27 Септември, 2021 13:53 3 959 17

Армията може да се включи в зареждането на бензиностанции

  • великобритания-
  • бензиностанция-
  • зареждане-
  • гориво-
  • криза-
  • лондон

Правителството разполага с дългосрочен план за решаване на проблема

Армията може да се включи в зареждането на бензиностанции - 1
Снимка: Shutterstock

Британското правителство обмисля да повика армията да помогне за доставките на гориво за бензиностанциите след като в някои райони на Великобритания 90% от тях бяха принудени да затворят, заради кризата с шофьорите, предаде БНР.

Късно снощи правителство обяви, че временно прекратява действието на закона за конкуренцията, за да може индустрията да помогне на най-затруднените бензиностанции. Това ще позволи на производители, доставчици и превозвачи да разменят информация и да работят заедно за решаване на продоволствената криза. Изпълнителният директор на Асоциацията на петролните търговци на дребно Гордън Балмър заяви тази сутрин за медиите, че направено вчера проучване сред нейните членове показва, че има райони, в които са затворени до 90% от бензиностанциите заради липса на горива.

Брайън Мадерсън от същата асоциация допълни, че на най-затруднените бензиностанции се оказва помощ, но цистерните, които стигат до тях често не са достатъчни за пълно зареждане. Собственици на бензиностанции заявиха, че не очакват цистерни преди петък. Министърът на бизнеса, енергетиката и индустриалната стратегия Куази Куартенг отбеляза, че кризата не е заради недостиг на горива, а заради нарушенията в снабдителната верига и отново призова за спокойствие след хаотичните сцени по бензиностанциите, продължаващи вече четвърти ден.

Куартенг изтъкна, че правителството разполага с дългосрочен план за решаване на проблема. Намесата на армията ще бъде обсъдена на среща на кабинета. 5 000 визи за три месеца ще бъдат гарантирани на шофьори от чужбина. Ускоряват се курсовете и изпитите за шофьори на товарни камиони в самата страна.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 3 Отговор
    Всички АРМИИ ПО СВЕТА да ПРЕУСТАНОВЯТ дейност. МИР, мир, МИР ДА ИМА !
  • 2 ТаУмВзе

    48 2 Отговор
    Зелена сделка и брекзит а! Роби няма, храна няма, бензин няма, само един халифат ги очаква албионците. Честито!
  • 3 Мъка

    34 2 Отговор
    Тез чак такива идиоти ли са.. Тоз смешният Джонсън не става за нищо и той
  • 4 Мъгела

    32 2 Отговор
    Ами "братята" ви хамериканците да ви помогнат - нали заради тях излязохте от ЕС, с тях и австралийците прецакахте французите. Източно европейците бяха "комунисти" които щели да ви вземат работните места и не ги искахте.

    Е сега имате избор да ви помогнат американците или австралийците или да си вкарате още пакистанци "за шофьори"

    Ама нито едните ще ви помогнат нито пък от другите стават шофьори.

    Коментиран от #10, #12, #16

  • 5 Гърция

    9 0 Отговор
    Хубаво, вместо английския спецназ да избива невинни цивилни в Афганистан е хубаво да поработят нещо вместо да мислят само за убийства на цивилни и да започнат да зареждат бензиностанциите
  • 6 От страни

    15 0 Отговор
    Кво стана с тая държава ве? Все едно че не са зареждали бензиностанциите друг път. Как е тръгнало скоро армията и хляб ще пече и кенефи ше чисти. То се обърка всичко. Нема ли хора в тая държава да работят?
  • 7 БКП

    14 1 Отговор
    Едно време и у нас войниците беряха грозде и ябълки.Помагаха на народното стопанство.Тъй че можем да им изпратим другарката Нинова да възроди бригадирското движение в Англия.
  • 8 Бай Шиле

    6 1 Отговор
    То самото им правителство е проблема!
  • 9 един от стадото

    9 0 Отговор
    направо да хвърлят автоматите и да грабват кирките и лопатите. Тука на времето имахме КЕЧ. А да ги видя сега, нека защитят името КЕЧ. Нали са Кралски Елитни Части
  • 10 0000

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мъгела":

    Пакистанец с цистерна бензин ?не е добра идея
  • 11 Четник

    1 0 Отговор
    Преди час заредих бензин на Esso, в централен Лондон.Имаше малка опашка и бензина струваше с 10р. повече.1,44£.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Румен

    2 3 Отговор
    Пакистанците работят като шофьори на рейсове и къде ли не.По нищо не отстъпват на мързеливите Българи,които се върнаха в Кочината след пандемията.
  • 14 Ягодовитеполета

    3 1 Отговор
    А ягодите кой ще ги бере и кой ще бърше задниците на остаряващите британци? Пак ли армията? Тия се оливат подобно на българските политици.

    Коментиран от #15

  • 15 Шматарок

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Ягодовитеполета":

    Днес четох във вестник,че фермерите давали по 30 £ на час за бране на аспержи. Ако не се състави правителство и след изборите ,което е почти сигурно то Българите ще преминават Ламанша заедно с Африканските си побратими в търсене на работа и храна.
  • 16 Порно

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мъгела":

    Какви шофьори, те пакитата и останалите мюслита са от инженер нагоре , мозъчни хирурзи, програмисти, най вече програмисти. Програмирани са да лежат и пърдят по цял ден , и за гимнастика по 5 пъти дневно да бият чело в земята. И веднъж месечно да вземат социалните помощи.
  • 17 Добре бе

    1 0 Отговор
    Добре бе, защо чак -сега- останаха без работна сила? Брекзита беше началото на 2020-а...?! Локдауни-мокдауни - камионите със стока си вървят, горивата също, реколтата се събира... Какво се случва на тоя остров?
Новини по държави: