Last news in Fakti

29 Октомври, 2021 16:57 2 681 20

Скандал в Атина! Гръцки политици обвиниха директно Меркел в неправилна политика

  • гърция-
  • германия-
  • ангела меркел

Президентът Катерина Сакеларопулу също с елемент на критика каза, че Гърция е платила висока цена за финансовата криза и гърците са се чувствали самотни

Скандал в Атина! Гръцки политици обвиниха директно Меркел в неправилна политика - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Визитата на германския канцлер Ангела Меркел в Атина премина с признание за прекалени изисквания на Берлин към гърците в годините на икономическата криза. Част от гръцките политици директно обвиниха Меркел в неправилна политика.

Премиерът Мицотакис благодари на германския канцлер за запазване на добрите двустранни отношения, но ѝ припомни и критични моменти по отношение на политиката на Берлин към Атина.

Меркел призна:

"Да, отношенията между Гърция и Германия бяха доста оживени през последните няколко години, преминахме през различни етапи. Най-трудният определено беше, когато стабилността на еврото бе поставена под въпрос. Но накрая успяхме да намерим начин Гърция да остане част от Европейския съюз в продължение на 40 години, но и да запази еврото".

Президентът Катерина Сакеларопулу също с елемент на критика каза, че Гърция е платила висока цена за финансовата криза и "гърците са се чувствали самотни".

Бившият финансов министър Янис Варуфакис, който напусна поста след директен конфликт за икономическата политика на Берлин, а сега е лидер на партията "Мера 25" отново бе остър в изказването си:

"Създаването на мита за "мързеливите гърци" е част от силните опити на г-жа Меркел да скрие от всички, че германските банки са фалирали".

Той поясни, че помощите за гърците са били за стабилизиране на германските банкови институции.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пучо Капучо

    53 2 Отговор
    Мда, византийците не мълчат на бабето...и правилно.
  • 2 Меркелица

    25 1 Отговор
    Дреме ми ! Заминаваме с Бойко Борисов за Барселона да харчим 30 000 пенсия.
  • 3 Шнеткел

    35 4 Отговор
    На ти ся бабо, народа е рекъл "храни куче да те лае"
  • 4 Тиква Стайл

    32 3 Отговор
    Както е казано: живота е за да може един българин да засади едно дръвче, а един немец да изхрани един гръг
  • 5 Германеца

    28 6 Отговор
    меркел ко се занимава с тия, 40 год ги дюндюка в скута си, стига вече !!!
  • 6 681г.

    28 0 Отговор
    Истината никога не е скандал, скандал е нейното прикриване.
  • 7 Браво

    27 2 Отговор
    сиртакитата досега подмятаха опашчица на Меркел, сега вече като я няма решили да я обвиняват. Забравиха как плачеха и бършеха сълзи и сополи именно в полата на Меркел, е да се радват следващия канцлер ще е мъж, като заплачат какво ще им даде е ясно
  • 8 Супер

    30 8 Отговор
    Хората са казали храни куче да те лае... Когато госпожа Меркел даде стотици милиарди за да спаси гърците от тотален фалит много бързо забравиха

    Коментиран от #10, #19

  • 9 Хи хи хи

    17 2 Отговор
    Бюргерката е оришла да види колониалните си владения
  • 10 немска "помощ"

    21 3 Отговор

    До коментар #8 от "Супер":

    Е тя е като банката взима ти парите и после те "спасява" като ти дава пари на още по-големи лихви ти накрая от стрес че немое ги върнеш умираш и продължават децата ри да ги плащатДокато има балъци ще има и тарикати.

    Коментиран от #12

  • 11 Ако спасиш грък от глад

    15 6 Отговор
    После ще си виновен, че ти не си умрял

    Коментиран от #16

  • 12 Някой насила

    10 4 Отговор

    До коментар #10 от "немска "помощ"":

    Ли те кара да отиваш в банка да вземаш пари?

    Коментиран от #13

  • 13 немска "помощ"

    8 6 Отговор

    До коментар #12 от "Някой насила":

    Не но е така направено че да ги вземеш.
    Няма как гръцката икономика да е голяма колкото немската защото няма как туризма да носи приходи колкото производство на коли примерно.
    А географската обособеност и характеристика на Гръцката територия не предразполага развитието на тежко машиностроене към което предразполагат географските дадености и ресурсни зялежи каквито има Германия например.Все едно да сравняваме магаре с куче
  • 14 Bild

    21 4 Отговор
    Немците исторически никога не са били харесвани в Гърция. След помощта на германците на турците за унищожаването на християнските малцинства в Турция, германците през 41-44 г. извършват огромни зверства в Гърция, избиват цивилни и опожаряват села, както и много кражби на злато, статуи, храни, всичко ценно, като същевременно разрушиха инфраструктурата на пътищата, железопътните мрежи, пристанищата. Отне десетилетия усилия, за да се остави настрана цялото това страдание, но германците, с това, което наскоро направиха на гърците, за да спасят еврото, Европейския съюз, германските банки и германските пенсионери, отново станаха много мразени.
  • 15 Наистина

    8 5 Отговор
    Меркел делеше държавите в ЕС.Гърците са прави.
  • 16 Барба Статис

    10 1 Отговор

    До коментар #11 от "Ако спасиш грък от глад":

    Абе не знам кого ще спасяваш, след като не можеш сам да се изхраниш, а чакаш гръка да ти даде, маслини, зехтин мандарини, от турчина-домати и пипер , от поляка -ябълки и круши..от китаеца-чесън и моркови, от виетнамеца-зеле и марули. А ти да пърцуниш по цял ден в гаража на Геле и да се правиш на трапезен герой, докато жена ти се труди в същата тая Гърция...абе с две думи- много ти тичат и на тебе конете..
  • 17 Анонимен

    2 3 Отговор
    Гърците са обичани от Великобритания. А тая обърка света. Луна
  • 18 Филипопол е гръцки

    6 4 Отговор
    Гърците обичат бугарките и идват за секстуризъм у бугарско....
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ААА СМЯХ

    1 1 Отговор
    ЗНАЧИ и вие се усетихте,.. преди време само ви плашеха,че ще ви гонят от ЕС за да слушкате
Новини по държави: