Last news in Fakti

17 Ноември, 2021 20:20 2 663 34

Швеция въвежда ваксинационен пропуск

  • швеция-
  • пропуск-
  • ваксини-
  • стокхолм-
  • коронавирус-
  • пандемия

Правителството подготвя съответен закон, който да бъде приет от парламента

Швеция въвежда ваксинационен пропуск - 1
Снимка: Shutterstock

Службата по обществено здравеопазване на Швеция ще въведе ваксинационни пропуски за COVID-19, които ще са необходими за събития на закрито, на които присъстват над 100 човека, съобщи днес Шведското радио, цитирано от агенция "Ройтерс".

Предвижда се правителството и здравната служба да дадат съвместна пресконференция във връзка с мерките за борба с пандемията. Службата каза по-рано днес, че възнамерява да отмени критикуваното решение да спре да препоръчва тестване за хората, които са напълно ваксинирани, но проявяват симптоми на COVID-19.

Правителството подготвя съответен закон, който да бъде приет от парламента, за да бъдат въведени ваксинационните пропуски от 1 декември, каза на пресконференцията здравната министърка Лена Халенгрен. "Разпространението (на коронавируса) се увеличава в Европа. В Швеция още не, но ние не сме изолирани", добави тя. 82 процента от шведите, навършили 16 години, са напълно ваксинирани срещу COVID-19. Още около 3 на сто са с една доза.

В момента Швеция има най-малко пациенти с коронавирус в болница и в интензивно отделение на глава от населението от всички страни членки на Европейския съюз. Миналата година, преди появата на ваксините, за разлика от повечето държави от ЕС тя не наложи строг локдаун. В Швеция смъртните случаи, свързани с коронавируса, са няколко пъти повече на глава от населението в сравнение с другите северни страни. Някои аспекти от правителствената стратегия срещу COVID-19, например недостатъчното тестване, бяха силно разкритикувани от назначена от правителството комисия.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 asd

    7 36 Отговор
    Чакайте сега ган-щайните да ви обяснят на вас.
    Те на всички акъл (който нямат) раздават.

    ХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

    Коментиран от #25, #27, #31

  • 2 КовидФашага

    11 37 Отговор
    Къде сте сега всички дето виеха че трябва да взимаме пример от шведите....а да клишето идва......"и те се продадоха" хахахахахахахах....Ганьо, гледай и се учи.

    Коментиран от #6, #8, #13, #28

  • 3 Майна

    39 5 Отговор
    НАРУШЕНИЕ: OSHA обявява, че ще се съобрази с 5-ти окръжен апелативен съд и ще ПРЕКРАТИ мандата на Байдън за ваксина
  • 4 Рошко

    33 6 Отговор
    Ако имаше толкова голям процент чипирани по света, колкото ми ги изкарвате, защо тогава почти навсякъде все още ми рекламират ваксините

    Коментиран от #9

  • 5 Майна

    30 6 Отговор
    Тедрос Аданом Гебрейесус, генерален директор на Световната здравна организация (СЗО), избягва препоръките за паспорти за ваксини и призна, че ваксините срещу коронавируса в Ухан (COVID-19) не предотвратяват болестта по време на срещата на върха на Г-20, състояла се на 30 октомври 2021 г. -31 в Рим.

    Изказването му дойде като отговор на въпросите на бразилския президент Жаир Болсонаро по време на срещата на върха. Двамата говориха за блокиране на COVID-19, ваксини и паспорти за ваксини.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Майна

    32 3 Отговор
    Бразилският президент обаче отбеляза, че „мнозина, които са получили втората ваксина доза, умират“ в неговата страна. Болсонаро също се оплаква от невъзможността си да спре задължителните инжекции COVID-19 за деца. Той добави, че „ръцете му са вързани“ по въпроса и „животът на децата е заложен на карта“. Тедрос каза, че СЗО не подкрепя ваксинациите срещу COVID-19 за деца.
  • 8 Sieg

    25 4 Отговор

    До коментар #2 от "КовидФашага":

    Ти май още не си разбрал, че всички ще ги ваксинират в ЕВРОПА. А дали е за добре още никой не знае, но за сега излиза, че е само за пари. Забрави фалшивата статистика, където и хора от катастрофи добавят за да се лапнат едни ЕВРО пари. Ха сега кажи къде излъгах или ти си от тоя тип Ганьо без аргументи.

    Коментиран от #14

  • 9 Ваксиниран1403

    5 46 Отговор

    До коментар #4 от "Рошко":

    Защото ваксините ще са периодични на всеки 6 месеца до края на света. Ваксинация на всеки 6 месеца срещу корона вирус е най-мъдрото нещо което може да направи човек. В това няма нищо лошо или неочаквано. Или се ваксинираш два пъти всяка година или боледуваш по два пъти на година. Въпроса е в това, че не се знае как ще го понесеш боледуването. Някои хора първия път го изкара леко корона вируса, а втория много по-тежко, даже някои и не го проживяха втория път.

    Коментиран от #11, #24, #26, #33

  • 10 Гриша Филипов

    29 4 Отговор
    Както са най-малко, скоро ще станат най-много.Тези действия правят точно това.Ай на бас.Ваксини и локдаунове не помагат.Досега бяха нормални, сега подлудяват и шведите.
  • 11 провинциалист от провинция Тракия

    19 4 Отговор

    До коментар #9 от "Ваксиниран1403":

    А защо не на 4,5 месеца?

    Коментиран от #15

  • 12 смениха

    25 2 Отговор
    Смениха премиера и отидоха и те.
  • 13 нашия

    28 2 Отговор

    До коментар #2 от "КовидФашага":

    не се интересуваш явно достатъчно...рязката "промяна" в отношение на "кризата" в Швеция настъпи след като принудиха министърпредседате ля им да подаде осавка....а нещо да кажеш...позната схема -който не е съгласен с "ваксините" го махаме ...някои живи други не толкова живи....
  • 14 Ваксиниран1403

    6 24 Отговор

    До коментар #8 от "Sieg":

    Добре от катастрофи умират хората, а те ги пишели от корона вирус.Чудесно сега остава да обясниш защо общата смъртност нараства чувствително точно по време на епидемичните вълни. Ето за септември у нас има увеличение на боя на починалите от всичко с 50% с прямо предходните 5 години преди 2020.
    Нима катастрофите са нараснали точно тогава?А колкото до неработещите ваксини ами работят прекрасно но в рамките на 6 месеца след това трябва нова доза. Статистическите данни от целия свет потвърждават това по безспорен начин.

    Коментиран от #21

  • 15 Ваксиниран1403

    5 22 Отговор

    До коментар #11 от "провинциалист от провинция Тракия":

    Защото не е необходимо данните потвърждават това. Ако има масова ваксинация (над 50%) в някоя страна в рамките на 6 месеца там големи епидемични вълни няма. След това започват наново ако няма отново масово реваксиниране.

    Коментиран от #16, #17, #18

  • 16 нашия

    18 4 Отговор

    До коментар #15 от "Ваксиниран1403":

    ама ти верно си ампутиран от здрав разум ...не се ли усещаш ,че те бъзика...????!!!!
  • 17 нашия

    20 5 Отговор

    До коментар #15 от "Ваксиниран1403":

    гледа ти сеира до къде ще стигнеш с опрките базирани на стЪкмистиката....човеко осъзнай се,освен ако нямаш личен финансов интерес...тогава разговора е излишен ясно е защо така натискаш за ваксата.......

    Коментиран от #19, #30

  • 18 Лост

    18 3 Отговор

    До коментар #15 от "Ваксиниран1403":

    А ще раздадат ли 💉 всеки сам да се ваксинира? А може и чували да си купим да не натоварваме системата.

    Коментиран от #20

  • 19 Ваксиниран1403

    3 14 Отговор

    До коментар #17 от "нашия":

    Защото тя е бъдещето и без нея ще е още от добре познатата агония. Това, че не ни харесва и се правим на щрауси не може и няма да помени действителността. Ще се убедят всички по трудния начин, но на цена която ще платим всички и ваксинираните и не ваксинираните.

    Коментиран от #22

  • 20 Ваксиниран1403

    3 12 Отговор

    До коментар #18 от "Лост":

    Когато се появят ваксини под формата на српей и това ще стане. Има разработки и в тази посока. А чувал които иска винаги може да си купи никои не го спира.
  • 21 Sieg

    15 4 Отговор

    До коментар #14 от "Ваксиниран1403":

    Никой не ти отрича covid, но пренаписване има и е ясно защо. 0 процента смъртност и нещо си. От 4 вълни на covid. Така сочи статистиката не аз, да кажа само.

    Коментиран от #23

  • 22 нашия

    11 4 Отговор

    До коментар #19 от "Ваксиниран1403":

    явно си млад и зелен и не осъзнаваш ,че звучиш като партие секретар агитиращ комсомолци...ние тоя филм сме го глеДали...дано младежите ни послушат...а такива като теб винаги ще се намерят важното е да не ви обръщат внимание на "разпалената" агитация...
  • 23 Ваксиниран1403

    4 11 Отговор

    До коментар #21 от "Sieg":

    Не е проблема в смъртността тя не е толкова голяма в , а в огромната заразност. Опасността може да не е толкова голяма за всички, но за някои е огромна Това че 80% не разбират даже, че са носители останалите 15% го карат като лека настинка 4% го карат тежко 1% умират прави вируса много по- страшен от един грип защото се разпространява мълниеносно през без симптомите или леко болните и стига до милиони. 1% ат 7000000 са 70000 за България.1% от 7000 000 000 са 70 000 000 за света.Кое е приемливото ниво на жертвите? Ако ти или твоите близки са в тези бройки тогава дали е безопасен?
  • 24 Рошко

    13 5 Отговор

    До коментар #9 от "Ваксиниран1403":

    Много логично от твоя страна, чудя се защо тогава от втори клас не съм лежал в болница и съм оцелял досега без ваксини и антибиотик, а и вярвам че не съм единствения, прабаба и прадядо живяха до над 104, те как са оцелели, ааааа сетих се тогава медицината не е била толкова напреднала, така че ако обичате всички вие" умните" с промити мозъци които вярвате че с две ваксини годишно няма да се разболявате и мрете, да не ни давате акъл какво ние нормалните да си бием и пием

    Коментиран от #29

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 dad

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "asd":

    Коментар достоен за един копрофил като теб...
  • 28 Българин

    0 3 Отговор

    До коментар #2 от "КовидФашага":

    Понеже не знаеш да ти кажа че и тях ги нахраниха. Едва ли би се сетил какво означава това, понеже коментарът ти е доста ограничен.
  • 29 Ваксиниран1403

    4 4 Отговор

    До коментар #24 от "Рошко":

    То човечеството и хиляди години е живяло в пещери и по тази логика е редно да продължи да живее винаги така. Защо му е нещо ново и променени и без тях е оцелявало намятайки се с животински кожи около оагня .

    Коментиран от #34

  • 30 Рошко

    5 3 Отговор

    До коментар #17 от "нашия":

    Защото си мисли че като се чипне няма да боледува и ще живее во всеки веков, аман от ковид идиотизъм
  • 31 дса

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "asd":

    Бе ходи си чукни един бустер, че да спреш да умирисваш форумите.
  • 32 В ШВЕЦИЯ

    4 3 Отговор
    ИМА САМО ТАЛИБАНИ И ШВЕДИТЕ НЕ СМЕЯТ ДА СЕ ПОКАЖАТ ЧЕ ЩЕ ГИ ЯБАТ
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Оцелявали

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Ваксиниран1403":

    са ама не всички. Преди ерата на антибиотиците и модерната медицина само едно от пет деца е успявало да доживее зряла възраст.
Новини по държави: