15 Ноември, 2021 08:31 1 610 6

Орбан: Унгария няма да напуска ЕС

  • виктор орбан-
  • унгария-
  • ес-
  • суверенитет-
  • брак

Ние настояваме, че в Унгария бракът е между мъж и жена, каза Орбан

Орбан: Унгария няма да напуска ЕС - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Унгария няма да напуска Европейския съюз, но ще се противопостави на опитите на Брюксел да подкопава суверенитета ѝ, заяви министър-председателят Виктор Орбан пред своята партия ФИДЕС, предаде Ройтерс.

Орбан, който за първи път от повече от десетилетие се изправя пред оспорвана надпревара за парламентарните избори догодина, беше преизбран за председател на своята партия. "След комунистическата бюрокрация не искаме нови диктати, този път от Брюксел", заяви Орбан пред партийните делегати, като добави, че Унгария ще отхвърли западния либерализъм, предаде NOVA.

"Ние няма да се откажем от правото да защитаваме границите си, да спираме мигранти. Ние настояваме, че в Унгария бракът е между мъж и жена, бащата е мъж, а майката е жена и че трябва да оставят децата ни на мира", каза той. Според него ЕС трябва да бъде реформиран, а целта на Унгария е да постигне промяна, не да напуска общността, към която се присъедини през 2004 г. "Ние въобще не искаме да напускаме ЕС, те не могат да се отърват от нас толкова лесно", заяви Орбан. "Искаме да запазим суверенитета си и не искаме да се окажем в съединени европейски щати вместо в интеграция", каза той.

На изборите догодина Орбан ще се изправи срещу обединен фронт от опозиционни партии, включващ социалистите, либералите и бившата крайнодясна, а сега десноцентристка формация "Йоббик". Шестпартийната коалиция е оглавявана от Петер Марки-Зай, католик консерватор, кмет на малък град и баща на седем деца, който изглежда, че въплъщава традиционните ценности, открито защитавани от Орбан, и е смятан за силен претендент. Орбан, който е на власт от 2010 г., представя себе си като защитник на унгарската културна идентичност срещу мюсюлманската миграция в Европа и пазител на християнските ценности срещу западния либерализъм.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 нашия

    38 0 Отговор
    удри Орбане...!!!! ти поне си минал през "школата" на сороснята и им знаеш номерата ....
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гошо

    23 0 Отговор
    Много правилно Запада е седнал на някакъв въображаем трон дето го нарича демокрация размахва гнила пръчка обявявайки я за жезъл наречен върховенството на закона и си мисли че управлява и решава нещо
  • 4 МАРА

    26 0 Отговор
    БРАВО, ДОКАЗА,ЧЕ СИ ГОЛЯМ МЪЖ,БРАВО
  • 5 Некой си

    8 0 Отговор
    Орбане Орбане, прав си,ама при те бракове има възможност за възпроизводство ,а това е проблема но новия световен ред. Требва да има еднополови връзки,морален упадък,финансова зависимост,нищета,болести и зарази,репресии срещу инакомислещите. Орбане Орбане,е па ти не знаеш и какво навлезе на земята при оня мега окултен ритуал от 2001г. Жална ни майчица Орбане,жална ни майчица.
  • 6 2349

    0 8 Отговор
    Аааааа ясно!Ще клякаш значи!Ех тези парички!!Ми ще седиш у ЕС и като дресирано пуделче ,ту наляво ту надясно ще се връткаш ..накъдето ти кажат и ще ги гледаш в очите !Ако ли не,и си истински родолюбец и мъж напусни го съюза. ма поважно е...мъни,мъни
Новини по държави: