Last news in Fakti

19 Октомври, 2021 19:23 1 964 16

Берлин: „Ледената епоха“ между Русия и НАТО ще продължи

  • германия-
  • русия-
  • нато-
  • хайко маас

Сергей Лавров отговори, че Алиансът на три пъти е съкращавал числеността на руското постоянно представителство в Брюксел и че то не може да работи нормално заради множеството ограничения

Берлин: „Ледената епоха“ между Русия и НАТО ще продължи - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Решението на Москва да закрие представителството на Русия в НАТО и на натовската мисия в Москва усложнява отношенията между Русия и Запада, коментира германският външен министър Хайко Маас. По думите му „ледената епоха, в която се намират отношенията между Русия и НАТО ще продължи“.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков беше лаконичен в коментара си:

„Фактическото състояние на отношенията между Русия и НАТО беше оформено юридически“.

Дмитрий Песков заяви, че между Москва е Брюксел не е имало никакъв диалог и никакви отношения. По думите му Северноатлантическият алианс е декларирал намерението си всячески да възпира Русия и го е подкрепял с конкретни действия. При това положение Песков определи руския отговор като необходим и необратим.

„Няма да пострадаме от това, защото така или иначе нямахме никакъв диалог. При необходимост, както вече обясни министърът на външните работи, нашият посланик в Брюксел ще може да отговори на всички въпроси. Нееднократно сме казвали, че не е възможно да се танцува танго без партньор и не възнамеряваме да го правим.“

Междувременно руският министър на външните работи Сергей Лавров коментира думите на германския си колега Хайко Маас, според когото с действията си Русия е показала, че не е готова за преговори.

„Мисля, че тези изказвания на представителите на Запада издават разбирането за безперспективността на собствената им позиция, а от друга страна - желанието да прехвърлят вината на някого и недостатъчната им дипломатическа култура.“

Сергей Лавров припомни, че Алиансът на три пъти е съкращавал числеността на руското постоянно представителство в Брюксел и че то не може да работи нормално заради множеството ограничения.

„Най-важното е, че бяха орязани всички контакти между военните. Тогава за какви изгубени възможности за диалог изобщо говорим?“


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тулупов

    20 3 Отговор
    Много ми е интересно ако Русия влезе в НАТО какво ще стане!!?? Ще стане " За какво ги ядохме тия ла.на" .
  • 2 ТаУмВзе

    27 2 Отговор
    Путин да спре газа и суровините тоталка и за 3 дни са клекаскус. За сега само щавенето е достатъчно, но тия са улави и не се усещат.

    Коментиран от #5

  • 3 БОРУНА ЛОМ

    19 1 Отговор
    ВЕТРОВЕЕЕЕ! ВИНАГИ ОТ ГРЕШНАТА СТРАНА! СТРАНАТА НА БУЛКАТА!

    Коментиран от #6

  • 4 верваи ми

    16 0 Отговор
    Ако не се тръби че Русия и САЩ са голяма работа светът ще стане по слънчев и ще има правила. Да не забравяме Франция и Англия. Без тях ще е щастие.
  • 5 ТаУмВзе

    2 7 Отговор

    До коментар #2 от "ТаУмВзе":

    Моля да ме извините. Много съм тъп.
  • 6 The Beyonder PR

    17 1 Отговор

    До коментар #3 от "БОРУНА ЛОМ":

    ВЕТРОВЕЕ, песента на Лили Иванова, ясно е че Запада ги ударил вятъра само да не ги удари жегата от ядрения удар на Русия
  • 7 Изперкел

    6 19 Отговор
    Още пълнете хазната на Путин от Северен паток 2 и скоро ще видите руското знаме над Райхстага. Този път завинаги.
  • 8 Kol4ak

    22 0 Отговор
    Няма Варшавски договор, защо да няма и Нато?!
    Света ще стане по-добър!!!
  • 9 Стига вече с

    21 1 Отговор
    тази безидейна банда хрантутници,наречени НАТО.Истината е СП-2,който е епоха в отношенията Русия-Европа.Реалната енергия на бъдещето.Военните глупости писнаха на целият свят,Рамбо е пенсионер,никой вече не се интересува от него.Руска енергия,коректно заплащане и икономиките се развиват взаимоизгодно,другото е нонсенс..
  • 10 мунчо ехото

    1 13 Отговор
    Рууссияан богатииира няма оорехчета,а само биобананче от дреебните.
  • 11 Бесен Язовец

    9 3 Отговор
    НАТО толкова е замръзнало от страх, че Руските въоръжени сили само да ги духнат и сороснята ще счупи на снежинки!
  • 12 БРАВОС

    6 0 Отговор
    АМИ ЩЕ ВИДИМ КВО МИСЛЯТ НЕМЦИТЕ НА ПРОЛЕТ /НЕМЦИТЕ СА ДОСТА ТЪРПЕЛИВИ И СПОКОЙНИ ХОРА НО НЕ ИМ БЪРКАЙ В ДЖОБА КАТО БЪЛГАРИТЕ / А ГЛУПАЦИТЕ НАПРАВИХА ТОЧНО ТОВА ПОМНИТЕ ЛИ ИНФЛАЦИЯТА 193И НЯКОЯ И ПОСЛЕДВАЛТЕ СЪБИТИЯ АДЕ ПРОБВАЙТЕ ПАК НО СЕГА ПАКТА МОЛОТОВ РИБЕНТРОП МОЖЕ И ДА СЕ СПАЗИ
  • 13 един от многото

    9 0 Отговор
    Ледената епоха ще продължи , докато на някой не му издържат нервите и започне подгрев с ракетите! След това светът ще продължи от ледената епоха!
  • 14 стария моряк

    10 0 Отговор
    Не знам за ледената епоха между НАТО и Русия , но в Европа се очаква тя да стартира още тази зима!
  • 15 А уж имало

    3 0 Отговор
    глобално затопляне.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: