Last news in Fakti

13 Октомври, 2021 16:05 2 186 5

„Хавански синдром“ е засечен и в Колумбия

  • колумбия-
  • сащ-
  • цру-
  • хавански синдром

Произходът на мистериозното заболяване е неизвестен и мнозина спекулират, че става въпрос за някакъв вид оръжие

„Хавански синдром“ е засечен и в Колумбия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

САЩ разследват възможни случаи на т.нар. „Хавански синдром“ в Колумбия само дни преди визита на държавния секретар Антъни Блинкън, предаде Би Би Си.

Служители на американското посолство в Богота вероятно са пострадали от мистериозното заболяване, което предизвиква болезнен шум в ушите, отпадналост и гадене.

За първи път синдромите са засечени в Куба през 2016 г., а след това и в Китай. Оттогава американски дипломати в различни точки на света съобщават за такива случаи.

Произходът на мистериозното заболяване е неизвестен и мнозина спекулират, че става въпрос за някакъв вид оръжие.

Пред „Ню Йорк таймс“ колумбийският президент Иван Дуке съобщи, че по случая се води разследване от страна на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Празно е

    22 3 Отговор
    Явно става течение между ушите и от там и шумът
  • 2 Българина

    18 3 Отговор
    синдромът ще отмине със затварянето на всички крварски бази и посолства по света. Синдромът всъщност се казва Отмъщението на гоите....
  • 3 Бай Манчо

    15 3 Отговор
    Хахахахахахаха , янките постоянно някой ги хаква преследва или им е виновен . Как ли досега не са посочили виновникът дори и highly likely :)))))) и да го "изправят до стената" с демократично бомбене . Да си закрият базите по света ако може и посолствата и НПО-тата и мяма да има шум в ушите и гадене :))))

    Коментиран от #4

  • 4 хихихихихи

    11 3 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Манчо":

    Нямат представа кой ги клати!
  • 5 Наблюдател

    2 0 Отговор
    Вече е очевидно че това не е чуждо психотронно оръжие т.к. имаше случаи и в съюзни страни като Германия и Канада а и Колумбия е такава. Но е факт че случаите започнаха в Куба а след това във други враждебни страни като Китай. Според мен става въпрос за някакво вкспериментално американско психотронно оръжие или подслушвателна техника или дори неразбиваемата квантова комуникационна с-ма която те са изпробвали традиционно първо в Куба като най-близка и мека цел. А това са просто неизследвани странични ефекти в/у собствените им хора. Логично е да не си признаят но от друга страна болните няма как да се скрият и така измислиха мита за кубинско психотронно оръжие. Те кубинците нямат какво да ядат камо ли пари за високотехнологични оръжия. Руснаците също не биха се осмелили да експериментират точно в задния двор на САШ