Last news in Fakti

29 Март, 2013 12:20 1 754 7

Еврокомисар: Спрете със срамната реторика спрямо българи и румънци!

  • българи-
  • великобритания-
  • еврокомисар
Еврокомисар: Спрете със срамната реторика спрямо българи и румънци! - 1
Еврокомисар Нилс Муйжниекс

Третирането на румънските и българските имигранти като заплаха за Великобритания е просто неприемливо, заяви политологът Нилс Муйжниекс, съветник по човешките права в Европейската комисия, съобщи британският в. „Дейли експрес“.

Изказването му е по повод на постоянните опасения на британски депутати за потенциален натиск над   социалната система в страната, ако десетки хиляди българи и румънци използват правото си да живеят в Обединеното кралство, когато европейските ограничения в свободата на придвижване отпаднат в началото на идната година.

Комисарят по човешки права в Съвета на Европа Муйжниекс, който е роден в САЩ, но е от латвийски произход, заяви, че езикът, който се използва в политическия дебат по отношение на имигрантите е неприемлив и тенденцията трябва да се „обърне“.

“Политическата сцена в някои страни, включително Германия и Обединеното кралство, напоследък се разгорещи от дебатите за непосредствена заплаха от „наводнение“ от страна на румънски и български роми и населението беше предупредено едва ли не за катастрофални последици от бъдещата „инвазия“ по техните земи“, припомни еврокомисарят. „Тази срамна реторика трябва да спре!“, предупреди Муйжниекс.

Неотдавна депутатът на консерваторите Филип Холобоун беше заявил: „Лудост е да отворим границите си за 29 милиона души, когато абсолютно нямаме идея колко от тях ще дойдат в тази страна“. Преди броени дни премиерът Дейвид Камерън и вицепремиерът Ник Клег обявиха затягане на мерките с цел обезкуражаване на евентуалните имигранти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССР

    0 1 Отговор
    а вия спрете да ни убивате тука в собствената ни държава кой ли ви излъга да влезете в съюз със сатаната държава не остана ей
  • 2 Шенген

    1 0 Отговор
    Да ни приемат в Шенгена, ще им пращаме , араби, м...ли , квот поискат, пък и търговийка ще развъртим из Европата.
  • 3 хамериканец

    1 6 Отговор
    Браво на г-на!Личи си, че е израснал в Америка!сега може да видите нагледно разликата между ограничените западноевропейци,които още си живуркат с тесногръдите, шовинистични и расистки убеждения в държавите си за разлика от американската либералност и етническа толерантност.Ако на някого кажете че е негър там директно можете да отнесете съд и на добрия случай затвор.Би трябвало същият закон да се прилага на Острова и в Германия!
  • 4 гост

    1 0 Отговор
    Заради крадливи м..густи никой никъде не ни иска.Това, че ги писахме българи а не цигани сега ние ще страдаме и никога няма да ни приемат в Шенген. М..густите са по гадни и от талибаните на Ал Кайда .
  • 5 ЧОВЕК

    0 0 Отговор
    Това е ЧОВЕК!
    Така се прави хората не се делят но е необходимо да се уважават!
    Нека циганите си оставят най-циганското кражбата и лъжата и всички ще ги приемат за хора!

    НЕКА СМЕ ХОРА НЕКА СЕ УВАЖАВАМЕ!
  • 6 муспи

    1 0 Отговор
    Арабското и турско лоби в Европа не иска да допусне циганите да дойдат да делят пособията. Евреите финансират и арабите и турците и циганите и изчезващите бяли. Правят го не само в плана си за световно господство, в което бялите са им пречката, а и от сатанинския евреиски цинизъм.
  • 7 Бай Стамат

    0 0 Отговор
    Нали туй е смисъла на този съюз ве!
    Свободното предвижване на хора!
    Дано поне едно хубаво нещо да видим от това членство!
    Имам предвид м....лите да изчезват!
Новини по държави: