Last news in Fakti

14 Октомври, 2021 08:55 1 583 24

„Боинг“ задължи служителите си да се ваксинират

  • ваксинация-
  • боинг-
  • ваксини-
  • коронавирус-
  • служители-
  • сащ-
  • джо байдън-
  • самолети

Мярката ще засегне 125 000 служители

„Боинг“ задължи служителите си да се ваксинират - 1
Снимка: Shutterstock

Американската компания „Боинг“ (Boeing) изисква от своите служители в САЩ да преминат до 8 декември курс на ваксинация срещу COVID-19. Това е в съответствие с указа на президента на страната Джо Байдън за задължително ваксиниране на служителите на федералните подизпълнители, съобщи агенция Ройтерс, предаде БГНЕС.

"Боинг" изисква от всички служители в САЩ до 8 декември или да се представят доказателство за ваксинация, или медицински документ за обосновано освобождаване от нея (поради инвалидност или религиозни убеждения), се казва в заповед на компанията. Според агенцията, мярката ще засегне 125 000 служители на „Боинг“ в САЩ.

Компанията отбеляза, че поради постановлението на губернатора на Тексас Грег Абът, според което предприятията и организациите в щата нямат право да изискват задължителна ваксинация срещу коронавирус от своите служители или клиенти, това изискване на компанията няма да влезе в сила веднага за местни клонове на „Боинг“. Въпреки това компанията очаква, че изискването за ваксинация ще важи и за местните служители, когато президентски указ стане задължителен за тях.

На 9 септември Джо Байдън обяви въвеждането на задължителна ваксинация за всички служители на федералното правителство и за неговите подизпълнители. Както изясни Ройтерс по-късно, администрацията на САЩ реши да задължи федералните подизпълнители да гарантират, че служителите им ще бъдат ваксинирани до 8 декември 2021 г.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    35 3 Отговор
    Стотици пилоти отказаха да се ваксинират и бяха отменени стотици полети!Има видеа с т яхни изказвания !пилоти се присъединяват към движението срещу мандатите за ваксини
    Пилотът изтъква и явна ирония в мандатите.

    „Ние, американският народ, се борим за свобода в продължение на 257 години. Обикаляме света, разпространявайки идеи за свобода и демокрация. Ние помагаме на други държави и хората да се борят за свободите си, докато нашата се лишава “, казва той.

    „Ако се поддадем на тези мандати, ние не отстояваме свободата си на избор. Ние обезчестяваме всеки въоръжен служител през последните 257 години, което е лоша услуга за хората, които се бориха и кървяха за самите свободи, на които се радваме.

    Коментиран от #6, #7, #10

  • 2 Майна

    32 1 Отговор
    Пилотът продължава: „Независимо дали вярвате във ваксинацията като правилното нещо, което трябва да направите, или не, ситуацията надхвърля здравето. Може да мислите, че принуждаването да носите маска или да направите ваксинация е незначително. Но когато започнете да съставяте мандат след мандат и загуба на свобода след свобода, това става много важно.
  • 3 Милен

    16 1 Отговор
    Какъв интересен колаж сте поставили като илюстрация на ситуацията:
    Ваксинираните пилоти на Airbus прелитат над презимените екипажи на Bieing :)
    Ох!

    Коментиран от #8

  • 4 провинциалист

    15 3 Отговор
    Я някой да обясни при кои религии е забранено ваксинирането.

    Коментиран от #11

  • 5 Само малко ще го мушна

    14 2 Отговор
    Леле, леле колко "конспирации" станаха истини за нула време.
  • 6 плевен

    9 1 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Хайде да забравим за момент ваксините. Тази неврастения, че обикаляли по света и разнасяли свобода, я слушаме цял живот. От световния полицай.

    Коментиран от #9

  • 7 плевен

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    Между другото, когато са на зор, излитаха и без ваксини.От Афганистан.

    Коментиран от #15, #17

  • 8 Komapak

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Милен":

    Боинг ги приземкха преди две години. С основание разбира се. Ако не си спечелят държавните контракти са загинали.
  • 9 Майна

    15 1 Отговор

    До коментар #6 от "плевен":

    Не може ЧОВЕК, който застава с Лицето си да отстоява ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА ,С РИСК ДА ЗАГУБИ РАБОТАТА СИ И ДА БЪДЕ ДИСКРЕДИТИРАН ДА НЕ ЗАСЛУЖАВА УВАЖЕНИЕ!ТОЗИ ГЕНОЦИД ОТСЯВА ИСТИНСКИТЕ ХОРА ,КОИТО ПРИЗОВАВАТ ЗА ОБЕДИНЕНИЕ НА ВСИЧКИ ЧОВЕЦИ....РЕСПЕКТ КЪМ ИСТИНСКИТЕ ОТ ВСИЧКИ КРАИЩА НА СВЕТА !

    Коментиран от #24

  • 10 Стотици

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    от 125 000.
    ... Както и 1 от 83 000 000 в Германия.
  • 11 Чичо Гошо

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "провинциалист":

    Религията не забранява ваксинирането. Резервите на религиозните са свързани в използваните във ваксините клетки от бъбреци на абортирани бебета.
    Иначе по темата, от щатите идва информация за много ваксинирани пилоти получаващи болки в гърдите. Няколко полета се приземяват заради болки и няколко заради смърт на пилот или пасажер.

    Коментиран от #19

  • 12 учуден

    3 1 Отговор
    Че то има ли още летящи кофчези марка Боинг? Мислех че са ги спряли. На тия защо още им позволяват да произвеждат машини за масови убийства?
  • 13 Майна

    9 1 Отговор
    Смелите американци обединяват усилията си за премахване на системния COVID фашизъм
    В случай, че сте пропуснали историята на Югозапад, която все още продължава, компанията трябваше да отмени близо 2000 полета и броене през последните няколко дни, тъй като пилотите и другите членове на екипажа отказват да бъдат инжектирани принудително за грипа Fauci.

    Основните медии до голяма степен прикриват истината за ситуацията, обвинявайки „лошото време“ и „мъглата“, но повечето хора, които обръщат внимание, знаят истината. Все още има някои американци със самоуважение и достойнство, които няма да бъдат инжектирани против волята им, само за да получат заплата.

    Честно казано, този вид храброст е рядък, но се демонстрира в голям мащаб и бързо набира скорост. Други са вдъхновени да направят същото и целта е да се премахне системният фашизъм, който се е заложил в американското общество под прикритието да се бори с „пандемия“.
  • 14 Майна

    6 1 Отговор
    голям национален протест, започнат от диспечерите на въздушното движение и Southwest Airlines. Следващата компания, която се очаква да се присъедини към тях, е American Airlines.

    Коментиран от #21

  • 15 Майна

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "плевен":

    Нямаш явно никаква представа какво става в САЩ, ...какви факти бяха изнесени от военните в Афганистан , които открито и смело изнесоха факти за случващото се...,не смятам да разяснявам , който е интелигентен може да намери достатъчно информация, ИСТИНСКИТЕ ХОРА НЯМАТ НАЦИОНАЛНОСТ В ТОЗИ СМИСЪЛ ,КОЙТО ЕСНАФСКИЯ МОЗЪК НЕ МОЖЕ ДА ОСМИСЛИ...
  • 16 99999999

    7 0 Отговор
    КОВАРНИЯТ ЗАМИСЪЛ ЗАД ВСИЧКО ТОВА Е ДА ИМА МАСОВА СМЪРТ, КОГАТО ПИЛОТЪТ ВНЕЗАПНО ПРЕДАДЕ БОГУ ДУХ! ЗАЩОТО ЛОГИКА НЯМА-ПИЛОТЪТ Е САМ, ОТДЕЛЕН В КАБИНАТА, САМО С ДРУГИЯ ПИЛОТ. ТОЙ ИЗОБЩО НЕ КОНТАКТУВА С ПЪТНИЦИТЕ. ДРУГО СТОИ ЗАД ТОВА!
  • 17 Бе еснафино

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "плевен":

    чети бългериан таймс - там си пиеш сичко което трабва на секи истински човешки мозък!
  • 18 Стоян Александров

    11 0 Отговор
    Ами ако 10 или 20 % от тях откажат какво ще стане ? Боинг ФАЛИРА. СИЛАТА Е В НАС, НЕ ГО ЗАБРАВЯЙТЕ. БЕЗ НАС ТЕЗИ СА ЕДНО ГОЮЯМО НИЩОООООО. И извънземните няма да им помогнат. Господари без роби са пак НИЩО. Сега е момента да им покажем, че ГОСПОДАРИТЕ НИ СА ЕДНО НИЩО. ПРОСТИ И ОГРАНИЧЕНИ ХОРА...

    Коментиран от #20, #23

  • 19 77777777

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "Чичо Гошо":

    ТОВА НЕ Е ВЯРНО! НЕ Е САМО ТОВА, ИМА ПО-ВАЖНО НЕЩО. В КН.ОТКРОВЕНИЕ НА НОВИЯ ЗАВЕТ, СВ.ЙОАН БОГОСЛОВ ГОВОРИ ЗА БЕЛЕГА НА ЗВЯРА! КАК НА ВСЕКИ НЕЗАВИСИМО БОГАТ ИЛИ БЕДЕН, ЩЕ БЪДЕ ПОСТАВЕН БЕЛЕГА НА РЪКАТА ИЛИ НА ЧЕЛОТО! ТОВА Е В ГЛ.13!ВСЪЩНОСТ, ТОЙ ГОВОРИ ЗА Т.Н. ВАКСИНИ, КОИТО СЪДЪРЖАТ НАНОЧАСТИЦИ. И НИКОЙ НЯМА ДА МОЖЕ НИТО ДА КУПУВА, НИТО ДА ПРОДАВА БЕЗ ТОЗИ ЗНАК. КОЕТО СЕ СЛУЧВА В МОМЕНТА НА МНОГО МЕСТА! НО ГОСПОД Е КАЗАЛ, ЧЕ КОЙТО ПРИЕМЕ ТОЗИ ЗНАК И СЕ ПОДЧИНИ НА ЗВЯРА, ТОЙ ЩЕ ИЗПИТА НЕГОВИЯ ГНЯВ! САМИ ПРЕЦЕНЕТЕ ЧИЙ ГНЯВ Е ПО-СТРАШЕН!
  • 20 Не знам ...

    3 4 Отговор

    До коментар #18 от "Стоян Александров":

    Колко му ГОСПОДАРИТЕ е да ни заменят с РОБОТИ.
    Или други СИСТЕМИ с ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ.
    Те и без това вече са навсякъде.
  • 21 Komapak

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Майна":

    Саутуест са много готини. Особено стюардесите им са голям купон.
  • 22 РЗС

    1 1 Отговор
    Не се ваксинирайте пичове, останалите 80% будали дет сме се ваксинирали чакаме да умрем до 2 години ли беше(не е ясно как сте го изчислили точно? като ваксините не са били в употреба за толкова), та ще останете всичките антиваксъри, а другите ще умрем. Почвайте да мислите как ще се оправяте след апокалипсиса. Кои конспиративни теории се оказали истина? Кое правителство иска да си убие данъкоплатците? някаква елементарна мисъл да положите може би?
  • 23 РЗС

    0 2 Отговор

    До коментар #18 от "Стоян Александров":

    а да помислиш малко ще можеш ли? Гладен стоял ли си ти? А без ток, вода, парно? А искаш ли да стоиш и ти и семейството ти? Ако не искаш ще правиш каквото ти се казва, ако не ти харесва отиваш при друг работодател, който скоро ще има същите изисквания навсякъде, но след като си стоял гладен, не ваксина ще дадеш да ти бият, ами и нещо друго. Глада е по-силен от тока момче, скоро ще го разберете и антиваксърското общество ще изчезне като старите пари. До лятото ваксините ще са задължително навсякъде, ае честито всички ще УМРЕМ уаааа
  • 24 АУУУУУ

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Майна":

    ТВОЯ РЕСПЕКТ КЪЩА НЕ ХРАНИ , И НЕ СТРУВА ПУКНАТА ПАРА ......ТАКА ЧЕ ИЛИ БОЦ БОЦ ИЛИ НА УЛИЦАТА..... ПРИ МЕН ЕДИН ОТКАЗА ДА СЕ ВАКСИНИРА И БЕШЕ ОСВОБОДЕН ОТ РАБОТА..... ДОЙДЕ НА НЕГОВО МЯСТО ДРУГ ВАКСИНИРАН И С ДВА ПЪТИ ПО-ГОЛЯМО ЖЕЛАНИЕ ЗА РАБОТА И ЗА ДОБРАТА ЗАПЛАТА КОЯТО ПОЛУЧАВА... ЕЕЕЕЕ КЪДЕ ПОМАГА ТВОЯ РЕСПЕКТ , ОСВЕН КАТО КОМЕНТАР ЛИШЕН ОТ ВСЯКАКВА СИЛА .....