Last news in Fakti

24 Ноември, 2021 07:46 2 404 8

Трaнспортното министерство в Скопие ще отнеме лиценза на фирмата превозвач

  • автобус-
  • северна македония-
  • ам струма

В Република Северна Македония е обявен ден на траур в памет на загиналите при тежката катастрофа

Трaнспортното министерство в Скопие ще отнеме лиценза на фирмата превозвач - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министерството на транспорта в Скопие започва процедура за отнемане на разрешителното на транспортната фирма заради тежката катастрофа у нас.

Министърът на транспорта на Република Северна Македония Благой Бочварски съобщи пред журналисти, че след извършените досега проверки "Министерството на транспорта и връзките, като съответен орган, започна процедура за отнемане на разрешителното за работа на превозвача."

Бочварски допълни:

"Според получените информации от Министерството на вътрешните работи за изгорялото превозно средство констатирахме, че то не е било обявено от страна на превозвача, съгласно член 11 алинея 5 от Закона за пътното движение, и заради това го няма в електронната база на Министерството на транспорта."

Медиите в Северна Македония съобщиха, че трима лекари от Института за съдебна медицина в Скопие ще се включат към екипа на българска територия. По думите на външния министър Буяр Османи тримата вече са пристигнали в София и очакват одобрение от нашите власти да се присъединят към работата.

В Република Северна Македония е обявен ден на траур в памет на загиналите при тежката катастрофа.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шопо

    7 0 Отговор
    Затова офиса им Скопие вчера беше затворен! А не , защото МНОГО ЖАЛЕХА... Колко ли такива автобуси минават през България???
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ангелова

    13 0 Отговор
    Във всички държавни органи, министерства и пр. има шиптърии с висок ранг и уреждат нещата на племето.. лицензът на тези тук така е получен.. Като вкарат Македония в ЕС ще нахлуят масово и тук шиптъри...фирми, шмекерии, незаконни дейности..
  • 4 Джоко

    3 0 Отговор
    Имат много да поправят братята- македонци за мястото си в ЕС.

    Коментиран от #6

  • 5 Фен на копейкин ш.ч.и.к.ия.т.а.

    1 1 Отговор
    Браво
  • 6 Скопие

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Джоко":

    За тоа си апсолутно во право.
  • 7 Всичко се повтаря

    1 0 Отговор
    ДАНС и другите служби продължават да убиват Българи както убиха през комунизма Георги Марков и Сергей Антонов!Този път работят в симбиоза с Пернишки мафиоти!
  • 8 Избирател

    1 0 Отговор
    Същата катастрофа стана на 1. Дек. 2017 на Телевизионната кула в София, помните ли? Шофьора буквално разряза колата наполовина, защото мантинелата разделяща два пътя, не беше добре сигнализирана и обезопасена. И то пак в тъмната част на денонощието. Колко подобни катастрофи трябва да станат? КАТ и АПИ не правят достатъчно за безопасността. Всички критични участъци трябва да се коригират. Какво като този участък е правен преди 20 години. Като е направен тогава да не е форевар Това значи ли че не трябвя да бъде коригира?
Новини по държави: