Last news in Fakti

17 Ноември, 2021 22:40 2 891 29

Задължителна ваксинация за работещите в здравния сектор

  • задължителна ваксинация-
  • белгия-
  • коронавирус-
  • ваксини-
  • ваксинация-
  • здравни работници-
  • лекари-
  • доктори

Локдаун в страната засега не се предвижда

Задължителна ваксинация за работещите в здравния сектор - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Белгийското правителство реши да въведе допълнителни ограничителни мерки срещу COVID-19 заради увеличаването на броя на заразените, предаде БНТ.

Белгия въвежда от догодина задължителна ваксинация за здравните работници и работещите в социалния сектор. Локдаун в страната засега не се предвижда, остава в сила използването на зеления сертификат, разширява се носенето на маска и работата от вкъщи. 81 процента от населението на 11-милионна Белгия са ваксинирани. Въпреки това властите се опасяват, че четвъртата вълна може да претовари болниците. В момента в интензивните отделения се намират 550 пациенти, повечето неваксинирани. Дневно в страната умират 25 души. Засега правителството няма намерение да въвежда локдаун за неваксинираните, както е в Австрия. Училища, заведения и ресторанти остават отворени, но се разширява носенето на маски. Остава в сила и употребата на зелените сертификати за посещения на всички публични места като кина, концерти, спортни и културни събития.

Властите обмислят начини да накарат хората, които не са ваксинирани, да го направят. Стъпка в тази посока е и решението за задължителна ваксинация за всички, които работят в болници, социални заведения и старчески домове. Те ще имат три месеца време от 1 януари да се ваксинират. Ако към 1 април догодина все още има неваксинирани, те ще бъдат освобождавани от работа. "Мисля, че е неприемливо здравните работници да бъдат задължавани да се ваксиринат. Те бяха героите на първата вълна, всички им ръкопляскаха всяка вечер, а сега следваме пътя на Макрон: разделяй и владей! Всеки има право да прави каквото си иска", смята Розали, жителка на Брюксел. Правителство реши да въведе и задължителна работа от вкъщи за фирми, в които това е възможно. Премиерът Александър Де Кро иска трета доза за всички белгийци възможно най-бързо.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    26 7 Отговор
    Трябва да спрем да се прекланяме на властта и да позволяваме да бъдем управлявани. Стигаме до там. Хората най-накрая го осъзнават. Но ще са нужни много повече, които желаят свободата си, отколкото сляпо да се подчиняват и да се покланят на държавата и правителството, независимо от всичко. Това е решението. Никаква готовност няма да помогне, ако наистина вярвате, че някой друг (политици, полиция, военни или която и да е друга дума за правителствени агенти) има по-високи претенции върху живота и имуществото ви от вас. Заблудата вяра във властта ни доведе до тук. Разтварянето му е единствената ни надежда.
  • 2 Зомбирани ковидарчовци

    29 6 Отговор
    Кви са тия черни цаки и автоматки в болниците в уж демократична Белгия?

    Коментиран от #12

  • 3 ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ🇪🇺

    28 5 Отговор
    Истински западно модерно демократично европейско гейско!
  • 4 МДААА

    20 5 Отговор
    BREAKING: OSHA обявява, че ще се съобрази с 5-ти окръжен апелативен съд и ще ПРЕКРАТИ мандата на Байдън за ваксина
  • 5 ХЪМ

    13 6 Отговор
    Нито една ваксина срещу Covid, налична в Америка, не е одобрена от FDA

    Идеята, че OSHA може да лиши американците от правото да работят въз основа на тяхното решение да отхвърлят експериментална, смъртоносна инжекция, която вече е убила най-малко 18 000+ американци (vaers.hhs.gov), представлява грубо пренебрежение на федерална агенция. Нито една ваксина срещу covid, налична в САЩ, не е одобрена от FDA (агенцията е одобрила само ваксината „Comirnity“) и дори ако ваксината е 100% безопасна и ефективна, все още би било незаконно да се принуждават хората да я приемат. Фактът, че ваксините Pfizer и Moderna все още са експериментални (разрешени съгласно EUA, а не „одобрени“ от FDA), прави налагането на такива ваксини върху американския народ нарушение на кодексите на Нюрнбург срещу насилствените медицински експерименти върху хора.

    Коментиран от #17

  • 6 Студопор

    27 4 Отговор
    И как така става, че толкова много ваксинирани има, а броят на заразените се увеличава? Ваксините ли не работят или статистиците?

    Коментиран от #10, #15

  • 7 КОВИДИДИОТ

    10 4 Отговор
    КОВИДАРИТЕ КОЛЯТ И НИ БЕСЯТ А НИЕ УЙЧОВЦИТЕ СИ НОСИМ ЗЕЛЕНИТЕ НЕКРОЛОЗИ И КАТО НИ СПРАТ АВСТРИЙЦИТЕ ЗА ПРОВЕРКА НАПРАВО МРЕМ ОТ СТРАХ ДА НЕ КАЖАТ ЧЕ СА ФАЛШИВИ И 1450 ЮРО И ПО ДОБРЕ ЕДНО ВЪЖЕ И ДА СЕ ОБЕСИМ
  • 8 Тошо

    25 4 Отговор
    Всички политически лидери и водещи фигури в света са напазарувани и изпълняват заповеди .
  • 9 Hoho Boho

    11 6 Отговор
    Тия нямат полезен ход.
    Всички са ваксинирани.

    Зелен сертификат за всички.. хи хи.:))
    или за никого
    Каква е разликата?
  • 10 Dissapointed

    6 21 Отговор

    До коментар #6 от "Студопор":

    Ами при тях умират по 25 човека на ден.. при нас по 200?

    Коментиран от #27

  • 11 ОЩЕ

    14 7 Отговор
    Достоверните оценки за броя на американците, убити от ваксини срещу covid, варират от 250 000 (д-р Зев Зеленко) до над 1,8 милиона (проекция на факта, че VAERS улавя само около 1% от смъртните случаи). Мандатите за ваксини убиват американски работници и причиняват тежки икономически проблеми, прекъсвания на веригата за доставки, недостиг на продукти и неописуема болка и страдание.
  • 12 Верно ли

    16 5 Отговор

    До коментар #2 от "Зомбирани ковидарчовци":

    Ми отишли са да ги "задължително ваксинират". Абе, откога приемаме това за нормално???

    Коментиран от #16

  • 13 ЗЕЛЕН НЕКПОЛОГ

    5 5 Отговор
    СИ ИМАМ И СЪМ ЖИВ МЪРТВЕЦ И ВЕЧЕ ДАНЪЦИ ЩЕ ПЛАЩАМ НА ОНЯ СВЯТ
  • 14 Рошко

    12 5 Отговор
    Не, те изобщо не са се на говорили, дойде време май нормалните да ставаме и да се вземаме в ръце и да се изчисти боклука

    Коментиран от #20

  • 15 Рошко

    0 5 Отговор

    До коментар #6 от "Студопор":

    Тц, медиите
  • 16 Професора

    6 4 Отговор

    До коментар #12 от "Верно ли":

    Това се нарича тетор и окупация от нац. гвардия!
  • 17 Comirnaty се нарича ваксината на

    3 4 Отговор

    До коментар #5 от "ХЪМ":

    Pfizer-Biontech ама явно и това не знаеш. А много "вещо" се изказваш иначе.

    Коментиран от #21

  • 18 ВАКСИМАКСИ

    6 2 Отговор
    И ПОСЛЕ НА ОНЯ СВЯТ Некролози ,ПРЕДЛАГАМ ЗА УМРЕЛИТЕ ОТ COVID Ваксини

    В офисите ни се предлага експресна изработка на некролози.По образец, както и с ваш текст.Некролози за 9 дни, 40 дни, 3 месеца, 6 месеца, 9 месеца, 1 година.А в случай, че не разполагате с време за това можете да ни изпратите текст и снимка. И ще Ви бъдат доставени до посочен от вас адрес в рамките на София.
    Некролози черно бели и цветни

    Черно бели без снимка

    1бр. 1,50лв
    всеки следващ 0,60лв.

    Черно бели със снимка

    1бр. 1,50лв
    всеки следващ 0,80лв. ЗА КОВИДИДИОТИ ПАРИ НЕ ВЗЕМАМ ЗАЩОТО СА ГИ ИЗЛЪГАЛИ ОТ ДЪРЖАВАТА И САГИ ВАКСИНИРАЛИ БЕЗПЛАТНО НО НЯМА БЕЗПЛАТЕН ОБЯД
  • 19 Фаце Мета

    10 2 Отговор
    Няма да има локдауни, като миналата година. Има горе-долу същите статистики за Ноември. Американските производители са с печалба от 1000 USD на секунда, американските операционни системи, американските гьонсурат "социални системи" работят супер. След като фацебук успя да срине цяла северна Африка преди години...
  • 20 Зъл

    2 5 Отговор

    До коментар #14 от "Рошко":

    Още един форумен революционер, смешко!

    Коментиран от #24

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ХАХАХАХА

    2 1 Отговор
    ЕЙ НЕГРАМОТНИК, ТОЗИ ГО КАЗВА:
    Майк Адамс е автор на бестселър (№ 1 най-продавана научна книга в амазон, наречена „Food Forensics“), учен по околната среда, притежател на патент за изобретение за елиминиране на радиоактивни изотопи на цезий, множество носител на награда за изключителна журналистика, издател на научни новини и влиятелен коментатор по теми, вариращи от наука и медицина до култура и политика. Следвайте неговите видеоклипове, подкасти, уебсайтове и научни проекти на връзките по-долу.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Уса

    8 0 Отговор
    Няма ли да спрете да манипулирате хората с новини от които нищо добро няма да дойде.Байдън го направи и знаете ли какво се случи?Америка е пред икономически срив няма кой да работи.Неваксинираните напуснаха и на ваксинираните им се отели вола да бачкат за трима и също са пред напускане.Феьералния съд спря малоумщината на Байдън и в момента заваляха дела от всички страни.Задължителната ваксинация в сащ е пред провал набиите си го в мисирските кратунки
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 хдфх

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Dissapointed":

    данните кой ги пуска?
  • 28 хммм

    0 0 Отговор
    Задължителна ваксинация с незадължителната ваксина.

    Няма да стане, не подписвам информираното съгласие и точка. Няма да ставам лабораторна мишка на Бил Гейтс и Файзер.
  • 29 1234

    1 0 Отговор
    Да здравите хора станаха престъпници, ама тез който са вакс. След 6 месеца и те са престъпници, помислете си, тез който измислих вакс. Несе вакс. Това го пише.
Новини по държави: