Last news in Fakti

28 Октомври, 2021 10:41 1 747 16

Швеция: подсилваща доза за всички над 65 години

  • швеция-
  • коронавирус-
  • ваксини-
  • подсилваща доза-
  • трета доза-
  • възрастни

Това съобщи шведското правителство

Швеция: подсилваща доза за всички над 65 години - 1
Снимка: Shutterstock

Швеция ще започне официално да предлага подсилващи дози ваксина срещу COVID-19 на хора на възраст от 65 години нагоре, както и на редица служители, работещи в социалната сфера. Освен това страната планира през следващите месеци постепенно да разшири прилагането на трета доза сред всички шведи. Това съобщи шведското правителство, цитирано от Ройтерс, предаде БТА.

Прилагането на подсилващи дози на иРНК ваксина постепенно ще се разшири през зимата и пролетта сред всички граждани на скандинавската страна, които са на 16 и повече години, каза здравната министърка Лена Халенгрен по време на пресконференция. "Благодарение на факта, че толкова много хора бяха ваксинирани, сега може да живеем живота си по малко по-обичаен начин", каза Халенгрен. "Сега предлагаме подсилващи дози ваксина на още 1,5 милиона души". Подсилващи дози ще бъдат предложени и на здравния персонал, както и на всички, които работят в сферата на здравните услуги и на социалните грижи.

Четири седмици след като в Швеция бяха отменени всички ограничения и препоръки, инфекциите там остават на сравнително ниски нива. Въпреки това, смъртните случаи започнаха бавно да се покачват спрямо лятото. Тази седмица броят на починалите от коронавирус през целия период на пандемията нарасна до повече от 15 хиляди души. "Според някои изследвания ние наблюдаваме намаляване на ефекта на антителата. Видяхме това и през лятото, когато имаше огнища в старческите домове", каза ръководителят на Шведската агенция по общественото здраве Йохан Карлсон.
"Третата доза довежда до значително нарастване на количеството антитела", допълни той.

По-рано одобрени за подсилваща доза шест месеца след втората бяха хората, които живеят в старчески домове, както и тези над 80 години. Около 85 процента от всички шведи на възраст над 16 години са поставена една ваксинна доза, а около 80 на сто с две. През последните седмици ваксинация бе предложена и на деца във възрастовата група между 12 и 15 години, въпреки че досега сравнително малко от тях са ваксинирани.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 sss

    32 1 Отговор
    "Прилaгaнeтo нa пoдcилвaщи дoзи нa иРНК вaкcинa пocтeпeннo щe ce рaзшири прeз зимaтa и прoлeттa cрeд вcички грaждaни нa cкaндинaвcкaтa cтрaнa, кoитo ca нa 16 и пoвeчe гoдини, кaзa здрaвнaтa миниcтъркa Лeнa Хaлeнгрeн пo врeмe нa прecкoнфeрeнция."

    Днес нова доза през 6 месеца, утре през ден :)
  • 2 Мдааа....

    21 3 Отговор
    Ще ги подсилят и засилят по бързо да посетят свети Петър

    Коментиран от #12

  • 3 МАНГЪРОВ, КЪДЕ СЕ СКРИ

    19 12 Отговор
    КВО СТАНА СЪС ШВЕДСКИЯ МОДЕЛ...И ТАМ СЕ НАБОЦКАХА....НАБЪРЗО
  • 4 Рошко

    15 2 Отговор
    Между предлагане, и задължаване все пак иманякаква разлика
  • 5 МАНГЪРОВ, КЪДЕ СЕ СКРИ

    4 24 Отговор
    ИДИ ДА КАЖЕШ НА ШВЕДИТЕ КВА ГОЛЯМА ГРЕШКА СА НАПРАВИЛИ, КАТО СА СЕ БОЦНАЛИ
  • 6 😷😷😷

    34 4 Отговор
    В различните държави се прилагат различни форми на "тоягата и моркова", но крайната цел е ясна, въвеждане на постоянна здравна зависимост и съответно тотален контрол над хората и личността! Измислили са го и го прилагат! Винаги използват едни и съши мантри за "вашата сигурност", "за обществото", дрън, дрън!

    Коментиран от #13

  • 7 ха ха ха

    21 1 Отговор
    да започваме всеки ден с подсилваща доза, че производителите да захлебят
  • 8 Гестапо ТВ медия груп

    26 2 Отговор
    Я още една "конспирация" се СБЪДНА.
  • 9 Шок и ужас

    27 0 Отговор
    Защо никой не говори за Австралия, страна в която принципно всякакви вируси трудно живеят, предвид температурите на страната. При тотално плато с не повече от 20 случая на ден в рамките на почти една година, започват задължителната доброволна вапцинация и въвеждане на гриин пас, от тогава до сега при почти напълно навапсано население новите и смъртните случаи само се качват, като на ден в момента минават 2500, а кривата само расте, като превишава "втората им вълна" четири пъти вече и няма изгледи да спре. Сега там вече са на 3-та игла и са буквално диктатура, в която хората са просто стока и нямат права дори да протестират, иначе затвор и глоба.

    Коментиран от #10

  • 10 хе хе

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "Шок и ужас":

    Защото Шайзер и немските турьи трябва да пълнят джоба а с част от парите да плащат на хора като Витаноф да им прокарвят теорията.
    Нали Немция трябва да се крепи като "лидер" в Европа за да прокарва американската политика тук

    Коментиран от #14

  • 11 Перо

    13 0 Отговор
    И тиквата да си удря подсилваща доза всеки месец,да не ни занимава с простотии!
  • 12 ARGON

    10 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мдааа....":

    Точно. Ще се оттърват от старите хора за да не плащат пенсии. Ваксинация = геноцид.
  • 13 ARGON

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "😷😷😷":

    Така е. Еврейски номера. Винаги използват едни и съши мантри за "вашата сигурност", "за обществото" и "за благото на народа". Евреите създадоха комунизма, и пак ни го пробутват замаскиран като "демокрация".
  • 14 ARGON

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "хе хе":

    Пич - не си в час. Не са немците, а еврейските глобалисти.
  • 15 Сандо

    7 0 Отговор
    И като ги подсилят - какво?Ще почнат да бягат и да скачат голи по снега ли?Кога ще дойде края на тая идиотия,завладяла Запада?

    Коментиран от #16

  • 16 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #15 от "Сандо":

    В тубата оня казва, че март свършва театрото .
Новини по държави: