Last news in Fakti

16 Ноември, 2021 22:30 19 274 63

Румъния се отказва от тази ваксина

  • астразенека-
  • румъния-
  • коронавирус-
  • ваксини-
  • пандемия-
  • ваксинирани

Хората не желаят да се ваксинират с нея

Румъния се отказва от тази ваксина - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Националният координатор за ваксинацията срещу COVID-19 в Румъния Валериу Георгица заяви днес, че властите най-вероятно ще предложат прекратяване на ваксинацията с препарата на AstraZeneca от началото на следващата година заради малкия брой желаещи да се ваксинират с тази ваксина, съобщава телевизия Диджи 24. По думите на Георгица в страната ще продължат да се поставят ваксините на Pfizer, Moderna и Janssen.

"На 31 октомври изтече срокът на годност на последния наличен лот от ваксината на AstraZeneca и той бе изтеглен от ваксинационните центрове. Лицата, които имаха насрочена ваксинация с този препарат, бяха информирани и очакваме нова пратка, за да завършат ваксинационния курс", каза Валериу Георгица и напомни, че втората доза от тази ваксина може да се постави до 12 седмици след първата. По думите му лицата, които имат насрочена ваксинация с AstraZeneca, са "няколко десетки".

Националният координатор за ваксинацията посочи обаче, че с цел коректно управление на запасите сериозно се обмисля възможността от началото на следващата година ваксинацията с AstraZeneca в Румъния да бъде прекратена. През последното денонощие в Румъния са поставени 98 411 дози ваксина на четирите препарата, които се използват в страната. От тях 23 368 са първа доза, 50 576 - втора, и 24 467 - трета доза, съобщи агенция Аджерпрес. От началото на кампанията са поставени 13 974 270 дози на 7 511 621 души. Напълно ваксинирани са 6 959 077 души, а 1 222 622 са получили трета доза.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зайчарника Банкя

    126 13 Отговор
    А Боко тиквата купи най-много от Астрата.

    Коментиран от #22, #47, #53

  • 2 Майна

    115 2 Отговор
    Националната гвардия на Оклахома казва НЕ на мандата на Байдън за ваксина, Пентагонът обещава отмъщение

    Коментиран от #60

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Майна

    103 16 Отговор
    От Латинска Америка..,,Бариентос отбеляза, че много футболисти внезапно са изпитали сърдечни проблеми като миокардит, след като са били ваксинирани.

    „Повече от 80 известни футболисти или футболисти от първа лига са паднали мъртви на терена“, каза Бариентос. „И това е след получаване на ваксината. Това е общото между всички тези момчета, освен че играят футбол и са спортни хора в продължение на много години, без да имат никакви сърдечни проблеми.”

    Коментиран от #18, #42, #48, #54, #61, #63

  • 5 Майна

    93 3 Отговор
    семейство Ротшилд
    семейство Дю Пон
    семейство Рокфелер
    семейство Карнеги
    Семейство Орсини
    Американско семейство Буш
    Британско кралско семейство
    Те използват следните основи, за да ферментират хаоса по света

    Фондация на Бил и Мелинда Гейтс
    Сорос Отворено общество фундамент
    фондация Клинтън
    Тези основи са инструмент за геополитическа дестабилизация. Хаосът е добър за бизнес и придобиване на власт. Само божествено вдъхновена сила може да победи този Голиат. Светът ще бъде изкупен чрез дела на доброта и доброта. Нуждаем се от колективно божествено съзнание, за да заслужим божествената намеса. Собствениците на монопола авангард/черна скала са проявление на първичната змия.

    МНОГО съм оптимист за предстоящо изкупително събитие, което ще балансира отново нашия тъмен свят.

    Коментиран от #16, #20

  • 6 Абе

    88 5 Отговор
    Що не кажите истината както си е,че Зенеката има много странични ефекти и хора умират от нея.

    Коментиран от #51

  • 7 Майна

    46 2 Отговор
    Тези фамилии държатднешните две най-големи контролиращи заинтересовани страни – Vanguard и BlackRock – показва, че същата шепа монополисти, накратко посочени от д-р Зеленко, по същество притежават и контролират целия свят.

    Тяхната абсолютна власт над човечеството им е позволила буквално да се разминат с убийство, докато токсично унищожават нашата планета.

    Например, вземете водещите световни производители на хранителна индустрия като най-големите корпорации на марката – Coca Cola, PepsiCo, Unilever, Nestle и Mondelez International, всички тези гигантски производители на нашите химически обработени храни се контролират от същите двама най-големи монополизиращи акционери инвеститори Vanguard и Черен камък. Третата и четвъртата по големина инвестиционна компания в света са Berkshire Hathaway на Warren Buffett и State Street Corporation.

    Индустрията на комуникационните технологии

    Друг пример в тази монополна игра са най-големите компании в технологичната индустрия. Facebook притежава WhatsApp и Instagram, а Alphabet като компания-майка на всички компании на Google, притежава YouTube, Gmail и най-големият спонсор на Android, най-голямата в света платформа за мобилни приложения, почти изключителната операционна система на всички смартфони и Apple IOS, другата основна операционна система.

    По този начин Microsoft Corporation, Facebook, Apple и Alphabet на Бил Гейтс представляват четирите най-големи големи технологични компании, на които работят практ
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Майна

    52 2 Отговор
    практически всички компютри, телекс и смартфони в света.

    Същите двама топ инвеститори – Vanguard и BlackRock , притежават и най-контролните акции на всички тези корпорации в индустрията на Big Tech. Всъщност всички компании, които изграждат компютри, телевизори, смартфони и домакински уреди – IBM, HP, Intel, Sony и Dell, включително най-големите онлайн пазари Amazon и E-Bay, най-големите вериги универсални и хранителни магазини, всички плащания методи, всички са собственост на едни и същи гигантски инвестиционни фирми Vanguard и BlackRock.

    Всяка отделна индустрия на Земята се притежава или контролира от едни и същи двама водещи инвеститори

    Всички селскостопански продукти, семена, собственост на Monsanto, тютюн, алкохол и корпорации Big Pharma, които сега ни убиват с така наречените си ваксини, маскирани като биологични оръжия, всички са собственост на едни и същи кръвни линии.
  • 11 Майна

    44 2 Отговор
    Икономическата игра е напълно нагласена, от всички топ уебсайтове за пътуване в интернет, всички топ авиокомпании, водещите производители на самолети, най-добрите вериги хотели и ресторанти, най-добрите петролни рафинерии, които захранват всички самолети, влакове, лодки, камиони и автомобили, стоманодобивните корпорации и минните компании, които доставят всички суровини, използвани във всички видове транспорт, строителство, производство на текстил и облекло, всички имат едни и същи контролиращи собственици, включително така наречената зелена индустрия, произвеждаща слънчеви панели и вятърни турбини.

    До 2028 г. Bloomberg потвърждава, че тези двама собственици на света – Vanguard и BlackRock – ще притежават 20 трилиона долара.

    Black Rock се смята за четвъртата ръка на правителството с нейните интимни връзки с централните банки на Ротшилд. Дори най-големият акционер на BlackRock е Vanguard и обратно, въпреки че Vanguard гарантира пълна анонимност на отделните си собственици. Но твърде късно, огромни доказателства доказват, че това е същата шепа „благородни семейства“, които добрият д-р Зеленко разкри.
  • 12 Майна

    49 3 Отговор
    Резюме – всичко на земята буквално е притежавано и контролирано от същите тези топ инвестиционни компании, заедно с най-големите банки, взаимни фондове, застрахователни компании и дори политически нации, притежавани и контролирани чрез подкупи и изнудване, всички тези домейни са напълно доминирани от същите контролиращи кръвни линии – семейните династии на Ротшилд, Рокфелер, Дю Понт, Карнеги, Орсини, Буш и Уиндзор, заедно с няколко по-малко известни, но също толкова мощни клана, обхванати от книгата на Фриц Спрингмайер „ Кръвни линии на илюминатите“ .
  • 13 ЩЕСЕВАКСИНИРАТЕ

    7 32 Отговор
    ИНАЧЕ ЩЕ ЯДЕТЕ КАЧЕМАК И НЯМА ДА Е БЕЗПЛАТЕН КАТО ВАКСИНИТЕ С ЧИПОВЕ
  • 14 Активист на БКП

    61 4 Отговор
    Тиквата взе много комисионна за Астра Зенека 🎃🇱🇷💰🇹🇷
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 трябва

    56 2 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    Тия трябва час по скоро да бъдат ликвидирани до девето поколение иначе светът отива към унищожителна за човечеството ядрена война
  • 17 Кольо

    36 5 Отговор
    Астрата не е с Мрнк но все едно се заразяваш с хив, което един ден може да доведе до спин. А другите с рнк не се знае как и колко антитела ще произведе организмът. Най - често се наблюдава " слепване " на червените кръвни телца, сгъстяване на кръвта до такава степен, че е трудно например да се вземе кръв от пациента със спринцовка.
  • 18 Бай Шиле

    10 58 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    Майна,имаш сериозни отклонения в психиката.Нищо лично.
  • 19 Rock

    45 2 Отговор
    Това е първата ваксина, която се разреждаше 1:5 с физиологичен разтвор и хората умираха. Чак след това започнаха да разреждат един флакон за 6-7 дози... сякаш не става дума за човешки живот и е все едно с каква концентрация ще се използва.
  • 20 Синът

    47 3 Отговор

    До коментар #5 от "Майна":

    Не забравяй вярата, която ни води в живота. Много хора я предадоха, доброволно.
  • 21 Перко

    20 18 Отговор
    Аз съм ваксиниран с пфайзер ,колегата с астра зенека.И двамата от пролетта.Аз се разболях от КОВИД , той -не.Повечето раб.време прекарвахме или в канцеларията ,или в амтомобил...

    Коментиран от #23, #24, #34

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 АЗ НЕ СЪМ

    31 4 Отговор

    До коментар #21 от "Перко":

    ВАКСИРАН И ПЛАЩАМ ДА МЕ ЗАРАЗЯТ ЗА СЕРТИФИКАТ НО ОТ РАКИЯТА НЕ МЕ ЛОВИ
  • 24 гост

    32 12 Отговор

    До коментар #21 от "Перко":

    Общото между вас двамата е,че и двамата сте пътници!!!Ходещи трупове !!!
  • 25 От чужбина

    57 1 Отговор
    Наглост. Няма логика да си се заразил и преболедувал и да ти кажат, че "няма научни доказателства"... Е, ваксината по-добри или повече антитела ли ще генерира от естествения вирус преминал през организма ви??? Нали в Израел и други държави се ваксинираха в много голям процент, защо пак имат проблеми??? Това ЯВНО показва, че ваксините НЕ са толкова ефективни за колкото ги обявяват. Освен това ваксинираните също се заразяват отново и пренасят и разпространяват вируса. Разликата е, че ще го преболедуват по-леко, но същото ще е и за тези дето веднъж са я изкарали болеста. НЕпризнаването на боледуването и наличието на естествено придобити антитела означава, че някой иска ЗАДЪЛЖИТЕЛНО пласиране на ваксините. Допускам, че може да греша! Кажете ми къде и в какво!
  • 26 Кихавица

    3 47 Отговор
    Преси година изкарах тежко 20 дни Ковид.Имам пълна ваксинация от лятото,преди месец си направих и ваксина срещу Грип.
    Забелязах че хората около мен все някакви гърла ги болят,носове течат,кашлици а аз съм си добре.Преди години един до кихне и аз прихващах

    Коментиран от #29

  • 27 незнайко

    40 2 Отговор
    AstraZeneca е продала ваксини за 2,2 млрд. долара от януари до септември !!! ПАРИ, ПАРИ И ПАК ПАРИ !!! Това е горчивата истина . Ваксините са новото изделие за печалба !!!
  • 28 Hoho Boho

    27 3 Отговор
    Румъците са рекордьори по намаляване на новозаразени.
    Да не дърпат дявола за опашката и да не докосват "ваксини".
  • 29 Hoho Boho

    34 2 Отговор

    До коментар #26 от "Кихавица":

    Не ти ли е време да си боцнеш още една доза?
  • 30 Ха ха ха

    30 3 Отговор
    Файзер мачка конкуренцията, хахаха. Така излиза уж тяхната утровъ е по хубава. Номера със свободния иЗбор. Ама все пак леко да те понасочат. :))
  • 31 vasik atanasova

    32 0 Отговор
    те хората и от опел астра се отказаха
    а камо ли ваксини
  • 32 5358

    42 4 Отговор
    Мдерна е прекратена във финландия, Швеция и Франция за лица под 30 години, защото предизвиква възпаления на сърцето.
  • 33 В Румъния

    7 1 Отговор
    По състояние на 2020 година живеят 19 млн 290 хиляди граждани, значи са ваксинирани повнче от 1/3
  • 34 Братовчед през май

    27 3 Отговор

    До коментар #21 от "Перко":

    Се е ваксинирал с АстраЗенека, а октомври се е разболял от Ковид и е починал в реанимацията.
    Това е положението

    Коментиран от #45

  • 35 Муфтаджийски

    19 1 Отговор
    Скоро същата участ ще последват и Пфайзер, Янсен, и накрая Модерна, която е най-предпочитаната в Б-ия!

    Коментиран от #44

  • 36 Констатация

    44 0 Отговор
    Като свръх-печеливш "бизнес" със здравето на хората, боскането с "ваксини" изпревари по печалби боскането с наркотици! Пък и е напълно законно и с насилие от самите власти!

    Коментиран от #52

  • 37 8623

    3 7 Отговор
    Така не, Българите са на-умни в света, Румънците са на 2-ро място по акъл. Просто сме онеправдани, всички са ни длъжници и ни подтискат затова не можем да се развиваме и не сме най-богатите и развитите, както се полага по акъл...

    Коментиран от #38

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 За овце

    12 0 Отговор
    Който плаща, той "поръчва музиката" 😷😷😷
  • 40 Тъпото от Банкя

    15 1 Отговор
    AstraZeneca е много добра,
    я вижте колко бързо ми напълни чекмеджето...
  • 41 Тервел

    8 6 Отговор
    Тест за интелигентност е :за ваксиниране или против. Четете дан
    ните за заразата, тежко болните и по
    чиналите. Нормално е и ваксинирани
    те да заразяват и заболяват, но разли
    ката е огрммна. Не забравяйте, че то
    ва е военен вирус пуснат чрез дивер
    сия, с ясна цел, но се случи изненада.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 гост

    31 3 Отговор
    когато е очевидно и ясно, че ваксината, която и да е, не спира разпространението на заразата, а в същото това време ти се обяснява, че неваксинираните са безотговорни, наказват ги само тях, уволняват ги, това е очевидно политика към масова ваксинация без доказана полза. Израел са ваксинирани на 90% и нищо, пак са пълни болниците, пак се заразават масово.

    Коментиран от #46

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 За 34

    3 22 Отговор

    До коментар #34 от "Братовчед през май":

    Разболяват се и ваксинирани, както
    и загиват, но вероятността да се случи е много малка. Важно е въраста и възможни заболявания
    които не са били открити. Който не
    се ваксиниран е потенциален при
    нисител и възможно тежко болен
    в последствие.
  • 46 За43

    3 26 Отговор

    До коментар #43 от "гост":

    Без отговорни сте!!! Вие сте виновни
    най вече за разпространението. Тряб
    ва да си плащате лечението защото
    пълните най много болниците, а сте
    и с най много претенции
  • 47 Ами беше най-евтина, а и не искахте РНК,

    2 17 Отговор

    До коментар #1 от "Зайчарника Банкя":

    за да не ви "чипират". Янсен още не беше налична.Още колко века за всичко ще се оправдавате все с Бойко. Астра Зенека е 15-17 пъти по-евтина от Pfizer и Модерна. А никой не е могъл предварително да знае, че няма да е желана и тази ваксина. В Англия масово са ваксинирани с Астра Зенека. За хора на 65+не е опасна.

    Коментиран от #55

  • 48 Това ако беше вярно и има 80 умрели

    3 14 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    известни футболисти в Южна Америка щеше да има огромен отлив от ваксинациите. А нищо подобно няма.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ЪРП

    20 4 Отговор
    ИМА МНОГО ПОВЕЧЕ УМРЕЛИ ОТ ВАКСИНИТЕ ОТКОЛКОТО ОТ ВИРУСА!!!
    И ДУМА НЕ ОБЕЛВАТ ПОДЧИНЕНИТЕ МЕДИЙКИ И ПРЕВДОНОВОИНАРСКИ САЙТЧЕТА ПО ТАЗИ ТЕМА!!!!!!
    АЗ ЛИЧНО ИМАМ ЛИЧНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПОВЕЧЕ УМРЕЛИ ВАКСНИНИРАНИ , ВКЛЮЧИТЕЛНО И ВАКСИНИРАНИ ТЕЖКО ЗАБОЛЕЛИ И УМРЕЛИ ,ОТКОЛКОТО НЕВАКСИНИРАНИ ПОЧИНАЛИ!!!

    А В БЪЛГАРИЯ ИНАЧЕ СТАТИСТИКАТА Е КОЛОСАЛНА МАНИПУЛАЦИЯ ОТНОСНО КОВИДА!!!

    ЗAМИCЛЯЛИ ЛИ CТE CE ,ЧE В БЪЛГAРИЯ ,OТ CAМOТO OБЯВЯВAНE НA EПИДEМИЯТA......НИТO ВEДНЪЖ НE CA ДAЛИ CТAТИCТИКA НA ПOЧИНAЛИ ПAЦИEНТИ, ПOCOЧEНИ ПO ГРAДOВE И КOНКРEТНИ БOЛНИЦИ ???!!!.......НИТO ВEДНЪЖ!!!!!!......НИТO ЗA ДНEВНA БAЗA, НИТO ЗA CEДМИЧНA, НИТO МECEЧНA...........НИТO EДИН ПЪТ НE ПOCOЧИХA ПOЧИНAЛИ ПAЦИEНТИ, КAТO КOНКРEТИЗИРAНE ПO ГРAДOВE И КOНКРEТНИ БOЛНИЦИ C КOВИД OТДEЛEНИЯ ,КAТO CТAТИCТИКA!!!!!!!!!

    CAМO CE ЧУВA ПO НOВИНИТE......ДНECКA 268 УМРEЛИ.....УТРE 684... И ТE ТAКA............

    CЛУЧAЙНOCТ , МOЖE БИ?

    Коментиран от #59

  • 51 ГОСТ

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "Абе":

    НАЙ-МНОГО УМИРАТ ОТ УДАРА С ШМАЙЗЕРА! ТОВА Е НАЙ-ЧУДОВИЩНАТА СУБСТАНЦИЯ! ЗАТОВА Я БУТАТА НАПРЕД, КАТО СПИРАТ ДРУГИТЕ СУБСТАНЦИИ!
  • 52 незнайко

    3 0 Отговор

    До коментар #36 от "Констатация":

    ПЕРФЕКТНО ИЗКАЗВАНЕ БРАВО, ТОЧНО ТАКА Е .
  • 53 Факт

    0 6 Отговор

    До коментар #1 от "Зайчарника Банкя":

    Беше първа и имаше най-напреднал стадий на разработка. Затова я избраха. Освен това е конвенционална а не експериментална като РНК ваксините. Само че ти трябва да се изхрачиш за да си вземеш надника. Бойко вече е извън играта, така че е време да спрете с плюенето!
  • 54 Stefan

    17 2 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    Наистина не е случайно, че твърде много хора по света "внезапно" починаха от сърдечносъдови проблеми, а така също и удари, за известните хора не се казва нищо за ваксинационния им статус, но е достатъчно да се напише в интернет "Внезапно почина" - и отново да кажем, в Австралия има почти гражданска война по улиците, десеки хиляди демонстранти са ЕЖЕДНЕВНО са по улиците на Мелбърн за демонстрация срещу ваксфашистите, рапортувани са повече от 70 000 оплаквания, свързани с ваксините, има заплахи за убйства на политиците прокарващи политика на ваксфашизъм, но .... по нашите медии нищо, разбира се - който знае английски да чете и разпространява какво става в Австралия
  • 55 гошо трипера

    10 1 Отговор

    До коментар #47 от "Ами беше най-евтина, а и не искахте РНК,":

    Знаеш ли колко голяма е разликата от България до Англия,колкото от София до Лондон.Същото е и с ваксините , ваксините са Англия едни за България са други.
  • 56 Корона екстра

    2 4 Отговор
    AstraZeneca е една от най-добрите ваксини, реалноста го доказа че помага срещу ковид, дори елементарен грип не те хваща.
  • 57 петко

    2 1 Отговор
    те ще сменят само датата с нови етикети българинът е номер едно на планетата измамник и затова няма да се оправим нация която сама са унищожава мрази народноста си родството пълни предатели боклуци нация -нация българска беше когато тодор живков изгони турците за турция -и те сега са срещо българия озлобени затова идват да гласуват с автобуси тази турска партия с оправляващ кара даир това цели погубване на нацията в корана пише мюсолманин не оважава друга народност ;нация те затова не поздравяват -другите народи нации на празник или нова година -умраза към всички други които не са мюсолмани това е 100% истина и вярно поздрави от мен невежия
  • 58 1111

    5 1 Отговор
    Клaуc Швaб e плaнирaл aктивни мeрoприятия - кoвид вълни дo 2028г. включитeлнo и глoбaлнo зaнулявaнe, вcичкo cи e публикувaл чoвeкa чeрнo нa бялo и cи рaбoти нo прoeктa.
  • 59 кънчо

    1 1 Отговор

    До коментар #50 от "ЪРП":

    Като ти нахлузят тръбата в болницата всички статистики ще ти станат ясни!
  • 60 Говоря Истината

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Познавам човек който след "първа доза "от зелените коридори" ... получи веднага усложнения ... държаха го в две болници и след дни умря... ТОВА Е ВИД самоубийство" ПРЕЦЕНЕТЕ КОЛКО ВИ СТРУВА ЖИВОТА ... не само физическия/телесния/ живот, А още повече Душата и Духа които са ни подарени от Бог ...
  • 61 AAAAAAAAAAa

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    Тия дето са останали живи в Ю.Америка какви са само индианци или има бразилци щото продължават да играят футбол и в България играят!
  • 62 Амиии

    0 0 Отговор
    Ако ваксинацията стане задължителна, ще се ваксинирам точно с тази ваксина!
  • 63 Фермер

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Майна":

    Ако търсите истината
    thebulgariantimes
    Също така вижте във фейсбук Пламен Пасков
Новини по държави: