23 Ноември, 2021 21:44 3 565 7

Двама загинали и много ранени при серия експлозии в Белград

  • сърбия-
  • фабрика-
  • ракети-
  • белгия-
  • взрив-
  • експлозии-
  • едепро

Ранените работници са откарани в болници в Белград с тежки изгаряния

Двама загинали и много ранени при серия експлозии в Белград - 1
Снимка: Shutterstock

Най-малко двама души са загинали и поне 16 са ранени при серия експлозии днес във фабрика за муниции в покрайнините на Белград, предаде Асошиейтед прес, като се позова на сръбската полиция и местни медии, съобщи БТА.

Пресслужбата на сръбското МВР потвърди информацията за загиналите и ранените и уточни, че се е взривил склад на предприятието "ЕДеПро" с 15 тона ракетно гориво и 500 ракети за борба с градушките. По данни на сръбското МВР към момента ситуацията е стабилизирана. Пожарникари са успели да спасят петима души.

Сигнал за взрив е постъпил в 14,13 ч. местно време. На мястото са изпратени 36 пожарникари с 11 пожарни коли. Експлозията е станала в склад с площ 240 кв.м, в който са се съхранявали 500 ракети с 30 кг ракетно гориво всяка, съобщава Ройтерс. В момента пожарникарите обследват територията на фабриката с дрон с топлинно засичане, за да открият потенциални пострадали или загинали, съобщи сръбското МВР. Сръбската държавна телевизия, цитирана от Асошиейтед прес, съобщи, че в склада са се намирали около 40 души по време на експлозията.

Ранените работници са откарани в болници в Белград с тежки изгаряния. Все още има хора в неизвестност. Фабриката, която произвежда различни видове муниции, се намира на 15 км южно от Белград. Взривовете са се чули в сръбската столица. Граждани съобщиха, че земята се е разтресла и огромен облак дим се е издигнал над мястото на експлозията, съобщи в. "Новости". От детонацията са се счупили прозорци на къщи в района на фабриката. Няколко коли на паркинга на предприятието са се запалили. Полицията съобщи, че пожарът е локализиран и живущите в зоната са в безопасност. През 2008 г. в същата фабрика стана експлозия, при която бяха ранени трима души.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шопо

    24 0 Отговор
    Черен ден за Балканите...

    Коментиран от #5

  • 2 Ventura

    1 18 Отговор
    И за тия ли ще обявиме ден за траур!!!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Таратор

    14 1 Отговор
    Само през първия гладомор по време на британската колонизация през 1770-1773г. са измрели от глад приблизително 10 млн.души, милиони повече от официално обявените еврейски жертви през Холокоста!Това означава, че британците са успели да избият близо една трета от цялата популация в Бенгал. В своята книга „Невижданият свят“ Джон Фиск описва „Бенгалския глад“ като много по-смъртоносен и зловещ дори от Черната чума, която е тероризирала Европа през 14 в. Великобританците безмилостно разграбвали ресурсите на Индия, но и принуждавали всеки обикновен селянин да изплаща данък 15% от печалбата от реколтата им. Въпреки „Бенгалския глад“ индийците не знаели все още, че това е само първия път, когато десетки милиони ще измрат от глад, причинен от алчността за печалби на Великобритания. Най-смъртоносния глад, след „Бенгалския“ от 1770-те идва по времето на Уинстън Чърчил, през 1943г., когато от глад измират над 3 млн.души. Гледката била ужасяваща, хората пълзяли по улиците и ядяли от труповете на умрелите, за да оцелеят. Така остава въпроса дали Уинстън Чърчил, човекът който спаси Великобритания от масовия убиец Хитлер е не по-малко чудовищен убиец от самия него. Когато правителството в Делхи изпраща снимката по-долу на Чърчил, за да опише ужаса, британския премиер отговаря с обичайния си черен хумор „Тогава защо Ганди е още жив?!“.
  • 5 Нищо не разбиращ

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шопо":

    Кога е имало бял ден на българите?
  • 6 Нищо не разбиращ

    1 0 Отговор
    Кога е имало бял ден на бълканите?
  • 7 гост

    0 0 Отговор
    И те като и наща българска работа!
Новини по държави: