Last news in Fakti

30 Октомври, 2021 20:49 4 037 85

Д-р Колчаков: Работещите в някои сфери трябваше да бъдат задължени да се ваксинират

  • задължителна ваксинация-
  • ваксини-
  • ваксинация-
  • българия-
  • здравеопазване-
  • иван колчаков-
  • д-р иван колчаков-
  • софиямед-
  • болници

Капацитетът на болничните заведения в България е на прага на изчерпването

Д-р Колчаков: Работещите в някои сфери трябваше да бъдат задължени да се ваксинират - 1
Снимка: БГНЕС

„Има мерки, които са административни. В здравеопазването, в социалната сфера, в образованието. Работещите там трябваше да бъдат задължени да се ваксинират. Нещата не са толкова елементарни. При пандемия, както и при война – има градация на ценности. А човешкият живот и здраве са най-голямата ценност. Всички други ценности се подреждат спрямо тях”. Това заяви в предаването „Карай направо” по NOVA д-р Иван Колчаков, член на УС на МБАЛ "Софиямед”.

„Практически нямаме свободни легла в МБАЛ "Софиямед”. Затова и даваме информация на всеки час. За съжаление, легла се освобождават само при изписване на пациент или при смъртен случай”, подчерта той. По думите му актуализирането на информацията своевременно се налага, за да не се наблюдава ситуация като при предишните COVID вълни – а именно, пациенти да чакат с часове на стълбите на болниците или да обикалят здравните заведения, без да намират място за прием.

„Капацитетът на болничните заведения в България е на прага на изчерпването. Някои граници вече са преминати, за съжаление. При COVID пандемията диагностиката започва с личните лекари. Когато хората се влошат – има показатели, при които те биват приети в болнично заведение. И то в реанимация, където се лекуват най-тежките случаи", посочи още той. Д-р Колчаков е категоричен, че най-специализираните звена, каквито са реанимационните отделения, са в изключителен дефицит на персонал. „Когато няма легла при нас, центърът на „Спешна помощ” е уведомен и пациентите се транспортират другаде. По заповед на РЗИ-София на етапи увеличаваме капацитета. Това се случва вече за трети пъти. Това не е безкраен процес. Разкриването на легла обаче само по себе си не решава някакъв проблем”, категоричен е той.

Според него сега, при четвъртата вълна на COVID-19, ситуацията е съвсем различна. „Докато при първата вълна светът, както и ние, нямаше никакъв опит – сега това не е така. Светът приложи много добри практики, включително ваксинацията. България вече, за съжаление, е най-лошият пример в целия ЕС по този показател”, посочи медикът. Той беше категоричен, че трябва да се дава правилната информация за ваксините на гражданите – както са направили западните държави. „По принцип гражданите са некомпетентни по здравни въпроси. В България хората, които разбират от тази материя, са ограничен брой. Но тяхното компетентно мнение беше удавено в едно море от недоверие, фалшиви новини и включително суеверия”, смята медикът.

Според д-р Колчаков задължителната ваксинация за определени групи хора вече е практика в много западни държави. „Освен здравната страна на проблема, има и друга. Една от тях е образованието. Хората, които не се ваксинират, поддържат веригата на заболяването, резервоарът, в който се раждат новите щамове, и така образователната система е принудена да премине на онлайн обучение. Това ще даде дълготрайни негативни ефекти върху образоваността на нашата нация”, смята той. „Изненадан съм, че бизнесът не се включи по-активно в призоваването за ваксинация”, подчерта д-р Колчаков. „Не знам защо бизнесът не прояви едно по-европейско поведение. Той трябваше да бъде пропагандатор за по-голяма ваксинация”. „Има мерки, които са административни. В здравеопазването, в социалната сфера, в образованието – работещите там трябваше да бъдат задължени да се ваксинират. Нещата не са толкова елементарни. При пандемия, както и при война – има градация на ценности. А човешкият живот и здраве е най-голямата ценност. Всички други ценности се подреждат спрямо тях”, категоричен е той.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бен Гън

    93 8 Отговор
    Много доктори а малко лечители. Докато не видя поне дузина,такива да висят не бих казал че ще имаме нормално бъдеще.

    Коментиран от #65, #69

  • 3 онзи

    132 14 Отговор
    Кой си ти да казваш какво да правят хората със себе си? Хората не са животни да ги боцкаш по твое желание. Платен помияp.

    Коментиран от #70, #76

  • 4 В момента се поти

    84 6 Отговор
    Не могат да ме задължат, защото ще напусна работа и територията на абсурда

    Коментиран от #39, #44

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 работещ

    39 2 Отговор
    Ма откадя накъдя бре? От дек на дек?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 За овце

    65 5 Отговор
    А такива като теб е задължително да се самоубият. Ще облекчите Земята.

    Коментиран от #55

  • 10 Нов Световен Ред New World Order

    71 3 Отговор
    Ваксините са регистрирани за употреба като екпериментален препарат в трета фаза на изпитание и затова компаниите производители са освободени от отговорност. Ваксинират се абсолютно здрави хора и затова риск от ваксина е неоправдан, за разлика от лекарства които са за болни хора и там ползите се съпоставят с вредите. Или поемете отговорност за ваксинирането или всеки сам да решава без натиск и ограничение. И в крайна сметка 20 000 повече починали за година( дори да е ЧИСТО от коронката) са 0,2% от шест милионното население на България.
  • 11 истина е

    84 1 Отговор
    Народа умира пове4е ,от стреса който им при4инявате по медиите !
  • 12 Обесен Язовец

    78 5 Отговор
    Истината вече не може да бъде скрита. Разбра народа, че една обикновена сезонта инфекция се преекспонира не в епидемия, ами в пандемия!
  • 13 Няма ли

    71 5 Отговор
    кой, да обясни на нищожеството, че никой, не може да бъде задължен да се ваксинира !
  • 14 Роко

    67 4 Отговор
    Ами като са пълни болниците… с голям процент хипохондрици без никаква нужда да са там, както и ваксинирани зомбита… нали го карат леко вируса, защо тогава ги приемате там?! Или май нещо не е така?

    Коментиран от #56

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 истина е

    60 2 Отговор
    От две години няма умрели от грип ,а само от ковид ,защо за ковид на болниците се плаща по три хил. лв , а от грип по 30 лв. . И за това сме пак шампиони на света по смъртност
  • 17 Гост

    61 3 Отговор
    И които има антитела ли "задължително", "демократично" и "доброволно" искаш да набодеш бе, смърдел? Без изследвания за антитела и клетъчен имунитет... Ами ако развият автоимунни заболявания, ти ли ще носиш наказателна отговорност или ще се измъкваш, като пр.дня от гащи?! В над 300 болници," нямали" 7000 легла за Ковид болни при капацитет.... 70000! Дайте друга опорна точка!

    Коментиран от #33

  • 18 ковидиотин

    56 4 Отговор
    Докторе кушетки нямате ли?Имам няколко тежки пневмонии в миналото и често съм лежал в коридорите на кушетка докато се освободи легло.как изведнъж забравихте тези времена и станахте толкова важни и ревливи по отношение на един вирус от семейство грипни?Слез в мъзето на болницата има прашясали обвити в паяжини кушетки само трябва да ги позабърше някой или и това е сложно?Значи можете да давате на всеки час фалшива информация за ковид бройките а не можете да си подсигурите няколко кушетки.Не на мен тия 6 пъти съм лежал в далечното минало от тежки двойни бронхопневмонии и сега през ковида минах още в самото начало за цял месец у дома самолечение и реших,че не си заслужава да се боцкам.Вече 18 месеца нямам проблеми а постоянно се срещам с ковид болни.Кого ще заблуждавате постоянно?.Просто сегашното ни здравеопазване е много по-зле от миналото ама много по-зле нямам думи и не бих се възползвал ако ще да умирам.Мои близки и приятели също го изкараха по домовете си кой тежко кой леко нито един не умря в къщи а в болниците умират постоянно.Какво става?

    Коментиран от #59

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Емор

    16 0 Отговор
    Урукайте са на линия, Орките са в медиите, Саруман заплаща добре.
  • 21 Чики-Рики

    4 56 Отговор
    Така трябва! Пълна ваксинация! Както е в ,, белите,, държави в Европа и по Света!И само тези , които са с противопоказания,да не се ваксинират или след задълбочен и обстоен коментар с лекари! Няма какво да мислим по въпроса,то е измислени!

    Коментиран от #32

  • 22 Лустрация

    39 1 Отговор
    Бяла мафия лъжат крадат и убиват това са нашите платееени кукли на конци ваксините УБИВАТ
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 колко игли

    39 0 Отговор
    Не ви е грижа нито за човешкия живот, нито за здравето на хората. И преди пандемията бяхме на едно от първите места по смъртност. Защо тогава не се тревожихте, че умират хора? И сега умират от инсулт и то повече отколкото от ковид. Искате хората да се "ваксинират". Може ли някой да каже колко игли ще са необходими за да бъде човек защитен от вируса. Защото видяхме, че 3 не стигат.
  • 26 ПРОДЪЛЖАВАМЕ КРАЖБАТА

    35 1 Отговор
    Мъжът на Урсула фон Лайнер е представител на файзер за европа
  • 27 Румен

    23 4 Отговор
    Крайно време е да трепеме такива Колчаци
  • 28 ббб

    29 2 Отговор
    Колчаков, дано прочетеш това. Не съм виновен, ако аз се заразя от Ковид и неволно заразя друг който по - късно ще почине, просто защото дори и да се ваксинирам пак мога неволно да заразя някой който да почине!! Ако аз не съм ваксинирани заразя друг НЕваксиниран, защо той не се е ваксинирал, че аз да се чувствам виновен за неговата смърт???
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Майна

    29 5 Отговор
    Докато още не са лъснали тотално последиците от ИНЖЕКТИРАНЕТО тези агитират да се самоубивате, къде ще се скрият обаче когато както казва ВАНГА ,ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА МРЪТ КАТО МУХИ ПО УЛИЦИТЕ И ТО ЩЕ Е СКОРО...ТЯ Е КАЗАЛА ,ЧЕ МАРТ 2023 ЩЕ ИМА СЪБИТИЕ ,КОЕТО ЩЕ ОБЪРНЕ ИСТОРИЯТА...ДО ТОГАВА ТЕЖКИ ДНИ И МРАК...ДРЪЖТЕ СЕ,ХОРА, ЩЕ СЕ СПРАВИМ..

    Коментиран от #46

  • 31 Дрън

    25 2 Отговор
    Българското здравеопазване има нужда от млади безстрашни кадри.Тия дъртаци лакоми за власт и пари отдавна са си навили на масрафа и е им пука за здравето на хората а изпълняват само платени поръчки.Затова всички управляващи до този момент гонеха младите от сектора,за да може професорската мафия да си върши подлите далаверки.Живея в САЩ с тъщата и една нощ и потече кръв от носа и не спира.Извикахме линейка закараха я в болница и цяла нощ и се изреждаха различни стари доктори,то не бяха тампони в носа,балони а кръвта си тече ли тече.щеше да пукне жената от стрес и добре,че застъпи млад доктор само на 27 години и оправи бакиите на другите за 5 минути,ако щете вярвайте това се случва в САЩ.В БЪлгария не е по-различно натискат да вкарат американското бизнес здравеопазване
  • 32 за белите

    24 4 Отговор

    До коментар #21 от "Чики-Рики":

    В белите държави по света живеят най големите потребители и замърсители на околната среда. Ядат, пият, тъпчат се с лекарства. Превърнаха секса в спорт. Подрастващите водят нездравословен начин на живот и имат наднормено тегло. Ползвайки постиженията на науката станаха най болните хора на света.

    Коментиран от #37

  • 33 Нов Световен Ред New World Order

    31 2 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Води се война срещу човечеството. Подчинение, пълен контрол, намаляване на популацията. Намаляване драстично на производството, ограничаване на пазарите и зануляване на лихвите срещу изземване на собствеността на идивида, собсвеността на фирмите и държавната собственост.
  • 34 Така е

    5 23 Отговор
    Всички държавни сфери да ваксинират както е искането за останалите-ресторантьори, хотели .
  • 35 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    31 1 Отговор
    това го ломотите от 10дни поне.първо знаете ли докторе,че думите ви са в противоречие с Няколко члена и алинеи от конституцията на Република бг??????Ако сте доктор няма да ломотите ,а ще сте при пациентите си!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Гост

    24 1 Отговор

    До коментар #32 от "за белите":

    Такива, като тоя утре могат да поискат в името на "общественото здраве" или нещо подобно, всички независимо от пола, да се надупим на всички бежанци например, да ни оправят със или без предпазни средства, кой както намери за добре... И така, през 6 месеца, "бустерно" някак си! На бас, че голяма част от сега набодените ще го направят, ако получат "сертификат" за това?
  • 38 Патриот

    18 1 Отговор
    Много си прежълтял, бе, нещо цирозата чука на вратата? И с това наднормено тегло.... Платен лъжец!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Hoho Boho

    29 1 Отговор
    Ваксинираните пренасят заразата по същия начин, както неваксинираните
    И НЕ ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ИЗДАВА
    ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ!

    Коментиран от #43, #47

  • 41 ПРОДЪЛЖАВАМЕ КРАЖБАТА

    12 2 Отговор
    Ваксините ,мракобесието на 21 век
  • 42 Ха ха ха

    6 1 Отговор
    Това е насила, ни каде не е задължително, боклук
  • 43 Ха ха ха

    2 1 Отговор

    До коментар #40 от "Hoho Boho":

    Да и аз го четох това, и още куп болести
  • 44 Знаещ

    1 9 Отговор

    До коментар #4 от "В момента се поти":

    Сакън, НЕДЕЙ!!! Какво ще правим тук без теб? На кого ни оставяш? Ти майка, ти баща, ти слънце, ти вода!!! Всички ваксини ще изхвърлим, всички маски ще свалим, само ти не ни оставяй, че без тебе ще тъжим!!!
    Ако не е тайна къде ще идеш като напуснеш работа и територията, за един приятел питам? Да не си решил да заемеш мястото на Безон, Мъска или Гейтса, зер такъв капацитет като Ганьо простака рядко се среща хахахахах
  • 45 Майна

    12 0 Отговор
    документирано проучване.

    Докато китайските власти обявиха на 7 януари 2020 г., че са изолирали и идентифицирали „нов тип вирус“, не бяха предоставени подробности. След това на 28 януари 2020 г. Центърът на САЩ за контрол и превенция на заболяванията (CDC) заяви, че вирусът на novela corona е изолиран.

    Основният въпрос, повдигнат в това проучване, е следният: има ли надеждни доказателства, че SARS-CoV-2 е изолиран от „неподправена проба, взета от болен пациент“?

    Проучването предоставя документация, базирана на заявки за свобода на информация, адресирани до здравни/научни институции в голям брой държави.

    Отговорите на тези искания потвърждават, че няма данни за изолиране/пречистване, извършено от многобройните здравни/научни институции, с които е осъществен контакт.

    Струва си да се отбележи, че според Берлинския вирусологичен институт СЗО през януари 2020 г. не е разполагала с подробности относно изолацията и идентичността на SARS-CoV-2.
  • 46 23453

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "Майна":

    Ванга, лека й пръст, отдавна изгни! Оставете й кокалите на мира! Ако имаше ясновидци, нямаше да има лотария, казина, борси и т.н.

    Коментиран от #63

  • 47 23453

    2 3 Отговор

    До коментар #40 от "Hoho Boho":

    Добре, щом експерт като теб го твърди, така ще бъде! Ей ся звъня в СЗО, ЕС, НАТО и т.н.

    Коментиран от #73

  • 48 Майна

    6 1 Отговор
    Дали здравомислещ човек би смесил проба от пациент (съдържаща различни източници на генетичен материал и никога не е доказано, че съдържа конкретен вирус) с трансфектирани бъбречни клетки на маймуна, фетален говежди серум и токсични лекарства, след което да твърди, че получената смес е „SARS-COV-2 изолирайте“ и да го изпратите в международен план за използване в критични изследвания (включително разработване на ваксини и тестове)?

    Защото това е вид измамни маймуни, които изследователските екипи по целия свят представят като „вирусна изолация“.

    Само 1 от многото примери е показан по-долу – това е от проучване, цитирано от австралийското министерство на здравеопазването като документ, „ което доведе до изолирането на SARS-CoV-2 в културата “. (Можете ли да забележите оксиморона в този цитат?)
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Доктора

    9 0 Отговор
    Беше кмет на Пазарджик от ОДС навремето, друго е излишно щото е ясно
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 въпрос

    9 1 Отговор
    Преди малко прочетох коментар на българин, живещ в Германия. Там от 80 млн население, 60 или 70 процента са "ваксинирани". Това означава, че около 20 млн - не са. Те имат около 30 умрели на ден, а ние много повече. Въпрос за лекар? Каква е причината? Лечението, грижите или нещо друго?

    Коментиран от #61, #68

  • 54 Майна

    4 0 Отговор
    Към 25 август 2021 г.: досега са отговорили 9 8 институции и офиси в повече от 20 държави , както и някои автори на изследване на „SARS-COV-2 изолация“ и нито един не е предоставил или цитирал запис, описващ действителния „SARS“ -COV-2” изолиране/пречистване .

    Редица институции също изрично са посочили, че изолирането/пречистването просто никога не се прави във вирусологията и че „изолацията“ във вирусологията означава точно обратното на това, което означава в ежедневния английски. Това се доказва и във всеки документ за „изолиране на вируси“, който някога сме виждали, за всеки предполагаем „вирус“.
  • 55 Знаещ

    2 15 Отговор

    До коментар #9 от "За овце":

    Колкото повече антиваксъри, толкова по-малко антиваксъри, найс а ;)

    Коментиран от #66

  • 56 Ха ха ха

    13 1 Отговор

    До коментар #14 от "Роко":

    Аха леко, колко ваксинирани болни в тешко състояние има, и някой си отиват, що не казвате бе
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Знаещ

    3 8 Отговор

    До коментар #18 от "ковидиотин":

    Виждам, че си в час с нещата, не разбирам защо не си подпалил гумите към ковид отделенията да им покажеш нагледно как се лекува. Вярвам, че нямаш нужда от маска, защото както ти сам каза, постоянно си с ковид болни, значи го владееш вируса, който и без това не съществува.
  • 60 Майна

    22 1 Отговор
    Няма ИЗОЛИРАН ВИРУС ОТ ЧОВЕК-НИКЪДЕ И ОТ НИКОЙ...НЯМА ТЕСТ ,КОЙТО ДА ОТКРИВА НЕИЗОЛИРАНИЯ ВИРУС....ТОВА ,С КОЕТО ВИ ИНЖЕКТИРАТ ДА ГЕННИ ПРЕПАРАТИ, ЧИЕТО СЪСТАВ НЕ ИСКАТ ДА ПРЕДОСТАВЯТ В ЦЯЛОСТ...ВИЕ СЕ ПОДПИСВАТЕ ,ЧЕ НИКОЙ НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ... ТЕ ВИ ГО НАЛАГАТ,, ДОБРОВОЛНОТО ИНЖЕКТИРАНЕ,, СРЕЩУ ОТНЕМАНЕ НА ПРАВАТА ВИ......САМО ОВЦЕТЕ И МАЛОУМНИТЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАКВО СЕ СЛУЧВА
  • 61 Ха ха ха

    7 0 Отговор

    До коментар #53 от "въпрос":

    Еми като му бият на болния ремдесивир и той получава двустранна бронхит плеомония,
  • 62 Адвокат

    18 1 Отговор
    Задължете ги ама трябвa държaвaтa дa дaвa ГAРAНЦИИ зa eфeктивнocттa и бeзoпacнocттa и OБEЗЩEТEНИЯ зa хoрaтa cъc ceриoзни cтрaнични рeaкции или пoчинaли.
    Инaчe НE мoжe дa ни ЗAДЪЛЖAВA.
    Caмo луд чoвeк би ce cъглacил дoбрoвoлнo дa му инжeктирaт експериментална течност в oргaнизмa, зa кoятo тe кaрaт дa пoдпишeш cъгласие, чe НИКOЙ НE НOCИ OТГOВOРНOCТ!!!
    Прoизвoдитeля нa "вaкcини" нe нocи oтгoвoрнocт, държaвaтa нe нocи oтгoвoрнocт, мeдицитe нe нocят oтгoвoрнocт, нo ти cи бeзoтгoвoрeн aкo нe ce вaкcинирaш...
  • 63 Майна

    2 0 Отговор

    До коментар #46 от "23453":

    На 24 ДЕКЕМВРИ ПО РУСКАТА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ ЩЕ ИМА ИЗНЕСЕНА НА ВИДЕОЗАПИС НЕЩАТА, КОИТО Е КАЗАЛА ЗА СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА ,2022 ,записът е направен от Руски журналист , седем дни преди всяка Нова година до 2023г. Гледах записа, журналистът и ТОДОР ТОДОРОВ изнесоха неща ,но ти недей да говориш спрямо твоите ПОЗНАНИЯ....
  • 64 баба ти от Пловдив

    4 1 Отговор
    ей Българи, ваксина бионтех! как може да вярвате на неучили " лекари" с купени дипломи!
  • 65 КОВИД ГЕНОЦИД

    7 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бен Гън":

    30.10.2021: Ако приемем, че сме 6 млн. на територията на България и на ден от ковидГрипа умират по 200 души, за да измрем всички живи сега (без да броим новородените след днешния ден), ще са нужни 30,000 дни, което е 82 ГОДИНИ. А реално от ковидГрипа средно в България за цялата година умират под 50 човека дневно. Тогава, за да ни избие всички този кръвожаден звяр, ще са му нужни над 329 години. Ако от тези 6 млн. извадим "безсмъртните" оваксани (уж 1.4 млн) и официално преболедувалите (0.6 млн.) по ОТДЕЛНО, ще получим около 4.0 млн. антиКовидВаксъри. За да измрат всички 4.0 млн., при средно за годината под 50 трагично загинали на ден, ще са нужни над 219 годинки.
  • 66 За овце

    12 2 Отговор

    До коментар #55 от "Знаещ":

    Ако въобще знаеше нищо, нямаше да наричаш "ваксина", препарат за генна терапия. Мисли си че си "знаещ".
  • 67 Анонимен

    22 2 Отговор
    Това са пълни лъжи. Ваксинираните продължават да се заразяват и нищо не се променя, само бодат хората, без да им казват колко са вредни тези гмо препарати и да изкарат мииларди от ваксинацията. Българските политици ги притискат западните. Ваксинацията е фарс, насилие и нелепо погазване на свободите на хората.
  • 68 Вирус влачи параход

    3 2 Отговор

    До коментар #53 от "въпрос":

    Отговорът на въпроса ти е прост. Правото да пишеш с химикалка и право на медиийно отразяване. А с власт над "химикала" и с власт в медиите може и от извънземни да са загинали естествено починалите от старост и тежки хронични заболявания.
  • 69 КОВИД ГЕНОЦИД -> КЛИМАТИЧНА ДИСТОПИЯ

    17 2 Отговор

    До коментар #2 от "Бен Гън":

    Усещате ли как тежестта полека се измества от експерименталките към "зелените" сертификати (COVID = Certificate Of Vaccination ID)? Тези сертификати нарочно са "зелени", а не "ваксинационни" или "здравни" в по-голямата част на ЕС и света. И затварянията неслучайно са "локдауни", а не "карантини". И двете нарицателни НЕ са строго медицински. Постановката с пландемията с лабораторния грип е само подготовката - тя е дълга, но временна (10-ина години). Тези сертификати и локдауни, обаче, ще станат климатични и ще са доживотни ;)
  • 70 Гтру

    4 20 Отговор

    До коментар #3 от "онзи":

    А ти кой си? Ти имаш ли право да ме заразиш, имаш ли право за това че си абсолютно безотговорен към своето здраве, към това на семейството си, на колегите, на околните да заемеш мястото в болницата на някой отговорен, какво правиш имаш ти, твойте черва изгнили, по-дълги ли са от мойте?

    Коментиран от #75, #78

  • 71 Левент

    14 0 Отговор
    ТИЯ СА ДОКТОРИ САМО НА ХАРТИЯ ,ПЕЧАЛБАРИ .ти кой си БЕ !!КЪДЕ ГИ НАМИРАТЕ ТЕЗИ НЕЗНАЙНИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ .САМО СИ ГОВОРЯТ ,ЗА ТЯХ ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ НЕ Е НИЩО ОСВЕН ЛИСТ ХАРТИЯ И ЕКСПЕРИМЕНТИ .ЗАДЪЛЖИТЕЛНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА СЕЛО !?ЗАДЪЛЖИТЕЛНА КАЗАРМА !?
    АРЕЕ ,СТИГА ЗАДЪЛЖЕНИЯ !!!!!!!!!!!!
  • 72 Особено

    10 0 Отговор
    и най-вече при война, човешкият живот и здраве са водещите ценности... Всяка държава си отглежда обучени(къде повече, къде по-малко) убийци, наречени армия, че и паради им прави..животът бил ценен...
  • 73 Hoho Boho

    9 1 Отговор

    До коментар #47 от "23453":

    Прочети тази статия, публикувана във факти.бг на 29 Октомври, 2021 12:07:
    "Ваксинираните лесно предават Делта варианта"

    и бъди информиран!
  • 74 ПЕПЕ

    17 1 Отговор
    Къде ги намирате тези лекароподобри !!?Това е право на доброволен избор !!!!!!!!!!!!!!! !?НЕКА ПОКАЖАТ СНИМКА НА ТОВА ЖИВОТНО SARS“ -COV-2!!?Но то още не е изолирано ,ООООО ТО СНИМКИТЕ НА ТОЗИ Колчаков,КАНТАРДЖИЕВ ,ОНЯ С ГОЛАТА ГЛАВА ГЕНЕРАЛА ТОВА СА ЩАМОВЕТЕ НА ВИРУСА SARS“ -COV-2 !!!!!!
  • 75 Бай

    14 1 Отговор

    До коментар #70 от "Гтру":

    А ти какво си мислиш ,че като си ваксиниран не можеш да заразяваш ли?А , хобот такъв!
  • 76 Арам

    14 1 Отговор

    До коментар #3 от "онзи":

    И един друг, който са наричал доктор, а и не само той са съдени по време на нюрнбергския процес, и осъдени, кой на смърт, кой до живот. Тозо наречен доктор да не слага каруцата пред коня, не хората трябва да се грижат за здравната систтема, като не се разболяват, а здравната ситема трябва да се грижи за хората, като ги лекува, когато се разболеят. В момента здравеопазването е заприличало на чиновничество, създава правила, които са му удобни на него, а не такива, с които да се решават проблемите.
    Освен това и бройките на заразените и на починалите са виртуални и нямат нищо общо с реалността. Ако утре службите започнат да проверяват болниците в продължение на 2 седмици, така ще се редуцират бройките надолу, че ще е като сън в лятна нощ, ама не го правят, значи причината е друга. Какво е това лабораторно изследване при което няма контролна и арбитражна проба, при всяко едно изпитване може да има грешка по много и различни причини, а тук от 5 проби, една положителна значи заразен, а на човека му няма нищо, много удобно нали, и ще се плашим. Кого ще плашите, някой живял през социализма, преживял лукановата зима и купонната система, хипер инфлацията и жанвиденовия фалит набанките, костовата епоха - с какво ще изненадате такива хора?

    Коментиран от #79

  • 77 Мрънкала

    7 0 Отговор
    Докторчетата били големи ревлювци. Кръчмата като се напълни някой реве ли? Театърът като се напълни, някой реве ли? Складът като се напълни, някой реве ли? Само тези, хем пари правят, хем реват като изоставена монахиня.
  • 78 Арам

    7 1 Отговор

    До коментар #70 от "Гтру":

    Не знам той ли си, тя ли, то ли, ама ела да живееш в Красна поляна, да виждаш как изглежда въздуха, който дишаш, да пишеш на кметицата Данка, че факутетския и електорат те трови, а тя да отговаря, че е проверила и си се объркал и пак питай дали някой заразява теб, и пак си мисли дали на някой му дреме за теб. Публикувано във факти.бг: Бройките на заразените и на починалите са виртуални и нямат нищо общо с реалността, но това ти не можеш да го провериш и на това се разчита - каквото ти кажат по телевизора.
  • 79 арам пам пам

    0 2 Отговор

    До коментар #76 от "Арам":

    как е в нагорни карабах?
  • 80 Тъмен субект

    7 0 Отговор
    Не може да се задължават хората да се ваксинират с препарат, тестването на който не е завършило. А това което със сигурност се знае е, че ваксинираните заразяват. Тия "експерти" наистина ли вярват, че българите са овце?
  • 81 незнайко

    7 0 Отговор
    Все по често се изплюва камъчето за ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ваксинация . С какво ваксинацията е помогнала досега не се казва ! Ваксинираните РАЗНАСЯТ заразата и на никой не му ДРЕМЕ затова !!! Просто стадото трябва да се води от ОВЧАРЯ, който знае колко животни може да ЗАКОЛИ !!!
  • 82 Сони

    5 0 Отговор
    Само посмейте! Ние плебеите вече няма какво да губим, но вие оядени и алчни толупи имате!
  • 83 ivan

    5 0 Отговор
    този е неадекватен,каза,4е мутациите били заради не ваксинираните,ахахахахах по голяма глупост не бях 4увал,за хора които не са се сре6тали с вируса,той няма за какво да мутира,за6тото няма антитела с които да се бори,но при ваксинираните заради антителата вируса се мъ4и да ги заобиколи
  • 84 Гост

    1 0 Отговор
    Според инженер Митков, принудителната ваксинация ще доведе до удължаване живота на щама. Как предишните щамове се появяваха и изчезваха сезонно, а този е още 19-издание. На прага на 2022 сме! Няма актуализация, защото все още е жив, благодарение на ваксинираните с нов тип ваксина, която пази клетките на ваксинираният, не изгражда антитела и ваксинираният е много добър преносител на вируса. Поради факта, че не изгражда антитела, се забавя стадния имунитет като се разчита основно на преболедувалите. Докато стария тип ваксини имаха за цел придобиване на антитела посредством неактивни вирусни щамове в организма. Капиш! Както всеки математик, конски доктор може да се изкаже за Ковид, така и инженер може!
  • 85 Д-р Хаус

    1 0 Отговор
    Ало, Колчаков!! Я кажи защо ЧАСТНИТЕ БОЛНИЦИ не приемат и лекуват Ковид болни?? И не дрънкай врели- некипели!! Щото болници / 400 на брой / има,ама няма лекари,медсестри и санитари!! За тия мизерни заплати чистачките в банките и държавната администрация дори метлата и парцала няма да подхванат!! Схващаш ли бе тикво??