22 Октомври, 2021 15:20 1 648 48

Европейските лидери настояват за борба с дезинформацията срещу ваксините

  • коронавирус-
  • пандемия-
  • европейски съюз-
  • ваксина

Въпреки че не се споменават България и Румъния, в документа се казва, че положението в някои страни членки остава много сериозно

Европейските лидери настояват за борба с дезинформацията срещу ваксините - 1
Снимка: shutterstock

Европейските лидери приеха заключения за пандемията с Covid-19, в които се настоява за борба с дезинформацията срещу ваксините.

Въпреки че не се споменават България и Румъния, в документа се казва, че положението в някои страни членки остава много сериозно.

"За да се повиши още повече броят на ваксинираните в целия съюз, следва да се активизират усилията за преодоляване на колебанията за ваксиниране, включително чрез борба с дезинформацията, по-специално в платформите на социалните мрежи. Необходимо е да продължим да проявяваме бдителност за появата и разпространението на евентуални нови варианти", се подчертава в документа.

Лидерите приеха и заключения за скока на енергийните цени, в които призовават комисията и страните членки незабавно да използват всички налични инструменти в краткосрочен план в помощ на най-уязвимите потребители и фирми.

Те настояват Еврокомисията да проучи функционирането на енергийния и газов пазар, както и системата за търговия с емисии.

Днес ръководителите дебатират миграцията и дигиталната трансформация.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    35 7 Отговор
    Тогава Факти ще забрани коменатрите.

    Коментиран от #21, #35

  • 2 Соня

    0 30 Отговор
    Българските сперматозоиди са най-бързи и умни.Затова България е винаги първа
  • 3 Онзи

    5 25 Отговор
    В махалата казаха че светели и се подували, една даже чула как приятелка и казала, че на сестра и майка и след поставяне на ваксина се надула така, че се пръснала и изчезнала вовеки. А друг след като са му поставили такава е станал пианист в казино Монте-Карло

    Коментиран от #38, #48

  • 4 Мишо Бирата

    49 1 Отговор
    Накъде повече. Блокира се всичко, което не се харесва на БигФарма мафията - Ютюб, фейс....

    Коментиран от #44

  • 5 Черна котка

    45 5 Отговор
    Като станеш свидетел на състоянието на познати след ваксина няма как това да е фалшиво: кома, отключване на заболявания като левкемия и смърт.

    Коментиран от #29

  • 6 Хахаха

    35 3 Отговор
    Затвор за изнасяне на информации, които водят до поумняване
  • 7 Тия

    42 2 Отговор
    много нагли. Фармациите ги подкупиха да им купуват отровите, набодоха си хората, но пак недоволни. Що и другите не били набодени? Една ваксина се тества 10 години и също така се взимат портивопоказания на хорат предвид. Това не е нито медицина, нито грижа а терор
  • 8 OMEGA

    24 2 Отговор
    КОИТО ОТ БОЖИЕ ТВОРЕНИЕ ИСКА ДА СЕ ПРЕВРЪЩА В ПОКЕМОН ДА СЕ ДУПЧИ !
  • 9 бай онзи

    18 4 Отговор
    ДАВАМ 500 ЗА ЗЕЛЕН ПАСПОРТ.
  • 10 Некой си

    26 0 Отговор
    Много странно съвпадение!
    България, Чехия и Румъния едновременно решиха да въведат сертификатите за достъп до работно място.
    България и Румъния са последни по процент ваксинирани в ЕС. Чехия е малко по-нагоре.
    Ама може и да си внушавам, че има съвпадение!

    Коментиран от #13, #16, #26

  • 11 Бурканбанк

    35 1 Отговор
    Значи eвр(оп)ейските лидери искат вече да налагат и цензура така ли?
    Всеки, който е против фашистките мерки, може да дойде в неделя, 14:00 часа, пред НДК на протест.
  • 12 Госあ

    32 1 Отговор
    Чудесно ! Нека започнат да публикуват страничните ефекти от експерименталните препарати ! След онези две дузини починали насуп след ваксиниране в Норвегия и онази дузина починали накуп в Швейцария, нищо не сме чули, пей сърце. А тромбозите, а инфарктите и инсултите на млади мъже в Израел ? Ко стаа ? Как така в развити държави извън еврокоптора като Швейцария и Норвегия до които никоя страна от еврокоптора не може и да се доближи до стандарт и здравеопазване умират дузини насуп след ваксинация с файзер/бионтех, а у германистан един не дигна поне температура ве !!!
  • 13 честен ционист

    1 7 Отговор

    До коментар #10 от "Некой си":

    Украйна де забравяш, прифронтовако?

    Коментиран от #22

  • 14 Фарс

    23 1 Отговор
    Отдалечили сме се от основата на проблема. Тази "пандемия" беше обявена с помощта на PCR технологията. Знаем ли какво e PCR? Интерпретират ли се правилно резултатите от PCR?
  • 15 Aaaaaa

    31 0 Отговор
    Всичко което не им харесва е дезинформация хахахах
  • 16 Инетерсно

    14 0 Отговор

    До коментар #10 от "Некой си":

    Забравяш Сърбия и Украйна които 1 ден по-късно почнаха.
  • 17 flipp

    18 0 Отговор
    В общество в което лъжата управлява, казването на истината е престъпление

    Коментиран от #23

  • 18 Госあ

    15 2 Отговор
    Само си представете, че Турция, Сърбия, Унгария,ОАЕ или Чили бяха съобщили за 24 човека починали накуп ден след ваксинация с китайска ваксина какво щеше да се случи ? Представяте ли си го вече ?
  • 19 Това е геноцид тотален

    23 1 Отговор
    Че целият този фалш, терор и убийства са именно тяхно дело. Обикновените хора са потърпевши и си изказват мнението, което е изконно право. Ето, че сатинистите потъпкаха всичките ни жизнени права и подмениха всичко, за да осъществят адските си планове.
  • 20 КЪСНО Е ВЕЧЕ КОСТЮМАРЧЕТАААА!!!

    26 2 Отговор
    УМНИТЕ И ТЪРСЕЩИ ИСТИНАТА ИМАТ И ВИНАГИ СА ИМАЛИ АЛТЕРНАТИВА ЗА ДОСТОВЕРНА ИНФОРМАЦИЯ!!! ЗА ТЕЗИ ВАШИ ПЛАНОВЕ ЗНАЕМ ОТДАВНА И КОЛКОТО И БЕДНИ МИШКИ ДА НАГЪРБВАТЕ С ТАЗИ ЗАДАЧКА, НЯМА ДА ВИ СЕ ПОЛУЧИ!!! ПОНЕ ТУК, В БЪЛГАРИЯ БАНКИТЕ МОЖЕ ДА УВИСНАТ, А ЦЕЛИЯТ БИЗНЕС И ДЪРЖАВА ЩЕ ФАЛИРА!!! ДА, АКО ОСТАНЕШ БЕЗ РАБОТА, ПАРИТЕ СПИРАТ, НО И БАНКИТЕ СЪЩО....ВИНАГИ ИМА И 2-РИ, 3-ТИ И ПОВЕЧЕ НАЧИНИ ДА ВИ ДОКАЖЕМ, ЧЕ СТЕ БЕЗСИЛНИ, ПРЕД СИЛНИТЕ И ИСТИНСКИ ХОРА....ЗОМБИТА ЩЕ НАМЕРИТЕ, НО НИЕ ХОРАТА СМЕ ПОВЕЧЕ!!!!

    Коментиран от #31

  • 21 вън

    28 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    ВЪН ОТ МАСОН-ФАШИСТКИЯ СЪЮЗ КОЙТО НЕ ЗАЧИТА СВОБОДАТА НА СЛОВОТО И БОРАВИ С ФАЛШИВИ МАНИПУЛАТИВНИ ТЕРМИНИ "ФАЛШИВИ НОВИНИ"ФАЛИШИВИТЕ НОВИНИ ГИ РАЗСПРОСТРАНЯВАТ ОФИЦИАЛНИТЕ МЕДИИ И ВСЕКИ МИСЛЕЩ ЧОВЕК МОЖЕ ДА ПРЕЦЕНИ!
  • 22 Некой си

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "честен ционист":

    Ако ще пишем за Европа, освен Украйна, ще трябва да добавим и Сърбия. Че и в Косово се шушне за сертификати.
  • 23 Госあ

    10 0 Отговор

    До коментар #17 от "flipp":

    “Там където нищото броят за нещо и нещото ще стане нищо” Цао Сюецин от “Сън в алени покои”
  • 24 хдфх

    21 0 Отговор
    интересен е факта че има хора които вярват на това по телевизора на 1000%
  • 25 Новият

    19 2 Отговор
    еничар на служба на Херо Мустафа - триморският русофоб и предател - Румен Радев е част от кочината на европейските лидери.
  • 26 Българин

    22 0 Отговор

    До коментар #10 от "Некой си":

    Е има и държави с политици, които не са проститутки с меки китки като нашите, пример - президента на Хърватска, който заяви, че изобщо няма да се съобразява с Брюксел за зелени сертификати и задължителна ваксинация, пък ЕС ако иска да ги ображда с бодлива тел.
  • 27 Метрополитен

    1 28 Отговор
    Когато поне 70% от нас се ваксинират,ще можем да се справим с вируса и да се върнем в прегръдките на живота. Информирай се,ваксинирай се, прегърни живота.

    Коментиран от #34, #40

  • 28 Бай Манчо

    24 1 Отговор
    В Африка която има ваксинирани не повече от 2% има с около 18% спад на ново заразените , а в страни като англия , Германия , израел където са набодени 90% от хората с 2 игли , а някои и с трета броят на заразените и смъртните случаи расте . На кого да вярвам . на пе далите от ЕС или на фактите
  • 29 Жоро

    0 7 Отговор

    До коментар #5 от "Черна котка":

    Смъртта е ужасно заболяване, да.
  • 30 БАЙ Х@Й‼

    21 1 Отговор
    Хора, заразени с Делта варианта на коронавируса, дори и да са били напълно ваксинирани, могат да предават заразата, което намалява надеждите за стаден имунитет. Това показва ново проучване на университета в Оксфорд, цитирано от „Скай нюз“.

    Учените от Оксфордския университет са установили, че същите високи нива на вируса могат да бъдат наблюдавани, както при двойно ваксинираните, така и при неимунизираните.
  • 31 Гост

    3 8 Отговор

    До коментар #20 от "КЪСНО Е ВЕЧЕ КОСТЮМАРЧЕТАААА!!!":

    Ако съдя по начина ти на писане достоверната ти информация май идва директно от космоса.

    Коментиран от #36

  • 32 не може да бъде

    13 1 Отговор
    Така е ,доверие трудно се гради ,а бързо се губи!А случаят с френските подводници ,според мен,вече много сериозно подкопа доверието и към САЩ,и към Англия ,и към Австралия/изобщо към англосаксонците/,но в същото време от съмненията е засегнат и западноевропейския елит.Ами поне на мен така ми се струва след думите на френския посланик в Австралия за поведението на австралийците и британците - "Шест месеца са ме гледали в очите,безсрамно са ме лъгали и са се договаряли зад гърба ми "?!След като лъжат на такова ниво ,какво остана за нас!?
  • 33 БАЙ Х@Й‼

    20 0 Отговор
    Те искат да се увеличи броя на ... ВАКСИНИРАНИТЕ ‼️ Нещо неясно ❓ Броят на преболедувалите НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ‼️
  • 34 Черна котка

    9 0 Отговор

    До коментар #27 от "Метрополитен":

    Грешиш. Уговорката им е за по-голям процент, но това няма да спре заразата. Сега всички ваксинирани да изкарат 15 в изолация предлагам. Ама не, защото са предимно медицински лица и ще трябва болниците да затворят.
  • 35 Харесвам 🎃, само сготвени

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    И преди да ги забрани, такива като теб ще търкат наровете в най-близкото РПУ.
  • 36 ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБ, АЗ СЪМ В КОСМОСА

    7 0 Отговор

    До коментар #31 от "Гост":

    А ТИ В ПЕЩЕРАТА! ;)
  • 37 Механик

    16 0 Отговор
    Насилието започна. Сега е ред да се въведе и цензура. И да се направи политическа полиция за несъгласните. От сорта на ГЕСТАПО.
    После са наред концлагерите в които ще бъдат затваряни несъгласните. Разбира се всичко това ще е в името на "светлото бъдеще" и за наше добро.
  • 38 МОЦАРТ ОТ МИЧУРИН

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Онзи":

    И СЕГА НА КОЛКО РЪЦЕ 🖖СВИРИ НА ПИАНО
  • 39 Ко нещо

    13 0 Отговор
    Те самите пускат фалшиви новини, а ще борят другите. От година само новини за ваксини, който на две седмици се сменят направо си личи, че са фалшиви.
  • 40 хахаха

    5 0 Отговор

    До коментар #27 от "Метрополитен":

    Някои го стигнаха и хванаха само ...... нищо различно освен маски, ограничения и естествено трета доза!
  • 41 Наркос

    9 0 Отговор
    Въпрос на време е на хората да им писне
  • 42 Българка

    5 0 Отговор
    За целта трябва да се направи един съвет, комитет или каквато искат дума да го нарекат и да отговарят на въпроси. Отговорите да са на разбираем език. Без ултиматуми, без злоба и високопарни приказки, както оня академика. С научни доказателства и много работа. Да започнат с приравняване на ваксинирани и преболедували. Официално. Да се каже колко време действат ваксините. Да се проведе разяснителна компания за това какви вреди нанася болестта, за да се пресекат глупостите на тези които търсят вреди от ваксините. Много може да се направи, най-вече да се премахне информационното затъмнение налагано върху противниците на ваксините.
  • 43 БАЙ Х@Й‼

    8 1 Отговор
    „Министерството на истината се занимаваше с информацията, забавленията, образованието и изкуствата. Министерството на мира се занимаваше с войната. Министерството на любовта поддържаше законността и реда. А Министерството на изобилието отговаряше за икономиката.”/ Оруел "1984" писана преди почти 100 години %
  • 44 вектор

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мишо Бирата":

    Ами точно тези 2 сайта фейс и тубата и куп други големи като апъл гугъл и така нататък главните 3 инвестиора са и топ инвеститори на фармацефтичната и хранителна индутрия и в най голямите банки като ФЕД и световна банка случайност не мисля..
    И същите тези инвеститори държат най големите медий в света битанските медий американски европейските има информация потърсия и ще ти се отворят очите какво се случва и за какво е цялото това облъчване и зор.
  • 45 44444

    9 0 Отговор
    КОИ ТОЧНО "ЕВРОПЕЙСКИ ЛИДЕРИ"?! КОЙ ГИ Е ИЗБИРАЛ, КОЙ ГИ Е ОТОРИЗИРАЛ ДА СЕ ИЗКАЗВАТ ОТ НАШЕ ИМЕ, ДА СЕ ГРИЖАТ ЗА ЗДРАВЕТО НИ? АЛОУ, ЛИДЕРИТЕ, НЕ ИСКАМ ДА СЕ ГРИЖИТЕ ЗА МЕН, АМА ИЗОБЩО, ПО НИКАКЪВ ВЪПРОС!
  • 46 Lina

    6 0 Отговор
    Въобще не е смешно - да преведем : преболедувалите не съществуват. Задължителна ваксинация на всички ( в Италия опитват да го наложат и за деца 5 - 12г) Толкива с доброзорното.
    За ваксините - или добро или много розово. Но нищо друго!

    Коментиран от #47

  • 47 Лаборатория

    0 1 Отговор

    До коментар #46 от "Lina":

    Lina
    Не на ваксините! Да на тестовете!
  • 48 АУУУУУ

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Онзи":

    АУУУУ ВЕРНО ЛИ БЕЕЕЕ..... Е КАЖИ МИ КАК ДА СЕ ВАКСИНИРА ЧОВЕК.... ЕЙЙ ЗАБРАВИХ ЧЕ СЕ ВАКСИНИРАХ ПРЕДИ 6 МЕСЕЦА..... ЕЙ НЕ УМИРАМ ГЪРЧЕЙКИ СЕ ....НЕ СТАВА И НЕ СТАВА..... НАЙ-МНОГО МЕ ПРИТЕСНЯАВА ЧЕ ЩЕ ПОЛУЧА МНОГО МИНУСИ В КОМЕНТАРИТЕ .......ХА ХА ХА
Новини по държави: