 Отговор
    Тия хора хора ли са? Кви са тия експерименти?
    Прочетох за Драгона дето е летял тия дни. Специалисти се питат защо без особена необходимост орбитата на кораба е била вдигната повече отколкото орбитата на МКС в еклиптика е била 600 километра което е повече от мкс с 200 километра и е много по опасно от орбитата на МКС.
    Казват че не са били ТУРИСТИ а са били ОПИТНИ ЗАЙЧЕТА. Част от програмата за подготовка полети за Луната и Марс. Три дена са ги въртяли там на скаричка. Ухааа. Мешана скара. А астронавти що да пращат - да ги уморат?
    Не знам доколко е верно.

    Коментиран от #44

  • 43 ⒶⓇⒼⓄⓃ

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Див татарин":

    Не съжалявам такива злобари като теб, които се боцкат доброволно с отровата. Ние нямаме нужда от такива като теб.
  • 44 гост

    3 0 Отговор

    До коментар #42 от "От страни":

    Колега,колега отдавна на луната и на марс има земни бази!!! Даже в тубата има качен клип от 62-ра година как първите земляни от 6 различнинационалности пристигат на марс!Потърси !

    Коментиран от #45

  • 45 От страни

    2 0 Отговор

    До коментар #44 от "гост":

    Ще видя. Мерси.
  • 46 дидо

    3 0 Отговор
    изрудидолни хора убиват вас и вашите деца събудете се

    Коментиран от #51

  • 47 Обикновен човек

    2 0 Отговор
    След като посегнахте на най-малките, вече не вярвам на Васаджиите. Това е безобразие, пред звъна на парите се извършва някаква атака срещ Човечеството. Не съм антиваксер на всяка цена, но това вече надмина всякакви антиЧовещки граници. Дай Боже всекиму. Време е новата "Атлантида" да я сполети съдбата на старата.
  • 48 Аватар

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "Тра-ла-ла":

    Защото финалната фаза на маратона с човечеството на тази,да я наречем структура,е от началото на миналия век.Според мен започва с началото на
    функционирането на ФЕД.Минава през ПСВ и ВСВ,след което социалното инженерство чрез манипулиране на човешката популация е в пълен ход .Егоизмът,инстинктите,страхът са част от манипулационните техники,които се използват, за да предизвикат желания в масите да искат това,от което не се нуждаят.Така стигаме до 11.09.2001 г.,минаваме през кризата 2008 г.и истерията със свинския грип от 2009 г.,която ,като ситуация,е идентична с днешната.Само че тогава е имало политически и медиен отпор,а сега няма.Функционирането на тази структура може да се обясни само чрез понерологията.Прочетете повече за Едуард Бърнейз и Тависток.

    Коментиран от #49, #50

  • 49 От памтивек

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "Аватар":

    е така. Само един пример - Александър Македонски превзема почти целия тогавашен свят и за какво? За благото на народа си ли?
  • 50 Тра-ла-ла

    0 0 Отговор

    До коментар #48 от "Аватар":

    Така е, но не съм съгласен, че началото е от миналия век! Още апостол Павел ( ако се не лъжа) пише, че ,,тайната на беззаконието"вече действа в света, а от тогава са минали не сто,а повече от две хиляди години. Много големи злодеи са се явявали в света и са погубили милиони, но човечеството продължава да съществува. Едва ли тези ще са най- големите.
  • 51 Тра-ла-ла

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "дидо":

    Дидо, ако не ме убият, ще умра от естествена смърт! Повече ме притеснява, какво ще правя после! 🙂