25 Октомври, 2021 14:17 12 144 148

Остър коментар за България: "Тази катастрофа е изцяло домашно производство"

  • неваксинирани-
  • ваксинирани-
  • коронавирус-
  • германия-
  • българия-
  • катастрофа-
  • румъния-
  • антиваксъри

В България политическите игрички и интриги явно са по-важни от живота на хората

Остър коментар за България: "Тази катастрофа е изцяло домашно производство" - 1
Снимка: БГНЕС

„В част от Източна Европа се е възцарил код червено. В държави като България, Румъния и Латвия, но и в Русия числата, свързани с коронавируса, растат драматично. Здравните системи са безнадеждно претоварени, защото клиниките са в окаяно състояние и зле оборудвани, а лекарките и лекарите вече от месеци работят на предела на възможностите си. Но дори когато нямаше пандемия, шанс за добра терапия така и така имаха само онези пациенти, които бяха готови да надиплят сериозна сума пари“, пише в началото на острия си коментар в „Тагесцайтунг“ журналистката Барбара Йортел, която добре познава България. По-нататък в коментара ѝ четем:

"Благодарение на безхаберните политици"

„Тенденцията е фатална: числата на новозаразените и починалите нарастват стремително, а една от главните причини за това е, че населението масово отказва да се имунизира. В България, която е на опашката в ЕС, изцяло ваксинирани са едва 20% от хората. Ваксинационният скептицизъм всъщност дава израз на едно дълбоко вкоренено недоверие към държавата - това е рефлекс, който хората са усвоявали в продължение на десетилетия. Тази нагласа изобщо не се е променила - „благодарение“ на некомпетентните и безхаберни политици. България и Румъния вече от месеци пребивават в кризисна ситуация - и в двете държави няма стабилно правителство. Политическите игрички и интриги явно са по-важни от живота и здравето на хората. (…)

Православната църква пък, която открай време е лоно на реакционизма, дава всичко от себе си, за да прати на онзи свят колкото може по-голяма част от паството си. Защото, колкото и да е абсурдно, „словото Божие“ има сериозна тежест сред народа. Тъй че какво ли да кажем за онзи румънски високопоставен духовник, която раздава причастие, без да спазва каквито и да било хигиенни предписания, а на всичкото отгоре твърди, че заразата с COVID-19 била изключена?

Четвъртата вълна на пандемията вече бушува с пълна сила не само сред хората, но и в главите на политиците, които носят отговорност. Сега те се мъчат да предотвратят катастрофата с такива ограничителни мерки като локдаун, вечерен час, принудителни отпуски и тройното правило „преболедувал-ваксиниран-тестван“, които обвързват с призива към хората да се ваксинират. Пита се обаче дали този апел ще бъде чут толкова бързо. На хоризонта вече се задават многобройни нови жертви. А катастрофата си е изцяло домашно производство“, пише германската журналистка.

Как да се обясни това нежелание да се ваксинират?

Катастрофата е домашно производство - това пише в информационния портал t-online и наблюдателката Лиза Беке. Тя уточнява, че първоначално ваксинациите в тези държави не вървяха поради липсата на достатъчно препарат. „В същото време обаче е вярно и друго: желанието за ваксиниране изобщо не е толкова масово, колкото се надявахме. България и Румъния например дариха или продадоха една част от наличните ваксини, за да не им изтече срокът на годност. Едно допитване в 28 държави търси отговор на въпроса дали хората над 50-годишна възраст са готови да се ваксинират. В Румъния 54% от неваксинираните в тази възрастова група заявяват, че нямат намерение да се ваксинират и занапред. Същото важи за 45% от тази група в България.“

Как да си обясним това нежелание, пита по-нататък авторката и цитира мнението на Феликс Кравацек от Института за източноевропейски и международни изследвания. Според него важен фактор са привичките и условията на живот. По адрес на Русия Кравацек добавя и още нещо, което важи и за останалите страни: „Ниският процент ваксинирани се обяснява най-вече с недоверието към политическите институции, но и с лошата комуникация“


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 118 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КО ДА КАЖА

    105 190 Отговор
    ПРОЗД НАРОТ СЛАБЪ ДЪЖАФА

    Коментиран от #13, #45, #88

  • 2 Бай Курти шкафа

    156 35 Отговор
    бойко няма ли да бъде обвинен за "ваксини с изтекъл срок" ?
  • 3 Walkirie

    251 59 Отговор
    Гнусен пасквил ала DW.

    Коментиран от #48, #58

  • 4 Роки

    225 42 Отговор
    Сега и православието им е виновно. Идиотологията им е ЛГБТ и поне 7 бустерни ваксини в задника, барем по-бързо да напуснем този свят, принадлежащ на богатите.

    Коментиран от #16, #92

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    62 9 Отговор
    Бог да прости хората

    Коментиран от #9

  • 6 3584

    150 93 Отговор
    Простотията ще довърши България. Щом лекарите не са масово ваксинирани, за кво говорим?

    Коментиран от #19

  • 7 лицемери

    184 20 Отговор
    Западняците все едно сега са разбрали, че България е членка на ЕС и има окаяни болници тип полеви условия. А на Лиза Беке, мога да й лъзна една домашна паламарка в тлъстата швабска жопа.

    Коментиран от #102

  • 8 Ти си

    214 21 Отговор
    В България клиниките са претоварени защото когато някой кихне и се окаже корона позитивен веднага го настаняват в болницата за да се лапнат едни пари от здравната каса а наистина нуждаещите се умират по линейки и приемни на бърза помощ !
  • 9 клишета

    15 25 Отговор

    До коментар #5 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Хората всъщност не съществуват , това тука на земята е един мираж от временно пребиваващи биологични роботи , горе катоотидеш ти ставаш самия Бог.
  • 10 44444

    136 39 Отговор
    БРАВО БЪЛГАРИ! ГОРДЕЯ СЕ С ВАС! В БИБЛИЯТА Е КАЗАНО: ПОСЛЕДНИТЕ ЩЕ СТАНАТ ПЪРВИ! ВИЕ СТЕ ПЪРВИ ПО СИЛА НА ДУХА, ЗДРАВ РАЗУМ, УПОРИТОСТ И ВЯРНОСТ КЪМ БОГА! КОЙТО ПРИЕМЕ ТОЗИ ЧИП, ЗНАКЪТ НА ЗВЯРА, ТОЙ ЩЕ ИЗПИТА БОЖИЯ ГНЯВ В ЦЯЛАТА МУ СУРОВОСТ. АКО ГОСПОД Е С НАС, ИМА ЛИ ЗНАЧЕНИЕ КОЙ Е ПРОТИВ НАС!

    Коментиран от #50, #64, #74, #125

  • 11 Тато из Правец

    134 12 Отговор
    Защо Докторята не се ваксинират???Само на този въпрос ми отговорете!!!¹

    Коментиран от #17

  • 12 железаров

    116 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Как да си обясним това нежелание.....Както казваше моят дядо.Ако искаш да вярваш в нещо,то вярвай в господ.Всичко друго се поставя под съмнение.
  • 13 ко да та прайм

    95 10 Отговор

    До коментар #1 от "КО ДА КАЖА":

    пренареди си мислите,това ,че не се ваксинираме масово е мъдрост придобита от историята ни!

    Коментиран от #52

  • 14 Последния Софиянец

    89 29 Отговор
    Швабите да не зяят. След 5 години като измрат от ваксините, ние ще владеем Европа

    Коментиран от #15, #27, #61, #62, #76, #131, #145

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Ха ха

    124 8 Отговор

    До коментар #4 от "Роки":

    Православието,но за пример някакъв католик от Румъния привеждат.Да, лекари и сестри нямаме, инженери,архитекти също.Защото цените и законите да са ни еврогейски,но държите заплатите да са ни ниски .Така винаги имате под ръка квалифицирани кадри без да сте вложили и едно евро за това .DW- мръсни манипулатори .

    Коментиран от #71

  • 17 viva la vaccine

    30 67 Отговор

    До коментар #11 от "Тато из Правец":

    Защото няма имунизация срещу ганьовски гени за жалост

    Коментиран от #31

  • 18 Тома

    19 34 Отговор
    Това е много точен коментар.
  • 19 Само питам

    18 24 Отговор

    До коментар #6 от "3584":

    Не мислиш ли,че те са малко по-добре запознати по въпроса от теб?

    Коментиран от #22

  • 20 Тома Неверни

    110 19 Отговор
    Скоро не бях чел толкова глупав и манипулативен коментар за епидемията.
    ФАКТИ, престанете да ни занимавате с манипулаторите от Дойче веле. Техните словесни полюции може да вървят само пред малоумните западняци - ние сме друго ниво на Homo sapiens.
  • 21 !!!?

    32 60 Отговор
    "Радев-21" - най-смъртоностният щам на COVID-19 за българите !!!?

    Коментиран от #37, #40

  • 22 4976

    25 37 Отговор

    До коментар #19 от "Само питам":

    От всички лекари в белия свят, само наште знаят как стоят нещата.
    Това е фарс.

    Коментиран от #30

  • 23 Бъдеще

    74 5 Отговор
    Вaкcинaциoнният cкeптицизъм вcъщнocт дaвa изрaз нa eднo дълбoкo вкoрeнeнo нeдoвeриe към държaвaтa - тoвa e рeфлeкc, кoйтo хoрaтa ca уcвoявaли в прoдължeниe нa дeceтилeтия. Тaзи нaглaca изoбщo нe ce e прoмeнилa - „блaгoдaрeниe“ нa нeкoмпeтeнтнитe и бeзхaбeрни пoлитици.

    Абсолютно вярно... Как да вярваш на тези, които десетилетия те водят от пропаст към пропаст???

    Коментиран от #35

  • 24 Вън

    59 9 Отговор
    България от ес и натю
  • 25 Националист

    71 15 Отговор
    Държавата Германия няма да съществува в 2030 год. Също няма да има Белгия, Нидерландия и Франция. Така, че мнението на някаква ляволиберална шматка няма никакво значение!

    Коментиран от #124

  • 26 Шоп

    12 35 Отговор
    Ваксинирайте се нерезиии!
  • 27 АУУУУУ

    13 19 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    Тъй ,тъй ....сигурно вече си хвърлил око да наследиш някоя шкембеджийница в Берлин...... И после и там ще им протестираш ...дето се казва ....аз да дойда пък ще намеря за какво да се разсърдя и протестирам ....ХА ХА ХА

    Коментиран от #44

  • 28 Пацо

    78 10 Отговор
    Съжалявам но цифрите не подкрепят това което е написано . При 70 процента ваксинирани в Германия, Англия, Израел вече трябваше да имат стаден имунитет и да намаляват заразените. Това го няма ! Няма стаден имунитет и броя заразени се увеличава. Е и?

    Коментиран от #47

  • 29 !!!?

    7 22 Отговор
    Радев се ваксинирал скришом за да разочарова Зайчарника си, а Боко бил всявал недоверие срещу ваксините !!!?
  • 30 Пенис Човек

    36 8 Отговор

    До коментар #22 от "4976":

    Айде по-полека с демагогията, все едно си разпитал всички лекари пе света :)))))) ако гледаш и друго освен Маскирания, може случайно да попаднеш на едни протести по "целия свят"
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 OMEGA

    47 3 Отговор
    ЛЪЖАТА МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА ДЪЛГО ВРЕМЕ НО НИТО ЕДНА ЛЪЖА НЕ МОЖЕ ДА СЪЩЕСТВУВА ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ !
  • 33 Анонимен

    21 49 Отговор
    Моите близки лекари са ваксинирани, някои изкараха ковид преди това в началото, аз също съм с ваксина от 6 месеца и много ме е срам от глупостта на хората едни ваксинирани от бебета простаци скочат на науката, трябва ли и лекарства да пиете, четете ли страничните ефекти, там също има риск,

    Коментиран от #148

  • 34 !!!?

    32 14 Отговор
    Професора Иво Христов го каза в прав текст - 80% дебили !!!?

    Коментиран от #56

  • 35 Пацо

    47 9 Отговор

    До коментар #23 от "Бъдеще":

    Аз съм за това всеки да си избира сам какво и как. Сериозни факти и цифри в полза на ваксинирането също няма.

    Коментиран от #107

  • 36 Българин

    70 10 Отговор
    Мале тия много ни мразят, защото сме православни, защото не подписахме стамбулската конвенция, защото не мислим като тях и защото сме българи. Това ли е обичта в ЕС, егати омразата и реакционизма.Всъщност чий го търсим в ЕС, ползата е само за тези със субсидийте- те станаха милионери, тези с пректите които окрадоха , а за обикновения българин полза няма.Изводите си направете сами и бъдете живи и здрави.

    Коментиран от #141

  • 37 гербаджия

    13 33 Отговор

    До коментар #21 от "!!!?":

    Златен коментар. България е болна от Радев-21.
  • 38 Един

    41 3 Отговор
    Който ни "хване " все ни лъже : партиии лидери, ексцаря, ЕС и НАТО ... Та "вервайте ми" ! ВЕЧЕ НЕ ВЪРВИ!
  • 39 среднощен

    50 6 Отговор
    "...Православната църква пък, която открай време е лоно на реакционизма, дава всичко от себе си, за да прати на онзи свят колкото може по-голяма част от паството си. Защото, колкото и да е абсурдно, „словото Божие“ има сериозна тежест сред народа..."; Не се заигравайте само с вярата на хората, че ако Православната църква "зададе няколко въпроса" - ще стане "страшно"... Виновна им е Църквата - тя ли спонсорираше изследванията в Ухан...? Има неща, с които не трябва да си "играем"... Едно от тях е - "на кого да вярваме"... DW - изпускате си нервите... Я по-внимателно!!
  • 40 гербаджия

    7 7 Отговор

    До коментар #21 от "!!!?":

    Че и коментара му под номер 21. Всичко пасва, числата не лъжат.
  • 41 Каскет

    27 2 Отговор
    Ама за заплатите не реагират така нали.
  • 42 Сатана

    13 12 Отговор
    Румене,тези камъни са в твоята градина.Като какъв ще те запомнят хората е друг въпрос.Историята на България е изпълнена с такива като теб.Довиждане и не се опитвай да се върнеш.
  • 43 !!!?

    12 26 Отговор
    Дефиниция за геноцид: COVID щам "Радев-21" + хунта = 120 българи на ден по-малко !!!?
  • 44 Платеният

    11 3 Отговор

    До коментар #27 от "АУУУУУ":

    Софиянец е ченге от службите подвизаващ се из форумите.Той е правилигерован тук във Факти.Не му обръщай внимание.
  • 45 Доцент Мангъров

    14 7 Отговор

    До коментар #1 от "КО ДА КАЖА":

    МатрЯла лош. Само тулупи и мисирки. Ей, с този тъп мироглед, който има Бай Ганьо, скоро и под 5 милиона ще останат на територията
  • 46 НЯКОЙ

    42 5 Отговор
    Мадам Йортел, Вие наясно ли сте кой ни подреди така добре - ами вашият възпитаник пожарникаря и охранител на мутри - Бойко Методиев Борисов!
    Ако не вярвате, питайте мадам Меркел - тя е благословила сценария за погубването на България!
    Така че като хулите България, първо проучете първопричините! Май нашите национални катастрофи все с вас са свързани!

    Коментиран от #108

  • 47 Увеличават се защото

    13 26 Отговор

    До коментар #28 от "Пацо":

    Падат мерките и неваксинираните ид иоти се заразяват и мрът като мухи.
  • 48 Feyenoord

    7 7 Отговор

    До коментар #3 от "Walkirie":

    Гнусен, казваш. А да умират хораѝ не е гнусно, така ли?
  • 49 Xxx

    23 12 Отговор
    Помисли прости отDW в Германия ваксарире също са не повече от 30%. просто лъжат че са 70% искат да излъжат неваксинираните че са малцинство и така да ги обесят да се ваксинират. Как си представяте в държава с висок стандарт в която хората се хранят от био магазини и има много вегани внимават дори какво ядът и водят здравословен начин на живот да тръгнат да се боцкат с експериментален продукт? да не говорим за етносите които са около десет милиона и са против всичко.

    Коментиран от #90, #96

  • 50 Реалист

    18 27 Отговор

    До коментар #10 от "44444":

    Човече, пий си успокоителните и не се прави на проповедник.
    Какъв чип, какъв знак на звяра.
    Българинът не се страхува да си купи алкохол от пазара, без да знае какво има в шишето, но се страхува да се ваксинира. Дрогира се, не му пука, но не се ваксинира!!!
    Пълна простотия!!!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 руслан д

    6 2 Отговор

    До коментар #13 от "ко да та прайм":

    за ромеите ли говорим, те имат такива вярвания че българите ги имунизират и стават стерилни
  • 53 УВАЖАЕМИ СЪНАРОДНИЦИ

    25 14 Отговор
    НЕ ВЯРВАЙТЕ И НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА ТЕЗИ ПЛАТЕНИ МАРИОНЕТКИ!!! ПОСЛУШАЙТЕ ЗДРАВИЯТ, РАЗУМ, ИНФОРМИРАЙТЕ СЕ ОТ АЛТЕРНАТИВНИ ИЗТОЧНИЦИ И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ВКАРВАЙТЕ ТЕЗИ СУБСТАНЦИИ В ОРГАНИЗМЪТ НСИ!!!
    САМО НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ И МАСИРАН НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ БИ ОТВЪРНАЛ НА УДАРА! НЕКА ОБЕДИНИМ СИЛИ И ПОМЕТЕМ В БЕЗДНАТА ТЕЗИ ПРОДАЖНИ ДУШИ!!! НЕКА ПОВТОРИМ 2013 КОГАТО ПРЕДИШНИЯТ ДИКТАТОР РЕШАВАШЕ СЪДБАТА НИ!!! НЕКА РАДЕВ ПОНЕСЕ ОТГОВОРНОСТТА С ЦЯЛАТА НАРОДНА ТЕЖЕСТ!!! ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #69

  • 54 ГАРООЗ

    19 14 Отговор
    1/COVID-19 е бактериален вирус хибриден , обработен с радиация.
    2/Така наречните ваксини не са такива а - генно модифицирана субстанция - комбинирана с радиоактивни изотопи , тежки метали и пр .
    N.W.O е в ход /|\
  • 55 Гост

    25 5 Отговор
    Доколкото ми е известно, Католицизма ще бъде пратен в лоното на дявола със всичките му последователи, и всички онези разклонения на римокатолицизма и неговите секти.

    Затова е тази омраза против Православието от ДВ, защото вече усещат дъха на дявола във врата си и адския огън който им пари под краката.

    Коментиран от #136

  • 56 Шопо

    13 11 Отговор

    До коментар #34 от "!!!?":

    Епа ,, умните,, 20 % вече са се ваксинирали и чакат напролет мрешката...

    Коментиран от #63

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 някой

    8 8 Отговор

    До коментар #3 от "Walkirie":

    И кое му е гнустото? Че ти казват в очите истината? Не ви оттърва ,а и винаги истината боли.
  • 59 зевзек

    12 5 Отговор
    момата Лиза Беке, со мене да биде неке, хайде стига глупости, нищо не знаят тези млади нахъсени журналистки, за страните ни
  • 60 Тато из Правец

    14 7 Отговор
    Четете ,,План Калерги,, !!! Там пише какво са ни замислили ЕВРЕИТЕ!!!
  • 61 САЩ

    10 12 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    Надявай се. След 5 години май българи няма да ги има с това просто съзнание. Ето ти сам се определяш като последният, какво да говорим.
  • 62 5555

    12 3 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    Е, ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОСБОРИМ С "МИГРАНТИТЕ", ТЕ ЩЕ ИМАТ СЪЩИТЕ МЕРАЦИ!

    Коментиран от #126, #128

  • 63 Алелуя

    5 3 Отговор

    До коментар #56 от "Шопо":

    Шопо чака попо да го опей. Ще ще.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 3333

    24 7 Отговор
    Абе ваксъри, от какво ви е шубе толкова не знам, що не вземете да подкрепите падането на мерките и да оставите неваксинирате да измрат понеже не са защитени с вакс и тогава ще сте ок, искате ли да пробваме?

    Коментиран от #104

  • 66 АЛЕК БОЛДУИН 🔫🔫

    2 8 Отговор
    Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ТОЧЕН ВАКСЪР В СВЕТА АЛЕ ЛЮ ЛЯ👍
  • 67 Айде айде

    17 4 Отговор
    Сеирджии сте Вие от DW на много къса памет имате...храненика Ви и на баба Ви Меркел....ТОЙ е В И Н О В Е Н за това положение на територията..... лансирахте го години напред...юсега ревете....като Ви снасяше и переше €-то
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 С неуважение

    11 3 Отговор

    До коментар #53 от "УВАЖАЕМИ СЪНАРОДНИЦИ":

    много си т.ъ.п. бе агитаторе. Бегай в зайчарника при Винето заедно да четете книжлето.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 В територията

    18 3 Отговор

    До коментар #16 от "Ха ха":

    Умишлено се смачква всеки български инвеститор от западните корпоративни интереси...има достатъчно доказателства и информация в интернет....доказано с факти...не трябва да прогресира територията а да упада ... Това е истината.
  • 72 Ходи

    9 0 Отговор

    До коментар #70 от "TURKIYE 🇹🇷":

    У Карлуково ... Идиот.

    Коментиран от #79

  • 73 Сачма Сапан

    24 9 Отговор
    В България хората не умират от пандемията, а от мерките против пандемията.
  • 74 Наистина

    11 14 Отговор

    До коментар #10 от "44444":

    и тоя е превъртял!
    Къв чип, кви пет лева бе безбожнико!
    Могат да си надуват джуките като свински зурли, да си слагат импланти в циците като дойни крави, да си боцкат наркотици и смъркат магистралки. Това библията го разрешава така ли бе изперкал, а животоспасяваща ваксина не може. Идиотска логика.

    Коментиран от #82, #134

  • 75 ХаХ

    13 2 Отговор
    Никой вече не вярва на българите, дори българите не си вярват един на друг за да не станат жертва на измама отново и затова масово не се ваксинира народа.

    Коментиран от #78

  • 76 asd

    12 9 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    " След 5 години като измрат от ваксините"

    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

    Еб ати тъпото необразовано добиче. ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
    Дънинг-Крюгер и Кройцфелд-Якоб на едно място!
    ХАХАХАХАХАХАХАХА

    "По данни на Евростат: Българите са на първо място в ЕС по сблъскване с престъпления, насилие и вандализъм"

    " България е първа по неграмотност в Европейския съюз (ЕС), според Европейската комисия (ЕК) 41% от учениците ни не са напълно грамотни. "
  • 77 Сачма Сапан

    8 6 Отговор
    Веднъж и аз да съм горд от този прост народ.
  • 78 Наистина

    5 4 Отговор

    До коментар #75 от "ХаХ":

    си прав. Това е точно така. Загиваме си бавно и безславно.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 истината

    22 2 Отговор
    След като германските фондации инсталираха човек за премиер, който е за смях пред света , каква да е действителността в България!
  • 81 я сикано бейби

    19 2 Отговор
    Благодарим ви за загрижеността и поздрави на майка ви , от кръста надолу. Брей за що се загрижиите и кога. От десетилетия живеем в безобразни условия в режим на ограбване и оцеляване.
  • 82 33333

    15 5 Отговор

    До коментар #74 от "Наистина":

    И КЪДЕ В СЛУЧАЯ СТАВА ДУМА ЗА ДЖУКИ, ЗА НАРКОТИЦИ И ПР.?! НЕЩО НАПОСЛЕДЪК ВАКСИНИРАНИТЕ СА ИЗНЕРВЕНИ ДО ЛУДОСТ, БЛЕЩЯТ СЕ ОТ ВСЯКАКВИ СНИМКИ, С ИЗХВРЪКНАЛИ ОЧИЩА, С ПЯНА НА УСТАТА, ПРОПАГАНДИРАТ НОВИЯ КУЛТ КЪМ БОГ "КОВИД"!!!

    Коментиран от #106, #127

  • 83 Сатъра на Хана

    14 1 Отговор
    ДЕБИЛИТЕ СА ПРОДУКТ НА ЧАЛГА КУЛТУРАТА ....
    .. ПРОСТ НАРОД ЛЕСНО СЕ УПРАВЛЯВА

    Коментиран от #87

  • 84 СЛОНА

    20 0 Отговор
    ХОРА ОБИЧАЙТЕ СЕ И ПРАВЕТЕ ДЕЦА
    ТОВА Е СПАСЕНИЕТО ОТ ВИРУСА...
    ЕДНИ УМИРАТ ДРУГИ ТРЯБВА ДА СЕ РАЖДАТ...
    ХОРАТА ВОЙНИ СА ВОДИЛИ И ПАК ДЕЦА Е ИМАЛО ДА СЕ РАЖДАТ...
  • 85 Историк

    21 4 Отговор
    Българите много експерименти са преживели през вековете и затова са резервирани към ковид ваксинацията
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Кинжал

    20 5 Отговор
    Католическият свят никога няма да прости на нашата православна църква, че преди 800 години Балдуин Фландърски, един от предводителите на Четвъртия кръстоносен поход, по-късно избран за император Константинополски и пръв владетел на Латинската империя е разбит край Одрин, ослепен и пленен от българския цар Калоян в крепостта Царевец във Велико Търново. Затова и Дойче Зеле не пропускат да споменат и охулят православната църква!

    Коментиран от #93

  • 90 Mentos

    5 0 Отговор

    До коментар #49 от "Xxx":

    Ей че ги знаете числата , ама навсякъде. Я отиди, като знаеш много в Германия, па да видим дали са 30% или 70% и да те видим тебе какъв ще бъдеш ваксър или не. Само че лигльовците, всезнайковци като тебе, не си правят труда за нищо, само ръсят акъл по форумите. Чувал си за Германия от маслото с краварката на закуска.
  • 91 Г-н Загрижен

    8 2 Отговор
    Където има съпротива срещу ваксиналната тирания, част от джама на Овертон ще е така до победата
  • 92 Казуар

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Роки":

    И в България свещеник каза, че в черквата вирус няма. След като Борисов разреши посещението в черквите на Великден. А по това време Ердоган забрани посещенията в джамиите.
  • 93 Арбанасец

    6 11 Отговор

    До коментар #89 от "Кинжал":

    Тъпа нация пълна с интриганти и завистливи хора. Жалки сте откъдето и да ви погледнеш.

    Коментиран от #103, #110

  • 94 Ковидпсихопат

    12 6 Отговор
    Великобритания вече е с най много смъртни случай на ден в Европа след русия,а там 80% са ваксинирани,на ден от ваксинираните умират по 220 души...

    Коментиран от #142

  • 95 УНГ

    15 5 Отговор
    Бил съм с болни от Ковид със дни, бъркал съм в устите на кой ли не, не се разболявам почти 2 години, ама детето кихна с нещо от типа на риновирусите и вкъщи всички се натръшкахме за по 1-2 седмици. Толкоз за нормалното разпространение при Ковид
  • 96 6476

    4 2 Отговор

    До коментар #49 от "Xxx":

    Яко са те облъчили, ама много яко. Виж да не си произвел и рога. От Баци, нищо друго освен да лъжете не сте научили. Той обаче ви води в чекмеджетата. Вземайте пример.
  • 97 Ttt

    7 5 Отговор
    Проста маса! Мързелива, крадлива и най-вече завистлива!
  • 98 4883

    13 3 Отговор
    Борисов 1, 2 и 3 като крадяха за световно цели 12 години, Дойче веле къде бяхте? Не насърчаваха ли корупцията и вашите политици като се прегръщаха с крадците? Болниците и тогава бяха в същото положение. Започвате да лаете само, когато не ви изнася.
  • 99 Фффффф

    9 3 Отговор
    Хитлер би се гордял,той само в концлагерите ваксинирала експериментално,а сега целият свят е концлагера който всичко живо се ваксинира
  • 100 Ми на нас

    4 0 Отговор
    и ракията ни е домашна.
    Е, умират некои от нея, ма тя от калпави майстори.
  • 101 Парадокс

    6 7 Отговор
    Българите последни на опашката за всичко, най-често забравени, понякога използвани. Но пък убедени, че някой щял да ги чипира. Че кой ще си хаби чипивете баш за вас бре!? И като ви чипират-какво? Ще ви пратят да мятате тухли по строежите в Германия ли; или пък да им сменяте памперсите ли (за жените)? Ще ви накарат да дишате, пиете и ядете едни скъпи б0клyци ли? О, забравих, то това вече си го правите и без чип

    Коментиран от #111

  • 102 Малмие

    6 7 Отговор

    До коментар #7 от "лицемери":

    И точно защото "Публикувано във факти.бг: има окаяни болници тип полеви условия", решихте да не се ваксинирате и да лежите в тези болници, къде е смисъла?
  • 103 Кинжал

    4 6 Отговор

    До коментар #93 от "Арбанасец":

    Кажи бе, албанец ( арбанасите са албанци, ако не знаеш ) не ти харесва историята ли? В битката при Клокотница цар Иван Асен втори доста арбанси е посякал от армията на Комнин, но е бил и великодушен и оцелелите е нахранил и освободил. Затова ми се правиш на интересен сега ! Католиците не са наши приятели от векове и това се усеща навсякъде, включително и в горната статия!
  • 104 Аман

    3 2 Отговор

    До коментар #65 от "3333":

    от спецове, аман от отворковци. Дръвени философи. Стига с тъпотии дай нещо свършено.

    Коментиран от #109

  • 105 гжож

    9 1 Отговор
    Заради това гледам на Запад, мъдрите и умни политици внасят имигранти и унищожават държавите
  • 106 Ваксинираните

    6 7 Отговор

    До коментар #82 от "33333":

    са си добре и са допускани навсякъде, но май неваксинираните /съдя по теб/ са тези дето не спират да говорят щуротии и се блещят от злоба. Ай чао, че ще ходя на следобедно кафе, а ти си стой тук и ръси мозък дет го нямаш. Ха ха ха ха ха.

    Коментиран от #113

  • 107 Малмие

    4 4 Отговор

    До коментар #35 от "Пацо":

    Има, 6,822,314,834 поставени ваксини не са ли доводи?
  • 108 Стига бе

    5 2 Отговор

    До коментар #46 от "НЯКОЙ":

    Кутеф мирясай вече ,че не се траеш- ще има тупа лупа накрая
  • 109 3333

    2 3 Отговор

    До коментар #104 от "Аман":

    С баркодове и неграмотни не разговарям!
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 D W?? вие с Вашите фондации създадохте

    11 2 Отговор
    Чудовището Борисов иго Отглеждахте повече от 12год!! Вътрешна работа, до толкова, че Проекта го разработих а Бившите ДС кадри от Приятелския кръг и Бившите ченгета От СИК!! Вие DW бяхте Менторите, Кораторите, Кукловодити!те!! Вътрешен проблем, вие си Измивате ръцете, Цветанов Висеше по цял ден въ вашите Фондации!! Сега сте Чисти вече, Диктатора си Отива,!!
  • 113 22222

    4 3 Отговор

    До коментар #106 от "Ваксинираните":

    ЩЕ ХОДИШ У ШЕСТЪК! ДОКАТО СЕ ЗАМЪКНЕШ ОТ ЛЕВСКИ-10 ДО НЯКОЕ ЩО-ГОДЕ ПРИЛИЧНО МЯСТО, ЩЕ ЗАТВОРЯТ МЕТРОТО! БОЖКЕЕЕЕ, КАКВА МЪКА, ДА СИ ТОЛКОВА ПРОЗТ!
  • 114 🤦‍♂️🤣😂

    5 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Остър коментар за България: "Тази катастрофа е изцяло домашно производство",, а не и рашън ембаси, има пръст, 80% от горните коментари са платени от тях, другите 18% са на партийки които искат да вземат процент на изборите!
  • 115 реалист

    9 1 Отговор
    " ... клиниките са в окаяно състояние и зле оборудвани ..." - типично за България. Борисов 12 години не можа да осъвремени болниците, изтичаха милиони в нечии джобове, а болниците в провинциите си останаха в отвратително състояние. Хора жибеят не само в столицата!!! И този наглец има наглостта да обвинява служебното правителство, което е едно ВРЕМЕННО и краткотрайно правителство, което е само за междинния период на гласуване.
  • 116 Баба Марта

    10 4 Отговор
    Най-добре да си видят ваксинираните задници, които пълнят болниците в най-ваксинираните държави! После да дават акъл!

    Коментиран от #146

  • 117 ухуиух

    5 3 Отговор
    Нежелание да се ваксинират ли? Ами той Борисов нека още един провокативен фейк коментар да направи и да уплаши хората, че ваксините били с изтекъл срок на годност и трябва да го подведат под съдебна отговорност за всяване на паника в населението в такъв кризисен момент на пандемия.
  • 118 Мишо

    9 1 Отговор
    Това е истинското състояние в държавата. Лекари, които са готови да те извадят от операционната, ако не платиш (но, по възможност да получат още веднъж сумата "по каса"). Прости, недоучили хора, които мислят, че ще ги чипират и предпочитат да питат Алена какво им сочи хороскопа, а не малкото останали, свестни лекари да ги лекуват...тъжна гледка е България.

    Коментиран от #123

  • 119 ФАКТ

    4 2 Отговор
    В Западна Европа карат дори ваксинираните да се тестват за корона вируса преди да отидат на работа, но фирмите отпускат безплатни тестове на работниците си.
  • 120 Предлагам

    9 3 Отговор
    Нека да не избързваме с това какво е постигнала Европа с ваксинациите, защото в близките месеци е възможно и да има и обрат. Тенденциите във ваксинирана Европа в момента са отново към нарастване броя на заразените. Ако в тези държави отново се стигне до ограничения, тогава скептицизмът на хората от държави като България, Румъния, Русия и др. ще бъде напълно оправдан.

    Коментиран от #130

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Тра-ла-ла

    5 4 Отговор
    Много здраве на Дойче веле! Желая им да си гледат тяхната кочина, че май и там нещата не отиват на добре. Имам познати германци, които остават без работа и бизнесите им умират и казват, че положението е много зле.
  • 123 Тра-ла-ла

    2 1 Отговор

    До коментар #118 от "Мишо":

    Ми върви в някоя страна където е весело, бе Мишо! Ако знаеш такава разбира се, защото аз не съм чувал! 😂😂😂
  • 124 Айде бе

    3 5 Отговор

    До коментар #25 от "Националист":

    Да ти имам самочувствието многознайно- те и руснаците всяка година пророкуват как цунами ще затрие Англия и Америка, а те ще са господари на света, щото президентът им бил Влади- мир! А в това време китайците са им взели под 50-годишна аренда огромни територии...мечтите са безплатни!

    Коментиран от #147

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 miro

    5 2 Отговор
    за сведение на дойче веле,имахме прекрасно здравеопазване вината то сега да е лошо е на европа.вашите фирми ограбват държавата и затова няма пари за здраве,изпълнявайки предписанията на евросъюза направихме болниците търговци.лошото е че търгуват с нашия живот и всичко това заради евросъюза.
  • 130 И каква

    4 1 Отговор

    До коментар #120 от "Предлагам":

    е алтернативата? Как ше борим ковида? С ракия?
  • 131 Забравяш

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    африкаците - ония с големите ...
  • 132 Швабарник

    4 3 Отговор
    Тази може да познава добре България под кръста, но България над брадичката ѝ е тъмна като заешка хралупа в гъста гора. Естествено за нуждата на пропагандата може да пише всичко, понеже и тук и там има тъпани, които ще се хванат.
  • 133 бай Даньо

    4 3 Отговор
    А българи ... идиоти сър!
  • 134 Те тъкмо

    6 5 Отговор

    До коментар #74 от "Наистина":

    тия с джуките и изкуствените цици са измежду първите боцнати.И за едното и за другото много акъл не трябва.
  • 135 Малмие

    5 3 Отговор
    Е, не е истина, два часа ще висиш на опашка за бърз антигенен тест, ще даваш минимум по 30 лева седмично, като може просто да се ваксинираш, безплатно при това, няма такова малоумие!?!

    Коментиран от #139

  • 136 Айде бе

    1 4 Отговор

    До коментар #55 от "Гост":

    И откъде ти е известно? И ще пратят, значи в ада колекциите от Ватикана, творбите на Рафаел, Леонардо, Микеланджело и Караваджо? Щото троловете дрънкат как Православието ще триумфира, за да удовлетворят комплексите на рашаните?
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Горд Българин

    5 2 Отговор
    Юденвеле отново плюе. От злоба. Нали ви видех е как ни слагате различни съставки във всичко, шоколади вафли прах за пране, каквото се сетиш, а дали ваксините са еднакви там и тук? Българите сме ви сърбали попарата и ви знаем какви сте, затова умните сме скептици, а ваксините ще отсеят другите. Мюмюн и Хасан ща вас оправят!
  • 139 55555

    2 2 Отговор

    До коментар #135 от "Малмие":

    ПИСАХ ТИ ПЛЮС ПОГРЕШКА, ДА СИ ЗНАЕШ! АКО ВАКСИНИТЕ БЯХА ТОЛКОВА ЛЕСНО РЕШЕНИЕ, НЯМАШЕ ДА Е НУЖНА ЦЯЛАТА ТАЗИ АРТИЛЕРИЙСКА КАНОНАДА ВЕЧЕ ГОДИНА И ПОЛОВИНА!

    Коментиран от #140

  • 140 0000

    1 0 Отговор

    До коментар #139 от "55555":

    Има решение на въпроса и то много честно и елегантно,Премахват се зелените сертификати и Който не иска де се ваксинира и се разболее от ковид да не се приема в болница за лечение а да си стои у тях на ракийка. Ако стане пъви ще изревът антиваксърите дето смятат че ковид не съществува.
  • 141 Винци

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "Българин":

    Всъщност има.Над 90 %от загиналите в България от вируса са неваксинирани.Като прибавиш и загиналите с фалшиви сертификати,процента още скача.Просто,нали?
  • 142 Весела

    2 0 Отговор

    До коментар #94 от "Ковидпсихопат":

    100 човека на 55 млн население.
    В БГ 6млн население 150 починали.
    Хайде опитай пак!
  • 143 Ваксинацията в България е Обратно

    1 0 Отговор
    Пропорционална на Корупцията през последните Борисови12год!! Това е Резултата!!
  • 144 DW сервират поредната Помия

    1 0 Отговор
    Незнайно от кой писана!! Маниполатори!!
  • 145 За 14

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    Швабите не ги мисли! Те ще се оправят. Мисли за себе си и себепо
    добните антиваксъри как ваксинира
    ните им бият чипове и ги чака смърт
    до три години. Как светват крушки
    и захранват фризери!!! Отидете в бол
    ници те да видите имали корона вирус, или няма. Дали е пуснат нароч
    но или случайно няма значение. Той
    съществува и мори хората! Рано или
    късно можебище затихне, но болката
    от гибелта на много хора ще остане.
    Без ваксинация или лекарства с пра
    вилно лечение ще бъде по продължи
    телно. Това е и тест за интелигент
    ност. Дали няма да се чувствате гуз
    но. Едва ли!!!
  • 146 Бабо, бабооо

    1 0 Отговор

    До коментар #116 от "Баба Марта":

    Нещо не си дочула! Неваксинирани
    те основно пълнят болниците защото
    са многознайковци и разбират от
    всичко. Болни са и тези сфалшивите
    ваксинация. Заради вас боледуват и
    някои ваксинирани, дори загиват. Пак заради Вас!! Какво ви ПУКА?!
    ЕЕИИЙ, погледнете процентите на заразените, болните и загиналите и
    може би ще проумеете кое, как е и
    кое е Истината.
  • 147 За айде бе...

    1 0 Отговор

    До коментар #124 от "Айде бе":

    И за това ли руснаците са ти виновни!
    Явно мозакът ти е мухлясъл. Незнайно и за теб омраза насадена
    от добрите глобалисти, основно тъпи
    янки. Това за което говориш е наби
    вано в главите ви именно от тях. Тези
    които грабят богатствата на продаж
    ни държавници, като нашите не могат
    да простят на тези които не допускат
    да бъдат поробени и въвлечени във
    войни ако не слушат. Ама ти от къде
    да го знаеш. На теб в кратуната са ти
    вкарали само: руснаци, комунисти, ченгета и други подобни. А собствена
    мисъл - няма! Ами от къде да дойде!!??
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: