Last news in Fakti

21 Септември, 2021 21:20 2 886 19

Напрежение преди изборите! Крайнодесни окачиха предизборни плакати, зовящи "Обесете Зелените"

  • германия-
  • избори-
  • армин лашет-
  • ангела меркел-
  • валтер любке

Германските опасения относно крайнодясното насилие бяха засилени преди две години, когато консервативният политик Валтер Любке беше застрелян от неонацист заради неговите проимиграционни възгледи

Напрежение преди изборите! Крайнодесни окачиха предизборни плакати, зовящи "Обесете Зелените" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германски съд постанови премахването на предизборни плакати с надпис "Обесете зелените", поставени от крайнодясна партия със съмнения за връзки с неонацистки групи, предаде "Ройтерс".

Плакатите, окачени в град Цвикау, са били поставени от "Третият път", малка партия, наблюдавана от службите за сигурност, дни преди изборите, които ще определят курса на най-голямата икономика в Европа след напускането на канцлера Ангела Меркел.

Зелените, трети в социологическите допитвания, вероятно ще бъдат част от коалиционно правителство след изборите за Бундестага на 26 септември.

Германските опасения относно крайнодясното насилие бяха засилени преди две години, когато консервативният политик Валтер Любке беше застрелян от неонацист заради неговите проимиграционни възгледи.

Върховният регионален съд в източната провинция Саксония отмени решението на по-нисшестоящ съд, който определи, че плакатите могат да останат окачени, стига да не са поставени в рамките на 100 метра от плакатите на Зелените.

"Свободата на изразяване на партията трябва да отстъпи на заден план на защитата на обществената безопасност", се изтъква в изявление на по-висшестоящия съд и се добавя, че плакатите биха могли да се разглеждат като подбуждане към омраза и насилие срещу членове на Зелените.

"Третият път" твърди, че лозунгът бил двусмислен, особено в контекста на избори, след като нейните агитационни плакати са зелени и че имало основание от гледна точка на свободата на словото за запазване на плакатите.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хитлер

    34 1 Отговор
    Службите за сигурност на либералите се оказаха по могъщи от нацистката армия, навремето нацистите от малка организация затвори всички а сега от либералните служби немогат да избягат милиони недоволни от политиката на либералните фашисти на Меркел
  • 2 Опааа

    22 1 Отговор
    "Третият път" окачили плакати, но снимките подло се опитват да пробутат "Алтернатива за Германия" за лошите. Това е много долна манипулация!!!
  • 3 тхйт

    30 4 Отговор
    Ами то до там опира, скоро и при нас. Зелените са практически новите комунисти.

    Коментиран от #7, #10

  • 4 123

    41 1 Отговор
    Зелените са най-върлите соросоиди, джендъри и фенове на трансграничните корпорации. Те са създадени и поддържаните от сатанистите, които управляват света. Името им „зелени“ няма нищо общо с автентичните зелени, които се борят за екологията и климата. Тези са си присвоили цвета и знамето, както джендърите присвоиха детската дъга за свой символ.
  • 5 зрител

    17 1 Отговор
    тия ("зеуените", де) ги гласят за в правителството. това ако стане, жална ни майка на нас! има да "зеленеем" на тъмно и студено докато и последният популант не отпътува към вечните ловни полета.
    ако не се случи нещо неочаквано, това ни чака.
  • 6 MAN

    28 1 Отговор
    ОБЕСЕТЕ ГИ,ТЕ СА И ОСНОВНА ПРИЧИНА ДА ПОСКЪПНЕ ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА В ЕВТОПА.
  • 7 Ами

    10 0 Отговор

    До коментар #3 от "тхйт":

    вие жив комунист виждали ли сте последните 20г.?!
  • 8 Раданч Татлъту

    20 0 Отговор
    Това е добра идея на крайно десните!🥳👍
  • 9 Gen Gurko

    21 0 Отговор
    Малко им е на зелените трепането.
  • 10 един там

    22 0 Отговор

    До коментар #3 от "тхйт":

    Не, не са новите комунисти, а са новите троцкисти! Има огромна разлика. Троцкистите ги водят уж за течение на комунизма, но те дефакто са против него и се борят срещу социализма. Те са точно сатанисти, ако може да се каже нагледно. Педофилията, либерастията, джендърството и сатанизма са залегнали в това движение, което се нарича по различен начин. В случая са „зелените“ в германия и навсякъде в Европа. между другото около хилари Клинтън и Байдън обкръжението е от троцкисти.
  • 11 00014

    18 0 Отговор
    А при нас са в ДБ и искат власт и пари, много пари, на всяка цена.
  • 12 Изперкел

    2 6 Отговор
    Изперкел играе по свирката на Путин.
  • 13 Госあ

    10 0 Отговор
    За съжаление, Германия ще опорочи ляво-зелената идея тотално след тези избори, защото социалдемократите там не са леви, а зелените далеч не са природозащитници. Би трябвало след това единственият избор да останат крайно десните, които изобщо не са подходящи за времето в което живеем , но пък могат да се окажат необходимото зло.
  • 14 Грух

    8 0 Отговор
    Няма значение кой е на власт в райха, чичко Путин ще ги оправи всичките.
  • 15 Гост

    13 0 Отговор
    Партията на Зелените поиска увеличение на цената на бензина. Може би много немски шофьори тайно се надяват някой да обеси тези,, умници ". Но, ако Зелените съберат висок процент на изборите, значи немският народ си заслужава управниците. А и да не съберат, те вече се стягат да управляват заедно с победителите. Немците са послушен народ, ще гласуват така, както им кажат от телевизора.
  • 16 бушприт

    4 0 Отговор
    А кога ще има Хайл?!
  • 17 Гост

    5 0 Отговор
    Точно сега немеца трябва на Европа. Това необходимо зло за да оцелее Християнска Европа. Без него тъжната истина е, че сме загубени. И тук не става въпрос за някоя си държава, а за цялата западна цивилизация.
  • 18 не може да бъде

    6 0 Отговор
    Имам подозрение,че и с плакати и без плакати това може да се случи!зелените не са новите комунисти ,а зелени талибани или муджахедини!
  • 19 DrivingPleasure

    1 0 Отговор
    Господ здраве да им дава на крайнодесните!!! Лоберализма показа фашистката си същност - а на силата отговор е повече сила!
Новини по държави: