26 Март, 2013 20:24 5 336 14

Белгийски кмет иска България да спре имигрантите

  • гент-
  • белгия-
  • имигранти-
  • българи
Белгийски кмет иска България да спре имигрантите - 1
Центърът на Гент

Кметът на белгийския град Гент поиска България да спре имигрантите към града. Причината е, че напливът на българи поставя под огромен натиск социалната система и властите не могат да помогнат дори и на тези, които вече са там, предаде в репортаж от града БНТ.

Малка част от българите се занимават и с незаконна дейност, а друга стават жертва на престъпни схеми. Посланикът на България в Белгия Веселин Вълканов обясни, че ще се търсят различни начини за решаване на проблема.

В Гент живеят около 250 хиляди души. Между 10 и 20 хиляди от тях са българи и част от тях понякога създават проблеми на градската управа.

Според местните власти преселването на хиляди семейства от България в Гент поставя под огромен натиск социалната система в града. Пред почетните консули на няколко държави в прав текст кметът поиска България да спре имигрантите.

"Официално са регистрирани шест хиляди, но тук живеят повече от десет хиляди българи. Те са добре дошли, но градът вече е пълен. Нямаме достатъчно жилища, достатъчно училища, достатъчно работа. Очевидно те са дошли тук за по-добър живот, работа и училище за децата си. Ние правим всичко, което е по възможностите ни, но при нас също има хора без работа, също има деца, които се нуждаят от училище. Ще направим всичко за хората, които са тук, но няма повече място за българи заради това ги моля - не идвайте повече тук, защото няма място", сподели Даниел Термонт, кмет на гр. Гент.

В два квартала на Гент има компактни общности от български граждани, част от тях живеещи незаконно. Те си създават паралелен свят, в който понякога стават незаконно работници на работодатели-турци, страхуват се от полицията и от местните власти, живеят по няколко семейства в една къща. Кметът казва, че малка част от българите нарушават закона - крадат, ходят пияни по улиците, не пускат децата си на училище.

На практика обаче властите - и българските, и белгийските, нямат кой знае какви възможности за справяне с проблема. Според кмета достъпът до социалната система е максимално затегнат, а пристигането на повече българи в Гент не може да се забрани. Ако това стане, ще се се наруши едно от основните права в Европейския съюз - на свободно придвижване.

Българският посланик смята, че българите трябва да бъдат насърчавани да спазват законите.

"Да търсят начин да се интегрират максимално добре, да стоят "на светло", да се обръщат към официалните власти, а не към други - самозвани власти и помагачи и да търсим варианти за задържане на хората в България" заяви Веселин Вълканов, посланик на България в Белгия и Люксембург.

Посланикът обсъди с бизнесмени от Гент бъдещи съвместни социални проекти в Североизточна България, които да накарат хората там да останат в родината си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коста

    1 0 Отговор
    Никой не показа в телевизионните новини тези българи. А аз си ги представих как изглеждат. Дано да съм сбъркал, но тези точно нямат намерение да се интегрират нито у нас, нито и на друго място. По-скоро ще чакат висящ хляб в Аржентина.
  • 2 Ко ми разправяш?!

    1 0 Отговор
    Коста, много си прав. Живях с такива на общежитие. Част са българи, друга част роми, иначе казно, откровени м...ли. Съберат се заедно и става кошмар. Кой колко изкарвал, пиене, кл.цане по общежитията, ниски мизерни заплати, тежка физическа работа. Побоища през ден. Изкараното се изпива и изхарчва по казината, после пак бачкане. Семейства, ако се говори за м...лите, иначе българите са най-вече неженени - то няма свястна жена да се хване с такъв човек. Жените или проститутки, или чистачки и подскачат от цвят на цвят "в търсене на човека'...Бе, думи нямам
  • 3 СССР

    1 0 Отговор
    значи в отговор трябва да се увеличи потока имигранти към белгия за да ви видят какви сте а те да не се правят на ни лук яли ни лук мирисали нали вече сме европИйци защо ни разделят и гонят дори тогава за какво ни приеха нали си плащаме за това всяка година
  • 4 kkk

    1 0 Отговор
    Нали искахте обединена Европа? Ето ви я! Добре ви е като ни затворихте всичката индустрия и станахме консуматори на вашите стоки,ноо сега видяхте малко м...ли и ревете.Не става така.Като сте европейци -бъдете до край. Ние българите никога не сме били и никога няма да бъдем европейци- тва се вижда по улиците всеки ден и всяка секунда. Току виж ,обаче м...лите вземат че станат европейци. Хе хе
  • 5 националисти ще запазят БЪЛГАРИЯ

    1 0 Отговор
    ЕВРОПА И БЪЛГАРСКИЯ ИЗБИРАТЕЛ ДА РАЗБЕРАТ ЧЕ САМО НАЦИОНАЛИСТИ СА ТЕЗИ КОИТО МИСЛЯТ ЗА НАРОДА И ДЪРЖАВАТА СИ.НИКОЙ ДРУГ. такива дпс бсп герб сдс вънка.
    ИНАЧЕ ВИНАГИ ЩЕ СЕ ИЗЛАГАМЕ ПРЕД СВЕТА С НЕУДЪРЖИМИ И НАГЛИ ТУРЦИ М....ЛИ И СХЕМАДЖИИ

    АТАКА Е СИЛНО НАЦИОНАЛНО И НАРОДНО ОРИЕНТИРАНА И ПРИ МНОЗИНСТВО ЩЕ СЕ ВЗЕМАТ МНОГО СИЛНИ И ТВУРДИ МЕРКИ.
    ЗАТОВА ГИ Е СТРАХ ВСИЧКИ МИШОЦИ И СЕ НАТИСКАТ ДА КУПУВАТ ГЛАСОВЕ ЗА ДА СИ ЗАПАЗЯТ МЕСТАТА КИНТИТЕ ДА СЕ СПАСЯТ ОТ ЗАТВОРА И ДА ПОЗВОЛЯВАТ НА ВСЯКАКВИ ДА СЕ ПРЕДСТАВЯТ ЗА БЪЛГАРИ И ДА НИ ИЗЛАГАТ.

    ДОКОГА Е ЕЕ УПРАВЛЯВАЩИ ЩЕ НИ ПРОДАВАТЕ НА ТУРЧЕЛЯТА И ЩЕ ПОЗВОЛЯВАТЕ НА М...ЛИТЕ ДА ИЗНАСЯТ ЖЕНИ И ДА НИ ИЗЛАГАТ НАВЪН.ДА НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ,ТОК,ВОДА И ДА ВЗЕМАТ ПОМОЩИ ЗА КОИТО БПАРИТЕ ИДВАТ ОТ НАС ПО 10 ЧАСА ДА БАЧКАМЕ ЗА КЕФА НА ТИЯ НАГЛИ ПЛЕМЕНА,КОИТО СЕ ПРЕПИСВАТ ЗА БЪЛГАРИ ЗА ДА СЕ ОБЛАЖАТ С КАКВО ЛИ НЕ.
    ЗА ВОЙНА СЪМ ПОНЕ ДА СЕ ПОКАЖЕ ЧЧЕ С М...ЛИТЕ И ТУРЧЕЛЯТА НЕ СЕ ЖИВЕЕ НА ЕДНО МЯСТО

    АТАКА САМО ЗА ТЯХ ГЛАСУВАЙТЕ ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА ДА СТАБИЛИЗИРАТ АРМИЯТА ДОХОДИТЕ ПЕНСИИТЕ И ДЪРЖАВАТА КАТО ЦЯЛО

    Коментиран от #13

  • 6 Христо Ковачев

    1 0 Отговор
    НЯМА ПРОБЛЕМИ БЕ НИЕ ТУКА ПРИЕМАМЕ БЕЛГИЙСКИ ГРАЖДАНИ ДА ЗАПОВЯДАТ НА 300 ЛВ ЗАПЛАТА ДА СИ ЖИВЕЯТ ДОБРЕ И С 150 ЛВ ПЕНСИЯ
  • 7 кик

    1 8 Отговор
    дайте по 2оок евра на всяко бг семейство и никой няма да съпи в пикната ви европа....как ще стане това ли?шефът на ЕЦБ Марио Драги знае много добре как се пе4атат трилиони евра
    нито искам да и гледам аифелова кула, нито бранденбургска врата, ни злбните немци ни шовинистите французи нито генети4но увредените англи4ани, не искам да ви дишам пумията по улиците, да ви гледам бетона и милиционерщинаа..искам си парите и да си живея спокойно в малко селце на юг от бургас или в някоя от съседите ни турция или гъция на топло местенце в близост до море
  • 8 СЪДРУЖНИК

    1 0 Отговор
    Като искаш си ги изкарай!!!Пари се изкарват,щом има милионери,тръгнали от пълни сираци,значи и ти ще можеш,друг е въпроса дали го искаш или искаш да лежиш по цял ден,да пушиш,да пиеш и да се оплакваш,че няма пари!
  • 9 към Белгия

    1 0 Отговор
    Демокрация Бате или напразно плащаме всяка година 1 милиард членски внос????
    Няма само ние да си отваряме бузките гусин Кмете.
  • 10 Проумял

    1 0 Отговор
    С тези крадливи цигани, представящи се за българи, НИКОГА няма да ни приемат в Шенген и са си прави! Жалко за омърсеното име на България и за незаслуженото унижение на нацията ни.... Къде си бай Тошо да вкараш в ред нещата, че с това "демократизиране" останахме без гащи на г.за си, оплюти и жалки!!!! АТАКА-А-А-А-А-А-А!
  • 11 Румен Янев

    1 0 Отговор
    Я да се преселим всички там а тук да останат само деПУтати и подобна измет .... това е спасението Пък белгийците ще свикнат накрая а може и на български да проговорят
  • 12 Bizoot

    1 0 Отговор
    вие българите имате ли дом?стига не пращайте мизерници тук
  • 13 Анти Болен

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "националисти ще запазят БЪЛГАРИЯ":

    Докато има такива заблудени овце вярващи на Болен Сидеров няма да се оправим скоро!
  • 14 СССР

    0 0 Отговор
    нали искаха да интегрираме циганите сред нас ето че вече са сред тях нека сега да ни дадат пример как се прави това което искат от нас и да ги интегрират сред тях ала май само като са ги видели са подивели и вече не ги искат гонят ги обратно така ли да постъпиме и ния да ги гониме в индия от където са дошли това ли е примера им
Новини по държави: