Last news in Fakti

1 Октомври, 2021 10:43 5 865 26

Български евродепутат към македонския вицепремиер: Лъжете най-безсрамно!

  • северна македония-
  • българия-
  • андрей ковачев-
  • никола димитров-
  • ес-
  • лъжи-
  • българи-
  • македонци-
  • евродепутат

Вие лъжете най-безобразно и позорно, каза Андрей Ковачев

Български евродепутат към македонския вицепремиер: Лъжете най-безсрамно! - 1
Снимка: БГНЕС

Българският евродепутат Андрей Ковачев остро разкритикува поведението на македонския вицепремиер и министър по европейските въпроси Никола Димитров, който вчера обвини България във враждебна политика спрямо страната му, предаде БГНЕС.

Вчера в обръщения към есенната сесия на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) в Страсбург Димитров каза следното: "Българската политика спрямо Северна Македония не е в полза на приятелството, а на антагонизма...При нас няма нито една жалба за дискриминация на тази основа /българска, бел.ред./, нито жалба в Европейския съд за правата на човека". "Запознат съм с други случаи, но те не са срещу нашата държава. Не знам, какви са тези обвинения, за които се говори в българското общество от страна на българските политици", каза Димитров, цитиран от БГНЕС.

"Никола Димитров, явно защитавате тези, които унищожават майчиния език на стотици хиляди българи от Македония! Вие продължавате политиката на културен етноцид започна още през 1945 г", каза Ковачев и припомни: Едно от нейните официални узаконявания е през 1946 г., когато в Скопие е обявена заповед 2262 от 7 май: „…за последен път се нарежда да се унищожат всички надписи, названия и други означение на сградите, паметниците и църквите, на български език… Обръща Ви се внимание, че е желателно да направите същото и в най-скоро време да унищожите всички надписи на български език във всички църкви. Внимателно да се прегледат всички църкви и да се премахнат всички табели и плакати, които са закачени по църквите, както и всички предмети, които се намират вътре в църквите и са написани на български език. Същевременно се препоръчва на свещеничеството на Богослуженията, както в църквите, така и извън тях, да не смеят да четат Апостола и Евангелието, нито каквито и да са други молитви, на български език…“.

Според българския евродепутат "културна Европа не реагира срещу този фанатизиран поход за унищожаване на словото". "Въпреки тази тоталитарна политика, в комунистическа Югославия се намериха смели хора, които не разрушиха, а съхраниха някои български паметници. Вие сега се опитвате и тях да заличите. Вие лъжете най-безобразно и позорно затова, че нямало дискриминация срещу открито обявилите се за българи. Те са обект на заплахи, обиди и тормоз. Това са стотици хиляди граждани! Колко открити българи има в държавната администрация? НУЛА!!! Колко сърби има? Не Ви прави чест, че лъжете най-безсрамно!", каза още Андрей Ковачев.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 75 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 😂😂😂😂😂😂

    87 3 Отговор
    Браво така се прави! Били македонци ама дошли след като сме изгонили последния македонец! Говорили македонски ама говорят българския диалект от 1900 г. писан на югопечатна машина!
  • 2 ТаУмВзе

    37 17 Отговор
    Истината няма значение. Козяк вече ни е наредил в клекаскус на маке. Стойте и гледайте, как ще се окажем маке провинция, под турско влияние. Естествено с марионетки на козяк, които да ни дозакопаят. СВОБОДА С КРЪВ СЕ ВЗИМА И ПАЗИ!
  • 3 гадно

    32 0 Отговор
    НапЦува ли го поне на български нищо, че е маке он щеше да разбере за разлика от евролентяите.
  • 4 Човека Коза

    34 2 Отговор
    Кво е тва "македония" ?
  • 5 Истината днес

    56 4 Отговор
    Браво най после позиция ...къде е слабаков и другите мишоци
  • 6 патриот от гроб

    8 32 Отговор
    добре казано другарю ковачев,но думите ви са за гербава консумация.

    Коментиран от #16

  • 7 1313

    50 3 Отговор
    Браво! Отлична реакция, превъзходно изказано и много добре защитена теза! Адмирации!
  • 8 Ванче М

    40 4 Отговор
    Слаби продажни Български политици и пълна беззаинтерисованост Досега трябваше да ги наврем в ауспуха на Сръпчетата
  • 9 Пучо Капучо

    49 3 Отговор
    Нито крачка назад спрямо загубените макета, които напоследък взеха да стават много агресивни, виждайки че няма да ги огрее така лесно, както са си мислели. България, политиците ни и изобщо ние, българите, сме длъжни да се опълчем на целия свят, ако се наложи, но да защитим интересите на страната. Да, лесно е на думи, трудно е на дела, но трябва да го направим.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Перо

    39 2 Отговор
    Ковачев да не говори на нас тези истини,защото ги знаем добре! Да ги разяснява на ръководителите на ЕС и при всички международни и двустранни срещи,преди срещата на върха 6.10.! Да се информират представителите на всички страни от ЕС за последните изстъпления с подмяна на паметни плочи на загинали българи! Отказ за членство в ЕС на 6.10.2021 г.! Вината си е на македонистите,като Никола Димитров!
  • 12 Нормален човек

    24 1 Отговор
    Браво г-н Ковачев!!!!
    Най-сетне един българин във всички европейски институции да се сети, че не ние сме тези, който трябва да се оправдават. Най-накрая един представител на една от най-старите държави в Европа да посочи истината за студената война между България и Югославия, която продължава и до днес в Сърбия и Северно Мексико. Ще ми се и останалите изтъкнати наши представители, като Майдел и Георгиева например, да си спомнят корените си. Защото ако се бяха родили при измисленяците и те щяха да усетят "европейските ценности".
    А за Външно даже няма и да коментирам!
  • 13 222

    11 1 Отговор
    Това еничарче бе добре прието в БГ заради баща си майка декларирали се мак. българи.
    Червен картон, просто да не го приемат и говорят с него.
  • 14 Анонимен

    25 1 Отговор
    Този македонски вицепремиер защо се казва Никола Димитров, а не Коле Димитроски? Нещо много татарски му звучи името.
  • 15 Ще има и още

    16 1 Отговор
    А къде беше въпросния евродепутат вчера ? Този "отговор" е за наша си вътрешна консумация и е абсолютно безсмислен като такъв. Там на сесията на ПАСЕ трябваше да бъдат нашите евродепутати и немедлено да реагират и да отговорят !!! Европа остана с циничната и нагла лъжа на Димитров и българското мълчание !!
  • 16 Ще има и още

    15 0 Отговор

    До коментар #6 от "патриот от гроб":

    Подкрепям !! Прочее в Конституцията на РСМ са посочени националностите, които " изграждат" държавата. Българите разбира се не са сред тях. Само лица от посочените в Конституцията националности могат да заемат държавни служби, да работят в полиция и армия. Този факт е достатъчен мотив всеки човек живеещ в РСМ и желаещ да работи там да прикрива българският си корен, то всъщност и китаец да е - същата работа. Но на вчерашната сесия на ПАСЕ нямаше достоен български представител, който да възрази на наглеца Димитров и да му запуши сурата с този аргумент, а не да се чакат "сигнали от потърпевшите ". Ниска топка са ни дипломатите, много ниска....
  • 17 и къде

    11 0 Отговор
    го е казал не става ясно. Ние си пише, във фейсбук а македонските мекерета пават изказвания пред ПАСЕ

    Коментиран от #26

  • 18 Факт

    6 0 Отговор
    Къде го е казал?
  • 19 Dod

    11 0 Отговор
    Тава не е ли синът на Димитар Николов Димитров) е учен, философ, писател, политик и дипломат от Северна Македония, с изявена българска ориентация.И този ли не е Българин.
  • 20 Dod

    5 0 Отговор
    Тоя сърбите са го спукали от бой.

    Коментиран от #21

  • 21 Нормален човек

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Dod":

    @Dod
    А може би и нещо друго 🥰🥰🥰
    🐰 🧡🥕🥕🥕 🤗
    😂😂😂
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Полковник РУМНО

    8 0 Отговор
    Нe нa влизaнeтo нa РCМ в EC. Влизaнeтo oзнaчaвa крaй нa бългaрcкaтa aзбукa, пиcмeнocт и иcтoрия. Гърция вoди прeгoвoри 28 гoдини и нaкрaя РCМ ce cъглacи c уcлoвиятa нa гърцитe.
  • 25 АЛМАК ОТ МЕЛМАК

    4 0 Отговор
    И този Димитров ще емигрира от РСМ, защото никой "македонец" няма да му прости думите и деянията към майка България.
  • 26 така е

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "и къде":

    Как един път не излезнаха и с доказателства...учебници, паметници снумки и каквото е нужно друго да покажат на тези незапознати евроидеоти за какво става въпрос.какво е това мълчание немога да разбера ?
Новини по държави: