24 Октомври, 2021 19:40 3 569 38

Естествено е България да защитава своите интереси

  • северна македония-
  • преговори-
  • българия

Това обяви Християн Мицкоски

Естествено е България да защитава своите интереси - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Естествено е България да защитава своите интереси. Това обяви председателят на ВМРО – ДПМНЕ Християн Мицкоски, цитиран от Нова Македония.

Мицкоски приема поведението на България. Според него македонските представители не могат да се сърдят на страната.
Той отправи критики към македонското правителство, което е показало, че е готово да приеме всяко условие. Визира македонският премиер Зоран Заев.

Според него той е дал обещания, като се е ръководил от желанието да запази своя пост. Реално е трябвало да защити националните интереси.

Той е опитал да използва заблуди спрямо своите партньори, но те са се върнали към неговата страна. Опозицията настоява за честно отношение от правителството.

Мицкоски смята, че отношенията със съседите трябва да се основават на взаимно уважение. Националните интереси обаче трябва да бъдат защитени.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нашите интереси, са вашите интереси

    62 2 Отговор
    Вашите интереси са сръбските интереси! Знаете възрастните че не сте македонци, ама не-Тито така ни каза!
  • 2 един от стадото

    32 3 Отговор
    странна кауза от негова страна. Като знаем какви ги е говорил преди. Но коловоза е един. Иначе в ряката отиват
  • 3 Софиянецо

    54 6 Отговор
    Сега Гърция е добрия съсед, а бугарите пак са лошите. А гърците постигнаха всичко, което искаха. Промениха името им на част от област, смениха им конституцията, взеха си историята от древността и т.н. и т.н. Даже им казаха как трябва да си изписват номерата на автомобилите. И най-важното е, че си запазиха търговската марка "Македония" и си е само тяхна. Миналата година си купих от Солун бутилка от литър и половина узо с тази марка. На етикета е изобразена цялата област Македония. Е, това узо не е като пломарито, но пак става. Нашите некадърни политици обясняваха нещата по един неразбираем и объркан начин. Няма как в Европейския съюз да ни разберат неясните обяснения. Трябва да се действа като гърците - ясно, точно, категорично. Но за това трябват кадърни дипломати, а не калинки.

    Коментиран от #37

  • 4 Така е

    27 3 Отговор
    "Естествено е България да защитава своите интереси."

    Няма нищо по-естествено от това.
  • 5 Софиянецо

    43 3 Отговор
    Около 30-40 % от по -старите жителите на София са наследници на преселници от област Македония /Егейска, Вардарска/. Тези преселници са истинските български македонци. Ючбунар в София е бил населен почти изцяло от македонски преселници / и малко евреи в южната част/. Сега наричащите се македонци в РСМ са хора с български корени, но не с българско самосъзнание. На всичкото отгоре са и сърбомани. Тия мелези не зачитат и никога няма да зачитат българите и българската история.

    Коментиран от #17

  • 6 Рошко

    3 2 Отговор
    Тоз не си е пил хапчетата преди да говори, не знаех че България имала интереси, интерс имат само фокопалитр се ди властта
  • 7 Ироничен

    9 2 Отговор
    Македонската позиция, ама казана по друг начин.
    Къш!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Да да

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "TURKIYE 🇹🇷":

    За Маги ти е мечтата ама в задния ти двор са благата! Ева Лоренсо, болна души!

    Коментиран от #12

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Спиро

    11 2 Отговор
    Батка тези номера на сърбите.Изгуби лъжичката ,но търсиш черпака.Забърка солена чорба сега в сърбай.
  • 12 TURKIYE 🇹🇷

    1 12 Отговор

    До коментар #9 от "Да да":

    Аз душа нямам ама здрав женски дух имам душата е за жените смятай аз каква мацка съм всъщност ако ме разбра изобщо за какво говоря ама се съмнявам върло 😆😆😆

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 525

    21 2 Отговор
    Мицкоски, ти си едно сръбско мекере и нищо повече.

    Коментиран от #15

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Хххл

    3 13 Отговор

    До коментар #15 от "Хххл":

    Когато не искате, ние ще бъдем братя със сърбите. Те ни дадоха ваксини и вие наложихте вето.

    Коментиран от #38

  • 17 ФАКТИ :

    18 2 Отговор

    До коментар #5 от "Софиянецо":

    Определящите се като "македонци" знаят много добре, че са българи, но тъй като са били превърнати в сръбски еничари мразят своя род, защото са го предали...
    Удивителното е, че в сравнение със сърбоманските келеши сред българите-мохамедани еничарите са значително по-малко !?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Напомнително :

    11 1 Отговор
    Не трябва да позволим влизането на Македония в ЕС, защото така ще вкараме в него и гадните албанци.
    Тези "македонци", които са от български произход и с българско самосъзнание ще влязат поединично, като им дадем наши паспорти.
    Ако наложим вето на Сев.Македония ще спечели целият Европейски съюз. Ще загубят САЩ, Турция, сърбоманските келеши-еничари, албанската мафия и "българските" соросоиди(майкопродавци).

    Забележка: На семействата на измекярите Заев и ПЕДЕРовски да не се дават български паспорти!
  • 20 Факти

    10 0 Отговор
    99% от тези "македонци", които се считат за българи ще се почувстват ПРЕДАДЕНИ(за пореден път !) ако България даде съгласието си за приемането на Сев.Македония в ЕС !
    И ако това стане най-радостни ще са шиптърите, турците, циганите и сърбоманите, дори и защото не са давали пари и висели по "опашки" за да получат български паспорт. И отново ще ни се подиграват,
    че сме такива будали(глупаци)...
  • 21 Бббнн

    14 1 Отговор
    Българският евродепутат Ковачев категорично се застъпва за приятелска Албания да се отдели от враждебната Северна Македония и да се присъедини към ЕС сама.
    Северна Македония не трябва да влиза на всяка цена.
  • 22 Спомен

    8 0 Отговор
    Преди 31(тридесет и една!) години, когато в "смесените" райони българите се възпротивихме срещу непоследователната ни политика спрямо българомохамеданите и турците(смяна на имената - връщане на имената), колега от Благоевград ми каза, че негови роднини от Македония му казали :

    "Вие може и да се оправите с вашите турци, но ние с нашите албанци никога !"
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 За буквата Ъ

    12 1 Отговор
    Четох преди около 35 години, как в тогавашна Македония наш режисьор съвместно с местен правят театрална постановка и когато нашият усетил, колко е осакатена българската азбука при преправянето й в "македонска", попитал колегата си :
    "А бе вие как се оправяте без буквата "Ъ", той светкавично му отговорил - "Не ме питай братко ! Ако сега ми отворят сърцето , в него "Ъ" ще намерят !".
    Когато сърбите са разбрали, че не могат да накарат българите в Македония да се чувстват сърби, са започнали "македонизацията" им, като първата работа им била да изхвърлят от азбуката им
    най-българската буква "Ъ", и "Я" и "Щ" и още... Канели някакви продажни "професори" от Щатите да ги убеждават, че не са българи. И затова ако не се лъжа известният Илия Бешков, казва : "Македонската" азбука се нуждае от малко букви и много долари".
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Югопомиар

    6 1 Отговор

    До коментар #26 от "Перо":

    Как ми липсва югобатака, развил съм стокхолмски синдром, друго си е сърбоманите удб да ме натискат с бос крак
  • 28 БГ интереса е истината

    8 1 Отговор
    Македонските интереси са сръбските интереси/руски/, насила не можем да им дадем, нито да помогнем, тоя филм сме го гледали вече, опротивяха доста, да не ни занимават със себе си,
  • 29 Грогу

    8 1 Отговор

    До коментар #26 от "Перо":

    Абе , ти си голям будала ! Македонците са като скакалците , ще ти опосккат държавата и ще те оставят без идентичнос , а може и да ти забранят да говориш български , защото претендират , че е македонски ., да не говорим , че имат претенции за Пирин и Благоевградски регион. Тия трябва да бъдат затворени в държавата си , докато албанците не ги претопят. След като предпочитат да са сърбомани , но не и българи ,аз пък предпочитам да са албанци , но не и помакедончени сърбомани . Те инат и ние ннат Те така те .

    Коментиран от #30, #36

  • 30 Перо

    1 5 Отговор

    До коментар #29 от "Грогу":

    Пич ние им пожелаваме Албанците да ги претопят обаче виж на изборите им. въпреки че всички Албанци гласуват, нямат повече от 15% от всички гласове. С други думи ние сме по зле от тях. Те имат по 2, 3 деца, ние по едно или нула. Та копаем гроб на друг и сме изпълнени с омраза а при нас циганите турците се над половината. Не разбирам защо сме злобни.

    Коментиран от #32

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Грогу

    12 0 Отговор

    До коментар #30 от "Перо":

    Ние ли сме злобни ? ? Хайде си спомни миналата година в коментарите какво се пишеше ...нашите братя в Македония....те как ни отговаряха ....фашисти окупатори , татари ...още малко и ще се самоубият от отвращение , ако трябва да каже , че е българин .Политиците са същите , поголяматз част от обществото мисли същото катто троловете дето пишат тук Ходил съм там и знам Младежите като кажат Аз съм македонец , само дето не вдига ръка за Хайл Хитлер , фанатизирани са . Нищо добро не чакай от СМакедония.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Мммки

    0 3 Отговор

    До коментар #29 от "Грогу":

    Не сме забранили нищо на никого. Омразата те е заслепила. Не можем да очакваме нищо добро от вас. Преживяхме много трудности и ще преживеем вашето вето.
  • 37 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Софиянецо":

    Недопустимо е да се представя македонският въпрос като нещо елементарно и лесно за разрешение и на тази база да се сипят хули към македонствуващите , че са „промити мозъци, еничари, антични и т.н.”. Същевременно, по същата причина, да се вменява някаква вина на Българските правителства за всичко сторено и не сторено по казуса Македония..... Зa гoлямo cъжaлeниe, прoблeмът e мнoгo кoмплицирaн, ЗAЩOТO ИЗЧEЗНE ЛИ БЪЛГAРOФOБИЯТA ИЗЧEЗВA И ДЪРЖAВAТA КOЯТO E ИЗГРAДEНA НA ТAЗИ OCНOВA....A и Бългaрия вce oщe нe e гoтoвa дa пocрeщнe тoвa прeдизвикaтeлcтвo...зaщoтo eднa cъcипaнa и бaнкрутирaлa Рeпубликa Ceв. Мaкeдoния, щe бъдe рaзпaрчaтocaнa cъc cигурнocт мeжду Aлбaния, Гърция и Cърбия. Aлтeрнaтивa нa БЪЛГAРOФOБИЯТA, кaтo тeмeл зa дaржaвнo-идeнтичнocтнa идeoлoгия, бeшe AНТИКВИЗAЦИЯТA, нo гърчулятa дoбрe cи изгрaхa кaртитe и тoзи вaриaнт oтпaднa...В рeзултaт Ceв. Мaкeдoния e oбрeчeнa дa ce рaзпaднe или нaй-мaлкoтo, щe имaт дългa прaвитeлcтвeнa кризa, aкo нe пoлучaт пoкaнa зa члeнcтвo в EC.
    Много от хората там, искат пак да се върне Югославия. Това показва, че авторитетна и просперираща България,ще върне македонците към истината, е верният път. Другото е връщане към 50 годишните безплодни усилия на България. Не искам да повярвам, че в миналото това се е правило може би съзнателно.
  • 38 Спиро

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Хххл":

    Те сръбски ваксини бяха против БЯС.
Новини по държави: