Last news in Fakti

1 Ноември, 2021 17:07 2 671 18

"Северен поток 2" оспорва решение на германския съд относно правилата за газопренос

  • германия-
  • северен поток 2-
  • газ-
  • газпром

В първоначалния иск операторите на подкрепения от "Газпром" проект за пренасяне на газ от Русия до Германия под Балтийско море твърдят, че правилата в евросъюза са дискриминационни

"Северен поток 2" оспорва решение на германския съд относно правилата за газопренос - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Операторът на газопровода "Северен поток 2" обжалва решение на германския съд, според което трябва да спазва правилата на Европейския съюз, които изискват собствениците на газопровода да се различават от доставчиците на природен газ, съобщи я понеделник руската агенция Интерфакс.

В първоначалния иск операторите на подкрепения от "Газпром" проект за пренасяне на газ от Русия до Германия под Балтийско море твърдят, че правилата в ЕС са дискриминационни.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    50 7 Отговор
    Доставчик означава някой да смуче пари по веригата без да прави нищо!
    Съответно и повишаване на цената с различни неясни такси и комисионни....

    Коментиран от #3, #12

  • 2 Х0л0д0м0р

    34 8 Отговор
    Не искам руска газ. Искам демократична от Катар, САЩ, Алжир!

    Коментиран от #18

  • 3 Познато

    36 2 Отговор

    До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    т.е. посредник, облагащ услугата с такси и комисионни

    Коментиран от #4

  • 4 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    17 1 Отговор

    До коментар #3 от "Познато":

    Именно!
  • 5 ТИКВА

    48 3 Отговор
    Все повече се връщаме с носталгия към Тошово време, колко лошо се живееше без комисионни, ниски цени на ток, горива и т.н. и т.н.

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Славчо

    31 2 Отговор

    До коментар #5 от "ТИКВА":

    Помниш ли колко беше цената на ел. енергията по онова време? А сега я умножи по 10 и ще разбереш най-накрая истината. Майтап пък да не я разбереш.

    Коментиран от #10, #16, #17

  • 8 не може да бъде

    18 4 Отговор
    От гледна точка на демокрацията решението на съда е логично -в руския газ германските съдии не са намерили молекули на свободата .А от гледна точка на правото,можем само да се пулим и питаме може ли законите да се прилагат с обратна сила т.е.да важат от дата в миналото!?Но ако се водим от този либерализъм,който сега се развихря на Запад като торнадо и се превръща както казва Путин в "агресивен догматизъм на границата на абсурда "-значи всичко може!
  • 9 гост

    3 27 Отговор
    Газпромовци тепърва ще го ядат двоен и троен !!! Не само са СП 2 , ЗА ВСИЧКИ руски тръбички ще важи пакета на ЕС !! Няма турски , няма балкански , даже за украинските ще важи !!! Което значи разделяне на Газпром на добиващи и транспортиращи компании , със допускане на чужди фирми , разбирай ЗАПАДНИ и в двата вида !!! Иначе не се доказва независими компании !! Което пък значи пълен потрес за гнома , щото тотално губи всякакъв контрол и възможност за влияние !! Ако не , да си продава на китайците , ама те пък пусто купуват 5 ПЪТИ по-малко от ЕС и скоро и толкова няма да купуват , щото си имат други находища и то собствени , каквото между другото е и любимия ви Ямал !! Мъка , мъкааа , русопитешка , хахаха !!!

    Коментиран от #11

  • 10 sbs no КОМУНИСТ

    1 2 Отговор

    До коментар #7 от "Славчо":

    ДА НО ТОГАВА БАЙ ТОШО ЦЕЛУВАШЕ БРЕЖНЕВ --А СЕГА НИКОЙ НЕ ЦЕЛУВА ПУТИНКАТА ---Е ВЯРНО ИМА КОВИД -НО МОЖЕ И ПРЕЗ ПРОТИВОГАЗ ТАКА КАКТО И ПРЕЗ ПРЕЗЕРВАТИВ --НООО СЕ БРОИ
  • 11 веселяк

    11 1 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Аха те китайците щото купуват пет пъти по-малко газ от ЕС затова всичкото хамериканско газ отива при тях!

    Коментиран от #13

  • 12 стоян

    0 5 Отговор

    До коментар #1 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    До 1 ком -грешно го тълкуваш -доставчика трябва да няма нищо общо със собственика на тръбата-за да има повече доставчици и конкуренция
  • 13 гост

    0 13 Отговор

    До коментар #11 от "веселяк":

    Не само американския , ами и австралийския и катарския отиват , ама руски йок , хахах !! Нещастния ти "Сила Сибири" , дето даже по проект е жалките 38 млд кубика , в момента не може да стигне и 25 и с толкова ще си остане поне в близките 10 години , а след това китайците и толкова няма да искат вече ! А за ЕС изнася над 200 , то май не пет , а десет пъти повече , а ?? Хахахах !! За Ямал ти казах да не плещиш , щото там китйците не плащат и цент !! Имат си дял , взимат си го и си го карат , гнома им го подари , що ли , хахаха !!

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Kcaniba

    14 0 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    сороснята все прави тънки сметки без кръчмара!! Императора има, не го мислете!!! Като не ви харесва руския, одете в Катар!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    14 0 Отговор

    До коментар #7 от "Славчо":

    1946---1989г.Златният век за България.
  • 17 Токи

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Славчо":

    А бе баща ми плащаше по 6.70лв. а аз сега по 65лв за 4 членно семейство.
  • 18 чекмедже 2

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Х0л0д0м0р":

    от сащ газ? няма да можеш да се вредиш..намалиха го за европа с 15%..разликата отиде в китай..защото плащат повече..интереса клати феса..
Новини по държави: