Last news in Fakti

22 Ноември, 2021 16:10 1 642 16

Нежна революция! Талибаните забраниха на жените да участват в тв сериали

  • афганистан-
  • талибани-
  • кабул

По афганистанските телевизионни канали вървят предимно чуждестранни драми с главни женски образи

Нежна революция! Талибаните забраниха на жените да участват в тв сериали - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

На жените е забранено да участват в телевизионни сериали в Афганистан съгласно нови правила, наложени от талибанския режим. На журналистките и водещите пък е наредено да носят забрадки на екрана, предаде BBC.

Талибаните са наложили осем нови правила на афганистанските телевизии.

Сред тях е забраната на филми, които се смятат за противоречащи на принципите на шериата. Забранени са също така комедийни и развлекателни предавания, които могат да се сметнат за обидни за религията. Талибаните настояват и да не се излъчват чуждестранни филми, които популяризират чужди културни ценности.

По афганистанските телевизионни канали вървят предимно именно чуждестранни драми с главни женски образи.

Член на организацията, която представлява журналистите в Афганистан, заяви, че обявяването на новите ограничения е било неочаквано. По думите му някои от правилата не са практични и ако бъдат приложени, телевизионните оператори може да бъдат принудени да затворят.

Талибаните завзеха властта в Афганистан в средата на август. Групировката, която пое контрола след напускането на американските и съюзническите сили, почти веднага инструктира момичетата и младите жени да не ходят на училище. По време на предишното им управление през 90-те години на миналия век на жените беше забранено да учат и да работят.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист

    16 6 Отговор
    Талибани от други държави забраняват на здрави хора да се разхождат по улиците.
  • 2 Абдул от Кабул

    8 2 Отговор
    Какви ви сериали в Афганистан? Там всичко живо гледа турски сериали, както в България.
  • 3 Специалиста

    9 1 Отговор
    Да пускат тогава "Козият рог" и "Време разделно"!
  • 4 Фаро

    7 3 Отговор
    Нещо да кажете за европейските и американски талибани с техните фашизирани мерки и рестрикции?Смеете ли да кажете?
  • 5 ТВ епидемия

    6 5 Отговор
    По-скоро са забранили на афганистанките да гледат турски сапунки. Тези талибани голями пичове ще излязат. Де да си имахме и тук такива.

    Коментиран от #9

  • 6 Кабул

    6 2 Отговор
    Уважение към талибаните. Вижте какво направи Изперкел с Европа.
  • 7 Грульо

    1 1 Отговор
    На оружие срещу талибаните, браточки талибанки! :D
  • 8 Дългият

    4 2 Отговор
    На печелившите...честито...нали Демокрацията била лоша....те ви сега Шериат...
  • 9 Хахах

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "ТВ епидемия":

    Можеш да се преселиш там. :-) пак е решение. Или в северна корея, там също няма турски сериали....
  • 10 Гост

    7 1 Отговор
    Ами такава е религията. Те просто си я спазват. И милиони други уж "мирни" мюсюлмани тихо ги подкрепят. Включително вашите "добри" съседи с многото деца и неработещи забрадени майки.
  • 11 Gen Gurko

    3 0 Отговор
    Да слушат какво става феминистките дето всяк сутрин проверяват да не би да им е поникнало нещо между краката, че както нямат спиране в претенциите си да не им се случи случка. С тазилиберастия и мигрантолюбство, може един ден да осъмнат изненадани.И никой няма да си мръдне пръста за тях, защото са дотегнали до смърт на всички.
  • 12 Тоалетна хартия

    5 1 Отговор
    Ако това се въведе в България, след 30год.ще сме 10мил.....С тая демокрация, жените се превърнаха в леки жени, а мъжете в гейчета!!
  • 13 По презумпция

    7 3 Отговор
    Ева е подвластна на Адам,всички Важни книги го пишат.Жената е нещо много важно.Тя ни ражда.Това не е лична заслуга,а вродено качество.Ние ги заплождане,те ни раждат.Фифти фифти.Освен това,извън контекста на мирозданието жените готвят и ни правят свирки.Много полезни същества са,еваларка!
  • 14 Сара Джесика Паркър

    6 1 Отговор
    Да им пуснат „Сексът и градът“ американски сериал ,малко се образоват
  • 15 ЗЕЛЕНИЯ ЧУРАП 2

    6 0 Отговор
    ЗА БЪЛГАРИЯ ТОВА НЕ ВАЖИ НАЛИ ТУКА ВСЕКИ КОЙТО ГО ПИТАШ: „ТИ ВЧЕРА ВИДЯЛИ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ......”„ААА АЗ ТЕЛЕВИЗИЯ ОТ ДЕСЕТ ГОДИНИ НЕ ГЛЕДАМ”...😱😱😱😁😁😁
  • 16 селяния

    4 0 Отговор
    Ето какво предлагам аз...Спирате милионите на всички проститутки по телевизията, за да ни вдигнат заплатите и да си живеем живота...Аз не виждам логика да им дават пари, за да ми показват как да пазарувам и правя секс...21 век сме...Всички го можем! Вместо да реставрират държавата и да покажат на хората как да живеят като съвременни същества, излъчват помия!
Новини по държави: