Last news in Fakti

22 Октомври, 2021 15:54 1 187 7

Франция дава компенсация от 100 евро заради цените на енергията

  • франция-
  • газ-
  • икономика-
  • електричество

Друга мярка, обявена от премиера Жан Кастекс, е замразяването на цената на газа за цялата 2022 година

Франция дава компенсация от 100 евро заради цените на енергията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Френският премиер Жан Кастекс съобщи, че домакинствата с ниски доходи ще получат 100 евро заради високите цени на енергията. Мярката ще обхване хората, които взимат по-малко от 2 хиляди евро на месец, което прави 38 милиона души в страната.

Плащанията ще бъдат автоматични, като работещите в частния сектор ще ги получат през декември, а служителите на държавна работа и пенсионерите - през януари.

Друга мярка, обявена от премиера, е замразяването на цената на газа за цялата 2022 година.

Жан Кастекс съобщи още, че въпреки плащанията, правителството ще се придържа към планирания бюджетен дефицит от 5 процента от брутния вътрешен продукт, а разходите ще бъдат компенсиранни с нови приходи и икономии от бюджета.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 туй нищу ниье

    4 0 Отговор
    Нашите държавници дават по сто лева, ама на чорбаджиите..., е все пак къде другаде синдикати са защитавали чорбаджии
  • 2 БАЙ Х@Й‼

    12 0 Отговор
    Френският премиер Жан Кастекс съобщи, че домакинствата с ниски доходи ще получат 100 евро заради високите цени на енергията. Мярката ще обхване хората, които взимат по-малко от 2 хиляди евро на месец‼️‼️‼️
  • 3 Бурканбанк

    8 0 Отговор
    Френските управници игнорираха масовите протести срещу въвеждането на зелените сертификати, така че скоро ще дойде Видовден и за тях!
    Доктор Гилотен ще победи доктор Менгеле!
  • 4 БАЙ Х@Й‼

    11 0 Отговор
    Нали за боцкането искате да гледаме Европа‼️‼️‼️ А нещо за ЧЕТИРИ ХИЛЯДИ ЛЕВА НА МЕСЕЦ ‼️ Колко домакинства имат такива доходи ❓❓❓

    Коментиран от #5

  • 5 Защо

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "БАЙ Х@Й‼":

    Тази заплата е за европейци, а ти си беден балканец и работодателите са подпомагани от държавата и защитени от синдикатите, това къде в Европа го има
  • 6 поглед

    1 1 Отговор
    Надявам се че българското правителство подобно на френското ще се постарае да обещети социално слабите в най бедната страна - Р.България
  • 7 Watchdog

    1 0 Отговор
    Основната идея на "реформата" на ЕС касаеща функционирането на пазарите на електроенергия и газ е създаването на общ напълно интегриран пазар. ..Ще рече че цените на енергоносителите (ток, газ) преди данъци в различните държави-членки ще са еднакви... Навсякъде... Каквото плаща германеца и французина това ще плащат и унгареца и българина. Цените ще се определят на борсов където достъп до търговия ще имат не само търговците на енергоносители, но и финансови институции, банки, хедж фондове и всички други инвестиционни фондове. Спекула и борсова тактика, търговия с деривативни продукти е разрешена и дори се насърчава. Средните доходи на населението в отделните територии на ЕС не е част от директивите уреждащи функционирането на тези пазари...т.е не е обект на регулациите.
Новини по държави: