22 Септември, 2021 12:56 2 866 26

Призивът на Меркел

  • ангела меркел-
  • избори-
  • германия

Германците да гласуват за Армин Лашен

Призивът на Меркел - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

На 26 септември германците ще отидат до урните, за да гласуват за нов парламент. Последните седмици се изсипа лавина от коментари за управлението на сегашният канцлер Ангела Меркел и съдбата на страната и цяла Европа след нейното оттегляне. Кой ще я замести и каква политика ще води? Отговорът на този въпрос даде самата тя, като на 21 септември призова германците в неделя да гласуват за кандидата на нейната консервативна партия и предупреди за финансовите рискове от възможно ляво правителство. Тя се включи в предизборната кампания в северния град Щралзунд, за да агитира в подкрепа на Лашет. В социологическите проучвания рейтингът на последния отчете спад последните месеци и преднина за кандидата на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) Олаф Шолц.

Меркел предупреди германците да бъдат предпазливи относно възможна лява управленска коалиция, съставена от ГСДП, Зелените и крайнолявата партия "Левите". Подобна коалиция няма да донесе финансова стабилност на Германия след огромния бюджетен натиск върху държавата, породен от коронавирусната пандемия.

В своята платформа „Левите" предвиждат премахване на т.нар. „дългова спирачка“, която ограничава тегленето на заеми от германското правителство. "Това не означава нищо друго освен край на доброто състояние на финансите", каза Меркел и разкритикува и политическите партии, които възнамеряват да въвеждат или да увеличават данъци и предупреди: "Днес можете да отидете в която си поискате европейска страна като компания. Не непременно трябва да сте в Германия", каза Меркел, която се оттегля от поста канцлер след 16-годишно заемане на този пост.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    15 0 Отговор
    Лашет няма да го бъде....
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Анонимен

    9 0 Отговор
    Лашет е невменяем. Той закопа ХДС, както и Меркел, която го наложи.
  • 4 гадно

    3 1 Отговор
    Остава само да посочи на кой Бай ти дън ще подпише канцлеракта за встъпване в длъжност за да не отидат изборите залудо.
  • 5 гост

    19 0 Отговор
    ГЕРМАНЦИТЕ ДА ГЛАСУВАТ ЗА СЛЕДВАЩАТА КРАВАРСКА ПОДЛОГА И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ БОЦНАТ !!!!НЕЩО НЕЯСНО ???

    Коментиран от #7

  • 6 Изперкел

    5 13 Отговор
    Изперкел игра по свирката на Путин. Купува руска газ за да финансира хиперзвуковите ракети на Путин.

    Коментиран от #18

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гост

    12 1 Отговор
    Какво й е Консервативното, като нейната либерална политика напълни Германия с 6ежанци? Май само имената на тези партии са едни, а политиките им точно наобратно.
  • 9 киропоро

    12 0 Отговор
    "...Публикувано във факти.бг: след 16-годишно заемане на този пост" ... Ало журналистчетата, Ангелчеинка е с диктаторски трудов стаж. 12г. първо, после имаше там 1 година един друг колкото да приплакне и ПОСЛЕ още 16г. Тотално 28г. таз управлява... Ма нали не е Русия, Северна Корея, Беларус, и т.н.т. та го наричаме демокрация а не диктатура.

    Коментиран от #11

  • 10 ГЕРБ=БСП=ДПС

    4 1 Отговор
    Че то Германий и Меркел са "леви" от 75 години, само скандинавците и французите са по-леви от германците. А най-десни са олигарсите на Путин в Москва и алчните янкита на Оранжерия Орангутан.
  • 11 kvy

    2 3 Отговор

    До коментар #9 от "киропоро":

    Глупости диктатура, това е истинската демокрация! Ако трябва сме честни предпочитам диктатурата на Лукашенко пред демокрацията в Германия!
  • 12 тралала

    8 0 Отговор
    Огромният бюджетен натиск върху държавата е породен от бежанците,които баба Меркелица покани с отворени крака,обятия,де,а не от коронавирусната пандемия.
  • 13 Деймос

    3 0 Отговор
    Слабо действие :)) Да критикува собственият си министър на финесите .. точно по финансова тема
  • 14 около 10 та

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "ГСДП, Зелените и крайнолявата партия "Левите". Подобна коалиция няма да донесе финансова стабилност на Германия" Ами финансовата стабилност и ковид пландемията я осигуряват от фед резерв!
  • 15 Антитрол

    5 1 Отговор
    "Призивът на Меркел - Германците да гласуват за Армин Лашен"

    Щом Меркел призовава германците да гласуват за Лашен, германците в никакъв случай не трябва да гласуват за него.

    Той и нашата Тиква е нейн проект и са и първи дружки - все едно нас да ни призовава да гласуваме за тиквоча.
  • 16 Оста Германия - Австрия е,

    1 0 Отговор
    📌🏴‍☠️ :) Анексирането на Босна Херцеговина от Австро Унгарската Империя е основен момент който предопределя Историята на Балканите в следващите сто години, като за Сърбия не остава нищо друго освен да съсредоточи своята политика към Македония което е фатално за младата Българска Държава. Велико Сръбската политика към Македония, Имперската Политика на Австро Унгария и абсолютно Авантюристичната Политика на Цар Фердинанд са резултат на Две Национални Катастрофи за България. След Съединението на България 6ти Септември 1885 г. от Княз Батемберг, подпоручик от Руската Имперска Армия, служи като младши лейтенант в Лейбдрагунски Хесенски полк, племенник на Руската Императрица, Офицер от Армията на Австрия, е истинската дата на Българско тържество, обединение и независимост, в България се настанява фамилията на Сакскобургготски, крадци и авантюристи. Истинската дата е 6ти Септември, по нов стил 18 Септември, Съединението на България 1885 г. Княз Сакс Кобурготски, Фердинанд е авантюрист който стартира Втората Балканска. За един месец Война България губи изконни територии
  • 17 Пагубна за България

    1 2 Отговор
    За един месец Война България губи изконни територии, придобити с много Българска кръв, пот и лишения, които никога повече няма да бъдат в Пределите на Българската Държава. Първата Балканска е инспирирана от Италия която воюва за Триполи, Либия срещу Османска Турция, в резултат на война на два фронта Турция сключва мир като отстъпва Триполи на Италия. Втората Балканска Междусъюзническа е в резултат на авантюристичната политика на Княз Фердинанд и Имперските Политика на Австро Унгария. Оста, Австро Унгария - Германия и нейната политика на Балканите остава решаваща за Три Национални Катастрофи на Младата Българска Държава. Втора Междусъюзническа, Първа Световна и Втората Световна Война. България неотклонно следва про Австрийска, про Германска политика. Първата Световна, Никола Станев пише за гладните Немци как са ходели по селата да събират хранителни продоволствия и да ги изпращат в Ковчези вместо умрели германци за Германия в която е царяло глад поради хранителната блокадата в Немция в България по време на Първата Световна е имало закон за Забрана на Износ на Храна заради гладните немци!

    Коментиран от #24

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Напротив

    0 2 Отговор
    📌:) Единствено Съдинените Щати магат да гарантират икономическо, и политико демократическо развитие на България!
    📌:) Залитанията по Фашистко/Нацистката Политика на Германия и Червено/Кафявата Чума на Руският Комунизъм са пагубни за България.
    📌:)!Германия днес е победена страна, без Армия и провеждаща Ре-Колонизация на Балканите.
    📌:)!България е територия за втора употреба дрехи, втора употреба коли, за втора ръка хора в представите на гжа Меркел и Немския Елит!
    Това е факт който съществува в Европа!
    Америка не е страната за износ на Политика на Втора Употреба Вещи за Втора Употреба Хора!
    Това е Девизът на Третият Райх, Нацистка Германия който и днес е в употреба в полза на Германският Елит и Оста Германия-Австрия на Балканите.
  • 20 След Първата Световна

    1 2 Отговор
    Удроу Уилсон предотвратява унищожението на България и разпарчетосването на Българските Територии м/у Гърция, Сърбия, Румъния.


    Батемберг е единственият Княз /или там какъфто е бил/ който има Гробница в България.
    Русо/Немска Кръв, племенник на Руската Императрица, Поручик от Руската Имперска Армия, Австрийски Офицер.
    Вечна Памет и Благодарност за всички които са работили за Делото.
    Най Успешното в Българската Нова История
  • 21 📌:) Запомнете.

    1 3 Отговор
    Удроу Уилсон, Президент на Съединените Щати на Америка 1913 - 1921, Основател на Лигата на Нациите, спасява България от унищожение след Първата Световна.
    📌:) Не Германия, не крадливата СаксКобургГотска фамилия, Балкански Авантюристи.
  • 22 Професор

    0 0 Отговор
    Факти
    ФАКТИ.БГ
    Новини »
    Мнения »
    Най-могъщата жена в Европа си тръгва. Коя е Меркел?
    22 Септември, 2021 10:002 06832
    Най-могъщата жена в Европа си тръгва. Коя е Меркел?
    германия-ангела меркел-канцлер
    Сред рецептите за успеха на Ангела Меркел несъмнено спада и усетът ѝ за настроенията в обществото, който върви в комбинация с политическа гъвкавост
    Най-могъщата жена в Европа си тръгва. Коя е Меркел? - 1
    Снимка: БГНЕС/ЕРА
    Deutsche Welle
    Deutsche Welle
    информационен портал

    poster

    ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.
    Парите и блясъкът не я привличат. Тя не е визионер, нито революционер. И все пак: никога не подценявайте Меркел! За да се превърнеш в най-могъщата жена в Европа, е нужен много силен инстинкт за власт.

    Ангела Меркел прилича на сфинкс. Коя е тази жена? Въпреки че цели 16 години тя заема канцлерския пост, все още не може да се намери прост отговор. По-лесно е да се каже какво не е: Меркел не е нито хладна и безчувствена физичка, нито пък някаква всеотдайна добрячка, израсла в дома на пастор. Меркел не е и някаква снежна царица, минаваща през труповете на конкурентите мъже, уж застлали целия ѝ път нагоре в политиката. Тези конкуренти сами си бяха виновни за пораженията.


    Сравненията със сериала "Къща от карти" също не вършат работа. На Меркел сякаш ѝ е съвсем чужда насладата от отмъщението. Парите и блясъкът също явно не я привличат. Дори нейните политически
  • 23 Професор

    4 0 Отговор
    Не. Не може да е вярно! Кажете ми, че е фейк нюз! Моля ви! Откакто прочетох тази новина не съм ял, не съм спал, обливат ме ту горещи, ту студени вълни и не мога да дишам. Задушавам се... Без Меркел аз оставам сирак! Героинята, която вкара милиони бесни ислямисти, които да колят собствения й народ по мегданите... Лидерката, която от християн-демократка стана зелена социалистка и изкорени полетата със слънчогледи, за да ги замени със слънчеви батерии! Визионерката, която спря атомните централи в Германия и после разбра, че захранващото й напрежение става 0 веднага щом се заоблачи, процес който тя нарече "климатични промени" и ни помоли да правим повече аборти за да се борим по-ефективно с глобалното затопляне... Дъщерята на Германия, която няма деца но стимулира тяхното умножаване като узакони г-й браковете и даде майчинство на милиони афганистанци, при това без колебание! Не. Не може да има край на тази ЗЛАТНА ЕРА за неомарксистка Германия! Не искаме да свършва! ИСКАМЕ СИ Я ОБРАТНО!
  • 24 Професор

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Пагубна за България":

    Защо говориш дивотии? Третото български царство УВЕЛИЧИ територията на България 150%. Първо Съединението (двойно увеличение), после Балканските войни (още 1/3), после Южна Добруджа (още 1/6) -- смятай. Истинската и единствена катастрофа на България си ТИ. Самият факт, че съществуваш е НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА, от която няма спасение и възстановяване...

    Коментиран от #25

  • 25 Аз знам моята История,

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Професор":

    📌 :) Историята на България а ти “Профсоре” си фейк нюз!

    Междусъюзническата, или Втората балканска война,

    “С Букурещкия мирен договор от 28 юли България е принудена да отстъпи на бившите си съюзници по-голямата част от Македония, а на Румъния – Южна Добруджа. Сърбия и Гърция затвърждават и разширяват придобивките си от Първата балканска война, в резултат на което почти удвояват териториите си. С Цариградския договор Османската империя си връща Източна Тракия. Населението в завладените земи е подложено на етническо прочистване, стотици хиляди българи, гърци и турци са принудени да напуснат домовете си в Македония и Тракия.“

    Коментиран от #26

  • 26 Професор

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Аз знам моята История,":

    Ами сам виждаш -- ти смяташ какво МОЖЕЛО да стане за ТВОЯТА история на България. Аз посочих ФАКТИ. Царство България -- 150%. НРБ -- %. Кое, според теб, е по-голяма катастрофа?
Новини по държави: