Last news in Fakti

26 Октомври, 2021 11:24 2 745 11

Храмове стават морги

  • румъния-
  • букурещ-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • морга-
  • храмове

Църквата изразява своята солидарност с лечебните заведения

Храмове стават морги - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Букурещката архиепископия предоставя параклисите в непосредствена близост, както и гробищните храмове и погребалните параклиси на близките енории за нуждите на болничните морги, където местата за временно съхранение на телата на починалите са станали недостатъчни, предаде БГНЕС.

Църквата изразява своята солидарност с лечебните заведения и властите, изправени пред най-тежката ситуация, причинена от пандемията досега, и оценява усилията на лекарите и целия медицински персонал, които се борят за спасяването на живота на тежко болните пациенти, се казва в съобщението на Букурещката архиепископия.

Румъния е изправена пред здравна катастрофа с близо 20 хиляди новозаразени и над 500 смъртни случаи на ден в официалната статистика. Румъния е сред страните с най-висока смъртност в света от коронавирус и само с 30% ваксинирани от населението. Редица европейски страни са изразили готовност да помогнат: Италия и Дания – с медицински персонал, Франция – с лекарства за болните в интензивните отделения, а Унгария и Полша – да приемат пациенти, припомня Двери.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Горд Българин

    15 4 Отговор
    То храмовете отдавна са станали морги. Поповете от ДС какво да сътворят друго?
  • 2 Си ган

    13 3 Отговор
    Цяло чуде е, че тука сме още на кантар..

    Коментиран от #5

  • 3 факт

    26 3 Отговор
    Създаването на психоза е основна цел на дългоносата пасмина
  • 4 2463

    5 1 Отговор
    Гледай ти каква тлагедия.
  • 5 Миризлив пор

    11 1 Отговор

    До коментар #2 от "Си ган":

    Погледни картата, "грипа" настъпва със студеното време, първи бяха руснаците, след около 2-3 седмици румънците, ние 2-3 седмици след Румъния, и грубо още толкова за Гърция. Вече зависи как се движат студените фронтове, може да има разместване с около 10 дена.
  • 6 Скоро

    4 2 Отговор
    Скоро и тука.

    Коментиран от #9

  • 7 Хотелиер

    3 5 Отговор
    Братя, румънци, не им вярвайте. Чакаме ви за празниците. Ще има хапка и пийка на корем, ол инклузив.
  • 8 Лоша работа

    7 4 Отговор
    Корона вируса се подтиска от слънчевите личи и топлото време, а се чувства добре на тъмно и влажно. Тоест дългата нощ и есенното време както и част от зимата са перфектни за него. Това в комбинация с традиционния скептицизъм на някои българи които предпочитат да напуснат работа но не и да се ваксинират , прави това че ни чака кошмар. В последно време хората в болница се увеличават с по 100 до двеста на ден, което означава че ако има тотално затваряне при 9000 постъпили , вече ще сме набрали такава инерция че този път наистина ще превъртиме здравната система. Кошмара май е неизбежен…
  • 9 Че ние сме флагмана на умиращи и ...

    7 2 Отговор

    До коментар #6 от "Скоро":

    Болни!Но на нас никой не иска да помага...Това племе е обречено да се самоунищожи!Недоверието от такива политици като последните ТОЛУПИ,каскети,цаци и други изроди ,направиха Българина в най недоверчивият народ в галактиката.Само заточението на тази бандитска мутро политическа върхушка в Белене ще спаси България.Дай Боже един Пиночет и на Българският народ,за да го спаси от НЕВОЛЯТА(каскета,цацата,ПКПи дуловската миризлива ,,роза".....И десетките хиляди кърлежи и пиявици от групировката ГЕРБ...
  • 10 добре бе

    2 1 Отговор
    Това става от няколко дена, и от както пратеник на с30 отиде за наблюдател и координатор.
  • 11 5555

    2 1 Отговор
    ЛЪЖЕТЕ БЕ, ЛЪЖЕТЕ БЕ, ЛЪЖЕТЕ БЕ! АТАКАТА СРЕЩУ РУМЪНИЯ Е ПО СЪЩИЯ ПОВОД КАТО НАТИСКА СРЕЩУ НАС-НИСКИЯ ПРОЦЕНТ НАБОДЕНИ! ДОКАТО НЕ ПОСТИГНАТ КАКВОТО СА РЕШИЛИ ЩЕ НИ ТЕРОРИЗИРАТ ТАКА, НО ПОДДАДЕМ ЛИ ИМ СЕ ТЕРОРЪТ ЩЕ Е В ПЪТИ ПО-СТРАШЕН!
Новини по държави: