Last news in Fakti

30 Март, 2013 17:45 3 794 4

Германия чака 180 000 гастарбайтери от България и Румъния догодина

  • германия-
  • румъния-
  • имигранти

Германската служба по труда предвижда „наплив” от имигранти през 2014 г., в началото на която отпадат ограниченията за свободно движение на територията на 27-те страни от ЕС. Само от България и Румъния се очакват около 180 000 души след 1 януари догодина, когато се премахват трудовите ограничения за гражданите на двете най-нови членки на общността, пише германското списание „Фокус”.

„Ние очакваме между 100 000 и 180 000 български и румънски работници годишно да се вливат в германския пазар на труда,” коментират от Агенцията по заетостта, като поясняват, че се е повишил броят на имигрантите, които идват от засегнати от кризата страни-членки на ЕС.

От агенцията посочват, че броят на работниците, които са дошли в Германия от Испания, Италия, Португалия и Гърция, се е увеличил от 33 000 на 462 000 души. През 2011 г. от България и Румъния са дошли 112 000 работници.

„Германският пазар на труда се нуждае от нетна имиграция от най-малко 200 000 работници на година, за да може да покрие нуждите си от работна ръка. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 +НОВА ШВАБИЯ+

    1 0 Отговор
    ОЧАКВАМ С НЕТЪРПЕНИЕ РАЗПАДАНЕТО НА Е.С. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! КАКТО ВСИЧКИ ВИЖДАТЕ ОСВЕН БЕЗРАБОТИЦА ФАЛИТИ БЕДНОТИЯ И НЕДОРАЗУМЕНИЯ - ДРУГА ОПЦИЯ – Н...Я...М...А... А ПАРИТЕ ОТ ЦЕЛИЯ СЪЮЗ ОТИВАТ В БРЮКСЕЛ ПРИ НЯКОЛКО НЕИЗВЕСТНИ ЗА МНОЗИНСТВОТО УЛТРА БОГАТИ ... СКАПАНЯЦИ ! УДОВОЛСТВИЕ И ЧЕСТ Е ДА ГИ ПОКАНЯ КРАЙ,, ЛАГЕРНИЯ ОГЪН'' !!! СИГУРЕН СЪМ ЧЕ ЩЕ ИМАТ,, МИНУТКИ ЗА РАЗМИСЪЛ'' ПРЕДИ ФИНАЛА КАКВО ТОЧНО ПРАВЯТ НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ !? ВРЕМЕ Е ЗА ЧИСТОТА И ХИГИЕНА ... МНОГО ПАРАЗИТИ СЕ НАВЪДИХА ... !
  • 2 Ексординатор

    1 0 Отговор
    Англия чака 500000, Германия 200000,откъде толкова работници,бе !??? Нещо май има неква далавера....
  • 3 Радо

    0 0 Отговор
    Те хубаво искат що не кажат нещо за заплащането или търсят роби?

    Коментиран от #4

  • 4 Таралеж

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Радо":

    Германците с половин уста споменават тук-там,че би било добре чужденците да получават колкото германците.Ама не че сме много готини,а просто да доят и нас с немски осигуровки и застраховки.И там пенсионерите дишат във врата на държавата.А от статията става ясно,че германците имат по-голяма икономика,отколкото могат да си позволят! Абсурдно е,но е така!
Новини по държави: