Last news in Fakti

2 Октомври, 2021 17:20 4 273 7

Германия пред коалиционно споразумение

  • германия-
  • избори-
  • коалиция-
  • зелени

"Зелените" ще подложат на гласуване подобно решение

Германия пред коалиционно споразумение - 1

Членуващите в германската партия "Зелени" 120 000 души ще могат да гласуват евентуалното окончателно коалиционно споразумение. Това съобщи Михаел Келнер от партийното ръководство в началото на конференция на партията в Берлин. Условията за гласуването са заложени в устава и процедурата може да бъде завършена до две седмици, уточни той.

"Зелените" са трета сила след парламентарните избори миналата седмица и се очаква утре да проведат първи проучвателни разговори за сформиране на коалиция с Германската социалдемократическа партия (ГСДП), която получи най-много гласове във вота.
Преговори с консервативния блок Християндемократически съюз/Християнсоциален съюз (ХДС/ХСС), който остана втори, са планирани за вторник.

На партийната конференция на "Зелените" трябва да се проведе гласуване за започване на коалиционни преговори, докато по евентуалното окончателно коалиционно споразумение и евентуалните министерски постове за "Зелените" ще гласуват всички партийни членове.
Партията е в силна позиция да участва в коалиционно правителство с ГСДП и пробизнес ориентираната Свободна демократическа партия (СДП), която е четвърта по подкрепа на гласоподавателите.

Възможна е и коалиция между "Зелените", СДП и ХДС/ХСС, макар в момента този вариант да се приема за по-малко вероятен.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    19 5 Отговор
    Тия ще се оправят, ама ние сме тежък случай.

    Коментиран от #5

  • 2 гадно

    22 0 Отговор
    Наддаването стигна пак до министерските кресла аз на теб, ти на мен, а после баламите убедено твърдят, че избират нещо ха-ха.
  • 3 шляви смъркави

    15 3 Отговор
    Аау, коалиция е много мръсна дума! Да прекъснем двустранните отношения с германистан!
  • 4 VVVVVVVVV

    22 4 Отговор
    Зелени талибани. Горко им на немците. Джендъри и всякакви други зелени глупости и недомислици ще се налагат.
  • 5 Hess

    19 2 Отговор

    До коментар #1 от "1234":

    Не,няма да се оправи Германия,не и по този начин!Изборите бяха манипулирани и откраднати в стил Тръмп...не остана демокрация никъде в света-само лъжи и безпардонни измами целящи превръщането на обикновения човек в роб,изграждащ скелета на Новия Световен Ред,а относно изборите не само в Германия а въобще навсякъде по света,то такива вече няма-има назначения от страна на свръх богатата сатанинско -юдейска шайка!
  • 6 От страни

    6 2 Отговор
    Тия мислят че управляват нещо? Как им се смеят краварите като гледат тия търгове за министерствата, и подготвят смартфони по числото на министрите.
  • 7 мдда

    11 1 Отговор
    Споразумение на джендърите и интернационалистите.
Новини по държави: