15 Октомври, 2021 09:50 6 378 109

Антиваксъри, озовали се в интензивното отделение, вече съжаляват жестоко

  • антиваксъри-
  • коронавирус-
  • интензивно отделение-
  • италия-
  • рим-
  • пациенти-
  • ваксини-
  • ваксинация-
  • болни

Именно неваксинираните са най-застрашени. Някои от тях вече го разбират.

Антиваксъри, озовали се в интензивното отделение, вече съжаляват жестоко - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Огромна част от пациентите в интензивното COVID-отделение на римска болница са неваксинирани. Те вече съжаляват за решението си да пренебрегнат имунизацията и да се поддадат на конспиративни недоказани теории.

AFP разговаря с някои от пациентите в болницата „Иституто клинико Казалпалоко” в италианската столица. Един от събеседниците на агенцията е 41-годишен мъж, Франческо, който казва, че ако може да върне времето назад, би се ваксинирал срещу коронавируса. Преди да бъде приет за интензивна грижа, е бил върл противник на ваксините. В болницата в момента има 19 пациенти в интензивното COVID-отделение. 17 от тях са неваксинирани. И именно неваксинираните са най-застрашени, защото тяхното състояние се влошава по-лесно и в крайна сметка се нуждаят от интубация и респиратор.

Друг пациент, Салваторе на 55 години, разказва, че не е успял да се ваксинира, преди да се разболее тежко. „Само в рамките на няколко часа от човек, пълен с жизненост, се превърнах в празен чувал, лишен от сила”, разказва пациентът. Той разкритикува антиваксърите, които излязоха на протест по улиците на Рим срещу въвеждането на „зелен пропуск”. В Италия вече се изисква доказателство за ваксинация или отрицателен тест за всички работещи служители в обществения и частен сектор.

Италия, която в началото на пандемията беше една от най-тежко засегнатите държави, в момента е ваксинирала поне с една доза 85% от гражданите си над 12 години. Д-р Роберто Медзаноте каза, че е „странно хората да се страхуват от ваксините, но не и от вируса”. Той посочва, че има само един инструмент за победа над вируса, и това е ваксинацията. Не само в италианските болници, но и навсякъде по света в интензивните отделения в огромната част са пациенти, които не са ваксинирани.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 64 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    122 31 Отговор
    Антиваксър би предпочел да се лекува у дома си, вместо да припари до ангелите на смъртта в бяло.

    Коментиран от #37, #59, #82

  • 2 трясъ

    9 25 Отговор
    Казал пальоко.
  • 3 Мислещ

    122 24 Отговор
    И как точно "разговаряхте" с въпросните пациенти в болницата? Карантината не важи ли за журналисти?

    Коментиран от #14, #33

  • 4 гост

    42 15 Отговор
    Може да е така, но може и да не е така ?
  • 5 Пич

    112 20 Отговор
    А как ли съжаляват ваксърите , озовали се в интензивното отделение...!!!??? Сигурно , повече от жестоко...!!!

    Коментиран от #68

  • 6 Аз от БЕХ

    102 16 Отговор
    Ха-ха-ха, егати свободните съчинения...
  • 7 Хунчо

    11 19 Отговор
    Ваксинираните го караме в присъницата.

    Коментиран от #35

  • 8 Бай Ганьо

    63 21 Отговор
    тва е ваксърска пропагадна!!! ни и вярваите!!! бадете грамотни и ни са ваксинирваите!!!

    Коментиран от #15, #22, #34

  • 9 Джамбаз

    59 7 Отговор
    Тва от кой пръст на крака си го изсмука?

    Коментиран от #29, #47

  • 10 абг

    78 5 Отговор
    Аз съм сигурен, че и ваксинираните, озовали се в интензивно отделение, съжаляват жестоко. Въобще, не вярвам да има някой в интензивното и да не съжалява, че е там.
  • 11 Ко каза ко

    16 64 Отговор
    Не се ваксинирайте! Хората които вярват ,че ги чипират ,стерилизират и т.н. са излишни.Даже не се лекуваите с лекарства ходете на врачки и ходжи там е истината .А да , Бил Гейтс ми се обади и каза че иска да намали населението на земята ,обаче от Северна Македония са против.

    Коментиран от #26, #65

  • 12 Хаджи Генчо

    60 8 Отговор
    При 85% вакснати и при толкова прекарали заболяването, хиляди бяха заразените, откъде намерихте болни антиваксъри. Защо още няма групов имунитет при 85% вакснати?

    Коментиран от #21, #104

  • 13 ЕВРО НЮЗ

    67 11 Отговор
    АГЕНТ ДЖАМБА... антиваксъри няма... има АНТИТЕСТЕРИ.. мислещи същества, които не предоставят доброволно телата си за медицински експерименти на фама мафията.... А в Италия един лекар сега рони крокодилски сълзи на гроба на починалата си сестра, която не искала да бъде опитна мишка, но той я убедил че трябва.. Така че с жалката си пропаганда сте жалки
  • 14 Ами сигурно щом лекари и мед. персонал

    10 35 Отговор

    До коментар #3 от "Мислещ":

    със защитно облекло имат достъп до болни, това може да се разреши и за някои журналисти(може и те самите да са и медици). А и политика на самата болница е дали да разреши подобен достъп до пациенти. Едва ли се прави без съгласието на самите пациенти. Никой не те задължава да вярваш на тази информация, но освестилите се след болничен престой антиваксъри ги има и не са никак малко. Слава Богу далеч не всеки от тях се преселва в отвъдното след заразяване. Дори не всеки естествено заболява тежко. Затова и броят им не намалява особено бързо. Защото, за щастие, все пак поне 80%от тях не стигат до болница въобще.
  • 15 Дочоолу

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Ганьо":

    Най вече грамотни

    Коментиран от #23

  • 16 boiko

    16 5 Отговор
    факти ще фалирате
  • 17 жешаж

    5 27 Отговор
    И това е начин за осъзнаване и превъзпитание - като влезеш в реанимация. Лошото е , че повечето оттам излизат с краката напред.
  • 18 БАЙ Х@Й‼

    49 5 Отговор
    Има и ваксинирани които НЕ доживява да съжаляват ‼️ Коритаров, милия, спокойно водеше предаването си без да знае че му е последния ден ‼️
  • 19 Хахаха...

    57 8 Отговор
    И във Гърция пускат по новините същия сценарий...Интервю с болни или прекарали вируса как призовават неваксинираните да се ваксинират.Как отначало били антиваксъри,а сега толкова много съжалявали,че не си били сложили ваксината.Това са скалъпени репортажи нарочно... за да повлияят на психиката, на неваксинираните.
  • 20 Ко каза ко

    9 42 Отговор
    Номер едно сте! Гледах по CNN как в България са изгонили мобилен пункт за ваксинация във Варна. Няма такива тъпаци като бг- Тата. Всеки българин има за идол някоя нация ,е добре де коя нация се държи като България?

    Коментиран от #62, #87

  • 21 Защото групов имунитет явно

    8 27 Отговор

    До коментар #12 от "Хаджи Генчо":

    няма да има. Както няма и пълен такъв при грипа, въпреки, че грип има от векове. Целта на ваксинациите е да се спре огромния поток от хора към болниците и претоварване на здравната система. И преболедували се заразяват повторно с ковид. Виж Корнелия Нинова. При нея уж втория път е безсимптомно, но ми е много интересно като е безсимптомно защо въобще се е тествала? Или политици ги тестват безплатно периодично? Не пише, че е тествана като контактно на болен лице. При грипа съществуват няколко щама, с много варианти. При ковид 19 засега щамът е един, но варианти вече има в изобилие. За да се поддържа устойчив брой що-годе защитени хора трябва да има ваксиниране на 6-7 месеца. Това е истината и тя не е никак приятна. Може би не е и обществено приемлива. Затова има отпор срещу ваксинирането. Защото все пак за доста голяма част от обществото вирусът не е чак толкова опасен. Ситият на гладния не вярва. Тези с леки симтоми не вярват, че ковид е опасен, докато самите те или някой много близък техен роднина не се озове с тежък ковид в болница, а недай си Боже и на друго място, откъдето няма връщане.

    Коментиран от #24

  • 22 GRAMOTEN

    11 7 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Ганьо":

    Първо ти се научи да "бадеш" грамотен и тогава обяснявай, дали да се ваксинира или не. А и тва се пише ТОВА.
  • 23 Doko

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "Дочоолу":

    Това е ирония ,ама де толкоз акъл???
  • 24 БАЙ Х@Й‼

    10 4 Отговор

    До коментар #21 от "Защото групов имунитет явно":

    Сега сметни за БГ по колко души на ден трябва да се боцкат от 01.01. до 31.12. ЕЖЕДНЕВНО ‼️ / помощ искаш ли /
  • 25 Хайл

    15 3 Отговор
    При доктор Менгеле шанса за оцеляване е 99% при новите "доктори" едва 2%
  • 26 Точно

    1 5 Отговор

    До коментар #11 от "Ко каза ко":

    Точно :)

    Коментиран от #30

  • 27 Ваксата

    36 6 Отговор
    "Странно хората да се страхуват от ваксините, но не и от вируса".

    Горд съм, че на картата на света само България, Русия и страните от третият свят, са от местата с разумно население, което в по-голямата си част отказва ваксинация. Само на тези места проумяват, как задкулисието желае смъртта на хората в западния свят и ще остане това разумно и интелигентно население.

    Коментиран от #38, #52

  • 28 защо съжаляват

    31 6 Отговор
    Подлагат ли ги на мъчения ? Защо наричате хората " антиваксъри " бе , това са хора които не се съгласяват да са експериментален материал , правилната дума не е антиваксър , микстурите ви не са ваксини .
  • 29 Гарвана

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Джамбаз":

    От най-миризливия.
  • 30 Ко каза ко

    5 1 Отговор

    До коментар #26 от "Точно":

    Бил Гейтс ти ли си?
  • 31 😷😷😷

    27 3 Отговор
    Свободни съчинения с една единствена цел да предизвикат Страх и Паника у податливите за да бъдат приобщени, към т.н. "ваксинация"! Такъв тио пропаганда се пускат точно от един -двама "журналисти" и гьобелсовата "медия" DW, като повече от видино е и че са свързани! Не забравяйте, че имате право да мислите, а не "журналисти" продали душите си да разсъждават и взимат решения вместо вас! Такива статии се познават още по заглавията!
  • 32 До кога

    16 4 Отговор
    До Факти и автора на тази статия!
    Евала Голям журналист си Денис, по този начин далеч ще стигнеш, невероятно безпристрастна статия, която наистина показва и двете гледни точки. Голям си, наистина голям си!

    Коментиран от #105

  • 33 Разговаряли

    14 2 Отговор

    До коментар #3 от "Мислещ":

    са телепатично. Бившият антиваксър е имал респиратор и е бил възпрепятствуван да отговаря на въпросите на журналистите по традиционния начин.
  • 34 Не се ваксинирайте щом повече ви е

    12 21 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Ганьо":

    страх от ваксината, отколкото от вируса. Но имайте все пак едно наум, защото болниците се пълнят, интензивните отделения също, макар и бавно, защото обикновено пациентите в тях до дни се преселват в отвъдното(поне у нас в България). Като не искате ваксини трябва да има повече локдауни и ограничения, но и те не са ви по вкуса. Маските били вредни, от онлайн обучението се затъпявало... А какво предлагате всенародни празници, концерти и хора по площадите и който оцелее да оцелява ли? Няма такъв прост народ. Хем виждате какво е състоянието на здравната ни система, хем се правите на смелчаци.А после търсите връзки, за да ви приемат в малко по-читава болница, където все пак бихте имали някакъв шанс за оцеляване. Спомнете си воя на Жоро Тъпото от Боец. За него и жена му се намериха все пак места в престижна софийска болница, но далеч не всеки има такова. И колкото повече стават пациентите, толкова шансът им за оцелаване пада. Това поне не ви ли стана ясно най-накрая?!

    Коментиран от #40, #48

  • 35 За овце

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Хунчо":

    На будната кома ли?
  • 36 Докторите

    20 2 Отговор
    в тази болница са точно садисти, за да пуснат при болния в такова тежко състояние журналисти. Но според мен тази история е измислена, евтина пропаганда. Тя не би уплашила и съседката ми, баба на 83 години. На настояванията на децата си да се ваксинира, тя отговаря, че ако и е дошло времето да напуска този свят предпочита да го направи естествено, а не благодарение на експериментален медицински коктейл с тайно съдържание.

    Коментиран от #42, #43

  • 37 А Русия изловиха

    18 6 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    Журналистка да пита човек в болницата защи ме се е ваксинирал. Той обаче я контрира,че е ваксиниран и тя заяви ,че това ще се изреже от репортажа. Всичко бе заснето от трети човек с мобилен телефон. ИЗМАМАТА ПРОДЪЛЖАВА

    Коментиран от #72

  • 38 Намерил с какво да се гордее...

    6 9 Отговор

    До коментар #27 от "Ваксата":

    Освен ако няма самоирония в написаното от теб. Има известна разлика между нас и държавите от третия свят. Те нямат достъп до ваксини,освен ако не им ги дарят. А раждаемостта в тези държави е огромна. У нас е сравнително висока само сред най-изпадналата част от ромското население. Иначе има огромен мигрантски поток точно от тези държави към гадните западни държави, където "фашистите" ваксинират, а не обратното. Странна работа, нали?!!!
  • 39 Ко каза ко

    8 10 Отговор
    Нали ви питам ....коя нация се държи като България??? Алооо умните кажете само вие ли съзряхте пъкления план да ви унищожат ???
  • 40 За овце

    14 4 Отговор

    До коментар #34 от "Не се ваксинирайте щом повече ви е":

    Ти в коя болница работиш? Аз работя в университетска болница и отговорно заявявам, че медийните писаници са абсолютна лъжа. Спрете СМРАД и пландемията ще изчезне в небитието.

    Коментиран от #41, #44

  • 41 Балък

    4 7 Отговор

    До коментар #40 от "За овце":

    Ти пациент не работиш там! Викни някоя сестра да ти обясня!

    Коментиран от #45

  • 42 За бабата ваксината едва ли би променила

    4 12 Отговор

    До коментар #36 от "Докторите":

    нещо съществено. Тя си е изживяла живота.С ваксина или не при късмет може да живее още някоя и друга годинка. Едва ли бабата се вози в градски транспорт, ходи на училище, на фитнес, ресторант, СПА или дискотека. Нея не я мисли. И без това вече с няколко години е надживяла над средната продължителност на живота при жените у нас. Бабата, ако не я зарази някой по-млад роднина има шанс да поживее още няколко годинки. Предполагам, че на тази възраст не я оставят да гледат болни правнучета, докато 60 годишни баби често са принудени да го правят. Една моя позната се размина буквално на косъм от смъртта след като се зарази от болното си внуче, което пък се зарази в детската градина. Нямам идея дали ако беше ваксинирана щеше да и се размине по - леко, но тя лично съжаляваше, че не го е направила.
  • 43 За овце

    10 0 Отговор

    До коментар #36 от "Докторите":

    Бъди сигурен, че ако някой покани медийните „тигри“ в ковид отделение, ще избягат с 200-та.
  • 44 Работиш, ама само в развинтената

    6 8 Отговор

    До коментар #40 от "За овце":

    си фантазия в болница. В болница си стъпвал само като пациент със сигурност.

    Коментиран от #46, #53

  • 45 За овце

    7 0 Отговор

    До коментар #41 от "Балък":

    А Вие, г-н Риба намерете учител по Български език.

    Коментиран от #55, #58

  • 46 За овце

    5 1 Отговор

    До коментар #44 от "Работиш, ама само в развинтената":

    Щом така ти изнася, така си фантазирай. Фактите са си факти.
  • 47 00014

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Джамбаз":

    От най-средния.
  • 48 Нафарфорий

    10 1 Отговор

    До коментар #34 от "Не се ваксинирайте щом повече ви е":

    Често ли те изпускаха като дете? Или всичко е само от графена?
  • 49 Анонимен

    10 1 Отговор
    Няма Навални! Няма СП 2! Няма скандали в Русия! Щом и Денис Джамбазов се прехвърли в темата КОВИД - спукана му е гумата на КОВИД-а! С каквато и тема да се захване Денис - все си е загубила рентабилността! Сега ще е на-добре да се захване и с глобалното затопляне!
  • 50 Не се нрави, писаното от мен, но!

    2 10 Отговор
    Вица:
    Ще си спасиш живота, или кило сол да изядеш, или 100 тояги да изтърпиш, или 100 жълтици да платиш. Сегашен вариант: Има "РУБИКОН", който трябва да остане зад "гърба" ни. Всички зловещи предупреждения, мерки, вопли и "заклинания" са без полза, ако от всички и посевместно не се изпълняват ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ правила. Не съм този, който да каже какви са те, има си компетентни. Не се допуска "против", това е посоката. Е, ще дойде времеи на общо ваксиниране, но след сол и тояги, а ще и си платим. Те ни "приемат, ни предават".
  • 51 Прополис

    6 0 Отговор
    Отношението към пленниците в религиозни и граждански войни, винаги е отвратително. Който загуби дух и се предаде, да не чака милост!
  • 52 Костова

    9 3 Отговор

    До коментар #27 от "Ваксата":

    Струва ми се,че в някои от страните на третия свят хората не се ваксинират защото нямат достъп до ваксини. А в Русия и в България, прав си, това е осъзнат избор. В рускоедичното пространство на you tube има достатъчно хора с име и кариера, учени, доктори академици, които свободно се изказват против ваксинирането с грипни ваксини. Много от тях не са заклети антиваксъри, а разумни професионални в своята област. Има един канал - ден тв. ру. И още-Искра. Там преди няколко дни научих историята на Римският клуб, кога е създаден, колко доклада и на каква тема са били.

    Коментиран от #56

  • 53 Па нема

    1 1 Отговор

    До коментар #44 от "Работиш, ама само в развинтената":

    само чукчити да са писатили!
  • 54 Ягуар

    13 1 Отговор
    А пък тия, които се озоваха в отвъдното, след ваксинация, вече няма и за какво да съжаляват!

    Коментиран от #61

  • 55 Ко каза ко

    7 6 Отговор

    До коментар #45 от "За овце":

    Пиша от телефона понякога се изпуска някоя сричка, на теб никога не ти се е случвало , разбира се. Освен пропуска на "си" как реши ,че трябва да търся учител по български? Между другото " български" се пише с малка буква.

    Коментиран от #67

  • 56 Ъхъ ъхъ

    7 0 Отговор

    До коментар #52 от "Костова":

    Читети бългериан дот тимес и ше ви светне сичката истина!
  • 57 Менгеле

    8 1 Отговор
    Естествено е да съжаляват, защото ги убиват бавно и методично, за да покажат, че неваксинираните с отровата произведена от фабриките на нацистите умират, като в същото време крият стотиците хиляди заразена ваксинирани дебили и тяхната скоротечна смърт, подпомогната от ваксините на западните терористи.
  • 58 Ко каза ко

    3 9 Отговор

    До коментар #45 от "За овце":

    Може и да издребнявам но се пише "пандемия" не е " пЛандемиа".

    Коментиран от #63, #70

  • 59 Антон

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    Бай, бабо, да не те среща мечка (вирус) в гората. Да не мислиш, че някой иска да ходи в болница ей така? Обаче като се трупясаш като парцал на леглото с 40 градуса температура, не можеш да мигнеш денем и нощем, като си изкашляш дробовете през гърлото е дишаш по-зле от риба на сухо, ще ходиш в болница и ще се молиш да те вземат. Ще им падаш на колене и после ръка ще им целуваш. Дано да не се стига до там.

    Коментиран от #83

  • 60 дъжд вали

    2 3 Отговор
    русофил гори
  • 61 А тия

    2 8 Отговор

    До коментар #54 от "Ягуар":

    21 000 сухи съчки, дето се озоваха в отвъдното, преди ваксинация, вече има ли за какво да съжаляват?
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Костова

    9 2 Отговор

    До коментар #11 от "Ко каза ко":

    На мен Бил Гейтс не ми се обади, но гледах на you tube речта му на Икономическия форум в Давос през 2010 година. Изявата е била за тесен кръг хора, не за широката общественост. Там той се заканва, че ще спасява планетата ни от прекомерно бързо размножаващите се човеци, като ги редуцира чрез ваксини. Аз лично не се плаща,че от един курс на ваксиниране хората ще почнат да измират или масово да им отказват органите. Съгласна съм с някои учени, че искат да ни наложат непрекъснат процес на ваксиниране на всеки няколко месеца,(виж колко са страниците в Ковид паспортите). След което имунната система ще даде на късо и няма да може самостоятелно да се справи дори и с най-малкото предизвикателство. Сега имаме Ковид, ще видим какво ще ни сервират другата пролет.

    Коментиран от #66, #77

  • 66 ФЕЙК НЮЗ

    3 1 Отговор

    До коментар #65 от "Костова":

    Костова, може ли линкче към цитираното от теб ютуб речево клипче?
    Щото и други са го гледали, ама пишат други неща - че Бил Гейтс е загрижен за живота на всички хора, най-малкото защото повечето са му клиенти и потребители на Windows. Ти ne ползваш ли Windows?

    Коментиран от #73, #88

  • 67 За овце

    3 2 Отговор

    До коментар #55 от "Ко каза ко":

    Не беше ли „Балък“?! Сигурно е писало другото ти Аз или то пише от телефона, а ти от компютъра.

    Коментиран от #86

  • 68 И аз да кажа

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Пич":

    Защо? Направили са, каквото могат да си помогнат. Винаги има хора, които дават атипична реакция на ваксините и на вирусите. Както има и повторно заразяване. Я вижте другарката Нинова

    Коментиран от #81

  • 69 Просветен илюминат

    6 1 Отговор
    Ето какво получих преди малко от една жена: Търся дарител на кръвна плазма. Човекът трябва да е преболедувал Ковид законно с положителен Писиар, да не е ваксиниран. Забележи, да не е ваксиниран. От кръвния център отказват ваксинирани да даряват плазма. Е,сега да видим какво ще кажат ваксинираните?

    Коментиран от #71, #74, #80

  • 70 За овце

    9 2 Отговор

    До коментар #58 от "Ко каза ко":

    Няма грешка. Пандемията е понятие, което има точно определение. Настоящата ситуация се описва точно с думата пландемия.
  • 71 За овце

    4 3 Отговор

    До коментар #69 от "Просветен илюминат":

    Отдавна е основно изискване кръводарителите да не са „ваксинирани“.

    Коментиран от #75

  • 72 Айде бе

    2 4 Отговор

    До коментар #37 от "А Русия изловиха":

    Ми това е апотеоз за руските ваксини, дето троловете мечтаете за тях!
  • 73 За овце

    3 1 Отговор

    До коментар #66 от "ФЕЙК НЮЗ":

    Сигурно ползвате лицензно копие на „Прозорци“?

    Коментиран от #76

  • 74 Аз не ставам

    5 0 Отговор

    До коментар #69 от "Просветен илюминат":

    прекарах го незаконно,съжалявам.
    Плазма мога да дам само на колега - неваксиниран.
  • 75 За магарета

    1 1 Отговор

    До коментар #71 от "За овце":

    Експертният съвет по Трансфузионна хематология обсъди и актуализира срокове за отлагане на дарителите след ваксиниране за инфекцията Covid -19.

    За РНК ваксини - Comirnaty (Pfizer), Moderna:

    48 часа след ваксиниране, ако няма нежелани реакции;
    7 дни след възникнали нежелани реакции.
    За векторни ваксини - Janssen, Vaxzevria (AstraZeneca):

    28 дни след ваксиниране, ако няма нежелани реакции.
    Ако вида на ваксината не е известен:

    28 дни след ваксиниране, ако няма нежелани реакции.
    Сроковете на отлагане се прилагат след всяка игла от съответния ваксинационен цикъл.

    Тези срокове следва се отнасят за всички кръводарители - както на стандартна кръв, така и на реконвалесцентна плазма.

    Коментиран от #78

  • 76 Вие за овце

    1 3 Отговор

    До коментар #73 от "За овце":

    Костова ли сте?

    Коментиран от #79

  • 77 Ко каза ко

    5 0 Отговор

    До коментар #65 от "Костова":

    Ами това е обезпокоително. Не знам какво мислят по въпроса в Русия, Индия,Китай и др. Сигурен съм , че ще си мълчат или не са гледали това изказване. Обаче ако е за тесен кръг хора защо му разваляш плановете?
  • 78 За овце

    4 0 Отговор

    До коментар #75 от "За магарета":

    Желая ви успешно кръводаряване по този регламент. Кръв винаги е нужна.
  • 79 За овце

    1 0 Отговор

    До коментар #76 от "Вие за овце":

    Не Лостов съм.
  • 80 Айде бе

    2 4 Отговор

    До коментар #69 от "Просветен илюминат":

    Искат кръвна плазма с естествена имунна реакция, какво те учудва? Иначе може просто с ваксина. Как мислиш, Земята дали наистина е сферична, или Бил Гейтс ни пробутва измама? Руснаците имат ли алтернативна теория за експортни нужди? Защото Путин ги ръчка да се ваксинират, но с удоволствие разколебават европейци. Особено оня сладкиш, дето се гордее, че се причисляваме към Русия и Третия свят. Май там са ония индийци, дето се мажат с кравешки тор...аз пък предпочитам да съм по-близо по ваксинираност до Германия, Англия и Израел- сигурно щото нямам вашата информираност и прозорливост!
  • 81 Ма те

    5 1 Отговор

    До коментар #68 от "И аз да кажа":

    много са тея с атипичните реакции- в България от днес са 25%, в Израел са над 50%. Другите просто ги крият.
  • 82 хаха

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    Затова ли са пълни болниците бе, да ти припомня ли колко процента са антивакъсри, неваксинирини, в болниците, над 90. Айде кухи лейки, налягайте си парцалите, освобождавайте болниците и попълвайте декларации, че не искате да ви лекуват в болница ако припаднете. така ще се реши проблема и ще може да си живеем спокойно останалите и да не страхуваме да отидем в болница, че няма да ни обърнат внимание, щото сте я препълнили
  • 83 няма срам

    1 2 Отговор

    До коментар #59 от "Антон":

    какво го слушаш тоя, затова ли са пълни болниците с неваксинирини, щото не искали да ги лекуват лекари? Лъжци и помияри са тези хора. нагледахме се на такива, дето късаха маски и после ги извозваха до София да ги лекуват.

    Коментиран от #85

  • 84 Тра ла ла

    3 0 Отговор
    Вярно е! От там пиша! И Джамби е с мене за свидетел! Как реват само и се разкайват! Веднага ще отида за бустера!
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Ко каза ко

    0 4 Отговор

    До коментар #67 от "За овце":

    Ами аз не си крия ip-то дечко ,ти с това ли ще ме шашкаш че можеш да видиш снимки в Instagram . Откъде да знам как да се скрия в интернет??? Трябва да питам някой отворен хакер като теб! Жал ми е за теб. Аре бягай,че овците са гладни.

    Коментиран от #93

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 хахаха

    10 1 Отговор
    два въпроса ме глождят, та ще взема да ги споделя....има ли човек на тая земя, който да ми каже със сигурност, че ще се заразя от тоя вирус, ще се разболея и ще умра?

    има ли човек на тая земя, който да ми каже със сигурност, че ако се ваксинирам, няма да се заразя, няма да се разболея и няма да умра?

    Коментиран от #91

  • 90 5ко

    4 0 Отговор
    И вие ли си продадохте душицата, та триете от къде може да прочете човек истинска информация? Жалка работа. Човешкия съд може и да избегнете, но Ония никога.
  • 91 Ко каза ко

    0 4 Отговор

    До коментар #89 от "хахаха":

    Има разбира се ,тук е мястото където ще ти отговорят изчерпателно на тези въпроси.Ето човекът където работи в университетската болница и рови в Instagram е компетентен.

    Коментиран от #92, #94

  • 92 хахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #91 от "Ко каза ко":

    що се пънеш? това бяха риторични въпроси...:)))
  • 93 За овце

    2 0 Отговор

    До коментар #86 от "Ко каза ко":

    Питай модераторете дали си крия ID-то. Те редовно ме блокират по него.
  • 94 За овце

    1 0 Отговор

    До коментар #91 от "Ко каза ко":

    За твое разочарование, в никоя от асоциалните мрежи не участвам.
  • 95 Лекар

    4 0 Отговор
    Ще се погрижим никой да не умира без лекарска помощ.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Против ваксините

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Хаджи Генчо":

    Всичко е една голяма измама. Жалко че все по-малко хора го осъзнават.
  • 105 Жику

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "До кога":

    №32: "Дo Фaкти и aвтoрa нa тaзи cтaтия!
    Eвaлa Гoлям журнaлиcт cи Дeниc, пo тoзи нaчин дaлeч щe cтигнeш, нeвeрoятнo бeзприcтрacтнa cтaтия, кoятo нaиcтинa пoкaзвa и двeтe глeдни тoчки. Гoлям cи, нaиcтинa гoлям cи!"

    Браво, супер точно! Жалко, че може да се дава само един "+", бих ти дал 100!
  • 106 Дедо

    6 0 Отговор
    Хора, не разбрахте ли, че който иска да оцелее, трябва да стои далеч от ангелите на смъртта в бели престилки?! Търсете "Zelenko protocol" и се лекувайте сами в къщи, а болниците ги заобикаляйте поне на 100 метра. И започнете лечението колкото може по-рано, не изчаквайте да видите "дали няма да се размине".

    И още нещо много важно - ЗА БОГА, НЕ СЕ "ТЕСТВАЙТЕ" с т.нар. PCR "тест", който не доказва абсолютно нищо (по думите на самия му създател Кари Мълис). На този именно "тест" се крепи целият този фарс. Няма "тествани" --> няма "заразени (над 90% фалшиво позитивни при абсурдно високия брой цикли, които се правят) --> няма "нова вълна на епидемията" --> няма "мерки".

    Коментиран от #107

  • 107 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 0 Отговор

    До коментар #106 от "Дедо":

    Дано те прочетат повече хора, че ми омръзна от истерични ипохондрички навсякъде....
  • 108 МАНГЪРОВ

    1 0 Отговор
    АЗ СЪМ АНТИВАКСАДЖИЯ И ХОДЯ С МРЪСНИ ОБУВКИ ! НО СЕ ВАКСИНИРАХ ОТДАВНА С ЛЮБИМАТА ВАКСИНА НА БОЙКО И МАЙКАТА НА НЕГОВАТА ЕВРОДУПЕТАТКА - АСТРА ЗЕНЕКА ----- ДОКАТО ТОЙ СИ СЛОЖИ ,,МОДЕРНА" . ГОЛЯМ МРЪСНИК И ЛИЦЕМЕР ИЗЛЕЗЕ ТАЯ МУТРА В СЛУЧАЯ !
  • 109 Анонимен

    0 0 Отговор
    Лъжа. Само плашите хората да повярват във вредните генни препарати, с които искате да ги бодете редовно, при положение че след това хората се заразяват и да не казвам какво още може да им се случи. Подготвя се масово робство в името на здравето.
Новини по държави: