Last news in Fakti

11 Ноември, 2021 23:00 23 753 162

Българи в Германия: "Не ни искат тук"

  • германия-
  • мигранти-
  • гелзенкирхен-
  • българи-
  • румънци

Броят на преселниците от България и Румъния продължава да нараства, макар и с по-бавни темпове

Българи в Германия: "Не ни искат тук" - 1
Снимка: shutterstock

Жители на Гелзенкирхен се оплакват от българите и румънците в града и ги обвиняват, че замърсяват улиците. Според представителите на българската общност там истинската причина за недоволството им е друга.

Преди няколко седмици жители на германския град Гелзенкирхен се обръщат към местното издание от медийната група ВАЦ. Те се оплакват от българите и румънците, които живеят на тяхната улица - "Бисмаркщрасе". Една от тях, жена на име Кирстен Енгман, споделя следното: "Вашите публикации за нетърпимата обстановка, която създават преселниците, идващи по всяка вероятност от Румъния и България, ме окуражиха да ви разкажа в каква атмосфера сме принудени да живеем ние на "Бисмаркщрасе"."

Заради този и много други подобни сигнали от ВАЦ решават да потърсят мнението на представители на двете мигрантски общности в Гелзенкирхен. Репортар на изданието се среща с една групичка от около двайсетина българи пред българския магазин на "Бисмаркщрасе", популярно място сред общността в Гелзенкирхен. Пред магазина имало разхвърляни на тротоара празни пластмасови чашки за кафе и купища обелки от семки. Боклук, който остава винаги, след като мъже прекарват часове наред в приказки на улицата, четем в публикацията.

"Ако чистеха редовно, нямаше да е мръсно"

"Обвинението, че замърсяваме улицата е само израз на техния истински проблем с нас", казва 37-годишен мъж с татуиран автомат на шията си. По думите му, истинският проблем в случая е расизмът. "Германия е расистка страна, а повечето германци не искат чужденци. Затова хвърлят цялата вина върху нас. Това винаги е било така", уверява българинът, а други седем мъже, наобиколили го, поклащат глави в знак на съгласие.

След това думата взима друг мъж, който сочи чашката за кафе в ръката си, а след това и намиращото се на два метра кошче за боклук. "Ако общината се беше погрижила да изхвърля всеки ден боклука, нямаше да се налага да оставяме отпадъците до кошчето", казва той. На въпроса защо тогава не изхвърля чашката си в друго кошче, което не е препълнено, мъжът отговаря с обидно изражение, пишат от ВАЦ. Трети мъж добавя убедено, че в кварталите, където живеят само германци, от общината поддържа чисти улиците и редовно изхвърлят боклука. След което обяснява: "Вършим работа, която никой друг не иска, и получаваме пари, за които германецът няма да си помръдне пръста. А за благодарност ни хулят. Не си дават сметка, че ние сме тези, които внасят мъничко живот на "Бисмаркщрасе". Че кой друг, ако не ние, би харчил парите си тук", пита риторично българинът.

"Улицата е на всички"

Постепенно към разговора се присъединяват и останалите мъже, според които обвиненията към чужденците, например за шума, който вдигат, са измислено оправдание за това да ги изгонят. "Да, събираме се тук, за да си говорим. Че къде другаде да идем? Ако им е шумно, да си затварят прозорците. Улицата е на всички. Ако вършим нещо нередно, полицията веднага ще ни арестува, можете да бъдете сигурен в това", уверява разпалено друг мъж със същата татуировка върху шията си.

Тези хора се смятат за "модерни роби", отбелязва по-нататък изданието като се позовава и на други българи и румънци, които работят на надница ден за ден. "Всички знаят, че това е така, но тъй като засегнатите сме ние, а не те, никой не предприема нищо", казват потърпевшите. И въпреки това тук те се чувстват по-добре, отколкото в родината им. А виновни обикновено са "другите", става ясно от разговорите. "Не искат да сме тук, но имаме това право като граждани на ЕС", подчертават те.

Накрая един от мъжете хвърля празната си чашка от кафе до препълненото кошче за боклук. "Ако днес го бяха изпразнили, чашката ми сега щеше да е вътре в кошчето. Толкова е просто."

Броят на българите и румънците в Германия продължава да расте

Не много по-различна е картината в други германски градове с големи чужди общности. Неотдавна градските власти в Дортмунд публикуваха доклад за имиграцията от Югоизточна Европа. В него се казва, че броят на преселниците от България и Румъния продължава да нараства, макар и с по-бавни темпове. Затова пък тези хора остават в Германия вече по-дълго време, пише вестник "Рур Нахрихтен". Междувременно всеки шейсети жител на Дортмунд е българин или румънец. В групата на българските преселници най-много са хората от квартал Столипиново в Пловдив, научаваме още от изданието.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 87 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ivan

    368 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: В групата на българските преселници най-много са хората от квартал Столипиново в Пловдив, научаваме още от изданието.

    Коментиран от #31, #102, #103, #118

  • 2 Спечен

    347 1 Отговор
    В Гелзекирхен много рядко ще чуеш Немска реч.Месните си говорят на Турски ,Арабски,Цигански
  • 3 DW-пропаганден машинен

    335 18 Отговор
    Български граждани по документи, но не и по произход и етност! Гадняpите от DW мрат да ни хулят с повод и без особено много!

    Коментиран от #95, #106

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бегай

    311 8 Отговор
    И българите и румънците ,които тормозят германците са с прабаби и прадядовци индийци.
  • 6 Изперкел

    142 12 Отговор
    Ние предпочитаме арабели пред българе.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 комунистче

    198 9 Отговор
    пълно е с такива, нито им се работи много много, нито им се интегрира, но стоят там на инат, защото тук ще са безработни, на село, или в малък град, при майка си и баща си, да така е, не работят твоята работа немците, но държавата си е тяхна, могат да правят каквото си искат, утре ако решат, ще те изгонят и няма да стъпиш повече там

    Коментиран от #68, #149

  • 9 5555

    214 7 Отговор
    Тези преселници са индийци от столипиново, драги, иначе, нелоши германски приятели. И вие трябва да го отчетете. Нямат нищо общо с нас българите. В момента завличате Европа и нас по специално за трети път, въпрос на време е ...
  • 10 краси

    181 7 Отговор
    Това са коняци/ромове/,не българи!
  • 11 Патето Яки

    95 2 Отговор
    Да дойдат тук да видят колко е чисто.
  • 12 ????

    254 7 Отговор
    Ама тези жители не знаят ли, че и ние не ги искаме тука? Добре, че не сте идвали в София да видите как се друса каруца в центъра й! Ама дръжте си ги, вие 32 години ги учехте, че това е тяхната културно етносна особеност. Аз лично много се радвам на присъствието им при вас!
  • 13 Германец

    186 8 Отговор
    Забелязал съм че циганите в Германия масово говорят помежду си на български.Лошо го говорят личи си че в къщи говорят на цигански или турски.Питаш ли ги какви са казват че са българи.

    Коментиран от #17, #142

  • 14 Аде бе!

    162 6 Отговор
    Лилави мечета в града и какво очаквате! Тези са българи извън България, тук са команчи които дишат лепило, блъскат по 20 коли, бият полицаи, и по последни данни ги купуват с кебапче+ 50 лева+една две бири Камеминджа!
  • 15 Връщайте стария зелен паспорт Ганчовци!

    157 14 Отговор
    За всички влезли в обяснителен режим. Които обясняват, че това не са българи. В зелените паспорти имаше ли -националност българска,произход -арменец,тypчuн или сиганин,имаше! Кой ви накара да смените и всички да ги пишете-българи? Европата? Е като искаш пари от Европата,ще правиш това ,което ти кажат иначе като Беларус и Сърбия. Адолф като казваше на малоумния борис ,да му пълни вагоните с сигани и еврей,нашият безпардонно е лъгал, че тия му трябват понеже ще строи пътища?! А сега се оплаквате и от двата етноса,е що така бе ? Българи са си, в личните карти им го пише. Междувпрочем ,нали именно от миналата седмица има директен полет Дортмунд - Пловдив, за улеснение. Дали е случайно? Не мислА!
  • 16 Хайде малко...

    135 5 Отговор
    Сега вие господа германци се опитайте с вашия ресурс да ги интегриране да видим подлежат ли или решението за комините е било единственото правилно и тогава и сега!?
  • 17 Немец

    113 8 Отговор

    До коментар #13 от "Германец":

    Аз пък забелязал че се опитват да говорят на някакъв турско-османски диалект! Живеят по10 в една стая, а вечер изкарват момите да се представят за бразилки, и дърпат стари увиснали кожи за 15 еврогроша!
  • 18 мдаааа

    105 3 Отговор
    Ми , как да ви искат ? Тъмнобелите българи смучете само помощи там ...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 комунистче

    100 9 Отговор
    нали даваха едни роми в Лондон, кротки, позитивни, живееха в някаква барака, дъщеря им тийнейджърка беше научила перфектно английски в държавното училище, всичко зависи от това каква е нагласата и манталитета, тези явно живеят там, а са решили да се съпротивляват, както правят и когато са тук
  • 21 Фон Браун

    98 5 Отговор
    Газови уредби ще оправят нещата.
  • 22 Разбира се

    28 1 Отговор

    До коментар #7 от "хмммм":

    Ти си един от тях,нали .
  • 23 Златкокюлчо Чекмеджийски от гр. Банкя

    40 8 Отговор
    Но пък как искат парите ни!!!
  • 24 Хайл

    121 3 Отговор
    Ама тия от дойче зеле да кажат истината,че това НЕ СА БЪЛГАРИ А ЦИГАНИ С БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТИ...ДА КАЖАТ ЗАЩО УДОБНО ПРОПУСКАТ ТОЯ ФАКТ
  • 25 Анонимен

    117 3 Отговор
    Тези "българи" и тук не ги искаме.
  • 26 Факултето

    75 6 Отговор
    До Германия отиващите/ пристигащите са предимно мургави. Танте Меркел и Боко са играчи, ама бяха дотук.
  • 27 Студопор

    95 4 Отговор
    Българи, ама не баш. Знаем си какви са. Безчинстват у нас, безчинстват и навън. И все някой им е крив.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Колко милиарди бяха хвърлени

    89 3 Отговор
    В Германия за т.н. " мулти култи"? Не само, че не беше постигнат някакъв резултат, но днес, особено след бежанската криза ,положението е катастрофално. Как никой не посмя публично да признае, че този етнос не подлежи на превъзпитание.Нещо повече, политиците не само у нас ги ухажват, отпускат им социални помощи, създадоха им условия , при които да се чувстват привилегировани. Тези индивиди се научиха да живеят на гърба на работещите германци, които им осигуряват един екзистенц минимум, какъвто никога не могат да имат в България.Голяма част от тях не искат да работят, а раждат деца , тъй като детските надбавки там са високи.Е, какво искат тези същества, германците с перо ли да ги галят по главата. Няма да бъде никак чудно, ако немското търпение скоро свърши. А ние какво ще правим, ако започнат да ги връщат?
  • 30 некой си

    45 6 Отговор
    не е само в германия в цел свет ни не искат щото северомакедонците вършат шуротии и се представят после за българи
  • 31 Грешно заглавие

    102 5 Отговор

    До коментар #1 от "Ivan":

    Това не са българи и румънци,а са български и румънски цигани.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Защо Дойче Веле не започва статията с...

    80 3 Отговор
    ,,Българи" от Столипиново и ромуланските маали....в България са недоволни от швабската гостоприемност и се оплакват в Хелзинският филиал на Дойче Веле...Германия ще бъде мъмрена и глобена няколко трилиона ,че не интегрира РОМУЛИТЕ. и насажда расизъм сред местното население.....
  • 34 КОЙ

    78 3 Отговор
    Тия не разбраха ли че това не са Българи а лица с Български паспорт,които ни караха да ги интегрираме.Не ни се получи пробвайте Вие.
  • 35 Иво

    58 1 Отговор
    Е сега немецо може да си и интегрира колкото искат..
  • 36 Аха от Столипиново

    63 1 Отговор
    🤣🤣🤣🤣 да ви са честите, новите шваби 🤣🤣
  • 37 Der bulgarischer Querdenker

    53 5 Отговор
    Ами всички депутати се хвалят ,че БГ са спасили евреите и сиганите си. Та затова сега, първите изсмукват булквално финансите, чрез поставянето на удобни и послушни ,,машички” , а на вторите и е дадена безпрекословна свободия-да убиват, изнасилват, крадът и гаврят с обикновените хора , и всичко ставащо под зоркия поглед на прокурори, съдий,полицай и все така сволач крадлива и бездушна. Решение има, в предстоящата война, отстрел или взимане на Ноу-Хау за газовите камери с Циклон Б. Българи,ще имаме поправителен изпит, наше е решението дали, ще проявим малодушие като през Втората Световна или ще си решим евреиският и сигански проблем, ако не завинаги, то за доста дълго време. Картите,скоро ще се раздадът и нямаме право на грешка този път. Ще е пагубно за държавата и етническият състав, проумейте го.
  • 38 не може да бъде

    61 3 Отговор
    Поредна статия,която показва какво е нивото на Дойче зеле.Но ако сме справедливи трябва да кажем ,че такова е нивото на голяма част от немските медии.Дали това се дължи на обстоятелството,че на повечето медии в Германия собственици са чужденци,предимно от САЩ!?Виждаме как в стаията упорито се насажда уеднаквяване между етнос и гражданска принадлежност -напълно в духа на
    "прогресивните" либерални концепции.И също така се изтрива род,принадлежност,традиция,култура,пол,семейство...и т.н.Отврат!По-зле от Коминтерна-без преувеличение!
  • 39 Амет от БГ

    45 2 Отговор
    А НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ,НАШТЕ БРАТЯ СА МНОГО КУЛТУРНИ.ТЕЗ НЕ СА ОТ НАШТУ МААЛА
  • 40 Гюл Бахча

    45 3 Отговор
    Е що не започнахте с квартал Столипиново!?
  • 41 Шаро

    45 3 Отговор
    Така-така... човек от село можеш да извадиш, но селянията от човек - не. А германците да си ги интегрират като не им допадаше подхода на Тато. Изляха за една държава пари за интеграция, точно както и за магистралите на Бойко.

    Коментиран от #47, #67

  • 42 На кой му пука

    29 1 Отговор
    Не знам за циганетата но ако ни върнете тока който откраднахте ще е добро начало пък сега и за гас ревете май евреите байя са ви разглезели за 70 години служба
  • 43 Дойчев

    38 2 Отговор
    Тия "българи" да се благодарят, че немците още ги търпят. Иначе трябва да ги изхвърлят и да дойдат тук да правят поразии.
  • 44 Сивата чапла

    18 28 Отговор
    Германците отдавна са скопени.
    Работят за корпорация някаква и дотам, никакъв личен живот.
    Нормално е да се дразнят от живи хора.
  • 45 Комунивирис

    55 5 Отговор
    Това са български цигани. Те никога не си хвърлят боклука в кошчето. Липсват им първите години от възпитанието защото са ходили боси и гладни в махалата. Примитиви,които нямат място въобще някъде из Европа.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Уточнение

    40 1 Отговор

    До коментар #41 от "Шаро":

    Пардон, в конкретния случай за селяния ли става дума, или за цигания?
  • 48 Александър

    53 2 Отговор
    Нали ни учат да живеем с тези хора от Столипиново...е нека те да живеят с тях, да видят какво е...
  • 49 Бг кюнeц

    11 21 Отговор
    Евала на наште хора по немско. Само така!
  • 50 Ох ли

    41 2 Отговор
    Брей Те нашите братчеди били по лоши от Афганистанците бре дето ги изнасилват по площадите и ги мушкат с ножове ама за тях мълчат
  • 51 Анонимен

    37 2 Отговор
    Като не харесваш да работиш в Германия или някъде другаде се махай, какво само ревеш
    Ти след като си отидеш ще дойде друг на твоето място. Без българина нямало да е имало “ Бисмаркщрасе” ДРЪН ДРЪН
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 До протестерите

    29 2 Отговор
    И там не ви искат,неразбрахте ли?Където и да отидете ще се чувствате нещастни и нереализирани,но ако можехте да мислите,щяхте да разберете генезиса на проблема ви.

    Коментиран от #60

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 От страни

    33 4 Отговор
    Така е - всекви р.оми там ни съсипват реномето. Там са ме питали наистина ли съм българин, щото им се виждам много бял.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Гената

    32 1 Отговор

    До коментар #56 от "До протестерите":

    Бе те, че са расисти, расисти са, ама преди 70 години почнаха една работа и не я доизкараха. А сега, сърбайте им попарата на ци.гойнерите ! Виж зад океана как пипат - избиха всичкото местно население барабар с дивите бизони, докараха черни роби от Африка, преследваха евреите и комунистите дет се вика, до вчера... Ама днес дават акъл на целиО свет, как се преви демокрация !
  • 61 ПЕШО

    25 3 Отговор
    Гнусни циганьори са тия.
    Какво работят там през деня, пет-шест мъже?

    Коментиран от #79

  • 62 Шико

    25 2 Отговор
    Правите им ромащрасе и те се преместват там. Бисмаркщрасе става чиста и спокойна.
  • 63 Шико

    20 0 Отговор
    Правите им ромащрасе и те се преместват там. Бисмаркщрасе става чиста и спокойна.
  • 64 Мунчо

    25 0 Отговор
    Последното изречение казва всичко.... Преселниците откъде идват....?!?!
  • 65 Жоро

    27 4 Отговор
    Цигани с Български документи чистия Българин не прави така
  • 66 Хасан

    26 4 Отговор
    Не са от тутски произход,цигани са представят се за българи,не са турци
  • 67 Дедо

    29 3 Отговор

    До коментар #41 от "Шаро":

    В случая... Не можеш да извадиш циганията от рома. Тези не подлежат на интеграция, манталитета им не се променя.

    Коментиран от #72

  • 68 Нулев пациент

    21 1 Отговор

    До коментар #8 от "комунистче":

    Германците не ги мислете,ако нямат полза от тях имат решение ,кристалната нощ
  • 69 Мим33

    32 3 Отговор
    Абе циганейшън къде ги искат,знаем какво е край тях и около тях в България.Как ще ги търпят в Германия,много ясно,че не ги искат и да не са ги пребирали Да ги пращат за родината им Индия,като имат такива Нали и Карадъя каза,че неговата е Турция...

    Коментиран от #85

  • 70 Гьон дълъг

    31 3 Отговор
    Хасан от Столипиново калашник е виждал само по филмите, лопата да си Беха татуирали
  • 71 Гост

    36 5 Отговор
    Българи ??? Или цигани. Не спряхте да ги " бъркате". Прави са си хората. Всеки НОРМАЛЕН човек иска да му е хубаво и чисто. Макар, че ясно се вижда, че и самите българи не падат по- долу от циганите и обожават да си хвърлят боклуците на всякъде др, но не и в кофите. Лично аз съм виждала не един път как кошчето му е на няколко крачки от него, но той или тя си хвърлят боклука на земята. Това е тъжната истина.

    Коментиран от #74, #157

  • 72 Филолог

    15 1 Отговор

    До коментар #67 от "Дедо":

    Деди, ще ме прощаваш, ма кат си залитнал по "неологизмите", карай все в него дух - от "ром"а се вади "ром"ията, а циганията се вади от добрия стар циганин. Прочие, с какво "ром"ът превъзхожда циганина, та пренебрегваш втория за сметка на първия? И ти не знаеш, нали😉?

    Коментиран от #109

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Един Ли

    17 2 Отговор

    До коментар #71 от "Гост":

    Куаню някога направи от китайци (главно), тук-там индийци и малайци (нито едните, нито вторите, нито третите са по-големи чистофайници от българите) днешното чудо Сингапур. С нас - ако някога се роди българският Ли Куаню - също може да се получи. Пита се - макар и да са рода на сингапурските индийци би ли постигнал някога някой нов Ли Куаню същото и с циганите?
  • 75 Анализатор

    28 2 Отговор
    Това са новите германци, малко мургави и необразовани, но... европейци.
    Да им е честито на германците и дано ги интегрират, защото тук нещо не се получава.
  • 76 Европа

    26 2 Отговор
    Меркел ги е поканила. НПО та та работят на макс..Цялата циг.... сган се точи натам и слава богу колко български семейства зачерниха от нашата криворазбрана ИНТЕГРАЦИЯ, ДЕМОКРАЦИЯ и ЧОВЕШКИ ПРАВА
  • 77 Има решение

    30 4 Отговор
    Тия орки са голяма напаст. Нищо не работят, магазина не е български а цигански, че и тръгнали да се жалват и използват расизма за свои цели. Решението е едно... напалм.
  • 78 Будител

    32 3 Отговор
    Само че тези българи за които става въпрос са -цигани. Така е в цяла Германия. Например в Хамбург ,в един квартал , живеят над 5000 цигани от Русенско и силистренско. Плюс турци ,кюрди ,араби и афроканци,принуждава немците да си продават жилищата и да се местят в други населени места.
  • 79 От страни

    24 2 Отговор

    До коментар #61 от "ПЕШО":

    Работят същото дето работиха в Ьългария - нищо. Ама при нас им плащат некви пари за да си седят тука и да не излизат никъде. Та те така - аз работим и нямам време за кафе а тия по цел ден по заведенията.
  • 80 Минка

    16 2 Отговор
    Защо да ви искат? Вие искате ли афганци в България?
  • 81 Булаир Фружин

    17 2 Отговор
    И ние не ви искаме, щото вие не сте българи. Преди в паспортите (пак зелени) пишеше: националност – българин, етнос – ... Какъвто си
  • 82 Batman

    20 2 Отговор
    Тези "българи" и тук не ги искаме.
  • 83 Един

    23 2 Отговор
    Увиснали като" СОПОЛИ " на германската система. Какво очакват, да ги галят с перо ли? Срам ме е, че съм българин. Когато нормален човек отиде шо работа, бизнес в Германия го гледат с недоверие и това ще продължава винаги. Жалйа работа.
  • 84 Интернационал

    14 3 Отговор
    Ама ислямисти хранят и обичат...
    С тях са вежливи и им плащат по десетки години, за това тичат натам. Да ги залеят
  • 85 SHKËNDIJA

    18 1 Отговор

    До коментар #69 от "Мим33":

    Мба Индия.. кво ще търсят тея в Арийска Индуска Индия бе.. хъхрите са по близки с Арабухите и имат същата воня даже
  • 86 Джон Траволта

    22 2 Отговор
    Какви Българи са тези Цигани от Столипиново.. Хайде да използвате правилните думи. Да казваме че са цигани с български паспорт. Но не и Българи..
  • 87 1111

    3 2 Отговор
    Елате си моите пиленца при батко хасанчо, да ви пея сладко, сладко. И ако се наложи ще ви пратим при бай ви бойко да ви кажа как се копа компюл на негово място хихи Банкя. По същество. С рях на глава не се излиза. Не казваме с всипки, но двама стигат за всички. Проститутките бяха по кротки. Всичко е до ген, възпитание. Не трябва всички да са под един знаменател. И от всички етноси има кекеви хора, но хубавото е, че те цоганите си имат много майки. Винаги ще има за и против. Не ви пожелаваме някое дели, а това го казва брат й. Лъжат и не помнят втори път какво са те излъгали първи път. Не си струва, зад тях стоят много организации, защитници на правата им, а кайво да кажат българите и турци, че Те ромите им нарушават Човешките права
  • 88 .....

    4 3 Отговор
    Знаете кой ги доведе. Дпс и герб. Тяхни тартори къде решиха дпс и герб. Там къде живееше елита на методи. И днес всичко е от дпс и защитници техните ченгета над тях. Явно са решили за отмъщение от 2 партии. Те са неграмотни, те ги оставиха на българите да ги учат на ред, възпитание... Излишни нерви нямам. На заоад богатите живеят отделно от тях, а те мразят ли някой човек и веднага мохамедани на квартири им дава и от там запичват мъките убийствени и бию си постигна целите. Мерси. Удари по неговите, на методи, едни ги уволни от ипон, други им сложи цигани с помощта на дпс мохамедани, а мохамедани са всипки в мвр и те имат смелостта да ми говирят, че правата на дпс им били нарушени. Тя се опита циганката да бие жена от Хххррадев. И побегна. Явно това им е целта на дпс да ни купят и последното, което ни остана от десните правителства на безценица. С прости хора трудно се живее и мохамеданите си докараха родата и продължават те и роми.. Давате ли квартира ромката, а др продавате ли, изнудват ни. Те еаждат, а башите ги изгони борисов, от злоба и иска да ни ликвидира българите чрез него и карадайъ. Карадай е помак. Не е турчин, а е българомихамеданин. И ромки, ние ще живеем с помаците, а вие сте мързеливи ще продавате жилища и ще харчите пари. Орости. Прости им господи. Те нямат вина, неуки са, а неук човек само клюки знае и иска без да се труди. Нашите родители на 3 месец, или 6 са давали на ясли и пеш с километри в града, сняг до колебе, на норма, а не ги имам
  • 89 Анонимен

    7 3 Отговор
    Нищо против останалите. Говорим за един единствен случай. Мъката си остава за нас. Костов ни съкрати, мъжа ми също и Боросов посегна на детето ни 2009. Убихте българите герби дпс. За родители както и да е, но вие посегнахте на децата ни след завършване на образованието им висше и е редно парите за Университетите да ни бъдат възстанови. Имане част от квитанции и много други доказатекства. Първите борисов чрез дпс пт 32 ни направи пискедни, за смях оред хората на карадай и ромите. Нагли сте и е време да си ходите завинаги от НС. Нека дойдат децата ви, но не и вашите физиономии да гледаме. Как крадохте от залъка на българи и турци. И много турци ви псуват.
  • 90 Флийнстоун

    8 2 Отговор
    Що за тъпа статия, ако бяхте споменали защо германците са расисти за всички щеше да е ясно кви бг и кви .ро ма ни...
  • 91 Гост

    0 4 Отговор
    И може би не трябва да вуним и циганите. Дали аджаба вие не ги наставлявате ктде да живеят на квартири. И да ги именно ние контролираме, възпитаваме. Те раждат благодарение на вас политици. Нищо против тях, но веднъж асансьора бе зает и се обърнах към тях да слязат пещ.. И циганина като се развика, едва не посегна на бой.. Ти не виждаш ли МА тя бремвнна. Пребива я от бой. Бяга по стълбите, но мвр могамедани рвърдо ги защитават, дори и бякой си на бою киро, бил го наказал Чавдар, защо, че трябвал да снени колегата си, а той каква вина има, а и кво общо има роми със случулото се. И така бг срешу бг, а това чакат моханедани, да ни купят. Алчни са. Роби искат и им са ромите, а турции българи накъде, да ни каже честният борисов. Съсипаха ни. Взеха ни всичко, за да е с простоватите герб. Оирай ипина. Отлично ме познава на младини, работих за вас. Циганска българия. Нищо против циганите, но едни стигат за всички, от рях има много човечни, но явно искате да са и те като градскире цигани, да ги учим, много думи не знаят, елементарни, а това е право на нас, а не през помаците, изкупъват на бг жилища и ги дават на роми на квартири, а в града има хиляди ново строителство незакупено. Нали трябва да отмъщават на невинни от системата, били им сменяли на помаци и турци имена. Каракачанов бил, а карадайъ не бил националист или герб, тска ли, затова герб ходи в джамията да иска гладове от 3етноса.вие всичко отричате, но е истина, налице е циганията ви. И не искат да работят

    Коментиран от #120

  • 92 ????

    3 8 Отговор
    Хората нямат нищо против ромите. Но едим пример. Все едно да отидат роми да живеят в заможни квартали на запад. И днес майка им, налите деса полисаи ша стават. Лудост е. Детето й на 13 г тя го готви за полицай. Мъжа й итвън тартира като се върне я пребива от бой. Децата й гледат и ако го пробутат, дали и той няма да ви посяга. Не ме интересува. Нека стават, ни нека знаят правилата си. А и какво ли ме еня за вашата ромска българия. Всичко отнехте на българите. Всичко. Благодарвние на 32 управление на дпс и бб е от 2001 година. Уволни ченгетата, за да дойдат те, ромите да хвърлят през тераси, да наводняват и зад рях да стоят братовпедите на моханвданина или пимака карадайъ. На кого са правата нарулени

    Коментиран от #98

  • 93 123

    1 3 Отговор
    Всеки си е прав за себе си. Винаги българина ще им е виновен на дпс и бб. Само номеклатурата им и дпс с пари не. Да си нещо и нищо да не ти разрешават след пенсия1кат. Това за мен е автогол на бб. Как миже да давате пари, земи за отглеждане над 100 крави. Дай ги на човека, който умее, влече го. И именно затова одобряваме Герджиков, защото и те като бабата на х са имали много, но 1200 брави, никога. Но вие от завист му отнехте всичко. И мен ме боли, че 1986 пуснахте тия искашки днес жилища строени за соециални хора, грешка голяма бкп, и коло москвич и ремонти.. Пине както др българи бихме се изселили от този град. Цяла бг е на дпс.
  • 94 Истини

    10 2 Отговор
    По живково имаше ред, ходиха на училище, а ре 32 само раждат, без да им се работи, лъжат, но правата си ги знаят, и тъй като в бг младите ги изгониха и само стари хора. Много ясно, че ще държат за младите хора, нищо, че не са ходили на училише. Тук имат вина 32 г деоутатите. От кражби и далавери, забравиха за тях цигани, роми

    Коментиран от #97, #110

  • 95 хаха а

    11 2 Отговор

    До коментар #3 от "DW-пропаганден машинен":

    Така е, като стане произшествие или престъпление, немските медии винаги уточняват примерно "германец от турски произход" или "германец от ирански произход", не казват никога просто германец.
  • 96 хгтппхфф

    14 2 Отговор
    Става въпрос май за "българи от индийски произход".
  • 97 Ромопиец

    8 2 Отговор

    До коментар #94 от "Истини":

    Цигани... роми? Пропускаш коняци, текили и ракии.
  • 98 Ромопиец

    13 1 Отговор

    До коментар #92 от "????":

    Ми прав си, хората нямат нищо против ромовете, бърбъните, и най вече - срещу курвуазиетата😏. Виж, с дургарити сигани нещата НЕ стоят баш така...
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 doichoshaize

    15 3 Отговор
    м@нгасарите навсякъде са б@клуци дори и на луната.Ще я превърнат в бунище и ще друсат кючеци без да им дреме на м@нгалската кратуна
  • 102 Эрмелкин

    5 8 Отговор

    До коментар #1 от "Ivan":

    Ами нали направихте избирателни секции точно за тях. Мая Манолова пътека направи до трибуната за да гласуват тия "българи". Е избраха си орел, рак и щука. Сега ще има и двама "кънчовци", от които единият гледа като настъпена жаба. Точно тия ще гласуват и за фатмака.

    Коментиран от #105

  • 103 Драйфус

    12 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ivan":

    Е,това е радост неземна за германците!
  • 104 ИЯО

    8 2 Отговор
    Всичко е ясно. Щом има обелки от семки няма по какво друго да се познае нацията.
  • 105 Киркор

    1 2 Отговор

    До коментар #102 от "Эрмелкин":

    Друго си е кога си информиран!!!
  • 106 Цолова

    4 14 Отговор

    До коментар #3 от "DW-пропаганден машинен":

    Ами излез си от кочината на село и се разходи по света. Ще потънеш в земята ако видиш тия "българи". И когато достигнеш нивото , ако изобщо го достигнеш на DW, тогава можеш да ги наричаш гадняри. Хората хулят не само нас, а и ние си го заслужаваме. Огледай се каква бъркотия направи хунтата със зелените чорапи за една година. По един самолет и то голям, барабар с екипажа губим всеки ден, но не смеят да вземат мерки, да ни би харата да се ядосат и да не изберат отново фатмака. Това понеже раждаемостта е висока и хилядарка на 5 дни в гробищата и то само от Ковид, не е проблем. Ами ние сме се превърнали в развъдник, резервоар и лаборатория за варианти на вируса. 20%+ ваксинирани, е как няма да ни плюят. Наводнили сме света с цигани и нормални мърльовци, но със самочувствие без покритие. Как няма да ни плюят. На всичко и за всичко, по всяко време сме против. Ще ни плюят я.

    Коментиран от #111, #114

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 waffen ss

    13 2 Отговор
    Как да им обясним на германците, че това не са българи, а цигани???????
    Цигойнен!
    България бавно, но сигурно загива под натиска на циганската раждаемост!!!!
  • 109 Посветен

    4 1 Отговор

    До коментар #72 от "Филолог":

    Не му придиряй на дедито бре! Он е връл почитател на рома и коги му опъне по-издебелшко не отличава ни циганин от ром, ни лявата си кунка от дясната. Човещинка, кво да го правиш...
  • 110 Чибурашка

    20 1 Отговор

    До коментар #94 от "Истини":

    Кога е имало ред ? Майка ми беше начална учителка през 60-те и ги задължаваха да ходят из циганската махала и да увещават родителите за да пускат децата си. Аз ходех с нея за компания. Познай колко от тях ходеха на училище ? Общо от контингента подлежащ на задължително образование едва 35 %. изкарваха до 4-ти клас. Ти на това ред ли му викаш ? Сега учат повече. Всичко като информация, потъваше в справките "За служебно ползване" . Единственно, което беше полезно и за което съжалявам, че го няма сега, е Строителни войски. Тогава го наричаха "Трудова повинност" но сега ще е явна дискриминация. Поне им даваха хляб в ръцете и строяха тук, там. Да го върнат, ама трябва да върнат и казарматга за всички днешни плужаци, протестъри, наркомани, асоциални типове и прочие. А да видя тогава, кой ще е антиваксър в армията. За ЛГБТ не споменавам изобщо.
  • 111 Носталгик

    14 2 Отговор

    До коментар #106 от "Цолова":

    Ееех, друго си беше кога бяхме в Тиквения бостан! Циганите не смееха да погледнат полицаите в очите, щото гърбът им мигом ставаше на корем, никоя "самотна майка" не получаваше и стотинка, ако е възпроизвела чавета преди да стане на 18 години, нямаше ни един циганин-шофьор я с купена книжка, я с купена диплома за средно образование... Идилия!!! Боци, къде си, бащице, върни се и ни довърши!!!
  • 112 pbdan

    13 1 Отговор
    Нека не правим паралел с правата на негрите в САЩ и на циганите в България. Нашите цигани нито са ни били роби, нито са от друга раса, нито са докарани по нашите земи насила. Не са и местно население като индианците или аборигените.
  • 113 Europa

    5 7 Отговор
    Факт е, че откакто България влезе в Европейския съюз се отвориха границите. Германия стана леснодостъпна за всички хора, които са жители на страни, членки на Европейския съюз. И така всичките тези обнадеждени хора, които се описват тук като"не" българи се отправят към пределите на Германия. И тъй като те са сплотени хора (Гарван гарвану око не вади) успяват постепенно да извикат и свои близки, приятели, роднини до девето коляно. И така с течение на времето от шепа хора се населяват улици, та дори квартали. Но всичкото това не може да се случи с така наречения "българин". При него важи правилото" кой по-, по-, най-", или "Не е важно на мен да ми е добре, а на съседа да му е зле", а не това с гарванът.
    Така, че всеки ден човек се бори да оцелее, а какво е неговото възпитанието, привички и манталитет се вижда.

    Коментиран от #115

  • 114 Носталгик

    9 1 Отговор

    До коментар #106 от "Цолова":

    Обаче съм пропуснал най-важното!!! когато бяхме в Тиквения бостан България беше НАЙ-БОГАТАТА държава в ЕС, а населението и без малко пак да стигне 9 милиона! Боце, Боцееее, на кого ни оставяш, бащицееееееее.....
  • 115 Вселена

    13 3 Отговор

    До коментар #113 от "Europa":

    Викаш, "те са сплотени хора". Прав си! Тук най-често се сплотяваха и се сплотяват въпросните "хора", за да се млатят с камъни, колове и балтии - клан срещу клан, все едно не живеят в 21 век, а във времената на палеолита. Те и за други "похвални" инициативи се сплотяват... Време им е на немците да се запознаят с тази "екзотика" от първо лице, и нека си сърбат "толерантната" попара, дето сами си я дробят.
  • 116 чиче

    6 1 Отговор
    АМА напишете цигане 6547
  • 117 3232323232

    11 3 Отговор
    Аз пък не искам германските прасета в курортите ни. Хвърлят си бутилките из улиците както и фасове и други боклуци. Идват с платена почивка и включени всички хранения. Единствено една чанта дрехи и 200 евро за 10 дена. Така че цървулите да не се правят на много културни и чисти.
  • 118 123123

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Ivan":

    хаха, като прочетох, първата ми мисъл беше това..
  • 119 МНЕНИЕ

    1 4 Отговор
    Мдааа,българите, образно казано
  • 120 От страни

    1 1 Отговор

    До коментар #91 от "Гост":

    Ей, то аз не улучвам копчетата чат-пат но ти ме надмина.
  • 121 Мирабо

    3 2 Отговор
    Някой още съмнявали се че Хитлер се е появил народната любов ! Нормалния човек наистина е имал шанс само в режима на Хитлер циганите и евреите сами се изключват от системата която всъщност е създана от Хенри Форд! Темата е много дълга и широка ! Ние Българите сме замесени във всички световни катаклизми от построяването на Великата китайска стена до разпадането на Бийттълс в случая Борис го издъни много жестоко (както е отбелязано по горе) Няма друго племе което което е спасясявало евреи и цигани! За това ние Българите сме най-мразените! В историята има цикличност но нито Германия нито България ще имат своите Хитлер или Живков утробите им са мъртви! Дано не съм прав!!!
  • 122 бобо

    6 7 Отговор
    ЗА МЕН БЕШЕ МНООООГО ОБИДНО ПРЕЗ ЦЯЛАТА СТАТИЯ ТЕЗИ РОМИ ДА ГИ НАРИЧАТЕ БЪЛГАРИ И РУМЪНЦИ!! ПОНЕ ГИ НАРИЧАЙТЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ? МОЛЯ ВИ БЪДЕТЕ МАЛКО ПО ДОСТОЙНИ БЪЛГАРИ, НЕ НИ СРАВНЯВАЙТЕ С ТЯХ

    Коментиран от #128

  • 123 beg255

    2 1 Отговор
    Само духът на Георги Димитров (от Ковачевци) може да ги излекува тия немски изчадия. Или да речем головете на Стоичков и Лечков в по-късно време. Така се отнасят не само към представителите на другия етнос. И защо няма оплаквания от територията на DDR. Апропо - "На дъното" Гюнтер Валраф е описал всичко това много отдавна.
  • 124 оаг иещ

    2 1 Отговор
    какво да кажем за квалижицираните бедни в бг които просто съществуват в кенефа бг?
  • 125 Вие не

    3 5 Отговор
    сте българи,а роми

    Коментиран от #127

  • 126 Чичо с пуловера

    7 1 Отговор
    Ами интегрирайте ги бе шваби ,
  • 127 Ромопиец

    6 1 Отговор

    До коментар #125 от "Вие не":

    Ма ти дегустирал ли си ги? Ами ако са не "ром"ове, а брендита или скочове?
  • 128 Ромопиец

    6 1 Отговор

    До коментар #122 от "бобо":

    А на мене ми е много интересно дали откакто папагали като тебе почнаха да ромосват циганите преди 30ина години, тия последните спряха ли да вършат цигании???

    Коментиран от #130

  • 129 наскоро

    6 2 Отговор
    Наскоро дадох интервю за немски вестник, искаха да покажат как реално живеем, как се справяме. Дадох едно интервю, гордо и достойно, че това, което можем да си позволим не е разкош и ектри, ала сме доволни, успяли сме да си вземем жилище и си възпитаваме децата. Немците обаче решиха да напишат нещо съвсем различно: според тях ние едва се справяме, много малко ни е жилището, в което си гледаме децата (140квм ако е малко), ние нищо не можем да си позволим и др. глупости. Журналистът който ми взе интервюто се възмути какви са подлетци и колко изопъчават.
    Така че не приравнявайте циганите с българите, моля.
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Какви

    8 2 Отговор
    Българи от Столипиново.Смех.
  • 132 Шматароци

    6 2 Отговор
    Това не са Българи,и Румънци,това са индийци с Български,и Румънски паспорти.
  • 133 кънчо

    10 2 Отговор
    Отидете в хубавия български град Сливен. Какво ще видите там? Болницата пълна с цигани, общината пълна с цигани, пазара пълен с цигани, автогарата пълна с цигани, Кауфланд пълен с цигани, заведенията пълни с цигани, това е!

    Коментиран от #138

  • 134 ГУСВ

    8 5 Отговор
    Строителни войски беше гениално решение за ромите!3 месеца обучение(с няколко карцера),служба и излизаха от казармата дисциплинирани и с професия!
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Албен Манов

    5 2 Отговор
    На никой не му трябват ПРОСТИ НЕГРАМОТНИЦИ?!
  • 137 Българин

    9 3 Отговор
    не българи, а цигани, това е важно уточнение.
  • 138 бобо

    4 6 Отговор

    До коментар #133 от "кънчо":

    Не е само в Сливен, цяла България е в това положение! За 12 години управление на Борисов ги размножи поне с 50 % и повече! Жалко за България, избрахме си един ром от Банкя и той ни го върна тъпкано

    Коментиран от #141

  • 139 Георги v.

    11 3 Отговор
    Описана е българската действителност, пренесена в Германия. Говедата правят там точно това, което правят в България без последствия за тях, защото у нас те са гласоподаватели и трябва да ги коткаме. Ако случайно ги санкционират, започват да се оплакват, че им се нарушават правата или ги дискриминират .
  • 140 qw3twe

    5 1 Отговор
    да хващат швабите метлите и да се развъртят, айдееее
  • 141 Разбирач

    5 1 Отговор

    До коментар #138 от "бобо":

    Амче, байно, кой ти е крив, че избираш ром-менте от Банкя бре? Аз си избирам ром от Куба или Ямайка и съм си рахат!!!
  • 142 Гост

    3 4 Отговор

    До коментар #13 от "Германец":

    Ти пък голям германец бе, май незнаещ че Хитлер колко славяни е изгорял в фурните само защото са славяни, и вие сте си ц-ни ама квото е.

    Коментиран от #143

  • 143 Зле познаваш

    5 0 Отговор

    До коментар #142 от "Гост":

    Хитлер, душа., Италианците, голяма част откоито не са по-малко "ц-ни" от българите, му бяха първи съюзници; японците - и те с не особено арийски фасон - също!!! Той "забравяше", че арабите са първи братчеди на "любимите" му евреи, и им правеше мили очи. "Забравяше", че бошнаците-мохамедани от СС дивизията "Ханджар" са славяни, че т. н. власовци също са славяни... Та такива ми ти работи, чичко ти Ади беше практичен човек и не робуваше на идеологически догми.
  • 144 Marinov

    4 0 Отговор
    Това е СЪВСЕМ НОРМАЛНО и е ЧОВЕШКО!

    Така както един от СЕМЕИНА Двойка НЕ иска да ПРОДЪЛЖАВА да ЖИВЕЕ с другия, така и Определени групи от ОБЩЕСТВОТО е НОРМАЛНО да НЕ искат да продължават да СЪЖИТЕЛСТВАТ с Други!
  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 147 Az ,koi drug?

    0 4 Отговор
    Абе ,българи,друг път! Тия са от Афро- произход. Живея в Щутгарт от доста време и тук доста роми ходят на работа ,децата им на училище и са доста добре интегрирани. В малките градчета явно само на турски си говорят и манталитета си им е турски.
  • 148 Стефанов

    5 0 Отговор
    Живял съм в Гелзенкирхен преди 5, 6 години. Положението е наистина нетърпимо. Но проблемите не са от българи и румънци. В края на краищата вината за всичко е на немското правителство и на безумните политики, които то води. Дойче веле спомага за нерешаването на тези проблеми, като пуска фалшиви статии, пропагандистки и малоумни материали. Немците си плащат цената за това да са "водеща" икономика на цената на изсмукване на работна ръка от източна Европа. Факта е, че с работниците идват и една тълпа от търтеи, които скапват социалната система и съсипват кварталите на немските градове. Не обиждайте Българите, ние ви движим икономиката!!!!
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Жижо

    5 0 Отговор
    Нашите махали отидоха в Германия.Сега им пожелавам успех в социализацията по германски образец на сревноиндиските племена
  • 153 Норгес

    4 0 Отговор
    Българи? От Индия...
  • 154 Българин

    5 1 Отговор
    Много е важно да се направи уточнение, че всъщност това са
    български цигани. А аз категорично се дистанцирам от тази общност, която е грешно наричана Българи. И да, ако това ме прави расист аз нямам вина.
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Аве

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "Гост":

    Виждал съм и немци как си хвърлят боклука кадето им скимне
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Легените и шпекуви те

    2 0 Отговор

    До коментар #158 от "Дърто изчадие грозно":

    Аха..наш ко хубууу, ужасссс...!
  • 160 И немците

    0 0 Отговор
    Вече се изтарикатиха хвърлят си боклука по паркингите за да не плащат спира с колата до коша оглежда се като лалугер и хвърля торбите с боклук
  • 161 Буха ха

    7 0 Отговор
    Германците и другите западноевропейци нали всичко знаят и за всичко ни поучават, ето прекрасна възможност да ни дадат пример за успешна интеграция тип цветя и рози, та да се поучим от тях и да прилагаме тяхната стратегия във Факултето, Столипиново, Максуда и почти цяла СЗ България.
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: