Last news in Fakti

8 Ноември, 2021 17:35 2 050 10

Тежка мъгла в Истанбул, на места видимостта е до 1 метър

  • турция-
  • истанбул-
  • мъгла-
  • босфор

Пътнически ферибот, работещ между европейската и азиатската страна на града, избягна на косъм сблъсък с лодка

Тежка мъгла в Истанбул, на места видимостта е до 1 метър - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Гъстата мъгла, която обви Истанбул през уикенда, продължава да пречи на ежедневния живот в най-населения град в Турция, въпреки че изглежда постепенно се разчиства, констатира в. „Сабах“, цитиран от БГНЕС.

Настоящите метеорологични условия, възможност за фотографи да направят уникални снимки на града, потънал в мъгла, се оказа стресиращо за шофьорите. В ранните часове на понеделник и по време на пиковите часове мъглата доведе до усложнен трафик по главните пътища на града, като на някои места видимостта пада под 1 метър. Мъглата беше по-видима от по-високо място.

От азиатска страна Мостът на мъчениците от 15 юли и Мостът на Фатих Султан Мехмет, участъците Малтепе и Картал на магистрала D-100 бяха с тежки задръствания, докато трафикът от европейска страна се простираше от квартал "Бахчеливрер" до Златния рог, спирайки трафика от двете страни. Страхувайки се от трафика, някои шофьори избраха обществения транспорт, което доведе до претъпкване на метрото и метробусните станции.

Гъста мъгла наруши функционирането на други транспортни средства през уикенда, включително някои фериботни услуги между Истанбул и други градове, спирайки дейността им. Пътнически ферибот, работещ между европейската и азиатската страна на града, избягна на косъм сблъсък с лодка. Някои полети бяха забавени и на летище "Сабиха Гьокчен".

Професор Енгин Туткун, ръководител на Асоциацията по индустриална токсикология, казва, че мъглата всъщност е „ смог “, вид мъгла, утежнена от дим и замърсители във въздуха. Говорейки пред агенция "Дуирйорен" в понеделник, Туткун предупреди, че сегашното време е рисково за хората, страдащи от хронични респираторни заболявания. „Въпреки че това е метеорологичен феномен, той причинява безброй здравословни проблеми, когато се комбинира със замърсяването на въздуха“, каза той.

Туткун каза, че смогът може да бъде по-опасен на фона на пандемията на коронавируса , тъй като смъртоносната болест засяга най-много белите дробове и дишането. „Нуждаем се от ефективни мерки, тъй като може да има допълнителна тежест за здравеопазването, тъй като смогът може да ускори заболеваемостта от COVID-19“, каза той.

Той призова хората с хронични заболявания, чувствителни към подобни метеорологични условия, да не излизат навън, а здравите да избягват упражненията на открито в смога.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    4 1 Отговор
    Мъгла мъгла, 4-та вълна..
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ТРИСТА МАШИНИ ЗА ГЛАСУВАНЕ И БУТИЛКАТА

    3 2 Отговор
    РОМ👍Е ТЕ ТАКА В „МЪГЛА ”ЩЕ ПРЕМИНЕ ГЛАСУВАНЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ НА 14.11.НЕДЕЛЯ👍„СМОГ ”ОN THE БУЛ.ДОНДУКОВ😑
  • 4 Куранага Сан

    4 1 Отговор
    И това какво ни интересува нас? Имало в Истанбул мъгла..айде сега, три дена сън няма да ме хване. Или утре ще съмне от Запад сигурно.
  • 5 1000летния сокол

    3 2 Отговор
    Сега е момента неваксинираните джадай да отвърнат на удара :)
  • 6 Тоалетна хартия

    3 1 Отговор
    Анатолийййййй, цайсите да не се запитиха????!!!Мъгла има в главата ти!!!!
  • 7 Временно

    2 6 Отговор
    е истанбул! Идва време да стане Константинопол а може и Путинбург!
  • 8 7599

    0 0 Отговор
    представяте ли си каква кочина е вътре
  • 9 OMEGA

    0 1 Отговор
    ДАЛИ ЧИЧКО БИЛ ЩЕ УСПЕЕ ДА УБИЕ И ПОГРЕБЕ ТУРЦИЯ ?
  • 10 APOKALIPSIS

    0 0 Отговор
    БИЛ ГЕИТ Е ЗА ИСТАНБУЛ ОНОВО КОЕТО БЕШЕ МЕХМЕД ЗАВОЕВАТЕЛЯ ЗА КОНСТАНТИНОПОЛ !
Новини по държави: