Last news in Fakti

23 Ноември, 2021 22:37 8 730 81

Конспиративна теория: Трагедията с автобуса на "Струма" била политически акт

  • конспиративна теория-
  • трагедия-
  • автобус-
  • струма-
  • политически акт

"Има много начини автобус да се запали, но това е нов автобус, направен с труднозапалими материали – нещо там е горяло много силно", добави Христо Радков.

Конспиративна теория: Трагедията с автобуса на "Струма" била политически акт  - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Трагедията с фатално запалилия се автобус на АМ "Струма" може да е политически акт. Тази хипотеза посочи председателят на Българското обединение на шофьорите Христо Радков в студиото на "Денят ON AIR".

"Тези хора явно загиват от пожара, за който много вероятно първичният удар да е причина. Появи се конспиративна теория, че това е политически акт. Какво пречи на някого от другия автобус да остави една чанта, да предизвика пожар и оттам объркване", каза пътният експерт пред Bulgaria ON AIR. Радков е на мнение, че с по-нова мантинела инцидентът можеше да се избегне.

"От кадрите се вижда, че липсва парче от мантинелата. Мисля, че ще го намерят в автобуса. Мантинелата е по стари стандарти и не е занулена, а ако беше, то можеше поне да го отклони. Автобусът удря мантинелата от нейната външна страна и впоследствие продължава направо, забивайки се между другите две мантинели. Там вече се е запалил, а между двете мантинели не може да се отворят вратите", обясни той.
По думите му е невъзможно нафта да е причинила пожара.

"Нафтата трудно се пали. Когато имаш почивка, до 30-ата минута след нея обикновено много малко хора са заспали. Щом и в лек унес не са могли да реагират адекватно, да избягат назад през счупеното стъкло, значи пожарът се е разразил изключително бързо. Това подхранва конспиративната теория", изтъкна пътният експерт.

"Има много начини автобус да се запали, но това е нов автобус, направен с труднозапалими материали – нещо там е горяло много силно", добави Радков.

Председателят на Българското обединение на шофьорите е категоричен, че пътят не е причина за инцидента, въпреки че не е преасфалтиран от 15 години.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 44 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 джо запалката

    60 6 Отговор
    Зa първи път виждaм aвтoбуca в тaкъв плaн нa тaзи cнимкa (нe глeдaм тeлeвизия);Oчeвaднo e чe зaднaтa чacт, къдeтo e двигaтeля (нaѝ-вeрoятния изтoчник нa пoжaр) e нeпoкътнaтa!
    Изпeпeлeнo e oт пoдa нaгoрe (пътничecкaтa кaбинa).
    Бaгaжнoтo дoлу якo e oбгoрялo?Кaквo e имaлo тaм oтпрeд?
    Имa дocтa нeлoгични пocлeдcтвия нa тaкa прeдcтaвeнитe причини…. Гoрe-дoлу кaтo 911
    Cъжaлявaм зa жeртвитe caмo…
    Мнoгo пирoмaния, мнoгo нeщo тaзи гoдинa, eѝ?? Лeтни пoжaри, гoри, ниви, къщи, coциaлни cгрaди прeдприятия,, ВeрaCу бeз мaлкo и тя, МиГoвe, тирoвe…Тe зacтрaхoвaтeлитe мaѝ вeчe щe изключaт и oгньoвeтe кaтo риcк.
    Тoвa нoвo oръжиe ли e, или нoв рeд??

    Коментиран от #43, #54, #62

  • 2 айдеее

    56 36 Отговор
    Е къде е тиквата и тия от герб нали може да носят отговорност ??? Лошо построени и лошо подържани магистрали , АПИ къде са структурите на тиквоча е носете отговорност сега .....

    Коментиран от #48, #60

  • 3 яко ни лъжат

    74 4 Отговор
    вглeдaйтe ce дoбрe в cнимкитe нa aвтoбуca!!!!! ПOЖAРA ПOЧТИ НE E ЗACEГНAЛ ДВИГAТEЛЯ И НE CA OБГOРЯЛИ КAПAЦИТE CКРИВAЩИ ДВИГAТEЛЯ -БEЛИ CA!!!! ГOЛEмИЯ OГЪН E БИЛ В БAГAЖНOТO OТДEЛEНИE И В CAЛOНA. ГOЛEМИЯ ПOЖAР E БУШУВAЛ OТ CТEНAТA НA ДВИГAТEЛНOТO OТДEЛEНИE И НAПРEД КЪМ ШOФEРA. ЗAТOВA E ИМAЛO ТOЛКOВA МНOГO ЖEРТВИ. КAКВO ЛИ ГИ E ИЗПEПEЛИЛO И OТ КAКВO CE E ДИГНAЛA ТAКAВA ВИCOКA ТEМПEРAТУРA????? ГOРИВA НEЗAКOННИ В КУХИНИ И В БAГAЖНOТO OТДEЛEНИE. ЗAЩO ДВИГAТEЛНOТO E ПOCТРAДAЛO ДOCТA ПO-МAЛКO ??????? другите ТРИ АВТОБУСА СА ИЗБЯГАЛИ КАТО СА ВИДЕЛИ КАКВО СТАВА. ЗАЩО НЕ СА ОСТАНАЛИ ДА ПОМАГАТ????
  • 4 Спарки

    41 6 Отговор
    Сигурно багажното е било набумкано с 10 литрови туби от минерална вода пълни с нафта.

    Коментиран от #77

  • 5 майката на костов

    44 15 Отговор
    Това е единственото обяснение за катастрофата! Идеално устройства любимите ни съюзниците и дава повод на нашите мекерета да загробят бг интерес! Лично бай Ганев , редактора на факти поде новата опорка! Сайтът е дъщерен на Дойче веле- ЦРУ !
  • 6 А50

    43 6 Отговор
    Прав е Христо Радков. Сега службите ще трябва да измислят една неконспиративна и правдоподобна версия за бързото изгаряне на автобуса. Най-вероятно ще го обяснът с контрабанден превоз на бензин в багажника, но по всякакъв начин ще се бяга от версията за атентат, защото ще възникне въпроса кой има интерес, а целта би била сближаване на двете държави с една трагедия.
  • 7 Танкеръ

    26 4 Отговор
    Мразя да се повтарям, но ще го направя.

    1.23 лeвa или oкoлo 9 TRY (турcки лири) e дизeлът зa литър в Турция. В Бългaрия e 2.33 лeвa нa литър. В Мaкeдoния - 66 MKD или 2.09 лeвa/ литър. Дизeловoз ли e бил aвтoбуca с туби в багажниците? Дизелът възпламенява ли се при детонация?

    Коментиран от #10, #11

  • 8 RADAR

    29 3 Отговор
    Този автобус е изминал за по малко от 4 часа 350 км. каква е била средната скорост?
  • 9 киро казана

    20 3 Отговор
    То и танка е от стомана и направен за бой но и те се палят, нали?

    Коментиран от #18

  • 10 Кмет на Симитли

    18 25 Отговор

    До коментар #7 от "Танкеръ":

    Мунчо, кой ще те пусне през границата с туби пълни с нафта бе, кирпич? Айде една туба да ти е в багажника на колата, ама автобуса да е пълен с туби с нафта и да кажеш, че е минал така границата?

    Коментиран от #16, #17, #79

  • 11 А50

    33 5 Отговор

    До коментар #7 от "Танкеръ":

    Дизелът мнго трудно се възпламенява. Ако са превозвали гориво то това е било бензин, но огъня е тръгнал взривно от багажниците, ако това не го признаят официално значи много лъжат.

    Коментиран от #19, #21

  • 12 маркуча

    14 17 Отговор
    Прав е специалистът!Борисов е запалил отобуса!
  • 13 Hoho Boho

    18 6 Отговор
    В тая конспиративна теория има противоречие.
    За да сработи конспирацията, трябва автобусът да се наниже в мантинелата.
    А това няма как да се предвиди или да се провокирано предварително по някакъв начин..

    Коментиран от #22

  • 14 ВИЖ

    13 3 Отговор
    От видеото става ясно че изгарянията тръгват от задната част на багажното отделение!
  • 15 Марсианеца

    8 7 Отговор
    На калпаф космунафт космоса му виновен.
  • 16 Танкеръ

    6 2 Отговор

    До коментар #10 от "Кмет на Симитли":

    Не позна. Опитай пак...
  • 17 МИТРИЦА СОЛУН

    37 3 Отговор

    До коментар #10 от "Кмет на Симитли":

    ВСЕКИ КАТ КИХНЕ ПО ДЕСЕТ ЕВРА И ХОП ОЧИТЕ НА МИТНИЧАРЯ СЕ ЗАТВАРЯТ. 54 ДУШИ ПО 10 ЕВРА = 540 ЕВРА ПО 4 АВТОБУСА=2160 ЕВРАКА. ЩЕ СИ ЗАТВОРЯТ ОЧИТЕ ГЛАДНИТЕ МИТНИЧАРИ ЧЕ ДАЖЕ НЯМА ДА ОТВОРЯТ БАГАЖНОТО. ТЕ ЗАТОВА СА МИНАВАЛИ ПРЕЗ МИТНИЦАТА СЛЕД ПОЛУНОЩ. НЯМА ХОРА, НЯМА СВИДЕТЕЛИ. МУНЧОТО СИ ТИ КМЕТЕ!!!!!
  • 18 яяя1

    19 3 Отговор

    До коментар #9 от "киро казана":

    Палят се ама им помагат с разни устройства!
  • 19 Танкеръ

    14 5 Отговор

    До коментар #11 от "А50":

    Основен принцип на възпламеняването на дизела е детонацията. Ограмоти се и тогава пиши.

    Коментиран от #20, #24, #27, #30, #38, #44

  • 20 Паринакоча

    20 5 Отговор

    До коментар #19 от "Танкеръ":

    Не е било нафта,било е бензин.
  • 21 БДЖ ЗАВАРЧИК

    16 4 Отговор

    До коментар #11 от "А50":

    ДА СИ ЧУВАЛ ЗА АЛУМИНИЕВО-ТЕРМИТНО ЗАВАРЯВАНЕ НА ЖП РЕЛСИ???? С ТАКАВА СМЕС В МАЛКИ КОЛИЧЕСТВА СЕ СТАПЯ БРОНЯТА НА БТР И ТАНК А НАФТАТА ЩЕ ГОРИ И ЩЕ ГЪРМИ.

    Коментиран от #26

  • 22 майката на костов

    16 3 Отговор

    До коментар #13 от "Hoho Boho":

    Нанизването на мантинелата може да последствие, също като самолета, който падна в морето!
  • 23 INOT

    12 11 Отговор
    Колко пъти да Ви обяснявам? Пожарът е следствие на разрязването на климатичната система от мантинелата. Автобуса се предполага , че е зареден с новия R-1234yf . Той има свойства за охлаждане, подобни на R134a, който се използва като автомобилен хладилен агент, тъй като е въведен през 1994 г., за да замени R-12. R-134a не съдържа фреони, които са вредни за защитния озонов слой на Земята. Въведени са регламенти, които разрешават използването на R134a до 2025 г. и след това всички трябва да преминат на R-1234yf.



    R-1234yf е лесно запалим, но според Обществото на автомобилните инженери (SAE) новият хладилен агент е безопасен за използване на леки автомобили.

    R-1234yf има охлаждаща ефективност подобна на R-134a, но не чак толкова добра. Той е с около 5 процента по-малко ефективен от R134a. Изисква малко по-голям или по-ефективен кондензатор и по-здрав изпарител, устойчив на теч (за безопасност). R-1234yf също изисква нов тип PAG масло за компресор, както и ново сертифицирано J2843 оборудване за регенериране и рециклиране, специално проектирано за новия хладилен агент.

    R-1234yf е значително по-скъп от R134a поради ограничените доставки и факта, че Honeywell има световен монопол върху техния хладилен агент. Цената му обаче трябва бавно да намалява, тъй като производството нараства, за да отговори на увеличаващото се търсене.

    Коментиран от #78

  • 24 А50

    10 5 Отговор

    До коментар #19 от "Танкеръ":

    Не съм казал обратното. Но каква детонация да е имало, че да взриви туби с нафта, на мен не ми се връзва. По скоро не е имало взрив, а бурно разгаряне или там както се нарича по пожарникарски
  • 25 Вергина

    21 3 Отговор
    Обичам конспиративни теории, освен това отдавна се носят слухове, че у нас се правят всякакви експерименти с населението, включително умни оръжия, контролирани сънища/съзнание и прочие. И въпреки това ми е много трудно да повярвам, че това е умишлено, а не става дума за неизправност или за практичност от балкански тип (примерно бидон с нафта някъде из багажите). Бог да прости починалите! Много трагедии напоследък.
  • 26 А50

    2 3 Отговор

    До коментар #21 от "БДЖ ЗАВАРЧИК":

    Според теб имало ли е такива условия в багажника на автобуса

    Коментиран от #28

  • 27 АSО

    6 3 Отговор

    До коментар #19 от "Танкеръ":

    Разбрах значи дизела е детонирал.
  • 28 БНА

    19 6 Отговор

    До коментар #26 от "А50":

    ЕЙ УЛАВ С ТАКИВА АЛУМИНИЕВИ МОЛОТОВКИ ПАЛЕХА И ТОПЯХА БТР-ИТЕ НА ВЛАСТТА ПРИ МАЙДАНА В КИЕВ. ЯВНО СИ ОТ ТРЕТОПОЛОВИТЕ ДЕТО НЕ СА ХОДИЛИ ВОЙНИЦИ. СЕГА ДА НЕ ПИТАШ КАКВО Е МОЛОТОВКА???? НА ЕДИН КАМИОН ВИКАХА МОЛОТОВКА. КАПИШ!

    Коментиран от #40

  • 29 Дилдо

    12 2 Отговор
    Вижте, че частта където е двигателя (отзад) не е изгоряла толкова. Сигурно в багажното отделение е имало 15 туби с нафта и затова се е запалил
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ХИМЧО

    24 2 Отговор

    До коментар #30 от "ПараШут":

    ВЪВ ФОЕРВЕРКИТЕ ИМА МНОГО ФОСФОР И БАРУТ. ГОРЕНЕТО Е БЛИЗКО ДО АЛУМИНИЯВИЯ ТЕРМИТ И СЕ РЕЗВИВА ОГРОМНА ТЕМПЕРАТУРА. ДАЛИ НЕ Е БИЛ ПРЕТЪПКАН С ФОЕРВЕРКИ ЗА НОВА ГОДИНА+ ГОРИВА КОНТРАБАНДА?????? ИМА МВР ЛАБОРАТОРИЯ СПЕЦИАЛИЗИРАНА ПО ТИЯ ВЪПРОСИ!!!!!!
  • 32 СИМИТЛИ

    20 2 Отговор
    ФОЕРВЕРКА ИМА СВОЙСТВОТО ДА СЕ САМОВЪЗПЛАМЕНЯВА ПРИ СИЛНИ СЪТРЕСЕНИЯ И ДА СЕ САМОВЗРИВЯВА. НЕ СЛУЧАЙНО СПЕЦИАЛНИТЕ СЛУЖБИ СА БИЛИ НА ОГЛЕДА.

    Коментиран от #33

  • 33 ПараШут

    17 3 Отговор

    До коментар #32 от "СИМИТЛИ":

    Да, може, фосфорът развива до около 3000 градуса при горене и метала го прави на вода или го изпарява. Може да са фоерверки или други боеприпаси съдържащи фосфор, но това лесно ще остави следи по метала и на спектралния анализ веднага ще се открие. Аз все пак залагам на евтин контрабанден бензин от Турция, защото всичко свързано с фосфор ще ни вкара в голяма беля.
  • 34 ПРАБЪЛГАРИН

    7 3 Отговор
    СПУКАЛ ГУМАТА И ПОСЛЕ МАЗАЛО , ЛЪЗГАВО
  • 35 Апропо

    8 6 Отговор
    Всякакви д.били се изказват . Ползват човешката трагедия за евтин PR. Гнусно. Подло.
    Този деятел представя някаква структура с неизвестен брой членове . Търси всеки повод за медийна изява , без свян. Преди това беше в МЕНСА , сега шофьор . Къде и какво е карал е загадка. На срещата на превозвачите с АПИ за тол системата щяха да го бият.
  • 36 ТО АКО

    13 6 Отговор
    НЯКОЙ НЕ ГО ПОДПАЛИ КАТО МУ ПЛАТЯТ КАК ДА ИЗГОРИ И ИСКАТ ЬАМЕРИКАНЦИТЕ ДА НИ НАКАРАТ С ЕДИН ИЗГОРЯЛ РЕИС ДА СИ СВАЛИМ ГАЩИТЕ И МАКЕДОНИЯ ДА НИ ПОБЕДИ
  • 37 Емо

    13 7 Отговор
    Викнете Балтов и Ботокса. Те са изявени експерти по пътната маркировка. Даже са се водили на Жипката на Дебелото шофьорче.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 АМЕРИКА

    17 2 Отговор

    До коментар #38 от "ПараШут":

    И 2 АГЕНТА ОТ ЦРУ СЛЯЗОХА НА БЕНЗИНОСТАНЦИЯТА И СИ ЗАБРАВИХА КУФАРЧЕТО
  • 40 А50

    12 3 Отговор

    До коментар #28 от "БНА":

    Като си толкова навътре, обясни как ще взривиш туба с нафта.Явно във вашето поделение сте го правили, защото при нас не успяваха да запалят съд с нафта или керосин. До тук на Парашут теорията е правдоподобна

    Коментиран от #42

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 СЕЛИТРАТА

    10 0 Отговор

    До коментар #40 от "А50":

    ГЪРМИ АКО НЕ Е ТОР И МАЛКО НАФТА И ПОТОП
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Хаха

    10 2 Отговор

    До коментар #19 от "Танкеръ":

    А дизелът, за да се взриви, е нужно да бъде под високо налягане от стотици атмосфери!.

    Този дизел на не би да се нарича ТНТ (тринитротулоен)?
  • 45 ПараШут

    17 1 Отговор
    Абе какви глупости пишеш, каква детонация възпламенява дизела бе, тикво? Дизелът се пали на определена температура и тя е много по-висока от тази на бензина. Разликата е около сто градуса. Дизелът е много трудно запалим от искра и дори огън и не се запалва от детонация, м@лоумник , защото иначе колите щяха да гърмят на всеки легнал полицай. При изгарянето на дизелово гориво дори много трудно можеш да получиш детонация. Дизеловият двигател самовъзпламенява горивото, чрез неговата прекомерна компресия и свиване, процес при който температурата се покачва до необходимата и това се определя от цетановото число. Този автобус със сигурност не е горял заради дизела, а заради някаква друга течност, бензин, химия или недай боже фосфор!

    Коментиран от #50, #52

  • 46 Професора

    14 2 Отговор
    Какво е горяло ли, горяло е контрабандно гориво купено евтино от Турция и скалдирано в автобуса !

    Коментиран от #67

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Мунчо юмручето

    14 3 Отговор

    До коментар #2 от "айдеее":

    На крив х..и вълната му пречи като е лош пътя що другите 3 рейса минаха и избягаха без да се върнат да помогнат на сънародниците си
  • 49 Да,ама-НЕ...!

    14 5 Отговор
    На такива като тебе,само конспиративни теории им се привиждат в болните мозъци...,!Истината е,че Македонците и те като Българите са балкански- бедни хора и все гледат да изкарат ,дори и от най-малкото...!В БГ-горивото е по-евтино и макетата са нахакали багажното отделение на автобуса с контрабандни туби БЕНЗИН и нафта,именно по-горе споменатата причина...!И после вече всичко е ясно...!Това е истината...!Никой няма да вземе да залага бомби и взривява тоя автобус,заради ,,великият" българо-македонски исторически спор...!!!
  • 50 Да де,именно...!

    16 3 Отговор

    До коментар #45 от "ПараШут":

    Багажното отделение е било пълно с контрабандно гориво- туби с БЕНЗИН...!!!
  • 51 Hoho Boho

    18 3 Отговор
    При всички положения, в автобуса е имало много на брой запалими, избухливи вещества.

    Хората веднага са пламнали и е безмислено да се говори, че на са запазили самообладание.
    Как един горящ човек да запази самообладание?

    Прозорците на автобуса са останали здрави(май), иначе все някой е щял да го напусне.
    Следователно не може да се говори за жестока катастрофа с голяма скорост
    ...ако беше така - здрав прозорец нямаше да остане.

    Ако беше избухнал резервоара - пак щеше да има оцелели
    Ако беше избухала бомба - пак щеше да има оцелели

    Най-вероятно туристите са си накупили опасни стоки:
    газови бутилки, фойерверки, пиратки, батерии за тротинетки или неща, за които не се сещам

    Ще се разбере, ако разпитат туристите от другите автобуси

    Коментиран от #56

  • 52 Тикви

    10 2 Отговор

    До коментар #45 от "ПараШут":

    сте вие с Танкеръ. Самовъзпламеняването на дизеловото гориво в ДВГ е под налягане от стотици атмосфери и по своя характер е детонация.

    Коментиран от #53, #76

  • 53 Ко прайм...?!

    13 2 Отговор

    До коментар #52 от "Тикви":

    А кой каза,че горивото е нафта...?!Горивото е било контрабанден БЕНЗИН- много туби в багажното на автобуса...!!!

    Коментиран от #58

  • 54 Рярко Рядков

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "джо запалката":

    Съболецнования на близките. Рядков остава да добавиш към твоята конспирация, освен чантата от 1-я автобус и че на шофьорите им е дадено приспивателно за да катастрофират от пътник, от втория автобус? Както в криминален филм?
  • 55 Левски

    5 1 Отговор
    В багажното е имало нафта в туби защото в евросъюза/България/ нафтата е мноооого по скъпа от нормалните държави без щастливи кокошки и прочие...
  • 56 Отверко Отворков

    10 0 Отговор

    До коментар #51 от "Hoho Boho":

    Имали са време да се спасяват през задния прозорец и един от страничните(от информация на оцелели мома и годеник).

    Коментиран от #59, #61

  • 57 MGewehr

    6 6 Отговор
    "Тази хипотеза посочи председателят на Българското обединение на "шофьорите" Христо Радков".... "шофьорите" най ителектуалните кадри в БГето!!!
  • 58 Hoho Boho

    11 1 Отговор

    До коментар #53 от "Ко прайм...?!":

    Не мизвучи логичо. Самият шофьор нямаше да го позволи.
    Осъзнава каква опастност е това, а няма далавера.

    Много туби с бензин няма как да се натоварят без шофьорът да разбере
    А и не съм сигурен, че далаверата от една туба бензин е толкова атрактивна

    Коментиран от #71

  • 59 Hoho Boho

    3 0 Отговор

    До коментар #56 от "Отверко Отворков":

    Имали са време щастливците - седем човека

    А за останилите - се е получило нещо подобно на това, което описах
  • 60 Да носят отговорност заплатаджиите

    11 20 Отговор

    До коментар #2 от "айдеее":

    Мунчо, Ташко Рашков, генерала и всички служебни магнати. Нали ние им плащаме! Не само да се перчат а да свършат поне нещо! Мунчо му се разтрепера джуката при въпроса на професор Герджиков, да каже за 5 години поне нещо има ли свършено! Поиска му ПРИЗЕМЯВАНЕ! А Кирката и Кокорчо с какво БЛЕСНАХА, че избра народа да поведат правителство на България? Без план-обещании и без никакви заслуги им се гласува ОГРОМНО ДОВЕРИЕ! В чужбина разбрахме за Кокорчо какви ги е насрочил. За Кирчо КС се произнесе, че е с двойно гражданство. За Румбата видяхме как действа на своя глава. Изобщо стана ,,куче влачи параход"! Бойко го обвиняваха и му преживяха милиони, които нямаха доказване. Остана си завалията с бащината къща и с побеляла коса от грижи за майка България. Ще търсим ГЕРБ, защото ЧЕСТНО служеха на милото ни Отечество. Само дето напразно им ядоха краката!
  • 61 Hoho Boho

    7 0 Отговор

    До коментар #56 от "Отверко Отворков":

    "Имали са време да се спасяват през ЗАДНИЯ прозорец и ЕДИН от страничните"

    Виждаш ли?
    Никой, освен тези ОТЗАД и ЕДИН човек от страничния прозорец, не се е спасил.

    В моята версия може би има нещо вярно
  • 62 Рошко

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "джо запалката":

    Защо да не е политически,на фона на спора между две еднакво говорещи държави за приемането на едната в Европа и нато, кой потопи цял лайнер с причина и обвини другия само и само да влезе във война
  • 63 123

    4 5 Отговор
    спирали за почивка и ако е решил да налее от тубите в резрвоара но ги е объркал и налял бензин в нафтата какво може да стане
  • 64 Най вероятно няма

    11 3 Отговор
    Никаква конспирация!!!напазарували ли са в Истанбул за нова година..да правят бизнес в Македония с пиратки ракети бомбички фойерверки....може да е било горещо в багажното. Станало е търкане..и са се възпламенили..Станало е сакътлък по случайност 😇
  • 65 ееееееее

    15 2 Отговор
    Чукнете "лъчеви оръжия" в нета или същото в сайта "Да булгариан таймс"(The bulgarian tims) , там пише за различните лъчеви оръжия, ще ви се изправи косата от страх и ужас, а освен тях , има и психотронни, вълнови и всякакви други страховити невидими оръжия, които нямат вкус,мирис,видимост и т.н. Действат и се насочват дистанционно, чрез сателит,телефони и много други начини. Просто да сте информирани.
    Бог да прости нашите братя македонците и бог да пази България,пазете се!
  • 66 Слави 4

    10 0 Отговор
    И аз мислим, че е запален преди катастрофата и хората са изгорели много бързо заедно с шофьора още преди удара.
  • 67 Статистика

    2 4 Отговор

    До коментар #46 от "Професора":

    Нали щеше да намерят туби бе, да не е в бутилки това гориво. Пък и кой луд шофьор ще им даде да товарят туби с гориво в автобуса

    Коментиран от #68

  • 68 Попа

    4 1 Отговор

    До коментар #67 от "Статистика":

    Подкрепям версията на професора, екскурзията по всичко личи че е била шопинг екскурзия. Най изгодно им идва горивото, затова са си наатъпкали багажика с нафта и бензин. Дизелът при силна компресия детонира- основен принцип на дизеловия двигател, бензинът е още по-чувствителен от там идва взривът за който всички говорят и мигновенното овъгляване на хората. Но при тази версия ще има много въпроси към шефа на митницата и най вероятно ще се потули.
  • 69 Попа

    4 1 Отговор
    Много неща могат да бъдат причина за взрива, наближава нова година някой може да е напазарувал пиратки.
  • 70 Някой

    6 0 Отговор
    Това е много енергия , за много кратко време .Дори и огъня му трябва време да се развие. През това време биха се спасили много повече хора. Автобуса е останал изправен , не се е търкалял и обръщал. Много е вероятно а автобуса да са носели туби с бензин , в багажното отделение , което е ниско долу. Някоя от тубите да се е разляла и образувалите се взривоопасни газове да са детонирали при удара , подобно на взрив.
  • 71 Констатация

    6 1 Отговор

    До коментар #58 от "Hoho Boho":

    Може бензина да е на самият шофьор ,пред далаверата повечето си затварят очите.
  • 72 Хаха

    1 9 Отговор
    На прост народ само конспирации му дай!
  • 73 Един

    4 1 Отговор
    Сега всякакви идиоти и псеедоексперти започнаха да се упражняват по тази ужасяваща трагедия. При една катастрофа се правят множество експертизи. Няма пречка да се направят и в независими и чуждестранни лаборатории. Но да започнеш да даваш оценки на пътни съоръжения и да обясняваш какви да причините за катастрофата само след репортажи по телевизията си е ..простотия и цинизъм. А на някои такива са им дали и дипломи. Повръща ми се от подобни експерти, които обикалят по телевизиите и казват какво е станало, без да са направени и най-необходимитр следствени действия. Е затова до казана с българите в ада няма пазач.
  • 74 съмнение

    8 1 Отговор
    За да изгорят толкова много хора без да могат да счупят прозорците и да излязат, значи е имало внезапен взрив. Те са зашеметени и са се задушили и са изгорели преди да се съвземат. При запалване то става бавно и постепенно и се разпространява много бавно по целия автобус. А мястото на взрива е избрано много хубаво, за да се обвини българската държава и да се натисне още повече за приема на Македония в ЕС. Много добре замислен сценарии. Жалко за хората. Да прегледат камерите на качващите се в Турция кой какво слага в багажника и дали всеки от тия, дето слагат, е пътник.
  • 75 Ганьо

    3 2 Отговор
    Малко смирение в деня на траур ?!?

    Или пропуснахме да споменем ВАКСИНИ + Иван Костов
  • 76 стига

    3 0 Отговор

    До коментар #52 от "Тикви":

    с тея стотици атмосфери, вземи отвори някоя книжка и виж каква е компресията на дизеловите двигатели, дооста под сто е
  • 77 В грешка си

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Спарки":

    поо- скоро бензин или суровина за амфетки.
  • 78 леле

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "INOT":

    АРЕ СТИГА С ТОЯ КЛИМАТИК БРЕ. То ако беше така, всеки катастрофирал камион, бус или автомобил, щеше да е гръмнал. Колко фреон има в един климатик, че да се запали като факла. Вземи малко почети и химия, преди да дрънкаш. То напалм да беше, с толкова количчество нямаше да стане нищо.
  • 79 Само питам

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Кмет на Симитли":

    Ти нали не си митничар?Или пък си?
  • 80 7789

    1 0 Отговор
    Проблемът не е в настилката,защото там е нямало инциденти и другите автобуси са си минали без проблеми от пътя.Проблемът е нещо вътре в автобуса...
  • 81 Абе,

    0 0 Отговор
    От къде изпълзяха толкоз специалисти,бе ?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол