Last news in Fakti

12 Октомври, 2021 16:22 4 783 62

Северна Македония няма гаранции от България

  • северна македония-
  • преговори-
  • българия

Това обяви Зоран Заев

Северна Македония няма гаранции от България - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Северна Македония и ЕС нямат предоставени гаранции от България. Това обяви македонският премиер Зоран Заев, цитиран от Нова Македония.

Коментарът му идва след срещата между ЕС и Западните Балкани през миналата седмица. Основна тема беше започването на разговори за присъединяване със Северна Македония.

Първо обаче трябва да се намери споразумение с българското правителство. България настоява първо да бъдат решени двустранните въпроси.

Работните групи продължават да работят. Заев смята, че ще има решение при готовност и от двете страни.

Той вярва, че българският държавен глава Румен Радев е разбрал посланията. Премиерът настоява, че ще има здрав разум след провеждането на избори.

Припомня се, че двете страни са близки съседи, които трябва да се подкрепят.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 39 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съдията Дред

    101 3 Отговор
    За какви гаранции бълнува Зайо Байо?
  • 2 НИКАКВИ

    78 3 Отговор
    ГАРАНЦИИ БЕЗ ЯВНА ПОДКРЕПА ЗА БЪЛГАРИТЕ ЖИВЕЕЩИ ТАМ И С
    ПРИЗНАВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК КУЛТУРА И БЪЛГАРСКИТЕ ВЛАДЕТЕЛИ И СВЕТИНИ. ТЕ ТИЯ
    ЕДНА ШЕПА НАРОД ТРЪГНАЛИ СРЕЩУ НАС И ГЪРЦИЯ. ЗА ЮГОСЛАВИЯ НИЩО. БРАВО
    РАДЕВ.
  • 3 Историк

    45 1 Отговор
    Гаранция-Франция!
  • 4 глоги

    52 1 Отговор
    Северна Македония няма гаранции от България. Е ,И КАКВО ОТ ТОВА?
  • 5 ще има и още

    62 2 Отговор
    Простичко е. България не е политически антимакедонски поект. Българската държава не построена върху фундамен на антимакедонизъм. България е съществувала 1320 години преди Македония и би съществувала и ако я няма Македония. С Македония неща стоят точно с обратен знак за всичко изброено по горе, и особенно че ако България не съществува ще отпадне смисъла и от съществуването на Македония.
    От тук следва и простичката логика защо България се нуждае от гаранции, а РСМ-то - не.
    Разбира се всичко това са празни приказки. Зайо и Ко не желаят и изпълнят и на йота нещо от това , за което сме се разбрали в Споразумението от 2017г. и просто чакат "партньорите" на България "да си свършат работата". А дотогава ще си чешем езиците с безмислени словеистни еквилибристики.
  • 6 БЮРМ/FYROM

    66 1 Отговор
    Измислената, смешна и бутафорна "държава" е изчадие на коминтерна, но Югославия и Съветският съюз отдавна не съществуват. ВЕТО докрай. Зомбирани, промити мозъци. Фалшификатори и крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.
  • 7 покруса

    39 1 Отговор
    Зайо Баевски заключения.
  • 8 айде у киреча

    43 2 Отговор
    Ахаа..."СЪСЕДИ"?? А не еднокръвни братя!!! М--а-й---на-та Ви!
  • 9 Нормален човек

    46 1 Отговор
    Посланието е ясно - изчистване на проблемите, после членство.
    Изборите нищо не променят 🙄
    Президентът беше категоричен - край на македонизма. Тази тоталитарна доктрина трябва да бъде погребана с комунизма.
    Отстъпки няма как да се правят, защото всички в Европа са единни по въпроса за тоталитарните идеологии и насаждането на омраза. И ние, и немците, отдавна сме платили цената за фашизма и комунизма. Време е миналото да бъде погребано, а историята да бъде разгледана точно и обективно 🧐
    Северна Македония няма отношение към този проблем, защото тогава не е съществувала 🙄

    Коментиран от #15, #53

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ГАРАНТИРАМ ВИ

    44 1 Отговор
    Изберете си българин за президент, направете ново преброяване с наблюдатели, за да имат възможност българите да се запишат като такива, спрете да палите бългаското знаме, да рушите паметници и надгробни плочи на българи и.... след 27г ще ви пуснем в ЕС!
  • 12 изгубен в превода

    38 1 Отговор

    До коментар #10 от "джаич":

    Ела в Бъргария да те науча на книжовен бъргарски, че тая буква j я няма в кирилицата. Па посру ми давай акъл за нашата политика спрямо сърбоманите в Македония. Ако си сръбско мекере, надупи се на албанците, те ще ти налеят акъл в картуната!

    Коментиран от #27

  • 13 Перо

    33 0 Отговор
    Дрън,дрън,дрън…. . Българите в РСМ могат да влезнат в ЕС,когато си поискат,стига да вземат документите на старците. Другият бъркоч си е избрал един срок от 28 г.за узряване,след случая с Гърция,който и сега ще се повтори! Заев нека си определя за десети път някакви дати и лъже раята. Просто с бетонни глави не може да се води нормален разговор и Заев никога не трябва да забравя,че РСМ е само страна КАНДИДАТ,а не ЕС,защото често бърка ролите!

    Коментиран от #18

  • 14 изгубен в превода

    34 0 Отговор

    До коментар #10 от "джаич":

    Като научиш книжовен бългаски, ще почетеш истинската история за българите, които се опитвате да откраднете във вашата измислена история! На шльокавица не се е пишело едно време, така че няма как да са вярни лъжите, дето дрънкате!

    Коментиран от #19

  • 15 Перо

    36 2 Отговор

    До коментар #9 от "Нормален човек":

    Скоро “макетата” имаха комунистически измислен празник и всички носиха шапки титовки. Те си живеят още в 50-те години и нищо не се е променило,какъв ЕС,какви 5 лв.?
  • 16 пешо

    36 1 Отговор
    няма северна македония има западна българия
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 има и друг вариант

    28 1 Отговор

    До коментар #13 от "Перо":

    Перо, трябва да сме твърди и да работим за това САЩ и ЕС да махне сърбоманите от упавлението на Македония и да дойдат бъргари, с които ще се разберем. При кризата с албанците през 90-те, иваше възможност да се раздели Македония между Албания и Бъргария и тогава много хора в Македония бяха за този ариант. Тогава нямаше такива антибългарски настроения. Но явно че сърбоманите са активиирани последните поне 10г и сега те са на влас. Може и трябва да се свалят. Зависи от нашите дипломати! Плюс ново преброяване.
  • 19 джаич

    2 33 Отговор

    До коментар #14 от "изгубен в превода":

    Знам български език , дори по-добре от теб ! Знанието на език е средство , а не цел ! Жалко за теб , неграмотни човече - четеш , а не разбираш , това се нарича функционална неграмотност. Нужни са факти , документи , разумни аргументи , а не мнения на фалшиви авторитети , полуистини , лъжи , сънища , халюцинаций и бутафорни медийни публикаций в съмнителни издания .

    Коментиран от #20, #24, #25, #26, #31, #32, #37, #55, #61

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Митю

    10 0 Отговор
    Защо искат да се присъединят към нас?дори ромите ни уважават повече
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 оня

    12 0 Отговор

    До коментар #19 от "джаич":

    Ако мислиш, че си грамотен се лъжеш. Куца ти пунктуациятя:))

    Коментиран от #28

  • 26 арнаутин

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "джаич":

    шо ке стана унука на ацо петерот?шугаш ли се?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Абе

    20 0 Отговор
    Скоро и на Германия, и на ЕС ще им писне от тия северномакедонски наглеци !

    Коментиран от #54

  • 30 Христо от Ерусалим

    18 1 Отговор
    Бъркат се понятията език и писменост.На Македонците да им се каже на европейците да се обясни че писмото на което пишат новите македонци не е това което първоначално са съставили Кирил и Методий а е улеснен вариант изработен в Преслав Българска столица от учениците на братята под ръководството на Климент българин по рождение и по разпореждане на царя на Българите.Което е исторически доказан ФАКТ.Колко до езика като изказ ако искат могат да общуват дори и на Патагонски.
  • 31 изгубен в превода

    18 0 Отговор

    До коментар #19 от "джаич":

    Аз пък без да съм учил македонски или сръбски, разбирам прекрасно написаното от теб. Щото го пише на нашата азбука Кирилица, с изключение на буквата J, която ползате вместо Й. И защото думите, които са написани, са бъргарски и славянски. Няма македонски думи, щото няма такъв език, загубил се е преди повече от 2000г.!
  • 32 изгубен в превода

    16 0 Отговор

    До коментар #19 от "джаич":

    Затова ти казвам, чети на български език какво пише за историческите личности, които се опитвате да откраднете, написано от тях самите или тяхни съвременници. Не ми чети днешни бози, написани от сърбомани на шльокавица!
  • 33 Калмук

    19 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Той вярва, че българският държавен глава Румен Радев е разбрал посланията. Премиерът настоява, че ще има здрав разум след провеждането на избори.

    С други думи, ние няма да правим нищо и чакаме онзи/онези с "НЕздравия " разум да премисли ?!?!? Тези настъпват една и съща мотика с някакъв патологичен мазохизъм !!!
  • 34 небрежнев

    17 0 Отговор
    Ами щом няма гаранции от България - просто да не кандидатстват и готово. Зайо не е разбрал, че РСМ иска да влезе в нашия съюз, а не България в неговия. Когато разбере това, може и да му обърнем внимание.
  • 35 5ко

    13 1 Отговор
    Не ни трябват. Дьонметата винаги са били обект на недоверие и презрение. Използват ги и после ги наритват. И без това скоро всички там ще бъдат прави шиптари.
  • 36 Павел пенев

    12 0 Отговор
    Гаранции се търсят от тях а не от нас,те са нарушителите.
  • 37 Мишо

    11 1 Отговор

    До коментар #19 от "джаич":

    ХалюцинациЙ... абе баш българин си, като повечето родени преди 1989г., те така пишат й накрая. Иначе си грамотен, колкото Марко от Факултета. Извинявам се, че обиждам Марко, той за разлика от теб допринася с нещо. Що се отнася до ФАКТИ, има световна историография, има и исторически извори! Когато намериш историографски факти, че РС Македония е съществувала преди 1945г. и местното население е било различно от българско, пиши тук. Лека вечер.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 фбр

    10 0 Отговор
    Никакви компромиси за макетата ! Този въпрос касае нацията и трябва да се реши с общонационален референдум !
  • 47 Сесесере

    1 9 Отговор
    Ей много ЕЗИК НА ОМРАЗА НИЕ СМЕ БРАТСКИ СЛАВЯНСКИ ДЪРЖАВИ ЗАПЛАХАТА Е ТУРЦИЯ ВИЖТЕ КАКВО СТАВА В СИРИЯ АРМЕНИЯ ЕРДОГАН Е полудял иска велик Туран
  • 48 Перо

    5 2 Отговор
    Аз се замислям ние Българите се обиждаме себеси както се самозалъгваме че от 1944 година с указ на Тито Българите там са станали Македонци. Да таке, това означава че ние като народ не струваме една стотинка, щом както твърдим че с указ за една нощ могат да ни променят.
    Ами утре ако решат по тази логика с указ ще създадът добруджанска нация, понеже един път се е получило за една нощ.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Зайко Байко многознайко

    7 0 Отговор
    Слушал съм диалектни форми на Български език от Егейска Македония те говорят като шопския но слагат “ке”и завишават гласа на последната сричка от последната дума. РС Македония говоррът е новосъздаден, нито риба нито рак, па и звучи грозно.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Съгласен с почти всичко!

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Нормален човек":

    Но имам кратка забележка:Фашизмът е втъкан в клетките и междуклетъчното пространство на всеки немец! Не се заблуждавайте!
  • 54 Западна Европа са крадци и грабители.

    2 2 Отговор

    До коментар #29 от "Абе":

    Те са материално заинтересувани да има нови членове /разбирай наивници за опоскване/ В ЕвроГейския "съюз"!
  • 55 Въй!

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "джаич":

    С написаното доказваш" колко добре знаеш" български език! Браво¡¡¡
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 7848

    4 0 Отговор
    ЧЕ ТЯ И БЪЛГАРИЯ НЯМА ГАРАНЦИИ ОТ СЕВ.МАКЕДОНИЯ! ЗНАЧИ СМЕ В ПЪЛЕН СИНХРОН И РАВНОВЕСИЕ!
  • 58 Болярин

    4 0 Отговор
    За българи, които отричат всичко българско, България ще даде време от още 30 години да си спомнят кои са, както гърците им дадоха 28 години за размисъл, относно името РСМ !!!
  • 59 Полковник РУМНО

    2 0 Отговор
    Нe нa влизaнeтo нa РCМ в EC. Влизaнeтo oзнaчaвa крaй нa бългaрcкaтa aзбукa, пиcмeнocт и иcтoрия. Гърция вoди прeгoвoри 28 гoдини и нaкрaя РCМ ce cъглacи c уcлoвиятa нa гърцитe.
  • 60 Спиро

    2 0 Отговор
    Абе Зайо.Ти какви гаранции даде.Всяка дума лъжа.Кай не разрешава на вашите историци да казват истината и хорицата идват тук като на разходка.Нямат правото да казват и дума.
  • 61 Спиро

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "джаич":

    Че какво от изредените неща имат Сев.Македонци.Един гол Топ.
  • 62 Татарин

    1 0 Отговор
    Какви гаранции бе,Осквернители на гробове? Като не знаете да целувате на попадията ръката,ще целувате на попа х.я.
Новини по държави: