Last news in Fakti

14 Октомври, 2021 10:09 1 313 5

Талибаните не искат да са в терористичния списък на САЩ

  • талибани-
  • сащ-
  • терористи-
  • списък-
  • кабул-
  • афганистан

Призоваваме американците да ни дадат възможност да служим на своя народ, казаха талибаните

Талибаните не искат да са в терористичния списък на САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Радикалното движение на талибаните, което завзе властта в Афганистан, призовава американските власти да изключат високопоставени служители на Кабул от списъка на на САЩ за терористи. Това заяви министърът на информацията и културата, назначен от талибаните в временния кабинет на министрите на Афганистан, Хайрула Хаиркуа, предаде БГНЕС.

"Американците трябва да преразгледат включването на представители на талибаните в списъците на САЩ с терористи. Те използват присъствието на нашите служители в тези списъци като инструмент за натиск върху временното правителство на Афганистан. Ние настояваме те да се придържат към дипломатически методи, защото според мен това все още няма да им донесе никаква полза в бъдеще “, каза той в интервю за катарския телевизионен канал Ал Джазира.

„Призоваваме американците да ни дадат възможност да служим на своя народ, въпреки че ние и нашите хора разбираме, че някои държави все още не са напълно искрени с нас. Ако САЩ не изключат талибаните от тези списъци, това ще му се върне, защото Щатите няма да изпълнят обещанията си към нас. Ние вече изпълнихме всичките си задължения, но международната общност все още не го е направила“, каза Хаиркуа.

Редица представители на временното правителство на Афганистан, сформирано от талибаните, са под международни санкции или са включени в списъка на терористите в някои страни. Премиерът на Афганистан Мохамад Молла Хасан Ахунд беше включен в списъка на ООН за санкции през 2001 г., а ФБР назначи обяви от 10 милиона долара за вътрешния министър на Афганистан Сираджудин Хакани. В допълнение, няколко от членовете на радикалното движение излежават присъдите си в американския затвор в Гуантанамо, включително и Хаиркуа, който е бил там от 2002 до 2014 г.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айде де

    6 0 Отговор
    Има си хас да искат..
  • 2 ТаУмВзе

    10 0 Отговор
    Краварите са най големите терористи бре! Като тяхни преки творения, трябва да го знаете.
  • 3 Бездруго

    4 0 Отговор
    Нищо ме могат да им маправят щот вече няма от де да минат. Наоколо памперсите имат само прЕатели
  • 4 fdgs

    4 0 Отговор
    Вкарайте в списъка зелените еко талибани !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: