Last news in Fakti

26 Октомври, 2021 22:16 2 942 24

Нов скандал! СДСМ намеси България в политическата борба с опозицията преди вота за Скопие

  • северна македония-
  • скопие-
  • данела арсовска

Представителка на СДСМ обяви днес, че кандидатката за кмет на столицата Данела Арсовска има "резервна татковина" от 10 години и че това е България

Нов скандал! СДСМ намеси България в политическата борба с опозицията преди вота за Скопие - 1
Снимка: shutterstock

Дни преди втория тур на местните избори управляващият в Република Северна Македония Социалдемократически съюз намеси България в предизборната борба с опозицията.

Представителка на СДСМ обяви днес, че кандидатката за кмет на Скопие Данела Арсовска има "резервна татковина" от 10 години и че това е България.

Депутатката Славянка Петровска заяви, че Арсовска не може да се грижи за интересите на скопяни, когато има българско гражданство.

У нас Фондация "Македония" определи това като език на омразата на база етнос и настоя българското външно министерство да реагира на изявленията на управляващата партия в Скопие. Виктор Стоянов, председател на фондация "Македония" каза за БНР

„Изявлението, което представлява език на омразата, е обвинение към кандидата на партията ДПМНЕ за кмет на град Скопие, че е български гражданин и това значело, че е предател и човек, на който не може да се има доверие.

Ние, първо, не знаем дали тя е български гражданин, второ, не изразяваме някаква политическа подкрепа към нея, напротив – ДПМНЕ също е партия, която упражнява често език на омразата, но изразяваме своето съжаление и силно възмущение от това ,че управляващата партия в Република Северна Македония най-официално изразява език на омразата срещу свои граждани, които предполагаемо са българи.

Това нещо трябва да се отрази от Европейската комисия за напредъка на Република Северна Македония по отношение на преговорите за ЕС. И трябва да бъде осъдено! Недопустимо е подобно нещо“.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А питам

    23 3 Отговор
    Та точно тия които сътвориха македонския въпрос на Берлинския конгрес управляват ЕС.
    За чий ... "Това нещо трябва да се отрази от Европейската комисия за напредъка на Република Северна Македония по отношение на преговорите за ЕС"??
  • 2 Полковник РУМНО

    28 2 Отговор
    За влизане в ЕС, има приети правила! Те са задължителни за всички държави! Нe нa влизaнeтo нa РCМ в EC. Влизaнeтo oзнaчaвa крaй нa бългaрcкaтa aзбукa, пиcмeнocт и иcтoрия. Гърция вoди прeгoвoри 28 гoдини и нaкрaя РCМ ce cъглacи c уcлoвиятa нa гърцитe.
  • 3 Защо ни занимавате

    4 1 Отговор
    с чекисти?
  • 4 Ленсман

    21 1 Отговор
    Арсова , защо е взела бълг. гражданство , след като нейната партия не дава да се продума за бълг. произход ....тези хора така се оплетоха , че не знаят какво говорят и какво правят .
  • 5 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    23 1 Отговор
    Зайо-байо пак се изложи!
    Половин Северна Македония имат български паспорт!
  • 6 Перо

    21 2 Отговор
    Това простотия ли е или цирк. Българите се обвиняват,че са българи,а не марсианци/“македонисти”/!
  • 7 Активист на БКП

    14 5 Отговор
    Шкембе войвода и от тая е ,, гушнал,,5000€!!!
  • 8 отегчен

    11 2 Отговор
    Фюромия е голям комикс.
  • 9 Перо

    12 2 Отговор
    Данела Арсовска - Президент!!!
  • 10 Скопие

    13 3 Отговор
    Че то вие всички имате резервна татковина България

    Коментиран от #13

  • 11 435

    11 2 Отговор
    Лов на вещици. Показаха и указа на вице президента 2011 г.

    Докъде стигнаха тези малоумници.
    Да имаш българско гражданство е някаква дамга като жигосан.
    Надцакват се и едните и другите с антибългаризма си.

    Един друг лумпен Цветанов /някаквапублична личност/ и той пище, че родителите му се чувствали българи, но той е горд да се нарече македонец.
    Ами, ний аджеба за това говориме.

    Европа ли ? И за Африка не ставате.
    Вкарахте си поредния автогол.
  • 12 Перо

    8 2 Отговор
    МВнР трябва веднага да осъди езика и системата на омраза по етнос в ЕС от правителството на Заев! Никой не е допускал,че Данела Арсовска от ВМРО ДПМНЕ ще излезе по-голям патриот от Заев, Мицкоски, Гюровски и Пендаровски,взети на куб! Браво Арсовска,всички са зад теб, СДСМ ще загуби!
  • 13 Перо

    9 2 Отговор

    До коментар #10 от "Скопие":

    Тя е основна,не е резервна! Няма резервна!
  • 14 всичко знам

    2 6 Отговор
    верно е българското вмро е виновно,българското вмро искат да се пласират в с. македония щото в българия не ги бръснат за слива и са готови на всекакви подлости
  • 15 Сони

    9 3 Отговор
    Пак скандал.Северните макета започнаха да разбират,че в страната няма македонци.
  • 16 Бегай !

    7 3 Отговор
    В скоро време няма да се дъвчат,кой българин,кой "македонец".Всички ще носят албански чалми и шалвари.
  • 17 Руснак от Македония

    8 7 Отговор
    Изчетох всичките коментари. Да попитам коментаторите: Бил ли е поне един от тях в македонска Македония, по-дълго от 3-4 дни? Говорил ли е с македонци? - Има ли поне 10 българи записани на преброяването в Македония. Има ли поне един коментатор, да е учил история извън България? - Има ли макар един да знае че освен Заев и друите политици, от неговия мащаб, в Македония никой не обича ЕС, а нито НАТО? - А имаше ли в България референдум за членство в НАТО? - НЕ. За членство в ЕС? - НЕ. Е в Македония имаше и беше отрицателен и пак Американците я набутаха страната в НАТО. Така ще е и с ЕС. Не по македонски, а по чужд кеф - този на найсилните хазяи!

    Коментиран от #19, #20, #24

  • 18 Стига вече

    3 8 Отговор
    Историята е лъженаука за обслужване на политически цели и интереси и още ли не сте разбрали,че както новата столица създадена и наименувана от руснаците на София , заедно с другите преименувани турски градове , така и "България" е ново географско наименование, дадено след Руско-турската война от 1878г на завладяната от руснаците нова и безименна до тогава "задунайска губерния" по идея и съчиненията на руските "историци" и това не е означавало че е имало националност с език или етнос от местното население, затова ако някой cе е миcли, чe е стар българин oт Дрeвнa България, трябвa наново дa търcи кoрeнитe cи в Азия около гр.Казан, където и до днес ce нaмирa Дрeвнa България и живеят автентичните българи, а македонците в Древна Гърция...!

    Коментиран от #21

  • 19 Историк

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Руснак от Македония":

    От Вас руснаците нищо не чакаме освен да сме оръдие на Ваши интереси.Още оня ден си личеше, че не си никакъв т.н " македонец". .. в темата за т.н македонски избори.. Колкото и да се правиш на интересен налагането на комунист власт опри 1.5млн. Население с 30 хиляди избити македонски българи е с Вашата руска благословия.Интересно какви фашисти е имало в Македония по това време...Дето се вика в България е минало относително леко при 6млн.
  • 20 Да питам...

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "Руснак от Македония":

    Ти къде си учил история?(Ако си учил,де..)За референдумите си абсолютно прав.Трябваше да има,но кога ли овчарите са питали стадото накъде да ходи?!
  • 21 Ти да не си от МАНИ?

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Стига вече":

    Историята е псевдонаука,само в РСМ и техните "историчари",а иначе историята се опира на факти
  • 22 Македонски

    0 4 Отговор
    То всички блгари историци са,всичко разбират само не като да си зголемат заплатите си и да живеат нормално!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Спиро

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Руснак от Македония":

    Не зная от къде си,,но предполагам ,че си от Северна Македония.родър ми е бил в Македония от 1514г до 1946..Имам карта на Родословното дърво.Дядо ми бил в редиците ВМРО.Мога да кажа ,че съм повече Македонец от всички Северно македонците.Но винаги ще остана БЪЛГАРИН,както и повечето изгонени от Тито Български Македонци.Кажи ми само Какъв Македонец може да си когато от 1948г В област Юго Македония се заселват само Сърби .Кажи ми сега на теб ли да вярвам или на рода си.Кога ще се разбере ,че македонец преди не беше етнос.Защо ме наричаха Македонец.Направи си извади сам.
Новини по държави: