Last news in Fakti

27 Септември, 2021 08:56 2 563 10

Британското правителство опитва да облекчи кризата

  • великобритания-
  • криза-
  • горива-
  • шофьори

Недостигът на шофьори предизвика проблеми в редица сектори

Британското правителство опитва да облекчи кризата - 1
Снимка: Shutterstock

Британското правителство ще прекрати действието на закона за конкуренцията, за да позволи на петролните компании да се фокусират върху доставките за бензиностанциите след настъпилото паническо зареждане с горива, предаде БНР.

Както поясни министърът на бизнеса, енергетиката и индустриалната стратегия Куази Куартенг, този ход ще улесни компаниите да споделят информация и да дават приоритет на най-нуждаещите се части от страната. Министрите освен това обмислят намеса на армията за решаване на продоволствената криза. Всичко това се очаква да бъде обсъдено на извънредна среща на кабинета днес.

Асоциацията на петролните търговци на дребно предупреди, че около две трети от нейните членове нямат гориво, а останалата част са само с ограничени запаси или пред изчерпване на запасите. Куази Куартенг уточни, че в рафинериите има много гориво, но проблемът е в снабдителната верига.

Недостигът на шофьори предизвика проблеми в редица сектори на икономиката през последните месеци, от супермаркетите до веригите за бързо хранене. В събота правителството обяви, че ще позволи издаване на временни визи до Коледа за 5000 шофьори от чужбина на цистерни и на камиони за доставка на храни и на 5500 работници в птицефермите, за да се ограничат отрицателните последици през празничния новогодишен период.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Днес

    26 1 Отговор
    Щом в цяла Англия не могат да намерят 10000 шофьора при кризисна ситуация значи работата я пиши бегала.
  • 2 Директора

    27 1 Отговор
    Точно за тия бозавите не ми дреме, ама грам. Все едно на някой там му пука при нас какво е положението. А и те си го пожелаха.
  • 3 Дривер

    24 1 Отговор
    Е сега никои да не се яви от източна европа да им кара камионите!
  • 4 Шамара

    0 8 Отговор
    Мога да въртя геврека и от дясната страна.
  • 5 Цако Даков

    17 1 Отговор
    Радвам се за англичаните. Ще им се изчисти въздуха без тежкотоварния транспорт и ще дишат по-леко!
  • 6 Студопор

    22 0 Отговор
    Защото като ги предупреждаваха всички, че така ще стане - ние сме силни, икономиката ни е развита, ще се справим. Сега се оказа, че никой не е предвидил, че ние - източноевропейците градим тази икономика!!
  • 7 Механик

    20 0 Отговор
    Падна и тая империя. Големи приказки за мощната икономика на запада, а едно малко сътресение и се оказа, че царят е гол, а ние сме били слепи, когато сме му се клели във вярност.
    Не щат българи и румънци, но за това пък цял Лондон говори пакистански и чака на социал.
    Заслужили са си съдбата, както и ние нашата. Тяхната поради високомерие, нашата поради слепота.
  • 8 Онзи

    4 1 Отговор
    Тереза Мей бе казала ,че мястото на Англия е в Европа, след като имаха петролна криза. Сега се повтаря всичко. Оправдания са това с шофьорите, просто пак са в петролна криза , нямат нефт. Скоро и САЩ ще са на това детенце.
  • 9 Те досега я правиха кризата.....

    3 0 Отговор
    Са същите тръгнали да я оправят- теее аман от безмислици всеки ден!
  • 10 Експерт

    0 0 Отговор
    Който иска да получи газ и да не мръзне- в Москва на килимчето пред Императора на света!
Новини по държави: