Last news in Fakti

29 Октомври, 2021 14:57 1 689 19

Гърция призова ЕС да заеме по-твърда позиция към Турция

  • гърция-
  • турция-
  • ес-
  • кириакос мицотакис-
  • позиция-
  • реджеп ердоган

Западната умереност често изглежда, че окуражава произволното поведение на Турция

Гърция призова ЕС да заеме по-твърда позиция към Турция - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис призова днес Европейския съюз да заеме по-твърда позиция спрямо Турция, предаде в. "Катимерини", съобщи БТА.

"Западната умереност често изглежда, че окуражава произволното поведение на Турция", заяви Мицотакис на съвместна пресконференция с германския канцлер Ангела Меркел, която е на посещение в Гърция. "Време е европейските принципи да се превърнат в европейска практика", добави той. Мицотакис посочи, че Гърция иска да има добри отношения със съседите си на базата на международното право.

"(Гърция) обаче няма да толерира заплахи срещу (суверенните си) права", изтъкна премиерът. От своя страна Меркел се съгласи с Мицотакис, че проблемите на Гърция с Турция са също и проблем за Европа, както стана ясно от мигрансткия въпрос. Тя отбеляза, че все пак пълен консенсус по всички въпроси не винаги е възможен. По-рано днес Меркел се срещна и с гръцкия президент Катерина Сакеларопулу.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 доган

    10 15 Отговор
    На турчин вяра да нямаш. Както и на лирата им!
  • 2 КОТарАК

    10 13 Отговор
    в Турция няма никакво произволно поведение-това им е естественото поведение , откато мислят , че са народ...лаят и където им мине номера

    Коментиран от #3

  • 3 железаров

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "КОТарАК":

    Същото го забелязвам, и в една позната нам,северна махала.
  • 4 Браво

    4 2 Отговор
    Но трябва да ти е твърд, иначе с умрял нищо няма да се получи
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бириси

    9 6 Отговор
    За какъв се мисли този аптал?

    Коментиран от #15

  • 7 Хахаха

    9 1 Отговор
    ЕС изпадна в спирала от кризи ... то не бе енергийна - с Русия, с Брекзит и последното дрънкане на франсетата с англичаните, ЛГБТИК+ срещу Полша, Турция води политика срещу ЕС ... а, Меркел му плащаше откуп.
    САЩ наритаха франсетата много яко с подводниците в Австралия.
    Франция започва твърде много битки, а гърците се опитват да ги придърпат да се бият за тях. Германия е в ступор ...За мен ЕС е вече пред разпад в този си вид. Или ще се промени, т.е. върне към националните държави или ще се разпадне
  • 8 Към детският плач

    12 4 Отговор
    На дендиас сега се присъединява и бебешкото хленчене на Мичотакис 🤣🤣🤣
  • 9 Българина

    12 9 Отговор
    проблемите с турция ще приключат когато тя се разпадне. западна европа има стотици фабрики там и стават повече. докато е така целите Балкани са под османски прицел. или балканите ще направят собствен съюз срещу турция или един ден ще бъдем пожертвани за втори път, за да им е мирно и джендърско
  • 10 Горките поличконосители

    22 5 Отговор
    След като видяха, че да плачат на мъжко рамо не помага, сега почнаха да плачат и на женското на Меркел. Изправете се като мъже пред турчина бре, мъжеложци!!!
  • 11 Нулево достойнство

    17 4 Отговор
    Турският комплекс на гърците ги докара дотам, че всеки който пожелае може да ги яхне стига да им обещае някакъв съюз срещу турците. Яхнаха ги Франция, СаЩ, Египет, Израел, ОАЕ, СА, дори и на нас предложиха да ги пояхаме...

    Коментиран от #18

  • 12 mi6osp

    5 2 Отговор
    ЕС не може да заеме твърда позиция, защото не му става.
  • 13 ПЕНКО

    5 1 Отговор
    КОЛКО ТВЪРДА МОЖЕ ДА БЪДЕ -ТЛЪСТА /ГЕРМАНСКА / ПР ОС Т ТУТКА КАКВАТО Е ЕС / ПОЛЗВАТ Я ГЛАВНО САЩ / !!!!!!!!
  • 14 Гърците няма нужда да обикалят и да

    10 2 Отговор
    Просят. Достатъчно е да прочетат международните закони които се отнасят и за тях, а не само за другите.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Мицотакис

    5 1 Отговор
    Научавам, че Турция има интерес да купува руски изтребители. Искаме да помогнем. Излизането на Турция от НАТО е страхотна новина за Гърция. Ще направим всичко възможно и разбира се с помощта на гръцко-американското лоби да предотвратим надграждането на турските F-16. Спряхме продажбата на F-35, така че отново ще помогнем на най-добрия приятел на Гърция Ердоган. Той няма нужда да ни благодари, ние сме щастливи да го гледаме как унищожава Турция.
  • 17 Реалност

    3 6 Отговор
    Турците имат комплекс за малоценност спрямо гърците, не само защото всичко в Турция им напомня за огромната цивилизация, която са създали. И днес турците виждат гърба на гърците. Предполага се, че Турция е голямата страна, но Гърция има истинската дипломатическа, икономическа и военна мощ в региона, така че всички тичат към нея, за да затворят икономическо, енергийно и военно сътрудничество. На практика всички. Западняци, китайци, араби, всички. Даже Индия. Турция вижда това, не е в състояние да реагира и е раздразнена. Затова по цял ден от сутрин до вечер турската преса и телевизиите се занимават с Гърция и гърците. В същото време ги мразят, страхуват се от тях и им се възхищават. Те не могат да им устоят, не могат да се справят с тях, чувстват се малки пред тях.
  • 18 ИМПЕРИАЛИСТ

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Нулево достойнство":

    Още навремето, френският президент Валери Жискар де’Стен е казал, че Европа без Гърция е като дете без акт за раждане.
    Съвременната ренесансова Европа е плод на идеалисти – утописти, които почти 20 века след залеза на елинизма се заемат да го възраждат и на тази база да изградят една нова епоха, епохата на Ренесанса.
    Цялата ни позната антична гръцка култура е създадена през Ренесанса, включително и Илиадата.
    ЕВРОПА ДО ПОСЛЕДНО ЩЕ ПОДКРЕПЯ СВОЯТА ИЛЮЗИЯ ГЪРЦИЯ, ЗАЩОТО НА ТАЗИ ИЛЮЗИЯ СЕ ГРАДИ ЕВРОПЕЙСКАТА ИДЕНТИЧНОСТ.
  • 19 Сафридис Зарганис

    1 0 Отговор
    Малляката що зове други на помощ, а не се издърви сам на Турция. От Троянската война насам все така правят. Най-мръсното и долно племе са косматите смрадливи и крадливи етиопски крадци. Турция ще ги попилее за 24 часа ако не са ЕС и САЩ.
Новини по държави: